ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Δεν νοείται ελληνικό Πάσχα χωρίς τον πατροπαράδοτο οβελία.



Πασχαλινές Συμβουλές ψησίματος



Ας δούμε λοιπόν μαζί μερικές προτάσεις για το πώς θα προετοιμάσετε καλύτερα το αρνάκι ή το κατσικάκι, αλλά και το το κοκορέτσι. Εμπρός για μυρωδάτα σουβλίσματα!

Η πιο γρήγορη μέθοδος ψησίματος του οβελία είναι το ψήσιμο σε κληματόβεργες. Οι κληματόβεργες που κλαδεύονται νωρίτερα από το Πάσχα, κάνουν την καλύτερη, την ιδανικότερη πυκνή φωτιά- καρβουνιά για το ψήσιμο του οβελία.

Χρειάζεται όμως να ανοίξουμε σε απάνεμο μέρος ένα λάκκο 15-20 εκατοστών, να στερεώσουμε δεξιά και αριστερά λαμαρίνες όρθιες, φτιάχνοντας έτσι ένα ασφαλές και θερμόκλειστο μέρος για εξοικονόμηση ενέργειας και γρήγορο ψήσιμο.
Αλλιώς ο αέρας θα μας παίρνει τη δύναμη της φωτιάς, θα αργεί το ψήσιμο και θα χωνέψει η φωτιά, χωρίς να έχει ψηθεί καλά….

Μέσα στο μέρος αυτό ανάβουμε τις κληματσίδες, κληματόβεργες, αφού πρώτα έχουμε ετοιμάσει το αρνί! Εάν δεν το ετοιμάσουμε, δεν βάζουμε φωτιά.

Πώς ετοιμάζουμε το αρνί;

Καταρχήν προτιμούμε αρνάκι γάλακτος με ελληνική πρασινογάλαζη σφραγίδα, μέχρι ενός έτους, 8 έως 12 κιλά το πολύ.

Ετοιμάζουμε, σαπουνίζουμε και καθαρίζουμε καλά καλά τη σούβλα. Περνούμε τη σούβλα στο αρνί, φροντίζοντας να βγει από το κρανίο ανάμεσα στα μάτια και στερεώνουμε τα πόδια στη διχάλα, δένοντάς τα και με καθαρό άσπρο σύρμα που δεν σκουριάζει. 

Χρειάζονται δύο άτομα για καλή δουλειά.
Επίσης με σύρμα δένουμε τη σπονδυλική στήλη επάνω στη σούβλα σε πολλά σημεία, σφιχτά, ώστε η σπονδυλική στήλη να εφάπτεται στο σίδερο. Το δέσιμο αυτό να γίνει σχολαστικά, ώστε να μη καμπουριάσει το αρνί αργότερα στη θράκα και να μη γυρίζει η σούβλα χωρίς να γυρίζει το αρνί ή να γυρίζει σε διαφορετική ταχύτητα και όταν φτάνει στο επάνω νεκρό σημείο, να πέφτει με δύναμη κάτω, χαλώντας το ομαλό γύρισμα και το ομοιόμορφο ψήσιμο. 

Δένουμε επίσης και το κεφάλι και το λαιμό γερά.

Έπειτα, αλατοπιπερώνουμε το αρνί μέσα στην κοιλιά και δένουμε την κοιλιά ή με σπάγγο και βελόνα σακοράφα ή με ψιλό άσπρο σύρμα. Μπορούμε πριν να αλείψουμε με λεμόνι και πολύ λίγο ελαιόλαδο ή καλύτερα αγνό βούτυρο την κοιλιά και μετά να την αλατοπιπερώσουμε.

Το ίδιο κάνουμε και απ΄ έξω, αλείφοντας το αρνί με λεμόνι ή με μείγμα λεμονιού, ελάχιστου λαδιού και ανακατεμένου μέσα αλατοπίπερου.

