ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

EXOYN ETOIMA TA ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ! ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΟΥ CNN...!!


EXOYN ETOIMA TA ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 
ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ! 
ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΟΥ CNN...!!


Ολόκληρο όροφο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας έχει ενοικιάσει το CNN προκειμένου να καλύψει τον... πόλεμο στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του diktionews το αμερικανικό δίκτυο έχει ήδη εγκαταστήσει στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου όλο τον απαραίτητο τηλεοπτικό εξοπλισμό προκειμένου να καλύψει με μεταδόσεις τα επεισόδια που περιμένουν να ξεσπάσουν στο κέντρο της Αθήνας.

Μάλιστα λέγεται ότι το CNN έχει κάνει τις κρατήσεις έως το τέλος του Φεβρουαρίου περιμένοντας ότι οι διαδηλώσεις και οι πιθανές συγκρούσεις θα πραγματοποιηθούν μέσα στις επόμενες 20 ημέρες.

Η πληροφορία αυτή -όπως είναι φυσικό- έχει προκαλέσει αντιδράσεις αφού δεν είναι λίγοι όσοι μιλούν για χειραγωγούμενες διαδηλώσεις και επεισόδια προκειμένου να μην οδηγηθούν οι Έλληνες σε συνειδητές πράξεις αντίδρασης.

Βόμβα Κρανιδιώτη για την στάση της ΝΔ έναντι του Μνημονίου



Βόμβα Κρανιδιώτη 

για την στάση της ΝΔ 

έναντι του Μνημονίου


«Βόμβα» Κρανιδιώτη για την στάση της ΝΔ έναντι του Μνημονίου







Ανοικτό το ενδεχόμενο να τα… βροντήξει και φύγει απο την κυβέρνηση ο Αντώνης Σαμαράς αφήνουν πολλά στελέχη της ΝΔ τόσο σε κατιδίαν όσο και δημόσιες συζητήσεις του…

Χαρακτηριστικά ήταν τα όσα είπε σήμερα το πρωίστον ΑΝΤ1 ο γαλάζιος δικηγόρος και πολιτικός φίλος του προέδρου της ΝΔ, Φαήλος Κρανιδιώτης.

«Εμένα η άποψή μου είναι πολύ απλή και σαφής, εάν ο Α. Σαμαράς θεωρήσει ότι αυτό στο οποίο θα καταλήξουν, δηλαδή με το τι δέχεται ή δεν δέχεται η τρόικα, είναι μια λύση που θα είναι χειρότερη από το πρόβλημα, εγώ πιστεύω δεν θα το υπογράψει. Εάν γίνουν δεκτές τροποποιήσεις οι οποίες θα το καθιστούν λειτουργικό και ωφέλιμο για την πατρίδα, για την οικονομία και το λαό, τότε θα πει ναι» δήλωσε όλο νόημα ο κ. Κρανιδιώτης.

Ο κ. Κρανιδιώτης επιτέθηκε, επίσης, εκ νέου κατά του πρωθυπουργού λέγοντας πως «ο κ.Παπαδήμος, αυτή τη στιγμή, απλά κάνει τον γραμματοκομιστή».



ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: ΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!

ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: 
ΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ
 ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!




Η μοίρα μου το είχε να μην ψηφίσω το πρώτο μνημόνιο αφού δεν ήμουν ακόμη βουλευτής. Τώρα η συνειδήσή μου δεν με αφήνει να ψηφίσω το δεύτερο"! Με τη φράση αυτή απάντησε στις πληροφορίες που τον φέρουν να μην ψηφίζει και να αποχωρεί από την πολιτική ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης. 

Μιλώντας πριν από λίγο στο CRETALIVE είπε ότι 'φυσικά και δεν αποχωρώ από την πολιτική και δεν πρόκειται να αφήσω τον κόσμο που με ψήφισε σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. αλλά αυτό το έκτρωμα δεν το ψηφίζω' τόνισε. 

