ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

1, 2, 3, 4, 5...17 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ Η ΡΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΗΓΕΤΑΡΟΣ!



Η Ρωσία έχει κατακλύσει τα πρωτοσέλιδα των περισσοτέρων εφημερίδων τελευταία. Πριν από λίγες ημέρες λόγω των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι. Τώρα, γιατί ο Πούτιν ορέγεται την Κριμαία. Το Business Insider καταγράφει γιατί η Ρωσία είναι πραγματική υπερδύναμη.

Ως η όγδοη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, η Ρωσία δεν μπορεί να αγνοηθεί. Η έκταση των αγωγών της, για παράδειγμα, τα αποθέματα του υψηλού βαθμού εμπλουτισμένου ουρανίου, ή η ραγδαία μείωση του πληθυσμού παίζουν με το μυαλό όλων μας.

Εδώ, έχουμε συγκεντρώσει μερικά από τα πιο βασικά γεγονότα σχετικά με τη Ρωσία.
  • Η Ρωσία έχει την ίδια επιφάνεια με τον Πλούτωνα
Η επιφάνεια της έκτασης της Ρωσίας είναι 17 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα, σε σύγκριση με τα 16,6 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα του πλανήτη Πλούτωνα.
  • Οι αγωγοί της Ρωσίας θα μπορούσαν να κάνουν τον γύρω της Γης περισσότερες από έξι φορές
Οι αγωγοί της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων των συμπυκνωμάτων, του φυσικού αερίου, του υγραερίου, νερού και πετρελαίου έχουν μάκρος 259.913 χιλιόμετρα. Η περίμετρος της Γης, είναι 40.075 χιλιόμετρα.
  • Η Ρωσία αντιπροσωπεύει το ήμισυ του παγκόσμιου αποθέματος ουρανίου υψηλού εμπλουτισμού
Μια συσκευή που χρησιμοποιείται για τη μέτρηση των επιπέδων ακτινοβολίας μπροστά από ένα εμπορευματοκιβώτιο με υψηλά εμπλουτισμένο ουράνιο σε πυρηνικό ερευνητικό κέντρο στο Κίεβο.Η Ρωσία έχει 695 τόνους ουρανίου υψηλού εμπλουτισμού (HEU), τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο. Οι ΗΠΑ έχουν το δεύτερο μεγαλύτερο απόθεμα του κόσμου στους 604 τόνους.
  • Ο πληθυσμός της Ρωσίας έχει μειωθεί κατά 6,6 εκατ. από το 1993
Ο πληθυσμός της Ρωσίας ήταν 141.900.000 το 2010 και αναμένεται να μειωθεί κατά 10,7% στα 126,6 εκατομμύρια μέχρι το 2050.
  • Η κατασκευή του δρόμου Adler-Krasnaya Polyana θα είχε κοστίσει λιγότερο αν ήταν στρωμένο εξ ολοκλήρου με φουά γκρα   με μουστάρδα

Κόστισε στη Ρωσία 8.6 δισεκατομμύρια δολάρια για να ανοίξει το δρόμο Adler-Krasnaya Polyana, που ήταν περίπου 30 μίλια σε μήκος. Ο δρόμος Krasnaya Polyana φιλοξένησε πολλά από τα γεγονότα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι.

