ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Διάταξη μάχης του Ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Σόκ & δέος προκαλούν οι Δυνάμεις των Ρώσων που πήραν διάταξη μάχης στη Μαύρη Θάλασσα. Στα ύψη η δημοτικότητα του Β. Πούτιν.


28258585848kojhnz386Ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας, ο οποίος από το 2010 και μετά υπάγεται στη Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας, είναι η ρωσική Δαμόκλειος Σπάθη στις ευαίσθητες περιοχές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της περιοχής του Καυκάσου. Ο στόλος δεν είναι σήμερα ότι πιο σύγχρονο, αλλά εξακολουθεί να είναι μια σοβαρή απειλή για όποιον βρεθεί στην λίστα των «ανεπιθύμητων» του Κρεμλίνου.
Διοικητής του μεγαλύτερου ρωσικού στρατιωτικού σώματος στην Κριμαία είναι ο Αντιναύαρχος Αλεξάντερ Βίτκο, του οποίου η έδρα βρίσκεται στην Σεβαστούπολη. Ανοικτές πηγές αναφέρουν ότι η δύναμη του στόλου της Μαύρης Θάλασσας είναι κάπου 11.000 άτομα, αν και ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι η δύναμη του προσωπικού είναι σημαντικά υψηλότερη, ίσως της τάξης των 25.000 ατόμων.
Το παρακάτω είναι η διάταξη μάχης του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας με βάση τις ανοικτές πηγές. Η έκθεση αυτή δεν μπορεί να είναι πλήρης, και θα πρέπει να αναθεωρηθεί και να ενημερωθεί, όπως καθίστανται διαθέσιμες νέες πληροφορίες, για να έχει κάποιος μια γενικότερη αντίληψη των πιθανών ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία.
► H 30η Μεραρχία Σκαφών Επιφανείας, απαρτίζεται από την 11η Ταξιαρχία Ανθυποβρυχιακού Πολέμου και την 197η Ταξιαρχία Αμφίβιας Επίθεσης.
30η Μεραρχία Σκαφών Επιφανείας (Σεβαστούπολη)
11η Ταξιαρχία Ανθυποβρυχιακού Πολέμου
* Καταδρομικό κατευθυνόμενων βλημάτων Moskva, κλάσης Slava (ναυαρχίδα του στόλου)
* Πλοίο ανθυποβρυχιακού πολέμου Kerch, κλάσης Kara (ενδεχομένως παροπλισμένο)
* Πλοίο ανθυποβρυχιακού πολέμου Ochakov, κλάσης Kara (κατά πάσα πιθανότητα παροπλισμένο)
* Αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων βλημάτων Smetlivy, κλάση Kashin
* Φρεγάτα κατευθυνόμενων βλημάτων Ladnyy, κλάση Krivak
* Φρεγάτα κατευθυνόμενων βλημάτων Pytlivyy, κλάση Krivak
197η Ταξιαρχία Αμφίβιας Επίθεσης
* Αμφίβιο σκάφος απόβασης Nikolai Filchenkov
* Αμφίβιο σκάφος απόβασης Orsk
* Αμφίβιο σκάφος απόβασης Saratov
* Αμφίβιο σκάφος απόβασης Azov
* Αμφίβιο σκάφος απόβασης Novocherkassk
* Αμφίβιο σκάφος απόβασης Tsezar Kunikov
* Αμφίβιο σκάφος απόβασης Yamal
► Η 41η Ταξιαρχία Πυραυλοφόρων Σκαφών απαρτίζεται από την 166η Μεραρχία Ταχέων Πυραυλοφόρων Σκαφών και την 295η Μεραρχία Πυραυλοφόρων Σκαφών.
41η Ταξιαρχία Πυραυλοφόρων Σκαφών (Νοβοροσίσκ)
* 166η Μεραρχία Ταχέων Πυραυλοφόρων Σκαφών
** Χόβερκραφτ κατευθυνόμενων βλημάτων Bora