Και πρόσθεσε:"Τα αποτελέσματα της πολιτικής του πρώτου μνημονίου ήταν η μείωση του μισθολογικού κόστους 25% στον δημόσιο τομέα: Δηλαδή χάθηκαν 9,2 δις από τα νοικοκυριά και επιπλέον ζητούμε σήμερα πρόσθετα μέτρα με 7,7 δις στον ιδιωτικό τομέα"

Ο κ.Μιχελογιαννάκης μάλιστα τόνισε ότι είναι άλλοι έξι τουλάχιστον βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δεν ψηφίζουν και επεσήμανε με νόημα: εάν το ΠΑΣΟΚ ψηφίσει αυτά τα μέτρα όχι 8% θα πάρει, αλλά θα ψάχνεται για το εάν μπει στη Βουλή!

Το 8% που παίρνουν στις δημοσκοπήσεις τους έχει βαρέσει στο κεφάλι στο ΠΑΣΟΚ

Βουλευτές ΠΑΣΟΚ ζητούν την παράταση της θητείας της κυβέρνησης
Εκλογές σε ένα χρόνο ζητούν στο ΠΑΣΟΚ!













Την παράταση της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου ζητεί ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σε κείμενό τους, με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της Βουλής Γρηγόρη Νιώτη, χαρακλτηρίζοντας τις εκλογές «καταστροφή».

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν επίσης, αφού ψηφισθούν τα μέτρα του νέου μνημονίου, να προχωρήσει η κυβέρνηση σε νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα αντισταθμίσουν τις απώλειες.

Μέχρι στιγμής την επιστολή αυτή έχουν υπογράψει οι Γρηγόρης Νιώτης, Ροδούλα Ζήση, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Χρήστος Μαγκούφης, Κυριακή Τεκτονίδου, Γιάννης Διαμαντίδης και Ηλίας Θεοδωρίδης.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη την επιστολή.

Σκέφτεται να αποχωρήσει από τη ΝΔ ο Κουτσούκης αν ψηφιστούν τα μέτρα


Σκέφτεται να αποχωρήσει από τη ΝΔ 
ο Κουτσούκης 
αν ψηφιστούν τα μέτρα













Φωτιά στα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας έβαλε ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ, Ν. Κουτσούκης, με δηλώσεις του στον Βήμα FM 99,5: «Εάν ο κ. Σαμαράς πιστεύει ότι με αυτό το “ναι”, που ενδεχόμενα θα πει, η χώρα θα σωθεί, ας το κάνει. Αλλά να ξέρει ότι τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας – κι αυτό φαίνεται – θα κατρακυλήσουν και θα πάνε στα ποσοστά που είναι σήμερα το ΠΑΣΟΚ».

«Εγώ λέω ότι πρέπει να πουν “όχι” γιατί οι αρχηγοί των κομμάτων γίνονται ηγέτες με τα λίγα και στιβαρά “όχι” και όχι, με τα πολλά και υποτακτικά “ναι”», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι αν αρνηθούν οι αρχηγοί το νέο πακέτο μέτρων «δεν υπάρχει ούτε μια στο δισεκατομμύριο να μας οδηγήσουν στη χρεοκοπία.».

«Πιστεύω ακράδαντα ότι, μόλις διασφαλίσουν και με τους ειδικούς λογαριασμούς που λέει η κ. Μέρκελ τα χρήματά τους και τόκους των δανείων που μας έδωσαν, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα η χώρα θα πάει στην χρεοκοπία» ανέφερε.

Τέλος, σε σχετική ερώτηση για το εάν θα αποχωρήσει από τη ΝΔ, απάντησε ότι «αυτό θα το αποφασίσω την ώρα που θα το δω. Δεν μπορώ να κάνω εικασίες εγώ από τώρα. Έχω κατά νου πολλά πράγματα. Πιστεύω ότι όλος ο κόσμος θα κάνει, περίπου, πάνω-κάτω, τα ίδια πράγματα».

