ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Η ΤΡΙΤΗ ΔΥΝΑΜΗ.

επιβεβαιώνει τις ξένες πρεσβείες: 
Τρίτη πολιτική δύναμη του τόπου 
με 11% η Χρυσή Αυγή!


Τότε ο εχθρός ήτανε απέναντι και τον βλέπαμε. 

Φορούσε στολή κράταγε σημαία. Σήμερα ο εχθρός έχει περάσει κάτω από τα σύνορα. Μη κυβερνητικές οργανώσεις, πουλημένοι κονδυλοφόροι, καθηγηταριό έχουν πέσει απάνω να μας φάνε. 

Οι αγωνιστές του τότε είχαν συγκεκριμένο εχθρό. Οι αγωνιστές του σήμερα παλεύουν με μία πέμπτη φάλαγγα που έχει πουλήσει την ψυχή της, αν είχε ποτέ ψυχή, στη Νέα τάξη και δεν υπάρχει ποιο δουλική και ποιο πιστή ψυχή από αυτή που έχει αγοραστεί με μετρητό. Είμαστε λίγοι άλλα έχουμε την δύναμη της θέλησης και το πάθος που βγαίνει από τα τρίσβαθα της καρδιάς και όχι από το "μάννα" του Σόρος. Έχουν σηκώσει οδοφράγματα απο χαρτί και τα γυάλινα τείχη της τηλεόρασης και προσπαθούν με γενιτσαρικό φανατισμό να μας μετατρέψουν σε πληθυσμό χωρίς παρελθόν, παρόν και μέλλον γενίτσαρους της Νέας Τάξης. 

Απλά θεωρούμε ότι είναι εξ ίσου προδοτικό να παραδεχθούμε σαν αναπόφευκτη τη συνέχιση της προδοσίας. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε περισσότερο από το να την καταγγείλουμε. Πιστεύουμε ότι μόνο μία σωτηρία υπάρχει. Η καταστροφή, πάση θυσία αυτού του καθεστώτος της απάτης, της αλλοτρίωσης και του θανάτου.

Δεν υπάρχει λόγος να καταρτισθούν προγράμματα και σχέδια, ότι αυτό που θα αντικαταστήσει την σημερινή σαπίλα λίγο μας ενδιαφέρει. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι πρέπει, επιβάλλεται να αντικατασταθεί. Δεν θέλουμε την καταστροφή του κράτους, αλλά αντίθετα, είναι εξ ονόματος της θέλησης του λαού που απαιτούμε την εξαφάνιση αυτού του ιδεολογήματος που λέγεται "δημοκρατία", η οποία δεν είναι παρά δημοκρατία προνομίων, νοθείας, διαφθοράς, μίζας και λαμόγιας. 

Θέλουμε να απαλλαγούμε απο τις καταχρήσεις της κλίκας που στο όνομα της Δημοκρατίας έχει κατασπαράξει την Ελλάδα. Ζητάμε μία, ένα, έναν ικανό να απελευθερώσει την θέληση του έθνους και να κυβερνήσει κατά τρόπον αποτελεσματικό και συνεπή.

Γιατί να παριστάνουμε τους αναθεωρητές των θεσμών; Αυτό που έχει σημασία είναι ένα νέο πνεύμα και όχι ένα χαρτί επιπλέον. Είναι ανάγκη η Χρυσή Αυγή να γίνει η Τρίτη Δύναμη ανεξάρτητη από τα σημερινά συνονθυλεύματα που μαγαρίζουν την χώρα. Δεν είναι αρκετό να τονισθούν τα πλεονεκτήματα που θα μας παρείχε αυτή η "Τρίτη Δύναμη" η Χρυσή Αυγή, καθώς και οι λύσεις που θα έφερνε. Είναι απαραίτητο ένα νέο πνεύμα, ένα νέο μήνυμα.

Μέσα από την οικονομική καταστροφή, το ξεθεμέλιωμα της ιδιοκτησίας, την άγρια φοροεισπρακτική επιδρομή, την θεσμοθέτηση του εποικισμού της Ελλάδας από την στοιβαγμένη αλλοδαπή εισβολή θα ξεπηδήσει η απόρριψη των μύθων της αριστεράς και η απάτη του νεοφιλελευθερισμού. Η Ελλάδα πρέπει να επανέλθει στην ιστορική της πραγματικότητα, δηλαδή να ξαναβρεί τον εαυτόν της. Για να γίνει αυτό, πρέπει πρώτα να καταγγείλουμε, να καταπολεμήσουμε τις αρχές στο όνομα των οποίων μας αποστέρησαν απο την εξουσία μας, τους μηχανισμούς που μας εξαπάτησαν και μας παρέλυσαν.

