ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Σχέδιο σήραγγας μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών





Το σχέδιο "InterBering", με το ονόμα του στενού μεταξύ της Αλάσκας (ΗΠΑ) και της Σιβηρίας (Ρωσία), θα πρέπει να βγει σύντομα στο προσκήνιο

Ραντεβού σε 20 χρόνια. Το σχέδιο "InterBering", με το όνομα του στενού μεταξύ της Αλάσκας (ΗΠΑ) και της Σιβηρίας (Ρωσία), θα πρέπει να εισέλθει σύντομα σε καλή (σιδηρο)τροχιά.

Ένα πολύ σοβαρό σχέδιο έργου της Ρωσικής Εταιρίας Σιδηροδρόμων, μία σιδηροδρομική σήραγγα άνω των 100 χιλιομέτρων, το διπλάσιο της σήραγγας της Μάγχης, θα μπορούσε να εγκαινιαστεί το 2032. 



Η τελική απόφαση για αυτό το σχέδιο θα πρέπει να ληφθεί μέσα στην επόμενη πενταετία. Συνολικό κόστος του έργου: 100 δισ. δολάρια.

Το Orient Express της Αγκάθα Κρίστι θα πάρει γερό χτύπημα γήρανσης. 

Σύμφωνα με το σχέδιο των Ρωσικών Σιδηροδρόμων, σε συμφωνία με τους αντίστοιχους των Ηνωμένων Πολιτειών, και με μια εγγύς συμμετοχής της Ρωσίας, μία σιδηροδρομική σήραγγα μέσω του Βερίγγειου Πορθμού μεταξύ Αλάσκας και Σιβηρίας, θα μπορούσε να δει το φως της ημέρας σε είκοσι χρόνια.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ρωσικού ΟΣΕ, «η απόφαση για την διάτρηση του τούνελ κάτω από τον Βερίγγειο Πορθμό, θα πρέπει να ληφθεί εντός τριών έως πέντε ετών». Και διευκρίνισε: 

«Το έργο βρίσκεται στο στάδιο της ανάπτυξης».
Τεχνικά εφικτό; 

Στην ιστοσελίδα του έργου, InterBering, δίδονται όλες οι εξηγήσεις: μια σήραγγα κάτω από τον ωκεανό 103 χιλιομέτρων μήκος, ένας σιδηρόδρομος που θα συνδέει συνολικά τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Ρωσία, αλλά επίσης, τον Καναδά, τη Ιαπωνία και τη Κίνα, ήτοι περισσότερο από 8.000 χιλιόμετρα.

Τεχνικά, η κατασκευή του έργου στην περιοχή της Αρκτικής είναι εφικτή, σύμφωνα με τους επενδυτές: η απόσταση μεταξύ των δύο ακτών είναι "απλά" το διπλάσιο της σήραγγας της Μάγχης μεταξύ Γαλλίας και Βρετανίας. 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του έργου, το συνολικό κόστος αναμένεται να φθάσει τα 100 δισ. δολάρια. Ωστόσο, το κόστος της σήραγγας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 30 δισ. δολάρια.

ΖΑΠΠΕΙΟ ΙΙΙ:Ανάκαμψη της Οικονομίας και προστασία των ευπαθών ομάδων .


ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΙΙΙ



Την ερχόμενη Πέμπτη παρουσιάζεται το Ζάππειο ΙΙΙ από τον Σαμαρά όπου θα περιλαμβάνει συγκεκριμένη και κοστολογημένη πρόταση για την ανάκαμψη της Οικονομίας και την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. 

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα δεσμευτεί α) για την άμεση αποκατάσταση των χαμηλοσυνταξιούχων και των πολύτεκνων , β) τη διατήρηση των συντάξεων στα σημερινά επίπεδα για τους απόστρατους των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας , γ) για την άμεση μείωση του ΦΠΑ στο 15% και δ) τη σταδιακή αποκλιμάκωση των φορολογικών συντελεστών.





Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ... ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ!










Είναι γνωστό πως η Νεολαία ΠΑΣΟΚ, στήριξε στην προεκλογική μάχη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, όταν εκείνος δήλωνε παρών.

Από την ημέρα που εγκατέλειψε και δήλωσε "στρατιώτης" στο πλευρό του Ευάγγελου Βενιζέλου, η Νεολαία, απομακρύνθηκε και δεν στήριξε τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, παρά το γεγονός πως ο γραμματέας Κώστας Πανταζής έκανε προσπάθειες... επανένωσης. 

Τώρα, ισχύει η ίδια... αδιαφορία, και αυτό φαίνεται από τα ψηφοδέλτια που ανακοινώθηκαν, όπου λείπει το στοιχείο της Νεολαίας.

Πάντως, θα γίνουν νέες προσπάθειες ώστε ΠΑΣΟΚ και Νεολαία να έρθουν πιο κοντά...

«Προεκλογικά, ο κ. Βενιζέλος θυμήθηκε την ανάπτυξη, το ΕΣΠΑ και την κοινωνική συνοχή.!!!!!!

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στα όσα είπε ο κ. Βενιζέλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Προεκλογικά, ο κ. Βενιζέλος θυμήθηκε την ανάπτυξη, το ΕΣΠΑ και την κοινωνική συνοχή.

Φαίνεται να προσχωρεί στις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά. Και αυτό πραγματικά το ευχόμαστε. Όμως, ένα ερώτημα παραμένει αναπάντητο:

Γιατί, εδώ και δυόμισι χρόνια, όχι μόνο δεν υιοθετούσε μέτρα ανάπτυξης, αλλά και ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, δεν εφάρμοζε αυτά που υπόσχεται τώρα;

Χρειάστηκε να προκηρυχθούν οι εκλογές για να ομολογήσει, ουσιαστικά, ο κ. Βενιζέλος, αυτό που επίμονα τονίζει, εδώ και καιρό, ο Αντώνης Σαμαράς, από το Ζάππειο Ι και το Ζάππειο ΙΙ: Ότι, δηλαδή, μόνο με μέτρα ανάταξης και ανάπτυξης μπορούμε να βγούμε από την κρίση.

Μέτρα τα οποία,
 όταν ο Αντώνης Σαμαράς τα πρότεινε, οι κύριοι Παπανδρέου – Βενιζέλος, πάντα τα λοιδορούσαν».