Ανδρέας Αθηναίος: Η συμμορία του Ευρώ και η επιστροφή στην δραχμή (Βίντεο)

Ανδρέας Αθηναίος: Η συμμορία του Ευρώ και η επιστροφή στην δραχμή (Βίντεο)





Ο καθηγητής Ανδρέας Αθηναίος απαντά σε ερωτήσεις του Ιφικράτη Αμυρά, σχετικώς με τους τρόπους χρηματοδοτήσεως της Ελληνικής οικονομίας ύστερα από την επιστροφή στην δραχμή. Μιλά για την συμμορία του ευρώ, απαντώντας σε όσους καθυβρίζουν τους Έλληνες πατριώτες που απαιτούν επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.



ΑΙΜΟΣ                           : ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΝΕ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ καί...

ΑΙΜΟΣ : ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΝΕ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ καί...: ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΝΕ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ καί ΒΑΛΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ... ΑΘΛΙΟ ΣΧΕΔΙΟ...!!! ΜΗΝ ΑΝΑΣΤΑΙΝΕΙΣ Τ...

Τι γράφει το μήνυμα-«φωτιά» που έλαβε ο Αντώνης Σαμαράς

Τι γράφει το μήνυμα-«φωτιά» 
που έλαβε ο Αντώνης Σαμαράς




Έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης μεταξύ του ίδιου και των συνεργατών του

Ένα μήνυμα-φωτιά κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στα κινητά στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Το μήνυμα αυτό έχει φτάσει ακόμη και στο κινητό του Αντώνη Σαμαρά και είχε γίνει αντικείμενο ευρείας συζήτησης μεταξύ του ίδιου και των συνεργατών του.

«Ένα φτωχό κράτος μπορεί να ορθοποδήσει. Ένα ταπεινωμένο έθνος ποτέ. Ας βάλουμε ένα τέλος στη συνεχή ροή των παράλογων απαιτήσεών τους, σώζοντας το πιο πολύτιμο. Την εθνική μας αξιοπρέπεια», αναφέρει επί λέξει το μήνυμα, σύμφωνα με το diktionews.gr.

Έρχονται στην Ελλάδα οι Black Sabbath



Έρχονται στην Ελλάδα οι Black Sabbath

bs








Οι αγαπημένοι hard rockers θα εμφανιστούν στο πλαίσιο του Rockwave Festival, στο TerraVibe την 1η Ιουλίου σε μία μοναδική συναυλία. 


Προηγουμένως βέβαια, τα μέλη του συγκροτήματος χρειάστηκε να συμφωνήσουν για επανασύνδεση μετά από μία και πλέον δεκαετία. 

Έτσι, επί σκηνής θα δούμε μαζί να μας ταξιδεύουν μουσικά οι Ozzy Osbourne, Toni Iommi, Geezer Butler και Bill Ward. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το διάστημα οι Black Sabbath με τη σύνθεση όπως τη γνωρίζαμε, βρίσκονται στο στούντιο και ηχογραφούν το νέο τους άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει το επόμενο φθινόπωρο, μετά το τέλος της περιοδείας τους.



//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

ΤΟ CNN ΕΧΕΙ ΝΟΙΚΙΑΣΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ...ΟΡΟΦΟ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!


ΤΟ CNN ΕΧΕΙ ΝΟΙΚΙΑΣΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ...ΟΡΟΦΟ 

ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!

Oλόκληρο όροφο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας έχει ενοικιάσει, σύμφωνα με δημοσιεύματα, το CNN προκειμένου να καλύψει μελλοντικά επεισόδια στο Σύνταγμα και τις γύρω περιοχές.


Σύμφωνα με πληροφορίες το αμερικανικό δίκτυο έχει ήδη εγκαταστήσει στον τελευταίο όροφο κεντρικού ξενοδοχείου όλο τον απαραίτητο τηλεοπτικό εξοπλισμό προκειμένου να καλύψει με μεταδόσεις τα επεισόδια που περιμένουν να ξεσπάσουν στο κέντρο της Αθήνας!

Μάλιστα λέγεται ότι το CNN έχει κάνει τις κρατήσεις έως το τέλος του Φεβρουαρίου περιμένοντας ότι οι διαδηλώσεις και οι πιθανές συγκρούσεις θα πραγματοποιηθούν μέσα στις επόμενες 20 ημέρες.