Αλλά τελικά, πρέπει να φθείρομαι το βασικό εκείνο τμήμα που θέτει σε κίνδυνο το ίδιο το έθνος, προστατεύει την κίβδηλη ελευθερία και παραλύει την αληθινή, αυτό που καλλιεργεί την κίβδηλη δημοκρατία και καταργεί την πραγματική, δηλαδή το καθεστώς της κοινοβουλευτικής κομματοκρατίας, όπως λειτουργεί σήμερα στους θεσμούς μας.

Η Βουλή είναι το κέντρο της κομματοκρατίας από όπου διέρχονται όλες οι αιτίες της παρακμής και της παραλυσίας που συνθλίβουν την πατρίδα μας. Είναι η αντανάκλαση και το κέντρο ισχύος του χρήματος, είναι το σημείο εφαρμογής όπου εξασκούνται οι δυνάμεις παραμόρφωσης της Ελλάδας. Είναι το νευρικό κέντρο ενός ασθενούς έθνους και η παραλυσία του αντιπροσωπεύει την ανικανότητα στην οποία βρίσκεται η άρχουσα ελίτ να ταξινομήσει την έκφραση της εθνικής θέλησης. 

Αλλά ακριβώς αυτή η Βουλή, που θα έπρεπε να είναι ενσαρκωτής της θέλησης του λαού, για καλύτερη παιδεία, καλύτερη υγεία, εθνική υπερηφάνεια και δικαίωμα στην ευτυχία είναι καταδικασμένη να είναι ένα ασθματικό, εξασθενημένο και άχρηστο όργανο. Κάθε θέληση, αν υπάρχει ακόμη, καταποντίζεται μέσα σε αυτή την "συσκευή" και χάνεται χωρίς ελπίδα. Κάθε πρωτοβουλία πέφτει μέσα σ' αυτό το χωνευτήρι, απ' όπου δεν βγαίνει ποτέ, ασβεστοποιήται και γίνεται σκόνη, Είναι ένας τεράστιος φράκτης μεταξύ της δύναμης που απομένει ακόμα στο έθνος και της δράσης. Ένας φράκτης που καμία ακτίνα φωτός δεν κατορθώνει ποτέ να υπερκεράσει!

Το κακό είναι πολύ βαθύτερο και η Βουλή δεν είναι παρά μία αντανάκλασή του. Η Βουλή είναι αθεράπευτη. Αλλά δεν είναι αυτή που πρέπει να θεραπευθεί. Είναι η χώρα ολόκληρη, είναι όλος ο οργανισμός που πρέπει να τεθεί σε νέες βάσεις, σύμφωνα με άλλες προοπτικές. Πρέπει πρώτα να καταστραφούν, η παραποίηση της λαϊκής θέλησης, η βασιλεία του χρήματος, η βασιλεία των κομμάτων. Εδώ βρίσκεται η αρχή κάθε πολιτικής εθνικής ανόρθωσης και, κυρίως κάθε αποτελεσματικής πολιτικής.

Ένας λαός παύει να έχει ψυχή όταν δεν τοποθετεί πλέον υπεράνω του χρήματος και των κομμάτων, ενστικτωδώς και ασυζητητί ένα σύνολο ιδανικών που θεωρεί θεμελιώδη. Ένας λαός που τοποθετεί το χρήμα και το κόμμα υπεράνω όλων, παύει να υπάρχει σαν λαός, γίνεται όργανο του ξένου που έχει το χρήμα, και εγκαταλείπει την ζωή και το πεπρωμένο του στα θεληματικά χέρια της κομματικής νομενκλατούρας που, αντί να φροντίζει για την πατρίδα, κάνει δώρα στον εαυτό της. Φροντίζει το μέλλον των παιδιών της στα ιδιωτικά σχολεία του ΙΒ και μετά στην Εσπερία. Θυμάται τον λαό πρίν απο τις εκλογές και στο μεσοδιάστημα τρώει με χρυσά κουτάλια το βιός του και θρασύτατα λέει "Εσείς μας ψηφίσατε. Εμείς αποφασίζουμε". Εδώ σ' αυτό το σημείο φθάσαμε!

Αγαπάμε την ψευτοδημοκρατία μας. Την έχουμε ενστερνισθεί πια. Είναι πολύ πιο άνετη από τα ενεργητικά καθεστώτα. Αγαπάμε τον τρόπο που ταλαιπωρούμαστε. Τον έχουμε συνηθίσει πια. Το μικρόβιο βρίσκεται μέσα στο αίμα μας και μας καταστρέφει σαν σύφιλης. Πως μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς. 