«Ο ίδιος δρόμος στρωμένος πλήρως με φουά γκρα, για παράδειγμα, και 8,6 εκατοστά σε πάχος,» αναφέρει ο Ben Collins. Αυτό βασίζεται στην τιμή του φουά γκρα στα Carrefour: 88 δολάρια ανά κιλό.
  • Τα αποθέματα φυσικού αερίου της Ρωσίας είναι ισοδύναμα με περίπου 13,2 δισ. πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων
Στα 1.163 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια, η Ρωσία έχει το δεύτερο μεγαλύτερο απόθεμα φυσικού αερίου στον κόσμο. Μια ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα έχει όγκο 88.000 κυβικά πόδια.
  • Η Ρωσία έχει εννέα διαφορετικές ζώνες ώρας, περισσότερες από κάθε άλλη χώρα
H Ρωσία είχε 11 ζώνες ώρας, αλλά μειώθηκαν σε 9 το 2010. “Η μικρότερη κλασματική διαίρεση της χώρας θα μας δώσει τη δυνατότητα να επιλύσουμε μια σειρά από θέματα μεταφορών και επικοινωνιών, θα αυξήσει τις δυνατότητες διαχείρισής της και θα ενισχύσει τη θέση της Ρωσίας ως σημαντικό κομμάτι της αλυσίδα της παγκόσμιας υποδομής του κόσμου,” δήλωσε ο Πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ κατά εκείνη τη χρονική στιγμή.
  • Η Ρωσία έχει 87 δισεκατομμύρια βαρέλια αποδεδειγμένων αποθεμάτων πετρελαίου. Αρκετά για να διαρκέσουν άλλα 75 χρόνια
Η Ρωσία κατανάλωνε περίπου 3,2 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου την ημέρα το 2012. Σε αυτό το ρυθμό, θα χρειαστούν άλλα 75 χρόνια για να εξαντληθούν τα αποθέματα.
  • Εννέα εκατομμύρια πολίτες λέγεται ότι χρησιμοποιούν το μετρό της Μόσχας κάθε μέρα. Αυτό είναι περισσότερο από το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη μαζί
Ο σταθμός «Park Pobedy» (Πάρκο της Νίκης) είναι ίσως ο βαθύτερος του συστήματος μετρό της Μόσχας, αφού κατεβαίνει 85 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Γης. Και ο σταθμός «Vykhino» είναι ο πιο πολυσύχναστος, στο μετρό της Μόσχας.
  • Το ποσοστό ανθρωποκτονιών στην Ρωσίας είναι το διπλάσιο από την Αμερική
Η Ρωσία έχει ένα ποσοστό ανθρωποκτονιών των 9,7 ανά 100.000, σε σύγκριση με τα 4,7 ανά 100.000 στις ΗΠΑ.
  • Οι Ρώσοι πίνουν σχεδόν τα διπλάσια σφηνάκια την εβδομάδα από τους Αμερικάνους

Οι Ρώσοι πίνουν κατά μέσο όρο 6.3 σφηνάκια την εβδομάδα, σε σύγκριση με 3,3 στις ΗΠΑ, αλλά η Νότια Κορέα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με 13,7 την εβδομάδα
  • Αν σταθείτε στην ακτή της Ρωσίκης λίμνης «Karachay» θα δεχόσασταν 600 Ρέντγκεν ακτινοβολίας, αρκετά για να σκοτώσουν έναν άνθρωπο