Η πληροφορία αυτή -όπως είναι φυσικό- έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις..

ΠαΣοΚ: Δυσβάστακτο το μνημόνιο!!!!!!!!!!!!!!!

ΠαΣοΚ: Δυσβάστακτο το μνημόνιο 
Αλλεπάλληλες οι συσκέψεις και οι επικοινωνίες


Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12:30 από το ΠαΣοΚ η σύσκεψη για την επεξεργασία του 50σέλιδου κειμένου του νέου μνημονίου. Το κείμενο περιέχει και νέα στοιχεία όπως π.χ. την πρόβλεψη ότι το θέμα των συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να αποτελέσει ξανά αντικείμενο διαπραγμάτευσης προκειμένου να φτάσουν στα επίπεδα των ανταγωνιστικών χωρών. 

Κατά την εκτίμηση των στελεχών του ΠαΣοΚ το θέμα αυτό θα τροφοδοτεί πολιτικές εντάσεις όλο το 2012.

Σε ότι αφορά τις συντάξεις προτείνεται η μείωση κατά 15% μεσοσταθμικά στις επικουρικές αλλά πιάνει και ορισμένες κύριες συντάξεις κυρίως στη ΔΕΗ και στον ΟΤΕ. Ο κατώτατος μισθός μειώνεται κατά 22%.

Επίσης, ζητείται άρση της μονιμότητας στις ΔΕΚΟ και 15.000 απολύσεις στον δημόσιο τομέα εντός του 2012.

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα γίνει με κοινές μετοχές.

ΠαΣοΚ: δυσβάστακτα τα νέα μέτρα

Το νέο μνημόνιο θεωρείται πιο δυσβάστακτο από κάθε προηγούμενη φορά από τα στελέχη που συμμετείχαν στη σύσκεψη (Μιχ. Καρχιμάκης, Χρ. Πρωτόπαπας, Π.Μπεγλίτης, Ν. Αθανασάκης) και τα οποία βρίσκονταν σε συνεχή επαφή με τον κ. Γ. Παπανδρέουπου παρέμεινε στην οικία του, έχοντας όμως ενεργό συμμετοχή στην επεξεργασία του κειμένου.

Η συζήτηση, σύμφωνα με πληροφορίες, εξαντλήθηκε σε τεχνικές επισημάνσεις και σε πολιτικές παρατηρήσεις. Ουσιαστική πολιτική εκτίμηση των συνεπειών που θα επιφέρει η αποδοχή ενός ακόμα σκληρού πακέτου μέτρων στο εκλογικό σώμα του ΠαΣοΚ το οποίο συρρικνώνεται ταχέως δεν έγινε. 

Ο κ. Παπανδρέου φαίνεται ότι προτίμησε να λάβει μόνος του τις τελικές αποφάσεις του. Θεωρείται όμως δύσκολο να κόψει το οξυγόνο και να μην υποστηρίξει το πακέτο έπειτα από την προσπάθεια που έκανε για να μην χρεοκοπήσει η χώρα. Πριν τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης, εγκατέλειψε την οικία του και μετέβη στο γραφείο του στη Βουλή όπου και συσκέπτεται με τους στενούς συνεργάτες του. 

Εφόσον υπάρξει το απόγευμα η συμφωνία των αρχηγών στο νέο μνημόνιο, η μάχη μεταφέρεται την Κυριακή στη Βουλή. Σε ψηφοφορία θα τεθεί το γενικό πλαίσιο της συμφωνίας και το PSI και όχι τα συγκεκριμένα μέτρα - σίγουρα θα εξαιρούνται τα εργασιακά και τα συνταξιοδοτικά τα οποία δεν είναι έτοιμα. 

Με τον τρόπο αυτό θα γίνει προσπάθεια να περιοριστούν οι διαρροές στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Το ΠαΣοΚ δεν προτίθεται να επιβάλλει κομματική πειθαρχία στους βουλευτές του. Όμως όπως επισημαίνουν κορυφαία στελέχη του όποιος βουλευτής θελήσει να κάνει πολιτική δήλωση αποστασιοποίησης από το μνημόνιο και το ΠαΣοΚ θα επιλέξει την ψηφοφορία της Κυριακής και όχι κάποια από τις επιμέρους επόμενες.