Τα παιδιά του λαού φτύνουν κυριολεκτικά αίμα για μία θέση στο Πανεπιστήμιο. Όταν την αποκτήσουν, παθητικά υποτάσσονται στις ορέξεις των τραμπούκων αντί να αγωνιστούν. Οι 175 τραμπούκοι καταλαμβάνουν τα σχολειά και τα Πανεπιστήμια οι υπόλοιποι 3500 αντί να καταλάβουν την Βουλή και να απαιτήσουν από του 300 μασκαράδες την Παιδεία για την οποία αγωνίστηκαν οι πατεράδες τους στο Πολυτεχνείο περιμένουν μοιρολογώντας και κλαίγοντας. Αλλά τι να κάνουμε; Το να τους υποδείξουμε ένα μέλλον, το να πολεμήσουμε, έχοντας για λάβαρο ένα όραμα, δεν είναι σαν να βάζουμε ένα σπαθί μεταξύ αυτών και της αυτοκρατορίας των νεκρών;

Για ποιό λόγο; Σε ποιόν απευθύνεται ο μονόλογος της Κασσάνδρας.
Σε κανένα... ; Στους νεκρούς...; Στο πεπρωμένο...;

Όχι! απευθύνεται στους ζωντανούς Έλληνες που ακόμα πιστεύουν και αγωνίζονται για αυτόν τον τόπο. Στους ζωντανούς Έλληνες που αγκαλιάζουν τα αγόρια και τα κορίτσια της Χρυσής Αυγής

maximos

Στίς 25 Ιανουαρίου 2015
Ψηφίζω Χρυσή Αυγή 


Χρυσή Αυγή Πρόγραμμα Εκλογών 2015






Η. Κασιδιάρης στο bankingnews: «Σε αυτές τις εκλογές θα είμαστε τρίτο κόμμα, στις επόμενες θα διεκδικήσουμε την εξουσία»

Άρθρο του Ηλία Κασιδιάρη 
υποψηφίου βουλευτή με την Χρυσή Αυγή στο υπόλοιπο Αττικής

Η Χρυσή Αυγή αποτελεί αδιαμφισβήτητα μοναδικό φαινόμενο στην νεότερη ευρωπαϊκή πολιτική ιστορία. 

Είναι το μόνο Κίνημα που υπέστη ολοκληρωτικό πόλεμο από το διεθνές Σύστημα εξουσίας και κατάφερε να αντέξει και να ισχυροποιηθεί, την ώρα που οι εγχώριοι διώκτες μας (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) οδεύουν προς την καταστροφή. 

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δεχθεί ψήγματα της πολεμικής που έπληξε τον Λαϊκό Σύνδεσμο, τότε θα είχε βάλει προ πολλού λουκέτο και τα επιφανή στελέχη του θα είχαν προσχωρήσει στην μνημονιακή εξουσία.

Εδώ, χωρίς καμία απολύτως πίεση, πήγε μόνος του στο λόμπυ της διεθνούς τοκογλυφίας και δήλωσε πως αποδέχεται αναφανδόν την περίφημη ECCL γραμμή, δηλαδή το νέο μνημόνιο (βλέπε πρόσφατες δηλώσεις Σταθάκη-Μηλιού στο Λονδίνο).

Με το παρόν άρθρο θα τολμήσω ορισμένες προβλέψεις για το άμεσο, αλλά και για το απώτερο πολιτικό μέλλον της χώρας.

Σε αυτές τις εκλογές λοιπόν θα έρθει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς αυτοδυναμία, και θα οδηγηθεί σε συγκυβέρνηση, προφανώς με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου. 

Ο ίδιος ο Τσίπρας άλλωστε ξέπλυνε τον Βενιζέλο με την επίσημη συνάντησή τους στο υπουργείο εξωτερικών. 

Φαίνεται πως ξεχάστηκε η λίστα Λαγκάρντ και το σκάνδαλο των υποβρυχίων μπροστά στη δίψα της εξουσίας.
 
Η ΝΔ του Σαμαρά θα υποστεί πανωλεθρία, θα αλλάξει αμέσως ηγεσία και πολύ σύντομα θα κλείσει τον ιστορικό της κύκλο, που ξεκίνησε με μία εθνική προδοσία (Καραμανλής και Κυπριακό) και τελείωσε επίσης με μία εθνική προδοσία (Σαμαράς και Μνημόνιο). Τρίτο κόμμα θα είναι με διαφορά η Χρυσή Αυγή, που θα αποτελεί ουσιαστικά την επόμενη εθνική αντιπολίτευση. 

Τα υπόλοιπα κόμματα (ΚΚΕ, Ποτάμι) θα συνεχίσουν να γεμίζουν με την ανυπαρξία τους τα κοινοβουλευτικά έδρανα. 

Την επόμενη μέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναλάβει την εγκληματική πολιτική Σαμαρά, με ελάχιστες διαφοροποιήσεις άνευ ουσίας και μόνο για επικοινωνιακούς λόγους.