Βάζουμε φωτιά στις στοίβα με τις κληματσίδες (λίγες λίγες και προσοχή στον αέρα – κίνδυνος πυρκαγιάς, ενώ μπορούμε να προσθέσουμε χοντρά ξυλοκάρβουνα – αυτά που πουλιούνται στα σούπερ μάρκετ είναι τρίμματα ακατάλληλα για αρνί) και αμέσως μόλις πέσει η φλόγα, βάζουμε το αρνί με τη σούβλα επάνω από τη φωτιά στο ψηλότερο σημείο και αρχίσουμε το γύρισμα.

(Εάν βάλουμε μηχανάκι, φροντίζουμε το μηχανάκι να μην είναι κοντά στη φωτιά, γιατί θα λιώσουν τα καλώδια από τη θερμότητα. Καλύτερο είναι το ψήσιμο με το χέρι, που δεν θα μας «εγκαταλείψει» ποτέ…)

Εάν δεν έχουμε πολλές κληματόβεργες ώστε να γεμίσει ο λάκκος μας από το ιδανικό καρβουνάκι τους, τότε θα χρειαστούμε και χοντρά ξυλοκάρβουνα ή καλύτερα παραδίπλα μπορούμε να ανάψουμε μακρόστενα ξύλα από χοντρούτσικα κλαδιά για να έχουμε εφεδρική φωτιά να προσθέτουμε ξυλοκάρβουνο.

Σταδιακά κατεβάζουμε το ύψος τους αρνιού από τη φωτιά στα ποδαρικά, ενώ κατά διαστήματα αλείφουμε με το μίγμα και αλατοπιπερώνουμε με ειδικό μακρύ πινέλο σούβλας για να μην καιγόμαστε! 


Εάν όλα τα κάναμε σωστά και αφού κάναμε πρώτα πρώτα το σταυρό μας, σε δύο ώρες το αρνί θα έχει γίνει ροδοκόκκινο, θα έχουν ανοίξει οι αρθρώσεις και θα έχει σπάσει η σπονδυλική στήλη, πράγμα που σημαίνει ότι ψήθηκε έως μέσα. 

Μια δοκιμή θα μας πείσει με το πηρούνι πίσω από τα πόδια. Εάν δε διαλύσει όμως η σπονδυλική στήλη δεν έγινε…

Φορούμε καθαρά γάντια εργασίας και με το μπαλτά το κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε αμέσως σε στο καθαρό, στρωμένο, ελληνικό μας τραπέζι, όπου όλοι μαζί λέγοντας το Χριστός Ανέστη, κάνουμε το σταυρό μας και καλή όρεξη!



Πώς ετοιμάζουμε το κοκορέτσι;



Ξεκινάμε με τα υλικά, που είναι 3 αντεριές (αρνί ή κατσίκι), 2 συκωταριές, πνευμόνια, γλυκάδια, 2 κρεμμύδια, δυόσμος φρέσκος, 4 λεμόνια, αλάτι και πιπέρι, ρίγανη, κύμινο (προαιρετικά).




Καθαρίζουμε καλά τις αντεριές. 
Με ένα μολύβι, ή χοντρό βελονάκι γυρίζουμε τα έντερα έτσι ώστε το εσωτερικό να βγει έξω. 

Αυτό το επιτυγχάνουμε ως εξής: Διπλώνουμε λίγο τη μία άκρη του εντέρου και με το μολύβι τη σπρώχνουμε στο εσωτερικό του. Κρατώντας με το δεξί χέρι το μολύβι και χρησιμοποιώντας τον αντίχειρα του δεξιού χεριού, μαζεύουμε στο μολύβι αρκετή ποσότητα εντέρου. 

Με το αριστερό χέρι, βοηθάμε το έντερο να μαζεύεται στο ξυλάκι, προσέχοντας μην το τρυπήσουμε.

Όταν συγκεντρωθεί αρκετό, το απλώνουμε σε ένα μπολ με άφθονο νερό. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να γυρίσει όλο το έντερο ανάποδα. Όταν έχει περάσει το ξύλο μέσα από το έντερο, τραβάμε πολύ προσεκτικά το έντερο έτσι ώστε να γυρίσει το μέσα–έξω.

