ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Έρχονται εκλογές


Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει εξαιρεθεί από την άμεση εφαρμογή των μέτρων εθνικής εξόντωσης που επέβαλε η Γερμανία στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, η Αθήνα είναι υποχρεωμένη να λάβει πρόσθετα, περαιτέρω επώδυνα δημοσιονομικά μέτρα το 2012.

Ο ασυγχώρητος εκτροχιασμός των δημοσίων εσόδων, λόγω της ανεπάρκειας των κρατικών μηχανισμών να εισπράξουν, θα οδηγήσει τον Πολ Τόμσεν και τους υπόλοιπους αξιωματούχους της τρόικας στην απαίτηση για νέα μέτρα. Άμεσης 

Ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας… παραπατάει, με αποτέλεσμα να συνιστά στοίχημα με προκαθορισμένο, και μεγάλο κέρδος, η πρόβλεψη ότι η τρόικα θα ζητήσει απευθείας απολύσεις στο δημόσιο. Ενόψει και της πρώτης δόσης του Μνημονίου ΙΙ, που θα είναι μεγαλύτερη από κάθε προηγούμενη.

                        *****                                       *******                                     ****
Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, η πρόβλεψη για εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου είναι εξαιρετικά πιθανό να διαψευστεί. Όχι όμως για να απομακρυνθούν οι κάλπες. Αλλά για να έρθουν… πιο κοντά!

Από τη στιγμή που μια κοινωνία σε απόγνωση θα ξαναπιάσει το νήμα με την εύλογη και αυτονόητη αντίδραση στην επιβολή μιας πολιτικής η οποία βαθαίνει την ύφεση, αντί να διαμορφώνει θύλακες αισιοδοξίας και ρεαλιστικής προσμονής ανάπτυξης, η συνοχή της κυβέρνησης Παπαδήμου θα δοκιμαστεί υπερβολικά.

Δύσκολα λοιπόν θα αποφευχθούν οι κάλπες στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να υπάρξει ξεκάθαρο αποτύπωμα ευθύνης από την πλευρά του εκλογικού σώματος, που θα κληθεί να επιλέξει τον οδικό χάρτη για την έξοδο από το σημερινό αδιέξοδο.

Με έμφαση στην ανάγκη να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε διαφορετικά, όπως θα έλεγε ο Στιβ Τζομπς, αντί να βαλτώνουμε τη σκέψη και τις δράσεις μας, σε πεπερασμένα καλούπια και πολιτικές συμπεριφορές.

«ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ»...

Σαν σήμερα, 10 Δεκεμβρίου του 1893, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Χαρίλαος Τρικούπης, αναφωνεί… «ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ». 


Από τότε άλλος πρωθυπουργός, δεν έχει ξεστομίσει ανάλογη φράση, αν και έχει καταφέρει ανάλογη πράξη. 


Ο τελευταίος πρωθυπουργός που κατάφερε να χρεοκοπήσει την χώρα, έμεινε στην ιστορία με την φράση… 
«θα κάνω δημοψήφισμα». Και όπως θυμόμαστε όλοι, τον πήρε και τον σήκωσε.

Η στήλη έχοντας επίγνωση της κρισιμότητας των στιγμών, (στην Ελλάδα άλλωστε όλες οι στιγμές, είναι κρίσιμες, ακόμη και αυτές που δεν έχουν έρθει ακόμη). Έχοντας επίγνωση και της ιστορικότητας των στιγμών, αποφάσισε να σας διαφωτίσει σχετικά με την επίμαχη φράση του Χαριλάου Τρικούπη.