Δεν θα καταγγείλει το μνημόνιο, δεν θα κουρέψει δραστικά το δημόσιο χρέος, ούτε λόγος να γίνεται για λογιστικό έλεγχο του χρέους και συμψηφισμό του κατοχικού δανείου με το (εικονικό) χρέος της Ελλάδος προς την Γερμανία. 

Σίγουρα δεν θα γίνει εξεταστική για το μνημόνιο, απ’ την στιγμή που όλοι οι ΠΑΣΟΚοι βουλευτές που «αναβαπτίστηκαν» στον ΣΥΡΙΖΑ (Τζάκρη κλπ), το ψήφισαν με χέρια και με πόδια. 

Οι κλέφτες πολιτικοί δεν πρόκειται να μπουν φυλακή και τα κλεμμένα δεν πρόκειται να επιστραφούν στους πολίτες.

Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ, πολύ σύντομα θα κλείσει τον κύκλο του και η (δήθεν) αριστερή παρένθεση θα πάει την (δήθεν) αριστερά 100 χρόνια πίσω. 

Τότε ακριβώς είναι που θα έλθει η ώρα της Χρυσής Αυγής.
 
Η σκευωρία που αντιμετωπίζουμε έχει ήδη καταπέσει. 
Η ψήφος του ελληνικού λαού, η νωπή λαϊκή εντολή θα μας οδηγήσει από τα κελιά της μνημονιακής φυλακής στα έδρανα της εθνικής αντιπολίτευσης.

Η Χρυσή Αυγή είναι «καταδικασμένη» να κυβερνήσει την Ελλάδα, γιατί είναι η μόνη δύναμη που απαντά στην αγωνία του Ελληνισμού για εθνική επιβίωση.

2,5 εκατομμύρια ηλικιωμένοι (άνω των 65 ετών) ψηφίζουν σε αυτές τις εκλογές. 

Οι νέοι κάτω των 25 ετών είναι ελάχιστοι (κάτω από ένα εκατομμύριο).
Με τους σημερινούς ρυθμούς, σε ελάχιστες δεκαετίες θα είμαστε μειοψηφία μέσα στην ίδια μας τη χώρα. 

Μέσα σε έναν αιώνα ο Ελληνισμός θα έχει πεθάνει.
 
Η Χρυσή Αυγή είναι το  μοναδικό αντίσωμα ενάντια σε αυτόν τον καταστρεπτικό ιό που συγκλονίζει το σώμα και την ψυχή της Ελλάδος. 

Μία ισχυρή εθνική ηγεσία με πυρήνα την Χρυσή Αυγή είναι η μόνη δύναμη εθνικής αφύπνισης και δράσης για την επιβίωση του Λαού μας.

Οι σαρωτικές αλλαγές που θα επέλθουν στο πολιτικό σκηνικό όλων των ευρωπαϊκών κρατών και η αναβάπτιση των εθνικών κομμάτων υπό το πρίσμα μίας Ευρώπης των Πατρίδων θα επιταχύνουν τις εξελίξεις στην Ελλάδα. 

Πολύ σύντομα, έπειτα από μία αποτυχημένη αριστερή μνημονιακή παρένθεση, η πλειοψηφία των πολιτών θα στραφεί στο Κίνημα της Χρυσής Αυγής ως μόνη ελπίδα για το αύριο. 

Και τότε εμείς, ο κορμός του Λαϊκού Συνδέσμου, έχοντας σφυρηλατηθεί μέσα στην φωτιά ενός ανελέητου πολιτικού πολέμου, θα καλέσουμε του Έλληνες να αγωνιστούμε ενωμένοι για την σωτηρία της Πατρίδας μας.
 
Φυλακές Κορυδαλλού
22 Ιανουαρίου 2015

www.bankingnews.gr


Ν. Χατζηνικολάου: Αντιδημοκρατικό να κάνει η Χρυσή Αυγή προεκλογικό αγώνα μέσα από τις φυλακές - ΒΙΝΤΕΟ.



Μέχρι και ο Χατζηνικολάου αναγνωρίζει ότι η προεκλογική διαδικασία είναι άνιση και αντιδημοκρατική με την Χρυσή Αυγή να συμμετέχει στις εκλογές μέσα από την φυλακή.

Μετά από απανωτά μηνύματά ακροατών στην πρωινή εκπομπή του Χατζηνικολάου στον Realfm με τα οποία τον ρωτούσαν αν είναι έντιμες και δημοκρατικές οι εκλογές όταν ο Αρχηγός του τρίτου πολιτικού κόμματος και βουλευτές του είναι φυλακισμένοι, ενώ άλλοι βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό, χωρίς να έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα.

Ο δημοσιογράφος τελικά αναγκάστηκε να πάρει θέση και να μιλήσει επί του θέματος λέγοντας πως η Χρυσή Αυγή δυστυχώς συμμετέχει στις εκλογές με σημαδεμένη τράπουλα. Θα έπρεπε να έχει γίνει μια έντιμη δίκη πολύ πριν τις εκλογές ώστε οι ψηφοφόροι να γνωρίζουν αν είναι αθώοι για όλα αυτά τα τερατώδη που τους κατηγορούν.