H μελέτη του νέου μνημονίου

Το νέο πακέτο μέτρων έλαβαν γύρω στις εννέα του πρωί της Τετάρτης στα χέρια τους οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί και πριν τη μετάβασή τους στο Μέγαρο Μαξίμου - αναμένεται ότι θα πραγματοποιηθεί στις τρεις μετά το μεσημέρι - όπου θα γίνει και η τελική συζήτηση για την έγκριση του νέου μνημονίου. 

Οπως έγινε γνωστό μάλιστα στη Νέα Δημοκρατία ξεκίνησε αμέσως μετά σύσκεψη για τα θέματα που προκύπτουν από την επερχόμενη νέα συμφωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες το νέο μνημόνιο, επιπλέον βάζει «μαχαίρι» στη μονιμότητα των υπαλλήλων στις ΔΕΚΟ ενώ το θέμα των ειδικών μισθολογίων μετατίθεται για τον Ιούνιο. 

Ενα ακόμη θέμα που θίγει το νέο μνημόνιο είναι η μετενέργεια των κλαδικών - συλλογικών συμβάσεων η οποία σύμφωνα με πληροφορίες δε θα καταργηθεί αλλά θα ισχύει για τρεις μόλις μήνες έναντι των έξι μηνών που ίσχυε μέχρι σήμερα. 



Οι υπουργοί Οικονομικών κ. Ευαγ. Βενιζέλος και Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνηςαποφάσισαν να παρουσιάσουν στους πολιτικούς αρχηγούς τέσσερα σενάρια μειώσεων επικουρικών και κύριων συντάξεων, προκειμένου να επιλέξουν με ποιο τρόπο θα επιτευχθεί η μείωση των 550 - 600 εκατομμυρίων ευρώ που προβλέπεται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και ζητά επιμόνως η τρόικα.

Εντωμεταξύ για τις 15:00 σήμερα Τετάρτη έχει οριστεί μετά από τρεις αναβολές η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών 
γεγονός που μαρτυρά την ένταση και τις δυσκολίες της διαπραγμάτευσης. 

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου είχε το απόγευμα της Τρίτης σύσκεψη με τους κ.κ. Ευ. Βενιζέλο, Γ. Κουτρουμάνη και στενούς συνεργάτες του προκειμένου να εκτιμήσουν τις τελευταίες εξελίξεις.

Από την πλευρά του ΠαΣοΚ, διατυπώνεται η εκτίμηση ότι οι ενστάσεις της ΝΔ για τις επικουρικές συντάξεις έχουν στρέψει το ενδιαφέρον της τρόικας προς τις κύριες συντάξεις. Στη σύσκεψη πάντως συμφώνησαν όλοι ότι η αρχική πρόταση του υπουργείου Εργασίας είναι η πιο ικανοποιητική και ότι δεν πρέπει να θιχτούν με κανέναν τρόπο οι συντάξεις του ΙΚΑ. 
Αλλεπάλληλες οι συσκέψεις και οι επικοινωνίες

Την Τρίτη ο Πρωθυπουργός είχε αλλεπάλληλες επικοινωνίες με τους κ.κ. Γ. Παπανδρέου, Αντ. Σαμαρά και Γ. Καρατζαφέρη προκειμένου να μεταφέρει τα πιο πρόσφατα δεδομένα και να ενημερώνεται για τις απόψεις τους. 

Ολονύκτια δραματική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον κ. Παπαδήμο με τον κ. Βενιζέλο και την τρόικα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα από τα σενάρια που φαίνεται να προκρίνεται προς έγκριση από τους πολιτικούς αρχηγούς είναι η μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22% και η ταυτόχρονη περικοπή κατά 15% των επικουρικών συντάξεων. 

