ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Ομερτά στην Βουλή: Μόνο ο Βαρεμένος, ο Κακλαμάνης και η κυρά - Τασία θα συμμετέχουν στην επιτροπή “πόθεν έσχες”!



Οι όζουσες υποθέσεις βουλευτών του μνημονιακού τόξου που κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας φαίνεται πως έχουν ενοχλήσει τους καρεκλοκένταυρους της Βουλής.

Οι εθνοπατέρες που "ξεχνούν" να δηλώσουν εισοδήματα, ακίνητα και μετοχές στο "πόθεν έσχες" τους βάλλουν την... αξιοπιστία και το πρόσωπο του Κοινοβουλευτισμού στην χώρα μας και γι΄ αυτό βρέθηκε η αρμόζουσα λύση.

Μην πάει το μυαλό σας ότι θα παταχθεί η φοροδιαφυγή και θα τιμωρηθούν οι ένοχοι. Η λύση για το σαθρό πολιτικό σύστημα είναι απλή: Θα διασφαλιστεί πλήρως το απόρρητο της επιτροπής και σε αυτήν δεν θα έχουν πρόσβαση τα κόμματα της αντιπολίτευσης!

ΟΜΕΡΤΑ! Ενώ μέχρι και την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο όλα τα κόμματα είχαν εκπρόσωπο στην εν λόγω επιτροπή, όπως αποκάλυψε σήμερα σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Νικήτας Κακλαμάνης τώρα πια μόνο 3 βουλευτές θα συμμετέχουν: Αυτός, ο Βαρεμένος και η κυρά - Τασία!

Βάσει του σχετικού νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα στην 7μελή επιτροπή "πόθεν έσχες" θα συμμετέχουν ως μέλη ο Β΄ αντιπρόεδρος της Βουλής, Γ. Βαρεμένος, ο Δ’ αντιπρόεδρος Νικήτας Κακλαμάνης και η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών Τασία Χριστοδουλοπούλου. 

Τα άλλα τέσσερα μέλη είναι ένας αρεοπαγίτης, ένας σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και ο πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης.

Με άλλα λόγια τίποτα από τα ελλιπή "πόθεν έσχες" των βουλευτών δεν θα βλέπει πια το φως της δημοσιότητας.

Λύθηκε το πρόβλημα...


Ρωσική επίδειξη ισχύος: Μέσα σε δύο εβδομάδες τα Sukhoi ισοπέδωσαν το 50% των υποδομών του ISIS

Ρωσική επίδειξη ισχύος: Μέσα σε δύο εβδομάδες τα Sukhoi ισοπέδωσαν το 50% των υποδομών του ISIS


Μέσα σε ένα μόλις 15μερο, τα ρωσικά αεροσκάφη, του θρυλικού κατασκευαστή, Σουχόϊ, διαφόρων τύπων, νέας γενιάς και εκμοντερνισμένα παλιότερης, κατέστρεψαν πάνω από το 50% των υποδομών του αυτοαποκαλούμενου "Ισλαμικού κράτους", επιχειρώντας από ένα και μόνο αεροδρόμιο, αυτό της συριακής πόλης Λαττάκεια.