Η φράση αυτή, σύμφωνα με τις πηγές, λέχθηκε από τον Χ. Τρικούπη την παραπάνω ημερομηνία από του βήματος της Βουλής (Παλαιά Βουλή), όχι όμως απευθυνόμενος προς το Σώμα της Βουλής ως επίσημη διακήρυξη, αλλά ,εν τη ρύμη του λόγου του, απευθυνόμενος προς τους δανειστές μας(…) που πίεζαν απροκάλυπτα για τον οικονομικό έλεγχο της Ελλάδας, είπε: «πρέπει να λαλήσωμεν προς αυτούς, επτωχεύσαμεν δυστυχώς»

Η τότε, αντιπολίτευση όμως όπως κάνει κάθε αντιπολίτευση που σέβεται τον εαυτό της,εκμεταλλεύτηκε το γεγονός διαδίδοντας ότι έγινε επίσημη δήλωση χρεοκοπίας, από το βήμα της Βουλής. (βούιξαν τα παράθυρα)

Τη θέση αυτή υιοθέτησαν και όλα σχεδόν τα έντυπα της εποχής σε σημείο που δημιούργησαν αρνητική εντύπωση στους οπαδούς του Χ. Τρικούπη. (κατρακύλησε η δημοτικότητά του στις δημοσκοπήσεις κλπ)

Και τώρα γενικές πληροφορίες, για το πολιτικό περιβάλλον της εποχής. Ο Χαρίλαος Τρικούπης, κατά τη διάρκεια της εξουσίας του θα θέσει σε εφαρμογή ένα ευρύ μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα στους τομείς της γεωργίας, της φορολογίας και της άμυνας, καθώς και ένα πολυδάπανο πρόγραμμα έργων υποδομής, το οποίο περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία σιδηροδρομικού δικτύου και τη διάνοιξη της διώρυγας της Κορίνθου. 

Στα σχέδιά του περιλαμβανόταν επίσης η ζεύξη Ρίου - Αντιρρίου, ένα έργο που υλοποιήθηκε μόλις το 2004, από τον Κώστα Σημίτη, και σφραγίστηκε από την ιστορική φράση του, «είναι μακέτο τούτο το έργο;» . Κάθε σημαντική φάση της Ελλάδας σφραγίζεται από μια ανάλογη φράση.

Η πρωτόγονη οικονομία της εποχής του δεν θα αντέξει το φιλόδοξο πρόγραμμα του Τρικούπη. Ο ίδιος θα προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια στο λαό, λόγω της φορολογικής του πολιτικής. «Φορομπήχτης» και «Πετρέλαιος» ήταν δύο από τα προσωνύμια που του «κόλλησε» ο Τύπος. 
Τελικά, η χώρα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τα δυσβάστακτα χρέη της.

Η Βουλή κηρύσσει χρεοστάσιο το 1893 και ο Τρικούπης, συνοψίζοντας το οικονομικό δράμα της Ελλάδας, αναφωνεί στις 10 Δεκεμβρίου, του 1893, το «πρέπει να λαλήσωμεν προς αυτούς επτωχεύσαμεν δυστυχώς». 

Φράση που έμεινε ιστορική για το δεύτερο της μέρος, το «επτωχεύσαμεν δυστυχώς», ενώ θα μπορούσε να μείνει και για το πρώτο της μέρος: «Πρέπει να λαλήσωμεν».
ΦΟΙΒΟΣ


Βαφτίζουν την Προδοσία της χώρας”κανόνες υπερνομοθετικής ισχύος”

“Οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ευρωζώνης θα πρέπει να περάσουν-μεταφερθούν στο σύνταγμα….”
Δείτε τώρα τι σκαρφίστηκαν αυτοί οι παπατζήδες (ξέρετε ποιοι)..
Τι άλλο θα ακούσουμε Θεέ μου…
Οι τύποι είναι απίστευτοι…
Μιλάμε για τους μεγαλύτερους πολιτικούς “αγύρτες” που έχουν εμαφανισθεί ποτέ σε αυτή την χώρα…


Κάθε μέρα ακούμε και κάτι άλλο, απίστευτο και αδιανόητο…
Ο Βενιζέλος και οι …
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι δήλωσε σήμερα στις Βυξέλλες, σε απάντηση δημοσιογράφου ο κ. Βενιζέλος για το θέμα:-


ΦΟΙΒΟΣ



ΓΑΠ-ΠΑΣΟΚ: Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ  ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΗΣ.




