ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Stratfor: Γιατί η Γερμανία δεν "καίγεται" για την ΕΕ!


Stratfor: Γιατί η Γερμανία 

δεν "καίγεται" για την ΕΕ!








O Tζώρτζ Φρίντμαν , έκανε μία πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση στο Stratfor για τη “γερμανική στρατηγική” στην Ευρώπη, την οποία τρία χρόνια τώρα όλοι μας και κυρίως εμείς... οι ΄Ελληνες προσπαθούμε να καταλάβουμε.

Δεν έχουμε καταφέρει να βρούμε ίχνος λογικής,αποδίδοντας τα όσα παράλογα ζητούν οι Γερμανοί στην λογική της τιμωρίας που λατρεύουν από το Λούθηρο! Ο Τζώρτζ Φρίντμαν απλοποιεί τα πράγματα και εξηγεί στην ανάλυσή του ότι η Γερμανία μπορεί να έρθει στιγμή που δεν θα δίνει δεκάρα για την Ευρώπη,γιατί πολύ απλά δεν θα την ενδιαφέρει.

Και γι΄ αυτό ενδιαφέρεται να εξασφαλίσει μια στρατηγική συμμαχία με τη Ρωσία ,η οποία και θα τις εξασφαλίσει αυτό που πάντα τις έλειπε: ενέργεια. “Η ιδέα μιας Γερμανίας που θα έχει μια ανεξάρτητη εθνική στρατηγική έρχεται σε αντίθεση με ό, τι η Γερμανία ήθελε να γίνει μετά από το Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο και κυρίως με ό, τι ο κόσμος ήθελε από τη Γερμανία.

Κατά κάποιο τρόπο, ολόκληρη η δομή της σύγχρονης Ευρώπης, δημιουργήθηκε για να επωφεληθεί ο οικονομικά η Γερμανία, αποφεύγοντας όμως παράλληλα την απειλή μιας νέας Γερμανικής κατοχής. Αυτή η πολιτική φαίνεται ότι έφθασε στο τέλος της από το 1991”,γράφει ο Φρίντμαν,ο οποίος προσπαθεί να κάνει κατανοητό ότι η όποια νέα Γερμανική στρατηγική προκύψει,θα κρίνει το μέλλον της Ευρώπης. 

Πολλές φορές για να ερμηνεύσουμε το παρόν και να προσπαθήσουμε να προβλέψουμε τις εξελίξεις, καλό θα είναι να κοιτάμε λίγο πίσω. Στην ανάλυσή του στο Stratfor o Φρίντμαν ξεκινά από το 1871 “όταν η Γερμανία ήταν κατακερματισμένη σε μεγάλο αριθμό μικρών κρατών και δεν αποτελούσε πρόκληση για την Ευρώπη”.

Αντίθετα, χρησίμευσε ως ενδιάμεσος μεταξύ Γαλλίας από τη μία πλευρά και της Ρωσία και Αυστρίας από την άλλη. Η εκστρατεία του Ναπολέοντα για να κυριαρχήσει στην Ευρώπη άλλαξε για πρώτη φορά την κατάσταση της Γερμανίας.Η ανάλυση του Φρίντμαν κάνει μια ιστορική αναδρομή επικεντρώνοντας στο μόνιμο άγχος μιας “εξαφάνισής” της από μία πιθανή συμμαχία Γαλλίας-Ρωσίας ,εναντίον της,άγχος που δημιουργούσε πάντα το πειρασμό “να νικήσει τη Γαλλία”.

Ο δυναμισμός της Γερμανίας δεν είχε το αποτέλεσμα που ήθελε η ίδια. Αντί να “χωρίσει” τη Γαλλία και τη Ρωσία, η απειλή μιας ενωμένης Γερμανίας τις έφερε πιο κοντά,γιατί είχαν κατανοήσει ότι χωρίς συμμαχία η Γερμανία θα ήταν πρόβλημα. Με πολλούς τρόπους, η Γαλλία και η Ρωσία επωφελήθηκαν από την οικονομικά δυναμική Γερμανία. Δεν υποκινούνται μόνο δικές τους οικονομίες, αλλά παρείχε επίσης μια εναλλακτική λύση στα βρετανικά αγαθά και κεφάλαια. Ωστόσο, τα οικονομικά οφέλη των σχέσεων με τη Γερμανία δεν εξάλειψαν το φόβο της Γερμανίας.

Η Γερμανία ήρθε αντιμέτωπη με ένα στρατηγικό πρόβλημα όταν στις αρχές του 20ου αιώνα,προέκυψε η Αντάντ,η συμμαχία η οποία υπεγράφη το 1907, από τη Ρωσία, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Μια ταυτόχρονη επίθεση θα μπορούσε να καταστρέψει τη Γερμανία. Ως εκ τούτου,η μόνη άμυνα της Γερμανίας ήταν να ξεκινήσει έναν πόλεμο σε μια στιγμή που εκείνη θα επέλεγε, με προϋπόθεση να νικήσει μία από τις χώρες αυτές.