Σημείωσε πως απαγορεύουν στον Αρχηγό και στους βουλευτές της να συμμετάσχουν ισότιμα στην προεκλογική εκστρατεία όπως επιτάσσει το Σύνταγμα και να παραθέσουν το δικό τους πρόγραμμα και τις θέσεις τους στον ελληνικό λαό. Τέλος επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι η Χρυσή Αυγή συμμετέχει στις εκλογές με σημαδεμένη τράπουλα.


ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ: Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ, ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ» ΟΤΙ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙ Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!..


Ο «Στόχος» μεταφέρει χωρίς σχόλια την συνέντευξη - περιβόλι που έδωσε το περασμένο Σάββατο 17 Γενάρη στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και ομότιμος καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, 78χρονος Κωνσταντίνος Τσουκαλάς. Σάς υπενθυμίζουμε πως από την περασμένη Πέμπτη αποκάλυψε ο «Στόχος» ότι ο λεγάμενος είναι ο αγαπημένος γιός του υπουργού Δικαιοσύνης της Χούντας (1970-73) Άγγελου Τσουκαλά (1906-1996), προσωπικού φίλου του Στυλιανού Παττακού (έχει προλογίσει δύο βιβλία του!) και μεγάλου κομμουνιστοφάγου. Περισσότερες αποκαλύψεις για τον Κωστάκη τον Τσουκαλά και τον χουντικό μπαμπά του θα διαβάσετε στο σημερινό φύλλο του «Στόχου»...

Ο Κ. Τσουκαλάς μιλά για τους λόγους που τον οδήγησαν να κατεβεί υποψήφιος στις εκλογές, για το διακύβευμα της αναμέτρησης, αλλά και για την εμπειρία του από τη συμμετοχή στο συνεταιριστικό εγχείρημα της «Εφημερίδας των Συντακτών».
• Εχετε πει ότι μόνο η πολιτική θα μπορούσε να είναι η όποια αντίδραση στην κατίσχυση των αγορών. Αυτός είναι ο λόγος που σας οδήγησε στον πολιτικό στίβο;
Οι προσωπικές αποφάσεις και εμπλοκές επηρεάζονται βέβαια αποφασιστικά από τέτοιου είδους γενικότερες αποφάσεις, όσο και σωστές να είναι, αλλά πηγάζουν από λόγους εσωτερικούς. Αν αποφάσισα για πρώτη φορά, μετά από πολλές δεκαετίες στις οποίες η πολιτική έπαιζε για μένα πάντα έναν πολύ σοβαρό ρόλο, είναι διότι δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά. Δεν μπορεί κανείς να επιτρέψει στον εαυτό του να μην κάνει ο ίδιος ό,τι είναι δυνατόν για να προωθήσει πράγματα που πιστεύει. Η ασφάλεια των γυάλινων πύργων ή ενός γραφείου όπου δεν διακινδυνεύεις τίποτα είναι πολύ εύκολη, αλλά σε στιγμές κρίσης πιστεύω ότι δεν υπάρχει άλλη υπεύθυνη στάση από τη συστράτευση με ένα σύστημα ιδεών, το οποίο με πρεσβεύει από τότε που ήμουν πολύ νέος. Μ’ αυτή την έννοια, οι λόγοι για τους οποίους αποδέχτηκα αυτή την τιμητική πρόταση είναι διότι πιστεύω ότι το χρωστάω κυρίως στον εαυτό μου.

Γιατί με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Διότι αυτήν τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί πιστεύω την ελπίδα ότι θα μπορέσουμε, μέσα από τις ακανθώδεις και δαιδαλώδεις διαδικασίες που προβλέπουμε ότι θα επισυμβούν, να προχωρήσουμε στην οικοδόμηση μιας νέας Ελλάδας. Ολοι οι άνθρωποι της, εν ευρυτάτη εννοία, Αριστεράς γαλουχηθήκαμε από το όνειρο των μεγάλων αφετηριακών αξιών τις οποίες πρεσβεύουμε: κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα, αδελφότητα. Αυτήν τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κατεξοχήν χώρος που μας δίνει τη δυνατότητα να ελπίζουμε. Μ’ αυτή την έννοια η στράτευση για μένα είναι κάτι το αυτονόητο. Δεν περίμενα την αναγγελία των υποψηφιοτήτων ή την τιμητική αυτή πρόταση για να έχω τις απόψεις που έχω. Αυτές συμπλέουν απολύτως με τις απόψεις του χώρου που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ.

