ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ …. ΦΟΥΝΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΜΕΓΑΛΗ


founta hotel2_24082014125841
Σε μόδα η ενασχόληση πολιτικών, με τον τουρισμό (ΦΩΤΟ)…

Σε μόδα τείνει να εξελιχθεί το τελευταίο διάστημα η ενασχόληση πολιτικών με τον τουρισμό,  προσφέροντας προς ενοικίαση τις παλιές εξοχικές τους κατοικίες. Το δρόμο «άνοιξε» ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, τον οποίο ακολούθησε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και στη συνέχεια ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Ωστόσο, το παράδειγμά τους φαίνεται πως επηρέασε και τους πολιτικούς της νεότερης γενιάς, με χαρακτηριστική περίπτωση αυτή της βουλευτού της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκης Φούντα, η οποία προχώρησε ένα βήμα παραπάνω ανακοινώνοντας προ ημερών, μέσω διαδικτύου, την ολοκλήρωση της κατασκευής ξενοδοχείου, με ιδιοκτήτη την οικογένειά της.  

«Μετά από τέσσερα χρόνια δουλειάς και διαδικασιών, στον τόπο που αγαπώ περισσότερο, στην θέση Μάννα στο Βαρκό Παλιαμπέλων Βόνιτσας, έγινε ένα μικρό όνειρο πραγματικότητα: Μάννα Γη (ή Manna Gea) λοιπόν! Ανοίξαμε και σας περιμένουμε», έγραψε στην προσωπική της σελίδα στο facebook, η 34χρονη πολιτικός, αποκαλύπτοντας ότι στο εξής ο χρόνος της θα μοιράζεται μεταξύ των εδράνων του κοινοβουλίου και της… ρεσεψιόν του τουριστικού της καταλύματος.

«Το ξενοδοχείο ξεκινήσαμε να το φτιάχνουμε το 2010, σε ένα ιδιόκτητο χωράφι του πατέρα μου. Η τοποθεσία είναι μαγική αφού είναι δίπλα στη θάλασσα. Ήταν ένα όνειρό μας εδώ και χρόνια. Η Αιτωλοακαρνανία είναι ένας παρατημένος και ταυτόχρονα ευλογημένος τόπος. Πάντα λέγαμε με τους γονείς μου ότι θέλαμε να κάνουμε κάτι για την περιοχή μας. Στην Αιτωλοακαρνανία χρειάζονται τουριστικές υποδομές, με ποιοτικές υπηρεσίες. Το αξίζει ο νομός μας. Αυτό κάναμε», αναφέρει η κ. Φούντα μιλώντας στα «Παραπολιτικά», αποκαλύπτοντας και τα οικονομικά στοιχεία της εν λόγω κατασκευής, προκειμένου, όπως η ίδια τονίζει, να αποφευχθούν «περίεργα σχόλια από κακοπροαίρετους». «Η συγκεκριμένη επένδυση εντάχθηκε σε ένα πρόγραμμα αγροτουρισμού με την ονομασία Αλέξανδρος Μπαλτατζής. Κόστισε συνολικά 400.000 ευρώ, τα οποία καλύφθηκαν και με ένα δάνειο που πήραμε», σημειώνει, ενώ σχετικά με τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του ξενοδοχείου, που παραπέμπει σε σύγχρονα και ακριβά τουριστικά καταλύματα εξηγεί πως ασχολήθηκε αποκλειστικά η ίδια, σε συνεργασία με την μητέρα της. «Εγώ με την μητέρα μου, στο όνομα της οποίας είναι το ξενοδοχείο, επιμεληθήκαμε την αρχιτεκτονική του, αφού και οι δύο είμαστε αρχιτέκτονες» αναφέρει και μιλά με συγκίνηση για τα μηνύματα συγχαρητηρίων που έλαβε από συναδέλφους της βουλευτές, φίλους της, αλλά και απλούς πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας για το νέο της εγχείρημα. «Τους ευχαριστώ όλους για τα καλά τους λόγια. Σκέφτομαι να προτείνω να κάνουμε εδώ μια συνδιάσκεψη της ΔΗΜΑΡ», λέει μεταξύ αστείου και σοβαρού, ενώ αποφεύγει να αναφερθεί στα εσωτερικά τεκταινόμενα του κόμματός της, επισημαίνοντας ότι όλα θα κριθούν στο επικείμενο συνέδριο.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

