ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΜΑΒΙ ΜΑΡΜΑΡΑ"...!!!

ΣΟΒΑΡΗ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ...
 
Συγγνώμη από την Τουρκία για τα λάθη που ενδέχεται να οδήγησαν στο θάνατο των εννέα Τούρκων ακτιβιστών, το 2010 κατά την επίθεση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων εναντίον του στολίσκου που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας ζήτησε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο, ο Νετανιάχου είχε νωρίτερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατόπιν προτροπής του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.
 
Ο στόχος του προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Μέση Ανατολή, ήταν να αποκατασταθούν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών που είναι παραδοσιακές σύμμαχοι της Ουάσινγκτον.

«Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου ζήτησε συγγνώμη από τον τουρκικό λαό για τυχόν λάθη που οδήγησαν στην απώλεια ανθρώπινων ζωών και συμφώνησε να ολοκληρωθεί η συμφωνία για αποζημίωση», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Πηγή προσκείμενη στην τουρκική κυβέρνηση, η οποία ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της, επιβεβαίωσε ότι το Ισραήλ ζήτησε συγγνώμη για το θάνατο των 9 Τούρκων ακτιβιστών.

Οι δύο ηγέτες «συμφώνησαν να εξομαλυνθούν οι σχέσεις των χωρών τους, να επιστρέψουν οι πρέσβεις τους και να ματαιωθεί η δικαστική δίωξη στην Τουρκία των Ισραηλινών στρατιωτών», αναφέρει επίσης η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Νετανιάχου.

«Ο κ. Νετανιάχου εξήγησε ότι τα τραγικά αποτελέσματα στο στολίσκο του Μαβί Μαρμαρά δεν έγιναν σκόπιμα», υπογραμμίζοντας ότι «η ισραηλινή έρευνα αποκάλυψε λάθη στην επιχείρηση», προστίθεται στο κείμενο.

Οι σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ ήταν ήδη τεταμένες μετά την επιχείρηση "Συμπαγές Μολύβι" του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας (Δεκέμβριος 2008-Ιανουάριος 2009) και επιδεινώθηκαν ακόμη περισσότερο στις 31 Μαΐου 2010, όταν οι ισραηλινές ειδικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιδρομή στο στολίσκο που επιχειρούσε να σπάσει τον αποκλεισμό των Παλαιστινιακών Εδαφών.
 
Εννέα Τούρκοι, που επέβαιναν στο σκάφος Μαβί Μαρμαρά σκοτώθηκαν, γεγονός που προκάλεσε διπλωματική κρίση.
 
Η Άγκυρα υποβάθμισε τη διπλωματική εκπροσώπησή της στο Τελ Αβίβ, απέλασε τον Ισραηλινό πρεσβευτή και διέκοψε τη στρατιωτική συνεργασία της με το Ισραήλ.

ΚΥΠΡΟΣ: ''ΑΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ Ο ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ...!!!''





Κύπρος: «Αν καταρρεύσει ο τραπεζικός τομέας θα χαθούν όλες οι καταθέσεις»

«Απευθύνουμε δραματική έκκληση προς την πολιτική ηγεσία να συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο που διατρέχει η κυπριακή οικονομία» δήλωσε πριν από λίγο ο επικεφαλής της Τράπεζας Κύπρου, Αρτέμης Αρτεμίου.

«Τυχόν κατάρρευση του τραπεζικού τομέα θα οδηγήσει σε απώλεια όλων των καταθέσεων» τόνισε ο κ. Αρτεμίου ενώ σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο επιστροφής στη λίρα είπε, ότι «σημαίνει σημαντική υποτίμηση».

ΝΑ ΤΑ ΝΑ ΤΑ....Τουρκία : Το φυσικό αέριο δεν ανήκει στην Κύπρο αλλά και στις δύο κοινότητες


ΟΛΑ ΤΑ ΕΧΕΙ Η ΜΑΡΙΟΡΗ,
Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΙΠΕ

Η Τουρκία απειλεί εν μέσω κρίσης

Η Τουρκία θα αμφισβητήσει οποιαδήποτε κίνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας να επιταχύνει τις έρευνες για κοιτάσματα φυσικού αερίου στα χωρικά της ύδατα για να προσελκύσει επενδύσεις και να σώσει την οικονομία της, διεμήνυσαν Τούρκοι αξιωματούχοι την Πέμπτη μέσω του πρακτορείου Reuters. 

Τούρκος κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε ανωνύμως στο Reuters ότι «ο πόρος αυτός ανήκει και στις δύο κοινότητες κι η μελλοντική εκμετάλλευσή του δεν μπορεί να αφεθεί στη βούληση μόνον της 'νότιας Κύπρου'. Μπορεί να αναλάβουμε δράση εναντίον τέτοιων πρωτοβουλιών εάν είναι αναγκαίο».

Ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε ότι «η αποκλειστική χρήση του πόρου αυτού [...] από τη 'νότια Κύπρο' αποκλείεται [...] είναι απαράδεκτη».

«Συζητάμε όλα τα νομικά μέσα. Θα μπορούσαμε να θέσουμε το θέμα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά θα χρησιμοποιήσουμε επίσης άλλα, πολιτικά και νομικά κανάλια» προσέθεσε χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, σύμφωνα με το τηλεγράφημα του Reuters.

Η ΕΕ έχει δώσει διορία στη Λευκωσία ως τη Δευτέρα να προτείνει ένα εναλλακτικό σχέδιο για τη συγκέντρωση 5,8 δισ. ευρώ που απαιτούνται για να εξασφαλίσει τη σύναψη συμφωνίας διεθνούς δανεισμού - σε διαφορετική περίπτωση, η Κύπρος αντιμετωπίζει τον κίνδυνο οικονομικής κατάρρευσης και εξόδου της από την ευρωζώνη, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Η Κύπρος διεξάγει συνομιλίες με την Ρωσία για πιθανές ρωσικές επενδύσεις. Ο Κύπριος υπουργός Μιχάλης Σαρρής έχει αναφέρει ότι τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου είναι ένα από τα θέλγητρα για τις ρωσικές επενδύσεις.