Πρέπει να τονίζουμε και να διδάξουμε στους νεότερους (που ίσως αγνοούν τη σύγχρονη ελληνική ιστορία που κάποιοι ΣΚΟΠΙΜΑ φρόντισαν να τους την αποκρύψουν ή να τους τη διαστρεβλώσουν) ότι αν δεν υπήρχε ο Παύλος και η Φρειδερίκη (οι ηρωικοί και μαρτυρικοί Βασιλείς μας) να αναχαιτίσουν την κομμουνιστική εισβολή κατά της Πατρίδας και την επιβολή Κομμουνισμού κατά την περίοδο 1946-1949, σήμερα οι μητέρες και οι αδελφές τους θα ήσαν οι πόρνες της Ευρώπης (όπως οι δυστυχισμένες υπάρξεις των πρώην Ανατολικών-Σοβιετικών-Κομμουνιστικών χωρών και δορυφόρων) και η Ελλάδα θα ήταν χειρότερη από την Αλβανία του 1990 (όταν άνοιξε τα σύνορά της μετά από 50 περίπου χρόνια κομμουνιστικής ... ``ευδαιμονίας΄΄ του Ενβέρ Χότζα (που τον θαύμαζε ο επιστήθιος φίλος του Μανώλης Γλέζος και του απέδωσε ``συντροφικές΄΄ τιμές στην κηδεία του, ο μόνος ``Έλληνας΄΄ για τον οποίο άνοιξαν τα σύνορα για την κηδεία του αιμοσταγούς αυτού τυράννου και σφαγέα του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού !!!
Αυτοί ήταν οι Κομμουνιστές που κατηγορούσαν και φθονούσαν τη Βασίλισσα Φρειδερίκη. Τιμή της και Δοξασμένος ο στέφανος της θυσίας και της προσφοράς της (μέχρις αυτοθυσίας) προς την αχάριστη και μικρόψυχη Ελλάδα των πολιτικάντηδων (Καραμανλήδων, Ράλληδων, Παπαντρέηδων και λοιπής ληστροσυμμορίας !!!)
Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΣ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗΣ
Μία μεγάλη Ελληνίδα πεθαίνει... και ο πόλεμος
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 1981 η Βασίλισσα Φρειδερίκη άφησε την τελευταία της πνοή σε νοσοκομείο της Μαδρίτης από ανακοπή καρδιάς.
Ο πρώην σύμβουλος του ΝΑΤΟ και δημοσιογράφος Αθανάσιος Στριγάς δεν αποκλείει δολοφονία της!
Ενώ αρχικά ο ο πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης συμφώνησε να γίνει ο ενταφιασμός στο Τατόι την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου και να διαμείνουν οι βασιλικές οικογένειες της Ελλάδος και της Ισπανίας σε ένα ξενοδοχείο στην Βαρυπόμπη από το απόγευμα της προηγούμενης μέρας, ο Ράλλης, μετά την παρέμβαση κάποιου τρίτου, υπαναχώρησε και αξίωσε
α) να προσγειωθούν οι συγγενείς στην Δεκέλεια 2 ώρες πριν από από την κηδεία,
β) να φύγουν αμέσως μετά,
γ) να καλέσει ο Κωνσταντίνος, με δήλωσή του, τους συμπατριώτες του να μην παραστούν στην εκφορά (!) και
δ) η νεκρώσιμος ακολουθία να μη ψαλεί στην Μητρόπολη Αθηνών και αλλά και η νεκρώσιμος ακολουθία και η ταφή να γίνουν στο Τατόι, με την δικαιολογία των "συγκρούσεων".
Στην πραγματικότητα δεδομένου ότι το 1981 όλα τα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας είχαν ελληνική υπηκοότητα και το Τατόι ήταν στην ιδιοκτησία τους δεν χρειαζόταν ειδική άδεια για την ταφή. Εφόσον η Ελληνική κυβέρνηση δεν επιθυμούσε την πραγματοποίηση της κηδείας στην Ελλάδα θα έπρεπε να βγάλει σχετικό νόμο απαγόρευσής της, κάτι τέτοιο θα διέσυρε την Ελλάδα διεθνώς.
Η κηδεία πολιτικοποιείται...
Η κηδεία της Βασίλισσας Φρειδερίκης αναδείχθηκε τις επόμενες ημέρες σε μείζον πολιτικό ζήτημα για την εποχή, αφού από την πρώτη στιγμή έγινε έντονη προσπάθεια να παρουσιαστεί ως πολιτικό γεγονός. Έτσι ξεκίνησε μία οξεία πολιτική διαμάχη για τον αν θα έπρεπε ή όχι να επιτραπεί η ταφή της Βασίλισσας Φρειδερίκης στην Ελλάδα.