Η Ρωσία, από τις 28 Σεπτέμβρη, για πρώτη φορά μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, έβγαινε με αξιώσεις στο διεθνή στίβο. Και για να μην αφήσει περιθώρια "παρερμηνείας" σε όσους έσπευσαν να φωνασκήσουν ασυστόλως και ξεδιάντροπα για "λάθος κτυπήματα" και "απώλειες αμάχων", η Μόσχα έστειλε και καμιά 25ριά πυραύλους με την ονομασία "Καλίμπρ", από την Κασπία (!). Από 1.500 χιλιόμετρα μακριά, δηλαδή, με δυνατότητα πτήσης στα 80 -1000 μέτρα πάνω από τη γη και ανάλογα με τη μορφολογία του εδάφους. Η απόκλιση των πυραύλων από το στόχο είναι του επιπέδου συν πλην πέντε μέτρα. Τουτέστιν, αντί για το δεξί μπορεί να πλήξει "κατά λάθος" το αριστερό παράθυρο στο τρομοκρατικό καταφύγιο των δολοφόνων του ισλαμικού χαλιφάτου.
Τα ρωσικά «Σουχόϊ» στη Συρία κάνουν επίδειξη των δυνατοτήτων τους σε πραγματικές συνθήκες μάχης. Με τις αποστολές των μαχητικών Su-34 στη Συρία, όλος ο κόσμος είχε τη δυνατότητα να αξιολογήσει την ποιότητα των ρωσικών αεροσκαφών, που ανταποκρίθηκαν πλήρως στο ρόλο τους σε πραγματικές συνθήκες μάχης.
Το μαχητικό - βομβαρδιστικό Su-34 είναι μια εξελιγμένη και σε βάθος εκσυγχρονισμένη έκδοση του Su-27. Ένα πολεμικό αεροσκάφος που ανήκει στη γενιά «4 plus». Το υπερσύγχρονο μαχητικό έχει σχεδιαστεί για να πλήττει χερσαίους και θαλάσσιους στόχους, για την καταστροφή των εχθρικών συστημάτων αεράμυνας. Το εξελιγμένο ρωσικό αεροσκάφος είναι ικανό να εκτελέσει την αποστολή του κάτω απ’ όλες τις καιρικές συνθήκες και σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας χρειαστεί. Μερικά από τα βασικά πλεονεκτήματά του, είναι οι μεγάλης χωρητικότητας δεξαμενές καυσίμων, η δυνατότητα ανεφοδιασμού του  στον αέρα και η υψηλή απόδοση των κινητήρων του. Χαρακτηριστικά που του επιτρέπουν να έχει μια πραγματική ακτίνα δράσης συγκρίσιμη με αυτή των βομβαρδιστικών μεσαίου βεληνεκούς, όπως είναι το Tu-16 ή το Tu-22M.
Το Su-34 είναι το καλύτερο προϊόν ανάμεσα στα μαχητικά της κατηγορίας του βάσει του κριτηρίου «σχέση ποιότητας και τιμής». Να σημειωθεί ότι το κόστος του κυμαίνεται μεταξύ 30 και 50 εκατ. δολάρια, ανάλογα με τον τεχνολογικό εξοπλισμό και τα οπλικά συστήματα που θα διαθέτει το μαχητικό. Επίσης, υπερτερεί και στις μαχητικές δυνατότητές συγκριτικά με τα ανάλογά του. Ο άμεσος ανταγωνιστής του είναι το αμερικανικό F-15 «Eagle», που είναι «ηθικά» παρωχημένο. Την περασμένη εβδομάδα, η εφημερίδα του Λιβάνου «Ad-Diyar» έγραψε ότι έξι Su-34 που σηκώθηκαν από τη αεροπορική βάση «Χμεϊμίμ» στη Συρία, ήλθαν σε επαφή στον εναέριο χώρο πάνω από τη Μεσόγειο με τέσσερα ισραηλινά  F-15, που παρατηρούσαν την παράδοση ρωσικών όπλων στην Λαττάκεια. Όταν τα Su-34 «κλείδωσαν» τα F-15, τα ισραηλινά μαχητικά εγκατέλειψαν τον εναέριο χώρο.
Τα εγκατεστημένα στο Su-34 προηγμένα συστήματα ραντάρ, εκτός από την ασφάλεια που παρέχουν στα αεροσκάφη, τους επιτρέπουν να διεξάγουν τις βομβιστικές επιθέσεις στη Συρία με ακρίβεια, χωρίς την απειλή της κατάρριψης από οπλικά συστήματα αεράμυνας που βρίσκονται στο έδαφος της χώρας.
http://gr.rbth.com/

Έκθεση Credit Suisse: Οργανωμένο σχέδιο αφανισμού της μεσαίας τάξης στην Ελλάδα


Έκθεση της Credit Suisse καταδεικνύει εκείνο που όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν και οι πολιτικάντηδες της αριστεράς και της ψοφοδεξιάς προσποιούνται πως δεν βλέπουν: το γεγονός δηλαδή, ότι η μεσαία τάξη της Ελλάδος οδηγείται μετά μαθηματικής ακρίβειας προς τον αφανισμό!

Συγκεκριμένα, από το 2008 έως σήμερα περίπου 1,2 εκατομμύρια Έλληνες φτωχοποιήθηκαν δραματικά, ενώ η αξία των περιουσιακών τους στοιχείων μειώθηκε κοντά στα 500 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα στοιχεία που καταγράφονται στην έκθεση είναι αμείλικτα: η μεσαία τάξη στην Ελλάδα αριθμούσε το έτος 2008 5,8 εκατομμύρια πολίτες ενώ σήμερα προσεγγίζει τα 4,6 εκατομμύρια. Υπολογίζεται ότι η ζημία στον πλούτο κάθε Έλληνα κατά το χρονικό διάστημα 2008-2015 είναι της τάξεως των 272 δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Στην ίδια έκθεση παρατίθενται στοιχεία για την αξία των ακινήτων και για την αποτίμηση του ελληνικού χρηματιστηρίου, στοιχεία εξόχως ενδεικτικά για να αντιληφθεί ο καθένας τα θανάσιμα πλήγματα τα οποία κατάφεραν στους Έλληνες οι διεθνείς τοκογλύφοι και οι εγχώριοι υποτακτικοί τους στα κόμματα της ψοφοδεξιάς και της δημοσιοσυντήρητης αριστεράς. Η αξία των ακινήτων έχει μειωθεί μέχρι και 60-65% από το 2008 έως σήμερα, ενώ η αποτίμηση του χρηματιστηρίου από τα 196,390 δισ. ευρώ το 2007, εκτιμάται σήμερα σε 39,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Συμπερασματικά, 1,2 εκατομμύρια Έλληνες και Ελληνίδες εκτοπίστηκαν βιαίως από τη μεσαία τάξη προς τα φτωχά οικονομικά στρώματα, χάρη στις αντεθνικές και αντιλαϊκές μεθοδεύσεις των κυβερνώντων. Στην ταχεία υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου πρέπει να προστεθεί η ιδιαίτερα υψηλή ανεργία, η οποία σβήνει την παραμικρή προοπτική ευημερίας στο μέλλον. Στη δυσχερή αυτή κατάσταση την οποία βιώνουν πια εκατομμύρια Έλληνες, η κυβέρνηση της Αριστεράς απαντά με ένα ακόμη Μνημόνιο, αφάνταστα σκληρότερο από τα προηγούμενα.