Η λίμνη βρίσκεται σε μία από τις μεγαλύτερες πυρηνικές εγκαταστάσεις της Ρωσίας, η οποία κρατήθηκε μυστική μέχρι το 1990. «Το ποτάμι Techa, το οποίο παρείχε νερό στα κοντινά χωριά, ήταν τόσο μολυσμένο, που το 65 τοις εκατό των κατοίκων αρρώστησαν λόγο ακτινοβολίας - οι γιατροί την ονόμασαν “ειδική ασθένεια”, διότι εφ 'όσον η εγκατάσταση ήταν μυστική, δεν τους επιτρέπονταν να αναφέρουν την ακτινοβολία στις διαγνώσεις τους,» γράφει ο Jess Zimmerman στην Grist.
  • Οι 20 πλουσιότεροι άνθρωποι της Ρωσίας έχουν ως καθαρή αξία 227 δισεκατομμύρια δολάρια, περισσότερο από το ΑΕΠ του Πακιστάν
Πλουσιότερος άνθρωπος της Ρωσίας, Alisher Usmanov. Το Πακιστάν έχει ένα ονομαστικό ΑΕΠ των 215 δισ. δολάριων.
  • Κατά μέσο όρο, οι Ρώσοι πίνουν έξι φορές περισσότερο τσάι ανά άτομο ανά έτος, από τους Αμερικανους
Ρώσοι πίνουν 1,3 λίτρα τσαγιού ανά άτομο ανά έτος, σε σύγκριση με τα 0,3 λίτρα στις ΗΠΑ.
  • Η Λίμνη Βαϊκάλη κατέχει το ένα πέμπτο του φρέσκου νερού στον κόσμο
Λίμνη Βαϊκάλη σε έκταση είναι η μισή της λίμνης Μίτσιγκαν, αλλά είναι πολύ βαθύτερη, στα 5.387 πόδια.
  • Πενήντα-έξι δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν στη Ρωσία από το 1992, και το 64% από αυτούς δολοφονήθηκαν
Οι διαδηλωτές κρατάνε ένα πορτρέτο του ρωσικού πολιτικού δημοσιογράφου Oleg Kashin ο οποίος ξυλοκοπήθηκε μέχρι κατάσταση κώματος από δύο άνδρες. Η Ρωσία είναι η πέμπτη πιο θανατηφόρα θέση για να δουλέψεις ως δημοσιογράφος.
  • Η Ρωσία πούλησε την Αλάσκα στις ΗΠΑ για 7.2 εκατομμύρια δολάρια το 1868
Οι ΗΠΑ πλήρωσαν λιγότερα από 2 σεντ ανά στρέμμα για σχεδόν 600.000 τετραγωνικά μίλια.