Από ότι φαίνεται, τα κόμματα καταλήγουν στην ψήφιση της συμφωνίας (του γενικού πλαισίου της από το οποίο το πιθανότερο είναι να λείπουν τα εργασιακά θέματα) και του PSI το Σαββατοκύριακο. Το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί προς ψήφιση θα έχει ένα και μόνο άρθρο, με σκοπό να αποφευχθούν οι διαρροές από τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Η σπουδή έχει σχέση και με το γεγονός ότι τη Δευτέρα, αν ισχύσει το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί με τους εταίρους, θα πρέπει να διατυπωθεί από την κυβέρνηση η πρόταση για τη συνεισφορά των ιδιωτών στην απομείωση του ελληνικού χρέους.

Στις 18:30 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του επικεφαλής του IIF, κ. Τσαρλς Νταλάραμε τον πρωθυπουργό για το PSI η οποία και ολοκληρώθηκε στις 21.00 το βράδυ. 


Στις 17.00 η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών


Στις 17.00 η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών


Στις 17.00 έκλεισε τελικά, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδημό στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά την οποία θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τη συμφωνία με την τρόικα.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με διαρροές που έφτασαν στα δημοσιογραφικά γραφεία λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δεν θα λάβει μέρος στη σύσκεψη. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Γ. Καρατζαφέρης διατίνεται πως το κείμενο της δανειακής συμφωνίας δεν έφτασε στα χέρια του, επίσημα μεταφρασμένο και ως εκ τούτου, αρνείται να παρευρεθεί στο Μαξίμου (σύσκεψη).

ΟΔΗΓΙΑ... ΠΑΣΟΚ: "ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΤΕ; ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΣΤΙΣ... ΛΙΣΤΕΣ!"


ΟΔΗΓΙΑ... ΠΑΣΟΚ: "ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΤΕ; 
ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΣΤΙΣ... ΛΙΣΤΕΣ!"




Έγινε και αυτό!

Σύμφωνα με όσα διαρρέουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, υπάρχει... οδηγία της Ιπποκράτους για την στάση που πρέπει να κρατήσουν στις κρίσιμες ψηφοφορίες, βάζοντας το μαχαίρι στο... λαιμό!

Μεταξύ... σοβαρού και αστείου, από την Ιπποκράτους δόθηκε εντολή να ενημερωθούν οι υποψήφιοι αντάρτες του ΠΑΣΟΚ πως εάν καταψηφίσουν δεν θα είναι στις λίστες του Κινήματος στις προσεχείς εκλογές!

Κάτι τέτοιο φυσικά, χαρακτηρίζεται από τους ίδιους ως... αστείο!

Τρομερά πράγματα γίνονται στο ΠΑΣΟΚ!

Γ. Μανώλης: Να πει «όχι» στα μέτρα ο κ. Σαμαράς «Ας μας αφήσουν να διαλέξουμε τον τρόπο που θα πεθάνουμε»

Γ. Μανώλης: Να πει «όχι» στα μέτρα ο κ. Σαμαράς

«Ας μας αφήσουν να διαλέξουμε τον τρόπο που θα πεθάνουμε»



Ο Γ. Μανώλης σε παλαιότερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ



Αναταράξεις στο εσωτερικό της ΝΔ έχει προκαλέσει η διαφαινόμενη συμφωνία του Αντώνη Σαμαρά στα επώδυνα μέτρα που περιλαμβάνει το μίνι Μνημόνιο και κυρίως στη μείωση κατά 22% στον κατώτερο μισθό και στην περικοπή κατά 15% μεσοσταθμικά στις επικουρικές συντάξεις.

Την ώρα που ο πρόεδρος της ΝΔ θα δίνει την επίσημη απάντησή του στο πακέτο των μέτρων κατά τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό, στο Περιστέρι θα πραγματοποιείται εκδήλωση στελεχών του κόμματος που διαφωνούν με την υιοθέτηση των απαιτήσεων της τρόικας, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση που θα τηρήσουν στο εξής.

Το μίνι Μνημόνιο θα εισαχθεί προς συζήτηση στη Βουλή με διαδικασίες εξπρές και αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία το βράδυ της Κυριακής. Ήδη, και από πλευράς ΠαΣοΚ, βουλευτές έχουν προειδοποιήσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν τα μέτρα.