Όταν γυρίσουμε τις αντεριές, τις πλένουμε καλά και στη συνέχεια τις τοποθετούμε σε ένα μπολ με νερό και τον χυμό από τα λεμόνια. Προσθέτουμε ρίγανη και λίγο αλάτι. Έτσι τα έντερα ασπρίζουν και σφίγγουν με αποτέλεσμα να τυλίγονται πιο εύκολα.

Στη συνέχεια κόβουμε την συκωταριά και τα γλυκάδια σε κομμάτια μεσαίου μεγέθους. Κόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο, το δυόσμο, τη ρίγανη, τα γλυκάδια και την κομμένη συκωταριά και τα ανακατεύουμε καλά με το χέρι. 

Παίρνουμε την σούβλα και βάζουμε κάτω κάτω ένα κομμάτι από το διάφραγμα, 1 πνευμόνι, 1 συκώτι, 1 γλυκάδι, και συνεχίζουμε εναλλάξ τα κομμάτια της συκωταριάς και των γλυκαδιών μαζί με κομματάκια από το κρεμμύδι και φύλλα δυόσμου.

Τυλίγουμε τις αντεριές γύρω από το κοκορέτσι ως εξής:

Δένουμε ένα κόμπο με την άκρη της αντεριάς στην αρχή του κοκορετσιού. Γυρνώντας τη σούβλα τυλίγουμε το άντερο. Όταν τελειώσει το άντερο στερεώνουμε καλά με κόμπο την άκρη του στην αρχή του επομένου και συνεχίζουμε μέχρι το τέλος. 
Την τελευταία άκρη τη στερεώνουμε περνώντας την κάτω από μια δύο στρώσεις εντέρων.

Το κοκορέτσι καλό είναι να το προετοιμάζουμε από το πρωί της προηγούμενης μέρας, (Μεγάλο Σάββατο) σήμερα δηλαδή, φυλάσσοντας το σε δροσερό μέρος.

Στερεώνουμε κάθετα τη σούβλα σε όρθια θέση μέσα σε ένα ταψί, προστατευμένο από έντομα.


Ψήνουμε στα κάρβουνα, περιστρέφοντας στην αρχή τη σούβλα γρήγορα και στη συνέχεια με πιο αργό ρυθμό και τρυπώντας κάπου κάπου για να στραγγίξει το κοκορέτσι τα υγρά του.

Το σερβίρουμε ζεστό άντε και  καλή μας όρεξη!


Αρνάκι στις κληματόβεργες στο φούρνο



Στη Ρούμελη αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας χρησιμοποιούν τις κληματόβεργες για να φτιάξουν ένα πλέγμα, ένα είδος σχάρας πάνω στο οποίο ακουμπούν ένα ολόκληρο κουλουριασμένο αρνάκι ή κατσικάκι ή κομμάτια του, το βάζουν μέσα στο ταψί του φούρνου και καθώς το κρέας ψήνεται, παίρνει τη χαρακτηριστική μυρωδιά από τις κληματόβεργες.

Αν δεν έχουμε, ζητάμε από κάποιον φύλο ή γνωστό που έχει αμπέλι όταν το κλαδέψει, να μας κρατήσει μερικές για το Πάσχα. 

Πριν τις χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να τις πλύνουμε καλά ώστε να φύγουν σκόνες και χώματα.

Αν πάλι δεν βρούμε και ο φούρνος μας διαθέτει ψήσιμο με λειτουργία αέρα, μπορούμε να κάνουμε το εξής: Προετοιμάζουμε και μαρινάρουμε τα κομμάτια του κρέατος με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και το ακουμπάμε πάνω στη σχάρα της ηλεκτρικής κουζίνας, τοποθετημένη στο μεσαίο ράφι του φούρνου, την οποία προθερμαίνουμε μαζί με το φούρνο. 