Πηγή:  http://www.iefimerida.gr


























Η Γεωπολιτική επανέρχεται στο προσκήνιο της Ευρώπης


Μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και την κατάρρευση του Κομμουνισμού πολλοί νόμισαν ότι ήρθε και το τέλος της ιστορίας (Fukuyama). Πολλοί αφελείς οπαδοί της παγκοσμιοποίησης ονειρεύτηκαν το τέλος των μεγάλων δυνάμεων, το πέρας των ιδεολογικών και εθνικών συγκρούσεων. Στον παγκοσποιημένο κόσμο τους υπολόγιζαν ή νόμιζαν ότι θα ανακτηθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και η δημοκρατία χωρίς να πέσει ούτε ένας πυροβολισμός. Διαψεύστηκαν όμως πολύ γρήγορα. Οι πόλεμοι εξακολούθησαν να υφίστανται όχι μόνο ως συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα, αλλά κυρίως ως συνέχιση της οικονομίας με άλλα μέσα. Ο εξανδραποδισμός κρατικών οντοτήτων για καθαρά οικονομικά συμφέροντα ήταν οι κύριες αιτίες πολέμων τα τελευταία είκοσι χρόνια, με τα μέσα του πολέμου να παραμένουν τα ίδια και τις ΗΠΑ να επικρατούν σε πολλά γεωστρατηγικά σημεία του πλανήτη εφαρμόζοντας τα σχέδια των Αμερικανοσιωνιστών.
Η επικράτηση και η κυριαρχία όμως αυτή των ΗΠΑ και των εντολοδόχων τους βαίνει  προς το τέλος της. Οι ΗΠΑ ήδη υπό το βάρος εσωτερικών τους οικονομικών ανισοτήτων και υπό την λαιμητόμο του τεράστιου δημοσίου χρέους αναγκάζονται να κάνουν περικοπές στις αμυντικές τους δαπάνες. Η εμφάνιση στο διεθνές προσκήνιο ανταγωνιστών όπως η Ρωσία και η Κίνα αναγκάζουν τις ΗΠΑ και τους πρόθυμους συμμάχους των να επαναπροσδιορίσουν και να αναδιοργανώσουν τα σχέδιά τους περί παγκόσμιας κυριαρχίας και να κάνουν πιο ρεαλιστικές πολιτικές σκέψεις. Η γεωπολιτική παρελθόντων εποχών επανεμφανίζεται στο προσκήνιο μετ’ επιτάσεως. Η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι ένα σαφές δείγμα αυτών που θα συμβούν στο άμεσο μέλλον.
Η αυτοδιάθεση της Κριμαίας και πιθανότατα της Ανατολικής Ουκρανίας και η ήπια σχετικά αντίδραση των ΗΠΑ και της ΕΕ δείχνει ξεκάθαρα ότι η λεγόμενη Δύση δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθει σοβαρά στην πρόκληση της Ρωσίας. Η οικονομική κρίση που διαπνέει την Ευρώπη χωρίς ρωσικό φυσικό αέριο μπορεί να οδηγήσει σε οικονομική καταστροφή, ενώ ούτως ή άλλως στρατιωτικά η ΕΕ χωρίς την συμπαράσταση των ΗΠΑ αποτελεί εύκολη λεία για την Ρωσική Συνομοσπονδία. Οι ΗΠΑ βέβαια γνωρίζουν πολύ καλά την σημασία που έχει η κρίση στην Ουκρανία για την Ρωσία, αλλά δεν είναι σε θέση να αντιδράσουν με συμβατικά μέσα ώστε να αλλάξουν τους συσχετισμούς και χωρίς να διακινδυνεύσουν μεγάλες απώλειες και το γόητρό τους. Την σημασία της Ουκρανίας την είχε διατυπώσει ήδη από το 1997 ο γνωστός Zbigniew Brzezinski στο βιβλίο του «The Grand Chessboard» (Η Μεγάλη Σκακιέρα): «Η Ουκρανία, ένας νέος και σημαντικός χώρος στην Ευρασιατική σκακιέρα, είναι κρίσιμο γεωπολιτικό σημείο το οποίο απλά και μόνο με την παρουσία του ως ανεξάρτητο κράτος συμβάλλει στον μετασχηματισμό της Ρωσίας. Χωρίς την Ουκρανία η Ρωσία δεν μπορεί να είναι πλέον Ευρασιατική αυτοκρατορία». Με την έννοια Ευρασιατική αυτοκρατορία ο Brzezinski εννοεί ότι η Ρωσία χωρίς την Ουκρανία δεν θα είναι μια ανταγωνιστική δύναμη στα σχέδια των Αμερικανοσιωνιστών.
Όποιοι λοιπόν πίστευαν ή εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ο Πούτιν θα άφηνε την Ουκρανία να ενσωματωθεί στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, έχοντας ως αποτέλεσμα βάσεις πυραύλων και εχθρικά στρατόπεδα πάνω στα δυτικά ρωσικά σύνορα, πλανήθηκαν πλάνη οικτρά. Ουδείς Ρώσος πρόεδρος που ασκεί κυρίαρχη πολιτική, με εξαίρεση το λαμόγιο και μαριονέτα Γιέλτσιν, θα μπορούσε να ανεχθεί κάτι τέτοιο για την πατρίδα του. Οι ΗΠΑ και η ΕΕ έπαιξαν σκάκι και δυστυχώς γι αυτούς έχασαν ήδη από τις πρώτες κινήσεις στην ουκρανική σκακιέρα, διότι τα πιόνια τους, ήτοι οι ΜΚΟ του Σόρος, ο πυγμάχος Κλίτσκο, η δισεκατομμυριούχα Τιμοσένκο  και οι εκπρόσωποι του αμερικανοεβραϊκού λόμπι  αποδείχτηκαν ανίσχυροι μπροστά στην Ρωσία.
Η γεωπολιτική αντίδραση της Ρωσίας στην προσπάθεια ενσωμάτωσης της Ουκρανίας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ θα πρέπει πλέον να είναι μία προειδοποίηση για όσους προσπαθήσουν από εδώ και στο εξής να αποσταθεροποιήσουν και να βλάψουν τα συμφέροντα αυτής της υπερδύναμης. Στο μέλλον θα υπάρξουν και άλλες συγκρούσεις με αφορμή τα γεωοικονομικά σχέδια των ΗΠΑ για την κυριαρχία στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Ένα από αυτά τα γεωοικονομικά σχέδια των ΗΠΑ και των Αμερικανοσιωνιστών εξυφαίνεται αυτή ακριβώς την εποχή στην πατρίδα μας. Αν δεν αντιδράσουμε σύσσωμοι και ενωμένοι, σε λίγα χρόνια η χώρα μας θα έχει ξεπουληθεί στους εχθρούς του Ελληνισμού. Θα πρέπει επιτέλους να διακρίνουμε μεταξύ των παλαιών συγκρούσεων συμφερόντων των υπερδυνάμεων ΗΠΑ-Σοβιετικής Ένωσης και των νέων υπερδυνάμεων και να ενταχθούμε σε εκείνο το στρατόπεδο που υποστηρίζει τα συμφέροντα του έθνους μας και όχι αυτά των Αμερικανοσιωνιστών και των Τούρκων.
Γ.Λ.

