ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Ίλιντεν: Ο σλαβικός μεγαλοϊδεατισμός με μία λέξη.


Ίλιντεν. Ο σλαβικός μεγαλοϊδεατισμός με μία λέξη. Ότι πιο απαράδεκτο έχει λεχθεί από τους Σκοπιανούς. 

Να θυμίσουμε λοιπόν ότι το 1903 ανήμερα του Προφήτη Ηλία (με το παλαιό ημερολόγιο) οι Σλάβοι, ξεσηκώθηκαν υπό βουλγαρική καθοδήγηση. Τύποις εναντίον των Οθωμανών

Επί της ουσίαςτο Ίλιντεν σήμανε την έναρξη της τρομοκρατίας των κομμιτατζήδων κατά του ελληνικού πληθυσμού της Μακεδονίας. Αυτή ήταν η λεγομένη επανάστασις του Ίλιντεν. 

Και μπορεί τότε τα πρωτεία του ανθελληνισμού να τα κρατούσαν οι Βούλγαροι, όμως σήμερα οι Σκοπιανοί απέδειξαν ότι έχουν παραλάβει την σκυτάλη και υπερβαίνουν σε πονηρία και φανατισμό όλους τους προκατόχους τους. Το να θέλουν σήμερα οι Σκοπιανοί να επιβάλλουν την λέξη Ίλιντεν στην ονομασία της χώρας τους συνιστά προσβολή προς την Ελλάδα. Εκεί που μιλούσαμε για συμβιβασμό “έντιμο" κατά τον Νίκο Κοτζιά, ευρισκόμεθα προ μιας πρωτοφανούς προκλήσεως. 

Διερωτώμεθα για ποιο λόγο η ελληνική πλευρά δεν ετερμάτισε όχι μόνον τις διαπραγματεύσεις, αλλά και κάθε επικοινωνία με τα Σκόπια, μόλις διετυπώθη η προσβλητική αυτή πρόταση! Ιστορία δεν γνωρίζει ο κ. Πρωθυπουργός; (ερωτήσεις που κάνω κι εγώ!). 

Για την “επανάσταση” του Ίλιντεν δεν έχει ακούσει ποτέ τίποτε; Εκτός εάν οι γνώσεις του περιορίζονται στα όσα είχε ακούσει στις επιμορφωτικές “συνάξεις" της ΚΝΕ, την εποχή που ήταν μέλος της. Εν τοιαύτη περιπτώσει δικαιολογείται η στρεβλή γνώση την οποία μπορεί να έχει αποκτήσει... 

Είμεθα βέβαιοι ότι ο Ζόραν Ζάεφ έχει απόλυτη επίγνωση του τι προτείνει. Ενδεχομένως να το συγκάλυψε, ισχυριζόμενος ότι το Ίλιντεν είναι ένα όνομα που του αφήνει περιθώρια ελιγμών στο εσωτερικό της χώρας του. 

ΜΕΓΑΛΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Είναι ένα όνομα για το οποίο μπορεί να συστρατεύσει και το VMRO και τους αλβανοφώνους. Είναι όμως ένα όνομα που του επιτρέπει να κρατά ανοικτές όλες τις επεκτατικές διεκδικήσεις του εσαεί. 

Δεν είναι τυχαίο ότι στα Σκόπια, η επέτειος του Ίλιντεν είναι εθνική εορτή. Για την Ελλάδα κάθε συζήτηση για την χρήση του όρου Ίλιντεν, είναι προσβολή στην μνήμη των Μακεδονομάχων. Είναι προσβολή στην μνήμη των πεσόντων των Βαλκανικών Πολέμων και του αγώνος για την απελευθέρωση της Μακεδονίας.

Πέτρου Ευθυμίου


Η Εξέγερση του Ίλιντεν ήταν μία επανάσταση που οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την αυτονομιστική οργάνωση Εσωτερική Μακεδονο-Αδριανουπολιτική Επαναστατική Οργάνωση τον Ιούλιο (Ιουλιανό Ημερολόγιο) / Αύγουστο (Γρηγοριανό Ημερολόγιο) του 1903 ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Ενώ η Μακεδονία υπέφερε ήρθε η επανάσταση αυτή από τους Βούλγαρους, με συνθήματα «η Μακεδονία στους Μακεδόνες» και «αυτονομία στη Μακεδονία», περνώντας επίσημα στην ένοπλη βία.

Στο πλαίσιο αυτό έγιναν βομβιστικές ενέργειες στη Θεσσαλονίκη, στο Μοναστήρι, την Κλεισούρα και το Νυμφαίο.

Στην αρχή οι ενέργειες στράφηκαν εναντίον των Τούρκων αλλά πολύ σύντομα έδειξαν πλήρως τις προθέσεις τους καίγοντας ολόκληρα ελληνικά χωριά και θανατώνοντας τους Μακεδόνες.

Στις μέρες μας αυτή η επανάσταση γιορτάζεται στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ως εθνική επέτειος και για πολλούς στη χώρα θεωρείται η αρχή της Σλαβομακεδονικης εθνογέννησης, ενώ την υιοθετεί και η Βουλγαρία.

Δείτε το πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ του ote history στο βίντεο που ακολουθεί:

Το Ίλιντεν, ο μακεδονικός αγώνας 
και η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης 
από τον ελληνικό στρατό