Μία θέση πιο κάτω από τη σχάρα βάζουμε ένα μεγάλο ταψί με λίγο νερό (για να πέφτουν οι σταγόνες από το λιωμένο λίπος του κρέατος, χωρίς να τσικνίσει ο φούρνος).

Υλικά (για 6 άτομα):

Για το κρέας:
1 μπούτι και 1 χεράκι (ή 2 μπούτια) από αρνάκι ή κατσικάκι γάλακτος, συνολικού βάρους περίπου 2½ – 3 κιλών, με το κόκαλο
1/2 λεμόνι
κληματόβεργες τόσες ώστε να φτιάξουμε πλέγμα στο ταψί
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο, για το άλειμμα του κρέατος στο ψήσιμο

Για το αρωματικό μείγμα:
1/2 κουτ. σούπας αλάτι
1/2 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κουτ. γλυκού φρέσκα φυλλαράκια δεντρολίβανου ή ρίγανης, ψιλοκομμένα, ή ξερά, κοπανισμένα ή τριμμένα μέχρι να γίνουν σκόνη
2 σκελίδες σκόρδου, πολύ ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Διαδικασία:

Αρωματικό μείγμα: Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε καλά το αλάτι, το πιπέρι, το δεντρολίβανο ή τη ρίγανη, το σκόρδο και το ελαιόλαδο.

Προετοιμασία: Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα κομμάτια του κρέατος και τα τρίβουμε καλά με το μισό λεμόνι. Με ένα μικρό και μυτερό μαχαίρι κάνουμε 4 – 5 τομές σε διάφορα σημεία του κάθε κομματιού κρέατος, βάθους περίπου 2 εκ. 

Γεμίζουμε τις τομές με το αρωματικό μείγμα που ετοιμάσαμε και, με όσο μείγμα περισσέψει, αλείφουμε τα κομμάτια εξωτερικά. Τα «τρίβουμε» στη συνέχεια με αλατοπίπερο. 

Σπάμε τις κληματόβεργες σε μέτρια κομμάτια και τις βάζουμε σταυρωτά σε ένα μεγάλο ταψί (ιδανικά είναι τα μεγάλα παραλληλόγραμμα βαθιά ταψιά που έχουν όλες οι κουζίνες και εφαρμόζουν ακριβώς στα τοιχώματα του φούρνου, χωρίς να χρειάζονται σχάρα στήριξης, ενώ το μέγεθός τους είναι τέτοιο που χωρούν άνετα τα μεγάλα κομμάτια κρέατος). 

Βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος πάνω στο πλέγμα από κληματόβεργες και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 2 – 12 ώρες ή για όλο το βράδυ.

Την επόμενη ημέρα: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C. Ρίχνουμε στο ταψί λίγο νερό, ώστε να φτάσει σε ύψος περίπου το 1 εκ. 


Βάζουμε το ταψί σε ένα από τα χαμηλά ράφια του φούρνου και ψήνουμε για 20 – 30 λεπτά. 



Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 150° C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 1 ώρα (αν ψήσουμε κατσικάκι) ή για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά (αν ψήσουμε αρνάκι). 


Σε τακτά χρονικά διαστήματα, όταν βλέπουμε ότι εξατμίζεται το νερό του ταψιού, προσθέτουμε λίγο ζεστό. Αν θέλουμε, μπορούμε να αλείφουμε το κρέας πότε-πότε με λίγο ελαιόλαδο με ένα πινέλο που να μην καίγεται, κατά τη διάρκεια του ψησίματος, για να ροδίσει πιο έντονα. 


Το κρέας είναι έτοιμο όταν η πετσούλα του ροδίσει και σκάσει σε μερικά σημεία, ιδιαίτερα εκεί όπου εξέχουν τα κόκαλα. 


Για να το ελέγξουμε, το τρυπάμε με μια πιρούνα. Θα πρέπει να το διαπερνά με ευκολία, να βγει ελάχιστο υγρό και το χρώμα του να είναι διάφανο. 