Σε αυτό το κλίμα, ένας από τους βασικούς εκφραστές της άποψης για καταψήφιση των μέτρων, ο γραμματέας συνδικαλιστικού της ΝΔ Γιάννης Μανώλης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τετάρτης, ζήτησε μετ' επιτάσεως από τον Αντώνη Σαμαρά να πει «όχι» στα μέτρα.

«Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε όλα αυτά για τα οποία παλέψαμε μέχρι τώρα. Θεωρούμε ότι αυτά τα μέτρα, αν ψηφιστούν, θα βυθίσουν τη χώρα σε μεγαλύτερη ύφεση. Να πούμε ''όχι'' στα μέτρα που βυθίζουν στην ύφεση και να πούμε ''ναι'' σε άλλα μέτρα» επισήμανε ο κ. Μανώλης.

Σύμφωνα με την άποψή του, το δίλημμα «ή αυτά τα μέτρα ή χρεοκοπία και δραχμή» είναι τρομοκρατικά. «Μην τρομοκρατείτε τον κόσμο. Διαφορετικά δεν θα φτωχύνουμε; Καλύτερα φτωχοί με αξιοπρέπεια, παρά εξευτελισμένοι. Ας μας αφήσουν να διαλέξουμε τον τρόπο που θα πεθάνουμε» είπε.

Εξέφρασε, δε, την εκτίμηση ότι ούτως ή άλλως τα χρήματα που δίνουν οι δανειστές είναι για να ξεπληρωθεί το χρέος κι όχι για να ζήσουν οι Έλληνες. Ο ίδιος αντιπρότεινε τη λήψη μέτρων που θα επιτρέπουν την ανάπτυξη της οικονομίας και κατ' επέκταση την αποπληρωμή του χρέους.

ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΝΕ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ καί ΒΑΛΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ... ΑΘΛΙΟ ΣΧΕΔΙΟ...!!!

ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΝΕ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ καί ΒΑΛΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ... ΑΘΛΙΟ ΣΧΕΔΙΟ...!!!

 ΜΗΝ ΑΝΑΣΤΑΙΝΕΙΣ ΤΟΥΣ... ΠΕΘΑΜΕΝΟΥΣ...!!!

Σήμερα είναι ή ώρα.
Ο Λουκάς και η παρέα του (Παπανδρέου-Καρατζαφέρης) πάνε να "ελέγξουν" την επόμενη ημέρα.
Μόνο έτσι θα υπολοιηθούν τα σχέδιά των εντολέων τους μέχρι κεραίας καί θα υποδουλώσουν τις επόμενες γενιές των Ελλήνων.
Ένα διάγγελμα,

 δικό σου στον Ελληνικό λαό αρκεί να βάλει τέλος στα άθλια σχεδιά τους.
Εσύ είσαι η τελευταία ελπίδα του Ελληνικού λαού.
Τα λόγια σήμερα περιττεύουν, ΣΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ καί ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ...
Μόνο εσύ.. ΜΠΟΡΕΙΣ...!!!

ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΙ … ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΙ … ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΟΥΝ 
ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ 
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ 
 
 

Δεν πιστεύουν στα μάτια τους με αυτά που διαβάζουν στη Συγγρού στη νέα δανειακή σύμβαση των 32 (τελικά) σελίδων. Αντιμετωπίζουν τα όσα διαβάζουν με … σηκωμένη την τρίχα, όπως έλεγε χαρακτηριστικά στενός συνεργάτης του Σαμαρά στα parapolitika.

Από τις 7 το πρωί ο Σαμαράς συσκέπτεται με τους κ.κ. Μουρμούρα, Λαζαρίδη Μιχελάκη, Νικολόπουλο, Βρούτση και Σταϊκούρα και αυτή την ώρα διαβάζουν λέξη προς λέξη τη νέα σύμβαση.

Τα πράγματα είναι εξόχως ανησυχητικά και απογοητευτικά. Αυτή είναι τουλάχιστον η πρώτη εντύπωση, όπως τη μεταφέρουν από τη Συγγρού.