 Πρόκειται για ένα συγκρότημα που βρίσκεται δίπλα στην θάλασσα και την παραλία Βάρκο, που θεωρείται ως μία από τις μεγαλύτερες του Αμβρακικού Κόλπου, με λιμανάκι για ψαρόβαρκες. Αποτελείται από πέντε κατοικίες, με εντυπωσιακή θέα, που η κάθε μία διαθέτει ανεξάρτητη βεράντα, πισίνα και ανεξάρτητο ιδιωτικό κήπο. «Η πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και το τζάκι σε κάθε μία κατοικία, το barbeque, οι χώροι ψυχαγωγίας και χαλάρωσης, αλλά κυρίως το μοναδικό τοπίο, καθιστούν την διαμονή κάθε οικογένειας, ζευγαριού ή παρέας αξέχαστη», αναφέρεται στο επίσημο site του Manna Gea hotel.



Οι επιμέρους χώροι έχουν διανεμηθεί βάσει χρηστότητας, αισθητικής, αλλά και βάσει των αρχών της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, πράγμα καθόλου τυχαίο, αφού η όμορφη πολιτικός της Δημοκρατικής Αριστεράς εκτός από τις σπουδές αρχιτεκτονικής που ολοκλήρωσε στο ΕΜΠ το 2005, έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στη Φλωρεντία με αντικείμενο τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ενώ κάνει το διδακτορικό της με αντικείμενο την ένταξη των ΑΠΕ στους παραδοσιακούς οικισμούς. Η ίδια διατηρεί, εξάλλου, αρχιτεκτονικό γραφείο στα Εξάρχεια όπου ειδικεύεται στις ενεργειακές μελέτες και έχει συνεργαστεί με τον γνωστό αρχιτέκτονα Αλέξανδρο Τομπάζη.

Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ

 Πάντως, σχετικά με την επαγγελματική και την πολιτικής της πορεία φαίνεται ότι την επηρέασε καταλυτικά η μητέρα της, Φανή. Η τελευταία είναι αρχιτέκτονας ενώ υπήρξε στέλεχος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ενιαίου Συνασπισμού, ενώ συμμετείχε στην κατάληψη του Πολυτεχνείου το 1973. Hταν, επίσης, υποψήφια βουλευτής του κόμματος στην Αιτωλοακαρνανία στις εκλογές του ’89, του ’90 και του 1993, ενώ το 1996 κατήλθε ως υποψήφια νομάρχης με τον Συνασπισμό στον νομό. Αδελφός της Φανής Φούντα είναι ο γνωστός αρθρογράφος του «Βήματος» και πανεπιστημιακός καθηγητής, Δ. Ψυχογιός, που έχει συμπορευτεί με τον Φώτη Κουβέλη από τα χρόνια της ΕΑΡ.


Στενούς δεσμούς με τη Βόνιτσα

Καθόλου τυχαίο δεν φαίνεται να είναι το γεγονός ότι η Νίκη Φούντα αποφάσισε να προχωρήσει με την οικογένειά της στην κατασκευή ξενοδοχείου στην Βόνιτσα, δεδομένων των δεσμών της με την περιοχή. Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, που μεγάλωσε εκεί, έκανε πρωταθλητισμό στη γυναικεία ομάδα μπάσκετ της Βόνιτσας, ήταν καθηγήτρια μπαλέτου με σπουδές στον κλασικό χορό πάνω από 15 χρόνια, ενώ με τα αδέλφια της και τους γονείς της βγάζει το δικό της κρασί από τα αμπέλια της οικογένειας. Ο πατέρας της, επίσης, μαθηματικός στο επάγγελμα, έχει διατελέσει αντιδήμαρχος και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βόνιτσας την περίοδο 2006-2010 ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος συνεργαζόμενος με το ΠΑΣΟΚ.

parapolitika.gr