Τότε, σβήνουμε το φούρνο, αφήνουμε μισάνοιχτη την πόρτα του και αφήνουμε το κρέας να «ξεκουραστεί» μέσα στο φούρνο, για περίπου 20 λεπτά. 


Βγάζουμε το ταψί, κόβουμε το κρέας σε κομμάτια και τα βάζουμε σε μεγάλη πιατέλα.

Κι ενα μυστικο…
Αν θέλουμε, μπορούμε αντί για νερό να βάλουμε στο ταψί μικρές πατατούλες φούρνου και να τις σερβίρουμε σαν συνοδευτικό του κρέατος. 

<<Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι 1 κουτ. σούπας μουστάρδα, 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο, 1 κουτ. γλυκού μέλι, 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ή θρούμπι, ξερά, τριμμένα, αλάτι και πιπέρι. 

Βάζουμε τις πατάτες σε μια λεκάνη, τις περιχύνουμε με το μείγμα, ανακατεύουμε καλά, τις βάζουμε στο ταψί, κάτω από τη σχάρα με το κρέας. Τα νόστιμα λίπη που πέφτουν στις πατάτες θα τις νοστιμίσουν περισσότερο!>>


Τι πίνουμε?
Το εκλεκτό κρέας του αρνιού δικαιούται τα καλύτερα κόκκινα κρασιά! Cabernet Sauvignon, Syrah, ξινόμαυρα χαρμάνι με Syrah.Σιγά.....












Οι εκλογές που… δεν έρχονται και ο φόβος της Χρυσής Αυγής! Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου


Μετά τα τελευταία νέα από την διαπραγμάτευση της κυβερνήσεως Τσίπρα-Καμμένου με τους διεθνείς τοκογλύφους, νέα τα οποία αποδεικνύουν την πλήρη υποταγή του ελλαδικού κράτους στον ξένο αφέντη και αποδεικνύουν ότι “κόκκινες γραμμές” δεν υπήρχαν ποτέ, δύσκολη είναι πλέον η θέση της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν παραμένει περισσότερο δύσκολη η θέση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Εδώ και πολλούς μήνες η Ν.Δ. καθόριζε όλη της την πολιτική γραμμή σε ένα αφήγημα για τις εκλογές που… έρχονται και στις οποίες και αναμένει να γίνει κυβέρνηση. Όμως οι εκλογές φαίνεται πως αργούν μετά και την νέα υποχώρηση της σημερινής κυβερνήσεως στις απαιτήσεις των ξένων. 

Έτσι λοιπόν, το παραμύθι που έλεγαν για να κρατούν “ζεστό” τον κόσμο τους οι κομματάρχες της Ν.Δ. ότι αύριο γίνονται κυβέρνηση, ξεθωριάζει. Αυτό που αναμένεται, λοιπόν, για την ΝΔ παρ’ όλη την δημοσκοπική της άνοδο είναι η φθορά, η φθορά που ακολουθεί κάθε κατάσταση, η οποία χαρακτηρίζεται από στασιμότητα.

Όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν μια μεγάλη διαφορά στην Νέα Δημοκρατία και θεωρείται βέβαιον ότι θα είναι πρώτο κόμμα στις προσεχείς εκλογές. Ως πού θα φτάσει, όμως, η φθορά του ΣΥΡΙΖΑ κανένας δεν το γνωρίζει. Εάν έχουμε φαινόμενο “ΠΑΣΟΚοποίησης”, τότε είναι πολύ πιθανό να ευρεθεί το σύστημα ενώπιον πολύ δυσάρεστων εξελίξεων!