• Η Ευρώπη και ο κόσμος έχουν τα μάτια στραμμένα στην Ελλάδα. Ποιο είναι για εσάς το διακύβευμα αυτής της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης;

Τα διακυβεύματα είναι πολλά. Πρώτα πρώτα στην Ελλάδα είναι προφανές ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο παρατεταμένης και θα έλεγα επώδυνης κρίσης, η οποία αντανακλά πάνω σε όλους. Επομένως οι εκλογές αυτές είναι εξαιρετικά κρίσιμες, διότι μέσα απ’ αυτές θα αποφασιστεί ποια θα είναι η στάση της χώρας σε σχέση με τα εκτός αυτής κείμενα, αλλά και με τα εντός αυτής κείμενα. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η κρισιμότητα της εκλογής αυτής ξεπερνάει νομίζω τα ελληνικά σύνορα. Είναι σαφές ότι τα πολλαπλά αδιέξοδα στα οποία έχει οδηγήσει η επικρατούσα νεοφιλελεύθερη πολιτική σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οδηγούν σε αποδιάρθρωση του ευρωπαϊκού ονείρου, σε αποτελμάτωση των παραδοσιακών ευρωπαϊκών αξιών και σε τεράστιους κινδύνους έκρηξης του ευρωπαϊκού συστήματος στα εξ ων είχε κάποτε συντεθεί.

• Πόσο μπορεί να επηρεάσει μια πιθανή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ τις προοπτικές των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων στην Ευρώπη;

Νομίζω αποφασιστικά. Βέβαια να επαναλάβω ότι κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το μέλλον. Αλλά είναι η πρώτη φορά πιστεύω που είναι τόσο μεγάλη αυτή η συσσωρευμένη οργή και αγωνία των Ευρωπαίων πολιτών μπροστά σ’ αυτά που συμβαίνουν γύρω τους. Να το πω ακόμα μία φορά: αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα δεν είναι παρά το προείκασμα αυτών που συμβαίνουν ήδη αλλού. Αυτή η οργή αναζητά διεξόδους. Μία απ’ αυτές είναι και η αναζωπύρωση της ακροδεξιάς. Αλλά αυτός είναι ένας επιπλέον κίνδυνος που καθιστά απολύτως αναγκαία τη δημιουργία προϋποθέσεων ενός νέου, ευρύτερου, ευρωπαϊκού, αριστερού και αντιφιλελεύθερου μετώπου. 


Μ’ αυτή την έννοια πιστεύω ότι αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα θα μπορέσουν να αποτελέσουν ένα μοχλό πάνω στον οποίο θα κινηθούν οι ευρωπαϊκές διαδικασίες, οι οποίες είναι και οι μόνες που μπορούν να δώσουν λύση στα ευρωπαϊκά προβλήματα. Η Ευρώπη δηλαδή ή θα μεταστραφεί και θα γίνει σοσιαλιστική, δίκαιη, πιο ανθρώπινη και πιο δημοκρατική ή τελικώς οδηγείται μαθηματικά σε έκρηξη, της οποίας οι συνέπειες προφανώς θα είναι καταλυτικές. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το ευρωπαϊκό σύστημα, τέτοιο όπως το φτιάξανε, αποτελεί μία από τις μεγάλες ελπίδες της ανθρωπότητας. Η Ευρώπη είναι ο κατεξοχήν χώρος που εκκόλαψε τις μεγάλες ανθρωπιστικές αξίες που ξέρουμε όλοι. Η Ευρώπη είναι ο χώρος που επιχείρησε να κατασκευάσει εκ του μηδενός σχεδόν ένα νέο θεσμικό σύστημα που θα συνεπέφερε το τέλος των πολέμων και την αλληλεγγύη ανάμεσα σε λαούς.

• Υπήρξατε από την πρώτη στιγμή δίπλα στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Σας άλλαξε αυτό καθόλου την άποψη για τα συνεταιριστικά εγχειρήματα και το συνεταιριστικό πνεύμα;

Μου την άλλαξε σε σημείο απρόσμενο. Για πρώτη φορά στη ζωή μου μετείχα, έστω και κατά τρόπο δευτερεύοντα, σ’ ένα συνεταιριστικό εγχείρημα, το οποίο στην αρχή δεν ήξερα ακριβώς τι είναι. Τον πρώτο καιρό είχα την αίσθηση ότι το εγχείρημα προσκρούει σε τέτοιες εσωτερικές αντιφάσεις που θα μπορούσαν να το οδηγήσουν ακόμα και στη διάλυση. Γρήγορα όμως κατάλαβα ότι αυτά είναι μέρος του εγχειρήματος αυτού. Συνεταιρισμός δεν σημαίνει απόλυτη συναίνεση. Σημαίνει το αντίθετο. Οτι οι συναινέσεις οικοδομούνται μέρα με τη μέρα, αρκεί βέβαια το συλλογικό όραμα να προτάσσεται όλων των επιμέρους δεοντολογιών και προτεραιοτήτων. Μ’ αυτή την έννοια, η εμπειρία μου τα δύο τελευταία χρόνια ήταν απολύτως αισιόδοξη. Μέσα απ’ αυτή την εμπειρία πίστεψα ότι τα συλλογικά συνεταιριστικά εγχειρήματα δεν είναι απλώς ευκταία, αλλά και εφικτά. Πράγμα για το οποίο η άρχουσα γνώμη προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο. Να μας πει ότι οι συνεταιρισμοί είναι απολειφάδια μιας άλλης εποχής, ότι είναι αδύνατο να λειτουργήσουν. 