ΤΡΟΙΚΑ : ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ;Τα χρεή των κομμάτων.......Ασύλληπτα νούμερα!..Βίντεο.

Η ΤΡΟΙΚΑ ΖΗΤΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ 
ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ; 
ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ… ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ 
ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!


Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί η είδηση ότι στο μάτι της Τρόικα έχουν μπει η κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων, αλλά και το ασυμβίβαστο κρατικών αξιωματούχων. Μάλιστα, έχει παραδοθεί ήδη σχετικό έγγραφο με προτάσεις στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο έγγραφο, προτείνονται αλλαγές στο πλαίσιο χρηματοδότησης των κομμάτων και υποψηφίων βουλευτών, θέσπιση κώδικα δεοντολογίας, αλλά και ρυθμίσεις με στόχο τη διαφάνεια στις δημόσιες συμβάσεις. Δηλαδή, όλα τα… δύσκολα για τη συγκυβέρνηση κι ολόκληρο το σάπιο πολιτικό σύστημα!

Δεν ξέρουμε βέβαια κατά πόσο η Τρόικα είναι αποφασισμένη να πιέσει την κατάσταση στα συγκεκριμένα ζητήματα-φωτιά και να τα συνδέσει με τη χορήγηση της επόμενης δόσης ή αν τα χρησιμοποιεί για να πετύχει… άλλου είδους αντισταθμιστικά οφέλη (τα παίρνουμε πίσω αυτά, αν πάρτε κι άλλα αντιλαϊκά μέτρα…). 

Εκείνο πάντως που είναι σιγουρότατο, είναι ότι εδώ θα ενωθούν όλες οι κατεστημένες πολιτικές δυνάμεις κατά της Τρόικα (με πρώτους τους Σαμαροβενιζέλους…) και ότι η «αντίσταση και πάλη» για να μην περάσουν αυτά τα… βλάσφημα μέτρα θα πάει σύννεφο!

Βίντεο ξεβράκωμα 
για τα χρεή των κομμάτων 
του "συνταγματικού τόξου" 
και της κλεπτοκρατίας

.....Ασύλληπτα νούμερα!


Το αποκαλυπτικό βίντεο δημιούργησε η "δράση" και αναφέρεται στα ποσά που έχουν δανειστεί τα κόμματα και δεν πρόκειται να αποπληρώσουν ποτέ μετακυλίοντας το χρέος στους Έλληνες πολίτες (PSI - ανακεφαλαίωση τραπεζών κτλ)....
Δείτε τα ποσά που έχουν καταχραστεί τα ρεμάλια που έχουν το θράσος να αποκαλούν και τους εαυτούς τους "δημοκράτες"....