Ίσως ο φόβος τους, ότι μπορεί η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ να είναι και δεύτερο κόμμα και επομένως αξιωματική αντιπολίτευση, να γίνει πραγματικότητα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ του Σαββάτου 8 Απριλίου 2017, το οποίο υπογράφει ο δημοσιογράφος κ. Ν. Σίμος, δημοσίευμα με τίτλο “Μία απόρρητη έρευνα”, είναι πολύ πιθανόν να δούμε την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ πολύ ψηλά στις προσεχείς εκλογές… Συγκεκριμένα, ο πολιτικός αναλυτής της εφημερίδος, λέει ότι έχει στα χέρια του απόρρητη έρευνα μεγάλης δημοσκοπικής εταιρείας, η οποία περιέχει μία ανησυχητική παράμετρο, όπως χαρακτηριστικά τονίζει για την συνολική στάση της κοινωνίας.

Συγκεκριμένα αναφέρει σε ένα σημείο του άρθρου του: ”… Υπάρχει και το σοβαρό ενδεχόμενο μερίδα του κόσμου, ακριβώς λόγω των συναισθημάτων της βαθιάς απογοήτευσης από το πολιτικό σύστημα και της ανασφάλειας, να θελήσει να ψηφίσει εκδικητικά, στρεφόμενη προς ακραίες λύσεις. 

Και οι λύσεις αυτές, όπως επισημαίνουν οι δημοσκόποι, δεν είναι άλλες από την στροφή προς την Χρυσή Αυγή…" υπό την επήρεια μάλιστα της διαπίστωσης ότι στη λοιπή Ευρώπη ισχυροποιούνται ακροδεξιά φαινόμενα - είτε προς ακραία αριστερά γκρουπούσκουλα, τα οποία συνήθως κατεβαίνουν στις εκλογές.”

Την ενδεχόμενη στροφή του λαού προς την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν την διαπιστώνουμε μόνον εμείς από τις περιοδείες μας σε πόλεις, σε χωριά και γειτονιές, την βλέπουν και οι δημοσκόποι. Όσο για την στροφή προς ακραία αριστερά γκρουπούσκουλα, στην οποία αναφέρεται ο κ. Σίμος, αυτή δεν είναι δυνατόν να γίνει γιατί αυτά ακριβώς τα γκρουπούσκουλα είναι ήδη εντεταγμένα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στα όσα παραπάνω παραθέσαμε πρέπει να προσθέσουμε και ένα σημαντικό πολιτικά γεγονός, το οποίο έλαβε χώρα τις τελευταίες ημέρες. Το ΚΚΕ έλαβε ξεκάθαρη θέση υπέρ του ευρώ, ενώ η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ παραμένει σταθερή στην Ιδεολογική και πολιτική της επιλογή για μία σκληρή προσπάθεια των Ελλήνων για επιστροφή σε ένα εθνικό νόμισμα, επιστροφή η οποία και αποτελεί επιλογή Εθνικής Ανεξαρτησίας.

Μετά, λοιπόν, την πλήρη στροφή και μάλιστα προς ένα σκληρό καπιταλισμό του ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε και το ΚΚΕ να κλείνει το μάτι στην Ευρώπη των τοκογλύφων και να μπαίνει πανηγυρικά στην παρέα των “ευρωλιγούρηδων”. 

Με δεδομένο το γεγονός ότι υπάρχει μία ισχυρή τάση που φτάνει και σε κάποιες έρευνες ξεπερνά και το 40% επιστροφής σε εθνικό νόμισμα, ποιος άλλος θα μπορούσε πολιτικά να καρπωθεί αυτό το δεδομένο εκτός της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ;

Τόσο λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ με τα μνημόνιά του, όσο και το ΚΚΕ με τη στροφή του προς το ευρώ, σημαίνουν το τέλος της αριστεράς και μοναδικός εκφραστής των λαϊκών στρωμάτων παραμένει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ! 

Εάν σε όλα αυτά προσθέσουμε και το πρόβλημα λαθρομετανάστες ή εάν θέλετε ακόμη και πρόσφυγες, το οποίο δεν φαίνεται να λύνεται, αλλά αντίθετα να επιδεινώνεται στο προσεχές χρονικό διάστημα, τότε πράγματι έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν δημοσκόποι και πολιτικοί αναλυτές για την άνοδο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου 
Χρυσή Αυγή