Αποφράδα ημέρα στην ελληνική ιστορία πρέπει να θεωρηθεί η 29η Ιουνίου, ημέρα ψήφισης από τους “155” του “μεσοπρόθεσμου προγράμματος”. Προγράμματος που δεν μπορεί δυστυχώς κανείς να το χαρακτηρίσει διαφορετικά, παρά ως πρόγραμμα δολοφονίας της Ελλάδας, του ελληνικού λαού και κράτους, της ελληνικής οικονομίας και δημοκρατίας. Και την ψήφισή του τίποτε άλλο από παράδοση, συνθηκολόγηση στον οικονομικό, χρηματοπιστωτικό κατακτητή. 


Κανείς ¨Ελληνας δεν μπορεί να διαβάσει καν αυτό το πρόγραμμα, χωρίς να ντραπεί, όπως είπε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας. Κι αν ένας, έστω, αναγνώστης μας, διαφωνεί με την κατηγορηματικότητα των εκφράσεων που χρησιμοποιούμε, τον καλούμε, πριν κρίνει εμάς, να μπει στον κόπο να το διαβάσει.

Η μορφή της ασκούμενης βίας έχει αλλάξει, όχι η τελική επιδίωξη, η υποδούλωση της χώρας, η μετατροπή της σε άθλια αποικία της παγκοσμιοποίησης, η χρήση της Ελλάδας για την πειθάρχηση όλης της ευρωζώνης, τη μετατροπή επίσημα της ΕΕ σε δικτατορία των αγορών, του διεθνούς, και σε μεγάλο βαθμό εξωευρωπαϊκού, χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου. 

Η τρόικα δεν είναι παρά η εμπροσθοφυλακή του νέου ολοκληρωτισμού που επελαύνει από την Ελλάδα κατά της Ευρώπης, κατά δηλαδή των πολιτικών και κοινωνικών κατακτήσεων των ευρωπαϊκών λαών μετά τη Γαλλική Επανάσταση.

¨Όπως σε όλες τις κρίσιμες στιγμές της Ιστορίας, ο ελληνικός λαός, εφευρέτης της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, ήταν παρών αγωνιζόμενος έξω από τον χώρο του εγκλήματος. 

Το μεσοπρόθεσμο δεν ήταν μια πολιτική που μπορεί κάποιος να τη θεωρήσει καλή και κάποιος κακή. 
Διαδρομές της Προδοσίας

Οι εκλογές όμως δεν γίνονται για να διαλέξουν οι βουλευτές το όπλο εκτέλεσης του ελληνικού λαού, της οικονομίας, του κράτους, της χώρας, του έθνους. Μόνο ως προδοσία μπορούν να χαρακτηρισθούν παρόμοιες πράξεις. 

Η απόφαση των 155 είναι νομότυπη, δεν είναι νόμιμη.

Οι τελευταίες εξελίξεις μοιάζουν, δυστυχώς, να επιβεβαιώνουν όσους υποστηρίζουν ότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μια καλή ή μια κακή κυβέρνηση, έχουμε να κάνουμε με μια “οθόνη”, που αποκρύπτει την “κατάληψη”, στην πραγματικότητα, του ελληνικού κυβερνητικού και κρατικού μηχανισμού από αλλότριες δυνάμεις, που χρησιμοποιώντας το όνομα του Πρωθυπουργού μπόρεσαν να ελέγξουν το μεγαλύτερο κόμμα της χώρας και, στη συνέχεια, την κυβέρνηση και το ελληνικό κράτος, προκαλώντας και εκμεταλλευόμενοι την κρίση. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην ελληνική ιστορία, ούτε είμαστε η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που εμφανίζονται τέτοιες τάσεις. Το αντίθετο. Η ειδοποιός διαφορά όμως της σημερινής ελληνικής περίπτωσης, είναι η ολοκληρωτική αποξένωση της κυβέρνησης από την ελληνική κοινωνία. 


Ούτε η Χούντα του Παπαδόπουλου, ήταν καθ¨ οιονδήποτε τρόπο αντιπροσωπευτικές του ελληνικού λαού ή ανεξάρτητες κατ¨ελάχιστον έναντι των Ξένων. Ακόμα κι αυτή όμως είχε κάποιο όριο στο τι μπορούσε να κάνει, γι¨αυτό και χρειάστηκε να έρθει ο Ιωαννίδης για να ολοκληρωθεί το έγκλημα.