Αντίθετα, αυτά ζωογονούν μια νέα συλλογική κουλτούρα. Και αυτή η κουλτούρα, η οποία κατά τη γνώμη μου έγινε για πρώτη φορά σ’ αυτή την εφημερίδα, είναι για μένα πρωτίστης σημασίας, προκειμένου να είναι δυνατόν κάποτε να εκκολάψουμε και να επινοήσουμε νέες μορφές οργάνωσης της κοινωνίας. Αυτό που γίνεται στην «Εφημερίδα των Συντακτών» είναι κατά κάποιον τρόπο η μικρογραφία ενός υπό διαμόρφωση κοινωνικού γίγνεσθαι. Είμαι πολύ ευτυχής που μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχω σ’ αυτή την ιστορία και είμαι βέβαιος ότι δεν θα φύγω ποτέ απ’ αυτή την εφημερίδα, γιατί είναι ένα φορτισμένο κομμάτι της συναισθηματικής μου ιστορίας. Δηλαδή όχι μόνο ωφελήθηκα απ’ αυτό το πράγμα, αλλά άλλαξα ο ίδιος προς το καλύτερο.

stoxos



«Και συ λαέ βασανισμένε μη ξεχνάς τον Ωρωπό».






Άλλο βέβαια ΣΥΡΙΖαίος ΦΑΣΙΣΤΑΣ …και άλλο….. ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ…. 
ΤΑ ΣΑΠΙΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ…

Όταν τον περασμένο Ιούνιο εξελέγη ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής ο στρατηγός Γιώργος Επιτήδειος, οι δημοσιογράφοι άρχισαν να ξεψαχνίζουν τα οικογενειακά του για να βρουν αν ο μακαριστός πατέρας του Αθανάσιος ήταν επί Κατοχής Ταγματασφαλίτης. Μετά από 4 μήνες ψάξιμο, στις 25 Οκτωβρίου 2014, οι «Ιοί», δημοσίευσαν στην «Εφημερίδα των Συντακτών» μια μεγάλη έρευνα που κατέληγε στο συμπέρασμα ότι ο Αθανάσιος Επιτήδειος όχι μόνο ήταν δραστήριος Ταγματασφαλίτης στην Εύβοια, αλλά είχε συμμετάσχει και στο σούβλισμα μιας Εβραίας στους Στρόπωνες !..

……..Οι ίδιοι αυτοί «Ιοί» δεν έβγαλαν άχνα την περασμένη Δευτέρα, όταν ανακοινώθηκε ότι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο 78χρονος ομότιμος καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κωνσταντίνος Αγγέλου Τσουκαλάς, γιός του υπουργού Δικαιοσύνης της Χούντας (Ιούνιος 1970 – Μάϊος 1973) αειμνήστου Άγγελου Τσουκαλά (1906 1996) !.. Στο επόμενο φύλλο του «Στόχου» (3 ημέρες πριν τις εκλογές) θα δημοσιεύσω όλες τις λεπτομέρειες για τον σούπερ χουντικό μπαμπά του Κωστάκη του Τσουκαλά, που ηγείται του Συριζέϊκου ψηφοδελτίου Επικρατείας και θα γελάσει ο κάθε πικραμένος. Σήμερα σας αποκαλύπτω επιγραμματικά ότι:




1) Ο Άγγελος Τσουκαλάς έχει επανειλημμένως προλογίσει τα βιβλία του Στυλιανού Παττακού !..





2) Υπήρξε συνήγορος του Μπελογιάννη (1951 – ’52) και Δήμαρχος Αθηναίων με την υποστήριξη της ΕΔΑ (1959 – ’64), αλλά μισούσε θανάσιμα τον Κομμουνισμό, γι’ αυτό – άλλωστε – τον έκανε υπουργό Δικαιοσύνης της Χούντας και ο Γιώργης ο Παπαδόπουλος.



3) Ως υπουργός Δικαιοσύνης της Χούντας, ο Άγγελος Τσουκαλάς υπέγραψε την τελευταία θανατική καταδίκη της Ελληνικής Ιστορίας, αυτή του Βασίλη Λυμπέρη, ο οποίος εκτελέστηκε στις 25 Αυγούστου 1972.



