ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Ψηφοφόρε πες αλεύρι!..



Η ψήφος σου σε γυρεύει!

Και δεν θάβρεις και περίπτερο ν' αγοράσεις τσιγάρο να παν' τα φαρμάκια παρακάτω.

Τα κλεισε η ''πρώτη φορά προς τα ΄κεί'' , τα κατάργησε με το Πολυνομοσχέδιο, προς όφελος των σούπερ μάρκετ, που αν είναι μάλιστα ''ευρωπαϊκών'' συμφερόντων ακόμα καλύτερα!

Θα πληρώσεις την ηλιθιότητά σου πολύ ακριβά,
..με εξοντωτικούς φόρους, με την υγεία σου, με την περιουσία σου, με τα παιδιά σου μετανάστες ή άνεργους να περιμένουν το δικό σου χαρτζιλίκι.

Κι εσύ ''επαναστάτη'' της αποχής και του καναπέ, θα πληρώσεις πολύ ακριβά την ψήφοτων άλλων.

Θα πληρώσεις την γελοία σου αφέλεια να πιστεύεις τους καναλάρχες όταν σου έλεγαν πως το σύστημα τρέμει(!) την αποχή, και πώς τάχα αν η αποχή φτάσει πάνω από ένα ορισμένο ποσοστό, βάσει Συντάγματος(!!) οι εκλογές θα θεωρούνταν άκυρες(!!!).

Ποιό Σύνταγμα; Τί Σύνταγμα;

Αυτοί το Σύνταγμα τόχουν για να σκουπίζουν τον κ@λο τους.

Πίστεψες εσύ, ότι θα ακύρωναν κάποιες εκλογές; Είσαι τόσο γελοία αφελής, ή σκέτα γελοίος;

Όσο για τ' άλλα τα εμπριμέ πως εσύ δεν θα τους νομιμοποιήσεις τάχα με την συμμετοχή σου, να πας να τα πείς όταν θα σου στέλνουν τα ραβασάκια της εφορίας, τα κατασχετήρια του μισθού σου, την κατάσχεση του σπιτιού σου.

Να πας να τους πεις ότι ''ξερετε, εγώ δεν σας νομιμοποίησα μα την συμμετοχή μου, και άρα δεν θα μου κόψετε τον μισθό, δεν θα μου κατάσχετε το σπίτι''! 

Γελοιότητες, ηλιθιότητες και αφέλειες που παρασέρνουν όλους μας στον όλεθρο.

Τράβα τώρα ψηφοφόρε να διαμαρτυρηθείς (πού άραγε;),..που ως τις 15 Οκτωβρίου θα σου γ@μήσουν την ζωή ''μ' έναν νόμο, μ' ένα άρθρο''!

Η ζωή εν τάφω μ' ένα άρθρο! Κάνει και ομοιοκαταληξία! 

''Ψηφίστε ζώα!'' που έλεγε κάποτε και ο καινούργιος σχιζοφρενής που βάλατε στην Βουλή. 

Αυτόν άραγε γιατί τον βάλατε στην Βουλή; 

Για να τον επιβραβεύσετε για τις δηλώσεις του μετά το δημοψήφισμα,..πως: '' Όποιος ψήφισε ΟΧΙ είναι αποτυχημένος πεινάλας, ή λυσσασμένο σκυλί, ή λιγούρι που ζηλεύει τους ευπόρους'';

Δεν σας έφτανε που πήγατε και ψηφίσατε υπέρ των μνημονίων; Έπρεπε και να αυτογελοιοποιηθείτε κιόλας; 

Ψηφοφόρε, εικόνα σου είναι η Βουλή και σου μοιάζει.

Θα το πληρώσεις πολύ ακριβά.

Και έτσι πρέπει!..


Τούρκοι και αμερικανοί στο πλευρό των τζιχανιστών: Διαμαρτύρονται για τα ρωσικά χτυπήματα εναντίον των ισλαμιστών