Η κυβέρνηση είναι ειλικρινής λέγοντας ότι δεν την ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Δεν την ενδιαφέρει γιατί δεν αναφέρεται στον ελληνικό λαό, ούτε δίνει σε αυτόν λογαριασμό, ούτε κυβερνά καν η ίδια. 


¨Άλλες δυνάμεις κυβερνούν εδώ, μη ελληνικές. Η κυβέρνηση λειτουργεί εν τέλει, συνειδητά ή όχι, αλλά αυτό έχει δευτερεύουσα σημασία, ως εντεταλμένο απόσπασμα του επελαύνοντος “ολοκληρωτισμού των αγορών”, ενός διεθνούς πραξικοπήματος που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας, για την πλήρη επικράτηση του χρηματιστικού κεφαλαίου επί των κρατών. Λειτουργώντας έτσι δεν οργανώνει μόνο την αποικιοποίηση, υποδούλωση και καταστροφή της Ελλάδας, έχει καταστεί και παράγων πανευρωπαϊκής αποσταθεροποίησης. 

Στο τέλος μάλιστα κινδυνεύει, αυτή η κυβέρνηση, τόσο ανίκανη να διαμεσολαβήσει μεταξύ ελληνικού λαού και διεθνούς συστήματος, να γίνει μπούμερανγκ και για τις δυνάμεις που τη χρησιμοποιούν. Στο μέτρο ιδίως που αδυνατεί να παγιώσει την κυριαρχία τους στη χώρα, οδηγώντας είτε σε εξέγερση, είτε σε εθνική κατάρρευση. 


Τότε, μπορούν να ενεργοποιηθούν οι δυνάμεις του Χάους, που θέλουν την καταστροφή της ΕΕ και δεν αρκούνται στον μεταμοντέρνο ολοκληρωτισμό, αλλά προτιμούν τον … κανονικό!

Χρειαζόμαστε συγκροτημένες ιδέες και προγράμματα. 

Οι δυνάμεις που επιτίθενται στον ελληνικό λαό το γνωρίζουν, γι¨αυτό και επιχειρούν να κάνουν ότι περισσότερο μπορούν όσο πιο γρήγορα γίνεται, εκμεταλλευόμενες την ύπαρξη της τωρινής κυβέρνησης, όσο υπάρχει.



ΦΟΙΒΟΣ

Στρατιωτικος ηγέτης των ΗΠΑ:

«Έρχεται πόλεμος στην Ευρώπη 

λόγω  ευρώ»



Σε πρωτοφανείς δηλώσεις γα μετατροπή της ευρωζώνης ή και της Ε.Ε. σε πεδίο μάχης ανάλογο με αυτό του ΄Β Παγκοσμίου Πολέμου ή στην καλύτερη περίπτωση δημιουργία ενός σκηνικού ου θα χαρακτηρίζεται από εσωτερική βία και συνοριακές συγκρούσεις, προχώρησε ο ανώτατος στρατιωτικος ηγέτης των ΗΠΑ, ο αρχηγός του Μικτού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ στρατηγός Martin Dempsey.

«Η ευρωζώνη βρίσκεται προ μεγάλου κινδύνου. Μας απασχολεί εξαιρετικά το γεγονός ενός υγιούς και βιώσιμου ευρώ γιατί κατά κάποιο τρόπο είμαστε και εμείς εκτεθειμένοι σε αυτό, αλλά γιατί επίσης ένα μη βιώσιμο ευρώ έχει τη δυναμική να προκαλέσει κοινωνική αναταραχή, διεθνικές συγκρούσεις και διάλυση της ΕΕ, η ενότητα της οποίας σφυρηλατείται εδώ και τόσα χρόνια», δήλωσε ο στρατηγός Dempsey μετά το πέρας της συνάντησης κορυφής των ηγετών της ΕΕ την Παρασκευή.