Συνεπώς, η πραγματικότητα είναι πως οι εν Ελλάδι μαριονέτες των δανειστών συνειδητά στοχεύουν στον αφανισμό της ελληνικής μεσαίας τάξης, ούτως ώστε να εξυπηρετηθούν διεθνή και εγχώρια καπιταλιστικά συμφέροντα.

Οι εκατοντάδες χιλιάδες των συμπατριωτών μας που εξαπατήθηκαν από τις ηγεσίες του Σύριζα και της ΝΔ, γνωρίζουν πλέον ή θα αντιληφθούν πολύ σύντομα, πως η Χρυσή Αυγή είναι η μοναδική ασπίδα προστασίας τους από τα νύχια των εγχώριων και διεθνών τοκογλύφων.


Κι άλλο «φιλολαϊκό» μέτρο από την κυβέρνηση - Νέα αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων στις συγκοινωνίες



Ακόμη ένα «φιλολαϊκό» μέτρο του ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει σε εφαρμογή, καθώς αυξήσεις στην τιμή των εισιτηρίων αστικών συγκοινωνιών προανήγγειλε χθες ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, παρά το γεγονός ότι μέχρι πρότινος διαβεβαίωνε πως οι μετακινούμενοι δεν θα επιβαρυνθούν από την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ στις μεταφορές.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου ( ο μοναδικός τύπος εισιτηρίου, άλλωστε, που διατίθεται αυτή τη στιγμή) , θα σκαρφαλώσει στο 1,30 ευρώ από 1,20 ευρώ που είναι σήμερα. Παρά το γεγονός ότι  οι κύκλοι του υπουργείου Υποδομών διεμήνυαν ότι θα βρεθούν άλλοι πόροι για να καλύψουν «τη μαύρη τρύπα» των συγκοινωνιακών εταιρειών που δημιουργήθηκε από την αύξηση του ΦΠΑ, κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό.

Η ουσία, λοιπόν, είναι ότι η τιμή του εισιτηρίου αυξάνεται και πάλι παρά τις (ψεύτικες, όπως αποδείχθηκε) υποσχέσεις της κυβέρνησης. Η «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση, έχοντας ανανεώσει την θητεία της, έρχεται με ακόμη πιο άγριες διαθέσεις εναντίον του Ελληνικού λαού.

Το θέμα, όμως, αποκτά και άλλη διάσταση, καθαρά προβληματική για τους Έλληνες, καθώς, ούτε λίγο ούτε πολύ ο Σπίρτζης δήλωσε τα εξής:

« Αυτό που προγραμματίζουμε είναι, επειδή θα αυξηθεί έτσι ή αλλιώς κατά 10% το εισιτήριο, επειδή ανέβηκε ο συντελεστής ΦΠΑ από το 13% στο 23%, να μπορέσουμε να κρατήσουμε χαμηλά τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών που χρησιμοποιούν καθημερινά οι πολίτες που πηγαίνουν στις δουλειές τους με τα μέσα μεταφοράς και να επιβαρυνθεί λιγότερο το απλό εισιτήριο, το οποίο χρησιμοποιούν περιστασιακά τουρίστες ή άλλοι».

Είναι φανερό ότι ο Σπίρτζης δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ στην ζωή του Μ.Μ.Μ , προκειμένου να αντιληφθεί ότι αυτοί που κάνουν χρήση του απλού εισιτηρίου δεν είναι ούτε «τουρίστες» ούτε «άλλοι» ( τι άλλοι; Μήπως εξωγήινοι;), αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, καθώς υπερτερούν κατά πολύ από τους συμπατριώτες τους που διαθέτουν κάρτα απεριορίστων διαδρομών. 

Το γεγονός ότι ο Σπίρτζης είναι εντελώς άσχετος με την πραγματικότητα δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να ντρέπεται για τις προσβλητικές αυτές δηλώσεις.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