4) Μετά την Χούντα (1976), ο Άγγελος Τσουκαλάς έγραψε το περίφημο βιβλίο του «Έθνος, Γλώσσα και Κομμουνισμός», το οποίο είναι κόλαφος για τους ανθέλληνες μπολσεβίκους.



5) Τελευταίο άφησα το κορυφαίο: Ο ίδιος ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, κωνσταντίνος Α. Τσουκαλάς, έχει γράψει μεσούσης της Χούντας (το 1969 από το Παρίσι, όπου έκανε αντίσταση !..) το περίφημο βιβλίο του «Η Ελληνική Τραγωδία: Από την Απελευθέρωση στους Συνταγματάρχες» στο οποίο αποκαλεί τον Αρχηγό της 21ης Απριλίου «κύριο Παπαδόπουλο», εξηγεί γιατί ήταν αναπόφευκτη η επέμβασις του Στρατού και καταγγέλλει τους Κομμουνιστές για ένα σωρό εγκλήματα με πρώτο και καλύτερο το Παιδομάζωμα του 1947 – ’49 !..

Ε, ρε γλέντια που έχουμε να κάνουμε την άλλη Πέμπτη με τον Κωστάκη τον Τσουκαλά, τον παιδικό φίλο του Εβραίου Σημίτη, που ο αγράμματος Τσίπρας διόρισε βλακωδώς επικεφαλής του Ψηφοδελτίου του Σύριζα…

Πηγή: Εφημερίδα «Στόχος», Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015, Αρ. Φ. 686 (1483), Στήλη «Κοινός Νους» του δημοσιογράφου Θεοδώρου Χατζηγώγου, σελ. 16.


Τσίπρας... ο Έλληνας "Τεν Τεν"

Το “γκομενάκι ο Τσίπρας”, ο “άμεμπτος” κομμουνιστής που κολυμπάει στο χρήμα, ο..... “τιμητής” της δημόσιας ζωής, έχει θεία του την γυναίκα του Στυλιανού Παττακού. Ο πατέρας του ήταν αδερφός της γυναίκας του Παττακού. Το 1967 ο πατέρας Τσίπρας, είχε αναπτύξει στην Άρτα μία εργολαβική εταιρεία με κάποιες δουλειές.

Τον καιρό εκείνο υπήρχαν ανεπτυγμένες σ’ ολόκληρη την επικράτεια οι στρατιωτικές Μ.Ο.Μ.Α., οι οποίες ανελάμβαναν έργα επ’ ωφελεία του δημοσίου και με άριστα αποτελέσματα, διοικούμενες από τους υπέροχους αξιωματικούς του ελληνικού Μηχανικού. Αυτό όμως δυσαρεστούσε τους εγχώριους εργολάβους, που έβλεπαν να χάνουν χρήματα από έργα που το δημόσιο ανέθετε στις Μ.Ο.Μ.Α., δωρεάν βεβαίως!

Ο πατέρας Τσίπρας ζητά από τον παντοδύναμο τότε Παττακό (γαμπρό του), να αποσύρει από την ζώνη ευθύνης της Μ.Ο.Μ.Α., την περιοχή Άρτης, ώστε να επωφεληθούν από τα έργα που πλέον δεν θα ανατίθεντο εις αυτήν. Ο γαμπρός του συναινεί και την αποσύρει.

Με “ελεύθερο” πλέον το πεδίο ο πατερας Τσίπρας επεκτείνει τις δραστηριότητες του, αλλά υπερβάλλων εις ζήλον πλουτισμού, κατηγορείται διά οικονομικόν σκάνδαλον, το οποίο ο έντιμος γαμπρός του δεν φαίνεται να είναι πρόθυμος να το καλύψει. Διευκολύνεται, όμως, από την..... “κατάστασιν”, να διαφύγη εις αραβικήν χώρα, η οποία τότε παρουσιάζει οργασμό τεχνικών έργων, με προτίμησιν αναθέσεως, σε ελληνικές τεχνικές εταιρείες.

Μόλις πέφτει η δικτατορία, ο πατήρ Τσίπρας επιστρέφει “εν δόξη”, με το γνωστό κόλπο του αντιστασιακού. Η εταιρεία του πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο παίρνοντας έργα του... “φασιστικού” δημοσίου και από κομμουνιστάς Δημάρχους δι’ αναθέσεως πολλές φορές, για να μη ξεχνάμε και τις “δημοκρατικές διαδικασίες”!!

«Και συ λαέ βασανισμένε μη ξεχνάς τον Ωρωπό». Κορόιδα κομμούνια. Ταλαίπωρε και βλάκα λαέ. Περίμενε να σωθής από αυτούς που σ’ έφεραν εδώ που είσαι!

Κωνσταντίνος Νίκης