Οι Ρώσοι εδώ και αρκετές μέρες πραγματοποιούν αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον στόχων του Ισλαμικού Χαλιφάτου. Η αμερικανική πλευρά έχει ήδη εκφράσει τη δυσαρέσκειά της, λέγοντας ότι ταυτοχρόνως με τους τζιχαντιστές πλήττονται και στόχοι που αφορούν τη συριακή αντιπολίτευση. Βεβαίως, οι όποιες ενστάσεις είναι άτοπες αφού πρώτον από τους κόλπους της συριακής αντιπολίτευσης προήλθε το Ισλαμικό Χαλιφάτος και δεύτερον επειδή εκεί πρόσκεινται πυρήνες της Αλ Κάιντα.
Νωρίς τη Δευτέρα, λοιπόν, υποτίθεται ότι ένα ρωσικό μαχητικό, σε αποστολή εναντίον των τζιχαντιστών, παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο. Όπως αναφέρεται στα τουρκικά δημοσιεύματα επρόκειτο για ρωσικό SU-30, που παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο για μερικές εκατοντάδες μέτρα, στη νότια επαρχία του Γιαϊλανταγί στο Χατάι για δύο λεπτά, επιστρέφοντας στον συριακό εναέριο χώρο μετά από μία προειδοποίηση.
Το περιστατικό έθεσε αμέσως σε κίνηση την τουρκική αεροπορία με αποτέλεσμα την απογείωση δύο τουρκικών F-16 προς αναχαίτιση, ενώ ακόμα και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, έκανε δηλώσεις περί του ζητήματος, κάνοντας λόγο για «λάθος, το οποίο δεν πρόκειται να ξανασυμβεί».
Το τουρκικό ΥΠΕΞ κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη, Αντρέι Καρλόφ, και διαμαρτυρήθηκε, προειδοποιώντας ότι τέτοια περιστατικά δεν πρέπει να επαναληφθούν και, εάν συμβεί κάτι τέτοιο, η Ρωσία θα είναι υπεύθυνη για οποιοδήποτε «ανεπιθύμητο περιστατικό». Επίσης, ο Αχμέτ Νταβούτογλου είπε ότι η Άγκυρα θα ενεργοποιήσει στρατιωτικούς κανόνες εμπλοκής όποιος και αν είναι αυτός που θα παραβιάσει τον εναέριο χώρο της. Παράλληλα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ επικοινώνησε με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, ενώ είχε σκοπό να έρθει σε επαφή με τον γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, και τον Γερμανό ΥΠΕΞ. Έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Αμερικανό, τον Γάλλο, τον Ιταλό και τον Βρετανό ομόλογό του.
Η αντίδραση της Τουρκίας για μία παραβίαση μερικών λεπτών ήταν εξόχως αιχμηρή ομολογουμένως. Αυτό δεν θα ήταν έκπληξη αν δεν είχαμε να κάνουμε με την Τουρκία, η οποία παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο καθημερινώς πολλές φορές, απαιτώντας μάλιστα να μην αναχαιτίζονται τα αεροσκάφη της. Θα περίμενε, δηλαδή, κανείς να γνωρίζουν την πρακτική και να την αποδέχονται, αφού και οι ίδιοι την χρησιμοποιούν πολλάκις και μάλιστα εν καιρώ ειρήνης.
Τα παραπάνω, όμως, μας φέρουν κατά νου κάποια περιστατικά του παρελθόντος. Κατά πρώτον θυμόμαστε ότι η περιβόητη συριακή αντιπολίτευση, συμπεριλαμβανομένου του Ισλαμικού Χαλιφάτου, ανδρώθηκε και εξοπλίστηκε εντός τουρκικού εδάφους. Κατά δεύτερον θυμόμαστε τις προσπάθειες των τούρκων να εμπλακούν ενεργά στο ζήτημα της διαμάχης στη Συρία, προς όφελος της ισλαμικής αντιπολίτευσης.
Επίσης, πραγματικά αξιομνημόνευτη η σύμπνοια μεταξύ αμερικανών και τούρκων εναντίον όποιου μάχεται εναντίον του Ισλαμικού Χαλιφάτου. Θα έλεγε κανείς ότι έχουν κάποιου είδους συμφέρον από την συνεχή και απρόσκοπτη δράση του. Οι αμερικανοί τόσο στο παρελθόν, όσο και τώρα έχουν παραδεχτεί ανοιχτά τη σύμπλευσή τους με τους τρομοκράτες. Όμως, όπως αποδεικνύεται, οι τούρκοι ως «πιστά σκυλιά» των αμερικανών παίζουν ακριβώς το ίδιο παιχνίδι, που συντηρεί και προωθεί την φρίκη των τζιχαντιστών.
Τόσο οι τούρκοι, όσο και οι αμερικανοί έχουν κάθε συμφέρον να ανατρέψουν τον Άσαντ και να αφαιρέσουν συμμάχους από το Ιράν. Στην πορεία, βεβαίως, η Ελλάδα πλημμυρίζει από λαθρομετανάστες και πολλές πηγές μυστικών υπηρεσιών κάνουν λόγο μέχρι και για μετακίνηση τιχαντιστών εντός της Ελλάδας. 
Η Ελλάδα για πόσο καιρό θα συνεχίσει να συνεργάζεται και να σκύβει το κεφάλι σε όσους απεργάζονται την καταστροφή της και εργάζονται ενάντια στα συμφέροντά της;

Κώστας Αλεξανδράκης