Ο Ράλλης συγκάλεσε την Κυβερνητική Επιτροπή. Τελικά αποφασίστηκε τόσο η νεκρώσιμη ακολουθία όσο και η ταφή να πραγματοποιηθούν στο Τατόι την ίδια ημέρα και μετά την τέλεση της κηδείας ο Κωνσταντίνος και η οικογένειά του, θα έπρεπε να αποχωρήσουν από την Ελλάδα. Ακόμα η κυβέρνηση θα είχε μόνο τυπική-θεσμική εκπροσώπηση.
Μετά την έκδοση της απόφασης και για αρκετές ημέρες ακολούθησε πόλεμος δηλώσεων μεταξύ του Ράλλη και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος τόλμησε να χαρακτηρίσει την κηδεία "πρόκληση για την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού".
Ανδρέας Παπανδρέου: αστράτευτος, αργυρώνητος εξ ΗΠΑ με 100.000.000 δολάρια που επέστρεψε με αμερικανικό διαβατήριο και που έφαγε τα λεφτά του Έλληνα φορολογουμένου με τις γκόμενες και τις βίλες!
Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος πιεζόταν να κάνει δηλώσεις και αρχικά αρνήθηκε. Την παραμονή της κηδείας το γραφείο του Βασιλέως Κωνσταντίνου έδωσε στη δημοσιότητα δήλωσή του, με την οποία εξέφραζε τη λύπη του για την πολιτικοποίηση της κηδείας, ενώ ο ίδιος ερχόταν στην Ελλάδα, για να εκτελέσει ένα οδυνηρό προσωπικό καθήκον και ότι "οι περιορισμοί που επεβλήθησαν εις την απλή τελετή κηδείας της μητέρας μου, προσδίδουν πικρία εις την οδύνην".
Κηδεία Φρειδερίκης
Τελικώς, την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 1981 κηδεία και ταφή έγιναν αυθημερόν στο Τατόι. Ο Κωνσταντίνος, μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο, έκυψε γόνατα, προσκύνησε και φίλησε το χώμα των προγόνων του!!!
Στο Τατόι, εκτός από μέλη βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης (οι Βασιλείς της Ισπανίας, η Βασίλισσα Τζουλιάνα της Ολλανδίας, ο Πρίγκιπας Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου, κ.αλ.), προσκλήθηκαν και 200 περίπου Αθηναίοι, που είχαν στενό σύνδεσμο με την Φρειδερίκη, και πήγαν περίπου 3-4 χιλιάδες λαού , που η χωροφυλακή δεν μπόρεσε να εμποδίσει. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο μετέπειτα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος.
Ο κόσμος θα μάθει ότι:
α) Η κηδεία της αείμνηστης Φρειδερίκης εξελίχθηκε σε πολιτικό θέμα αν θα ενταφιαστεί η Βασίλισσα στην Ελλάδα ή αλλού.
β) Καραμανλής, Ανδρέας Παπανδρέου, Αριστερά, ΚΚΕ να ενταφιαστεί εκτός Ελλάδος.
γ) Δεν άφησαν τον κόσμο να προσέλθει στην τελετή της κηδείας.
δ) Δεν άφησαν να γίνει η τελετή στην Μητρόπολη.
ε) 1.500.000 Έλληνες και Ελληνίδες θα παρευρίσκοντο στην κηδεία.
στ) Επιστρατεύτηκαν 5.000 αστυνομικοί και στρατιωτικοί και θωρακισμένα αυτοκίνητα για να μην επιτρέψουν να προσέλθει ο κόσμος στην κηδεία.
ζ) Δεν άφησαν να τοποθετηθεί η Ελληνική Σημαία επί του φερέτρου της Φρειδερίκης!
η) Μόλις πάτησε ο Κωνσταντίνος το ελληνικό χώμα, πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια, έσκυψε, το προσκύνησε και το φίλησε!
Να μάθει την μικροψυχία, την κακότητα, το απύθμενο μίσος και τον φόβο τους μήπως ο Κωνσταντίνος τους πάρει-και δικαίως-την αρχή.
Ενώ δεν έθεσε τέτοιο σκοπό, αυτοί φοβούνται. Ο Βασιλιάς ελέγχει, δεν θα αφήσει την χώρα στο έλεος των διεθνών τοκογλύφων και των εγχώριων αρπακτικών.
Φωτογραφίες