** Χόβερκραφτ κατευθυνόμενων βλημάτων Samum

* 295η Μεραρχία Πυραυλοφόρων Σκαφών
► Η 247η Ανεξάρτητη Υποβρύχια Μεραρχία αποτελείται από δύο υποβρύχια.
247η Ανεξάρτητη Υποβρύχια Μεραρχία (Σεβαστούπολη)
* Υποβρύχιο επίθεσης Alrosa (B-871), κλάσης Kilo
* Υποβρύχιο επίθεσης Svyatoy Knyaz Georgiy (B-380)
► Η 68η Tαξιαρχία Παράκτιας Άμυνας απαρτίζεται από το 400ο Ανθυποβρυχιακό Τάγμα και την 418η Ναρκαλιευτική Μεραρχία
68η Tαξιαρχία Παράκτιας Άμυνας
400ο Ανθυποβρυχιακό Τάγμα
* Κορβέτα ανθυποβρυχιακού αγώνα Aleksandrovets
* Κορβέτα ανθυποβρυχιακού αγώνα Povorino
* Κορβέτα ανθυποβρυχιακού αγώνα Suzdalets
* Κορβέτα ανθυποβρυχιακού αγώνα Muromets
* Κορβέτα ανθυποβρυχιακού αγώνα Vladimirets
418η Ναρκαλιευτική Μεραρχία
* Ναρκαλιευτικό Kovrovets
* Ναρκαλιευτικό Ivan Golubets
* Ναρκαλιευτικό Turbinist
* Ναρκαλιευτικό Vice Admiral Shukov
► 184η Ταξιαρχία Παράκτιας Άμυνας ( Νοβοροσίσκ )
► 422η Ανεξάρτητη Υδρογραφική Μεραρχία
Χερσαίες μονάδες του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, υδρογραφικά σκάφη, μονάδες έρευνας και διάσωσης.
►Άλλες μονάδες:
* 11η Ανεξάρτητη Ταξιαρχία Παράκτιου Πυραυλικού Πυροβολικού (Ανάπα, περιοχή Κρασνοντάρ)
* 810ο Ανεξάρτητη Ταξιαρχία Ναυτικού Πεζικού (Σεβαστούπολη): Υπεύθυνη για την επίγεια άμυνα της Σεβαστούπολης, τη ναυτική βάση και τις γύρω εγκαταστάσεις.
* 382ο Ανεξάρτητο Τάγμα Ναυτικού Πεζικού (Τεμργιούκε)
* 1096ο Ανεξάρτητο Αντιαεροπορικό Σύνταγμα (Σεβαστούπολη)
* 431η Ναυτική Μονάδα Συλλογής Πληροφοριών (Τουάψε)
* Ταξιαρχία κομάντο (spetsnaz) υπαγόμενη στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας (Σεβαστούπολη)
Παρά το γεγονός ότι ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας διαθέτει σχεδόν 150 σκάφη επιφανείας διαφόρων κατηγοριών, μόνο ένα μικρό ποσοστό είναι ικανό για παρατεταμένες θαλάσσιες επιχειρήσεις. Συνολικά έως 41 σκάφη επιφανείας είναι πλήρως λειτουργικά. Με μια μέση διάρκεια ζωής που πλησιάζει τα 30 χρόνια, πολλά πλοία δεν είναι αξιόπλοα ή έχουν καταστεί εκτός λειτουργίας λόγω της κακής συντήρησης ή της μη διαθεσιμότητας των ανταλλακτικών.
kwrtv4v25584786rrn2ujsre4mΣτο αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου, το προσωπικό του στόλου της Μαύρης Θάλασσας ανέρχονταν σε 175.000 άτομα. Σήμερα ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας δεν είναι μια εντυπωσιακή δύναμη, είναι ο περισσότερος αδύναμος σε σύγκριση με τους άλλους ρωσικούς στόλους, και κύρια αποστολή του αυτή τη στιγμή είναι να φρουρεί τις ρωσικές ακτές. Έτσι και θα πρέπει να σημειωθεί ότι πλησίον των ακτών της Κριμαίας και της Ρωσίας, όπως επικουρείται από τις χερσαίες πυροβολαρχίες μεγάλου βεληνεκούς κατά πλοίων, και τις αντιεροπορικές συστοιχίες, η συνολική δύναμη πυρός εντός έδρας, είναι όντως τρομακτική.
Μια σειρά από ναυπηγικά προγράμματα που είναι υπό εξέλιξη – νέα υποβρύχια, κορβέτες και ένα γαλλικής κατασκευής αεροπλανοφόρο – θα αναβαθμίσουν σημαντικά τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας, αλλά δεν εξετάζονται περαιτέρω επί του παρόντος.
► Ναυτική Πολεμική Αεροπορία
* 25ο Ανεξάρτητο Σύνταγμα Ανθυποβρυχιακών Ελικοπτέρων (Kάχα): 20 Ka-27 και Mi-14
* 917ο Ανεξάρτητο Μικτό Σύνταγμα (Κάχα): 10 An-2, An-12 και An-26, 4 Be-12 ASW και 10 Mi-8.
* 43ο Ανεξάρτητο Σύνταγμα Επίγειας Επίθεσης (Γκβαρντεσκόγιε): 18 Su-24M και 4 Su-24MR.
Σύμφωνα με τις εκθέσεις που εμφανίζονται στο ρωσικό τύπο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν πιθανώς ενισχυθεί με επιπλέον 10.000-15.000 προσωπικό, μετά την 27η Φεβρουαρίου.
Το αποβατικό Azov, κλάσης Ropucha, μετέφερε στην Κριμαία 400 στρατιώτες, καθώς και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού από τη ρωσική ναυτική βάση στο Νοβοροσίσκ, μόνο κατά τη διάρκεια της 2ης Μαρτίου. Αυτές οι ενισχύσεις πιθανόν ανήκουν στην 7η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία Φρουρών, με έδρα στο Νοβοροσίσκ.
Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, δεκάδες πτήσεις των ρωσικών μεταγωγικών IL-76 έχουν εντοπιστεί στα αεροδρόμια Γκβαρντεσκόγιε (Gvardeyskoe) και Οκτιαρμπισκόγιε (Oktyabyr’skoe) στην Κριμαία.
► Σύμφωνα με τις εκθέσεις των ρωσικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι ακόλουθες επιπλέον ρωσικές μονάδες λειτουργούν στην Κριμαία:
* Στοιχεία από την 76η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία, η οποία εν καιρώ ειρήνης εδρεύει στην περιφέρεια της Αγίας Πετρούπολης. Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες από το Πσκοφ, οι εγκαταστάσεις της Μεραρχία στην Αγία Πετρούπολη είναι σχεδόν άδειες.
* Η 31η Ανεξάρτητη Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία Φρουρών, η οποία εν καιρώ ειρήνης εδρεύει στην περιφέρειεα της πόλη Ουλιανόφσκ, τώρα φέρεται να λειτουργεί στην Κριμαία.
* Η 3η Ανεξάρτητη Ταξιαρχία Κομάντο που βασίζεται στο Ιρκούτσκ, η οποία υπάγεται στη ρωσική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών, σύμφωνα με πληροφορίες δραστηριοποιείται στην Κριμαία.
Οι ενισχύσεις των ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία συνεχίζονται, όπως παρουσιάζονται σε πολλά βίντεο στο YouTube, τα οποία δείχνουν μεγάλες φάλλαγες στρατευμάτων, συμπεριλαμβανομένων παρτίδων αρμάτων μάχης και άλλων τεθωρακισμένων, με κατεύθυνση προς το λιμάνι της πόλης του Νοβοροσίσκ, και συγκεκριμένα στο τερματικό πορθμείο που συνδέει την περιοχή Κουμπάν της Ρωσίας με το λιμάνι του Κερτς στην Κριμαία. Υπάρχουν βάσιμες υποθέσεις ότι τα αμφίβια πλοία δραστηροποιούνται όλο το εικοσιτετράωρο μεταξύ αυτών των δύο σημείων.
ΠΗΓΗ: http://veteranos.gr





Νέο ρεκόρ δημοτικότητας για Β. Πούτιν: 69% αποδοχή στη Ρωσία!



Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ δημοτικότητάς του, το οποίο μέχρι σήμερα έστεκε στο 68,8%, που είχε σημειώσει αμέσως μετά την επανεκλογή του στην προεδρία τον Μάιο του 2012, και αυτό κυρίως χάρη στη ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία, όπως αναφέρουν τα μεγαλύτερα ρωσικά ινστιτούτα δημοσκοπήσεων.

Πλέον, περισσότεροι από δύο στους τρεις Ρώσους (69% των ερωτηθέντων, 9% περισσότεροι απ’ ό,τι τον Φεβρουάριο του 2013) δηλώνουν ότι εγκρίνουν την πολιτική του κ. Πούτιν, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου από το ανεξάρτητο Κέντρο Levada σε δείγμα 1.603 ανθρώπων σε 45 ρωσικές επαρχίες.

Μόνο το 30% των Ρώσων (έναντι 35% πριν ένα χρόνο) εκφράζει την αντίθεσή του στην πολιτική του ύπατου άρχοντα της Ρωσίας, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η οποία δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του Κέντρου.

Το ινστιτούτο VTsIOM τοποθετεί τη δημοτικότητα του Ρώσου προέδρου στο 68% και επισημαίνει ότι για το 53% των ερωτηθέντων η ουκρανική κρίση είναι το «βασικό θέμα» της επικαιρότητας.

«Η δημοτικότητα του Πούτιν, που πλησιάζει το ποσοστό που είχε φτάσει τον Μάιο του 2012, όταν επανεξελέγη για μια τρίτη θητεία στην προεδρία, μπορεί να αυξηθεί κι άλλο καθώς συνεχίζεται η επέμβαση του Κρεμλίνου στην Ουκρανία», εκτιμά ο Αλεξέι Λέβινσον, κοινωνιολόγος του Κέντρου Levada.

«Ο Πούτιν χειρίζεται με επιτυχία τα χαρακτηριστικά του πατερναλισμού. Οι Ρώσοι έχουν εμπιστοσύνη στην ερμηνεία του για τα γεγονότα στη Ρωσία και το εξωτερικό», συνέχισε ο κ. Λέβινσον.

Η δημοτικότητα του Βλάντιμιρ Πούτιν, 61 ετών, δεν έχει πέσει ποτέ κάτω από το 60% από το 2000, οπότε ανήλθε στην εξουσία.

defencenet.gr

Μαύρη Θάλασσα: Αναβλήθηκε η κοινή άσκηση ΗΠΑ-Βουλγαρίας-Ρουμανίας

Συνταγματολόγος Κατρούγκαλος:Η Χρυσή Αυγή δεν μπορεί να τεθεί εκτός νόμου!

Επικίνδυνα παιχνίδια από την Κυβέρνηση


Πληθαίνουν οι φωνές έγκριτων συνταγματολόγων και νομικών, οι οποίες λένε το αυτονόητο. Ότι, δηλαδή, οποιαδήποτε απόπειρα απαγόρευσης καθόδου της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στις ευρωεκλογές είναι αντισυνταγματική και παράνομη.

Ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Κατρούγκαλος με άρθρο του στην «Ελευθεροτυπία» είναι σαφής στο τι ορίζει ο νόμος, γκρεμίζοντας τις αυθαιρεσίες του Μεγάρου Μαξίμου. Συγκεκριμένα, ο Κατρούγκαλος σε κάποιο σημείο του άρθρου του, το οποίο τιτλοφορείται «Παιχνίδια με τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία», λέει τα εξής:

«Ακόμη πιο επικίνδυνα φαίνεται να είναι τα παιχνίδια που επιχειρεί η κυβέρνηση να παίξει με τον Άρειο Πάγο σε σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Εδώ τον πρώτο ρόλο έχουν αναλάβει, ως φερέφωνα, οι συστημικές εφημερίδες, οι οποίες ήδη ανακοινώνουν, ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία, την επικείμενη απαγόρευση λειτουργίας του νεοφασιστικού κόμματος ή τη μη αναγόρευση υποψηφίων του λόγω των ποινικών διώξεων εις βάρος της ηγεσίας του. Κάτι τέτοιο, όμως, αποκλείεται απολύτως από το Σύνταγμά μας, το οποίο δεν επιτρέπει να τεθεί κόμμα εκτός νόμου.

Ακόμη και όσοι (λίγοι) συνταγματολόγοι έχουν διατυπώσει αντίθετη άποψη, τη συνδέουν με μεταρρύθμιση του υφιστάμενου συνταγματικού ή νομικού πλαισίου, που είτε θα προβλέπει πρόσθετα κωλύματα εκλογιμότητας (π.χ. παραπομπή με αμετάκλητο βούλευμα για κακούργημα) είτε νέα αρμοδιότητα του Α΄ Τμήματος του Αρείου Πάγου ως προς τη διερεύνηση της ειλικρίνειας της προβλεπόμενης δήλωσης συμμόρφωσης προς το Σύνταγμα, που υποβάλλει η ηγεσία των κατερχόμενων στις εκλογές κομμάτων. 

Όπως έχει σήμερα η κατάσταση, η αρμοδιότητα του Α΄ Τμήματος του Αρείου Πάγου να ανακηρύττει τις κομματικές υποψηφιότητες είναι καθαρά διοικητική, όχι δικαστική. 

Με απλά λόγια, δηλαδή, το Ανώτατο Δικαστήριο δεν μπορεί να εξετάσει το ζήτημα της συμφωνίας ή όχι της δράσης ενός κόμματος με το Σύνταγμα, απλώς ελέγχει εάν έχουν κατατεθεί εκ μέρους του τα προβλεπόμενα από το νόμο δικαιολογητικά. 

Αλίμονο, άλλωστε, εάν το μείζον θέμα της απαγόρευσης λειτουργίας κόμματος μπορούσε να κριθεί με συνοπτικές διαδικασίες. Όπου συνταγματικά προβλέπεται παρόμοια δικαστική αρμοδιότητα, οι σχετικές δίκες κρατούν χρόνια (Από το 1951 έως το 1956 συζητούσε το – ταχύ στην εκδίκαση, γενικά – Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας την απαγόρευση του Κομμουνιστικού Κόμματος».

Και όμως τόσο ο Σαμαράς όσο και οι «φωστήρες» που τον περιβάλλουν φροντίζουν να συντηρούν, μέσω των διαπλεκόμενων ΜΜΕ, τα ανύπαρκτα σενάρια απαγόρευσης της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ για προφανείς λόγους. 

Μπορεί να έχουν εγκαθιδρύσει μια στυγνή χούντα, η οποία ποινικοποιεί τις πολιτικές απόψεις και διώκει το φρόνημα, η δύναμη τους όμως είναι παροδική με συγκεκριμένη χρονική διάρκεια, καθώς στις 18 και πολύ περισσότερο στις 25 Μαΐου αυτή η κυβέρνηση της προδοσίας, της διαφθοράς και της σαπίλας θα χάσει και τυπικά πλέον κάθε ίχνος πολιτικής νομιμοποίησης.

Γιώργος Μάστορας 

- Με την άποψη του Κατρούγκαλου συμφωνεί, με άρθρο του στο "Έθνος" και ο πρόεδρος του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου - Ίδρυμα Τσάτσος, Ξενοφών Κοντιάδης, ο οποίος δήλωσε "ότι η απαγόρευση κόμματος δεν είναι συνταγματικά επιτρεπτή".