“ Κατά τη διάρκεια τόσο του Α΄ΠΠ όσο και στον Β΄ΠΠ, η Γερμανία πρώτα χτύπησε στην Γαλλία και στη συνέχεια γύρισε να αντιμετωπίσει τη Ρωσία, και έχοντας “σε αναμονή” το Ηνωμένο Βασίλειο. Και στις δύο πολέμους, η στρατηγική απέτυχε.

Στο Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο, η Γερμανία απέτυχε να νικήσει τη Γαλλία και βρέθηκε σε ένα εκτεταμένο πόλεμο σε δύο μέτωπα. Στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο,νίκησε τη Γαλλία , αλλά απέτυχε να νικήσει τη Ρωσία, κι έτσι υπήρξε χρόνος για μια αγγλο-αμερικανική αντεπίθεση στα δυτικά”,γράφει ο Φρίντμαν και συνεχίζει:

“Η Γερμανία χωρίστηκε μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Κατέστη σαφές ότι ο επανεξοπλισμός της Δυτικής Γερμανίας ήταν απαραίτητος λόγω της Σοβιετικής Ένωσης.Για να γίνει αυτό η οικονομία της θα έπρεπε να αναπτυχθεί. Κι έτσι ακολούθησε το γερμανικό οικονομικό θαύμα.

Η Γερμανία έγινε και πάλι το πιο δυναμικό τμήμα της Ευρώπης. Το θέμα όμως ήταν να εμποδιστεί η επιστροφή της Γερμανίας προς την επιδίωξη μιας αυτόνομης εθνικής στρατηγικής, τόσο επειδή δεν θα μπορούσε να αντισταθεί στις σοβιετικές δυνάμεις στα ανατολικά από μόνη της και, πιο σημαντικό, γιατί η Δύση δεν θα μπορούσε να ανεχθεί την επανεμφάνιση μιας διχαστικής και επικίνδυνης πολιτικής δύναμης στην Ευρώπη. Το κλειδί ήταν να δεσμευτεί Γερμανία στην υπόλοιπη Ευρώπη στρατιωτικά και οικονομικά.

Με άλλα λόγια, το κλειδί ήταν να εξασφαλιστεί ότι γερμανικά και γαλλικά συμφέροντα θα συνέπιπταν. Τα στρατιωτικά, γερμανικά και γαλλικά συμφέροντα δέθηκαν μέσω του ΝΑΤΟ, ακόμη και μετά την αποχώρηση της Γαλλίας από τη Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ. Από οικονομική άποψη, η Γερμανία δεσμεύτηκε με την Ευρώπη μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η στρατηγική της Δυτικής Γερμανίας ήταν τριπλή. Κατ 'αρχάς, έπρεπε να αμυνθεί ενάντια στη Σοβιετική Ένωση σε συνεργασία με μια συμμαχία όπως το ΝΑΤΟ.

Αυτό περιόριζε τη γερμανική εθνική κυριαρχία, αλλά εξάλειψε την αντίληψη ότι η Γερμανία ήταν απειλή. Δεύτερον, ευθυγράμμισε την οικονομία της με εκείνη της υπόλοιπης Ευρώπης. Τρίτον, απέκτησε την εσωτερική της πολιτική κυριαρχία, την ανάκτηση των δικαιωμάτων της ως έθνος, χωρίς αυτά να συνιστούν απειλή για την γεωπολιτική της Δυτικής Ευρώπης. Μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, αυτό επεκτάθηκε προκειμένου να συμπεριλάβει και τα κράτη της Ανατολικής Ευρώπης. Η στρατηγική δούλεψε καλά. Δεν υπήρξε πόλεμος με τους Σοβιετικούς. Δεν υπήρξε καμία ουσιαστική σύγκρουση στη Δυτική Ευρώπη.

Η ευρωπαϊκή οικονομία εν γένει, και η γερμανική οικονομία ειδικότερα, ενδυναμώθηκαν μόλις η Ανατολική Γερμανία ενώθηκε με τη Δυτική Γερμανία. Το πιο σημαντικό, η Γαλλία παρέμεινε συνδεμένη με τη Γερμανία μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Η Ρωσία, ή ό, τι είχε απομείνει μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, ήταν σχετικά ασφαλής εφ 'όσον η Γερμανία παρέμεινε μέρος των ευρωπαϊκών δομών. Το ιστορικό στρατηγικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε ι η Γερμανία εμφανιζόταν λυμένο”,γράφει ο Φρίντμαν.

Οικονομική κρίση στην Ευρώπη Και η ανάλυση του Stratfor φθάνει στο σήμερα:

“Η κατάσταση έγινε πιο περίπλοκη μετά το 2008. Η σχέση της Γερμανίας με το ΝΑΤΟ παρέμεινε άθικτη, αλλά χωρίς την απειλή της Σοβιετικής Ένωσης, η συμμαχία παρουσίαζε ρήγματα με τα αποκλίνοντα εθνικά συμφέροντα των μελών της.Η Γερμανία επικέντρωσε το ενδιαφέρον της στην Ευρωπαϊκή Ένωση , και αυτό την έθεσε κάτω από έντονη πίεση . Η Γερμανία χρειαζόταν την Ευρωπαϊκή Ένωση για τους λόγους που υπήρχαν από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο: ως θεμέλιο της σχέσης της με τη Γαλλία και ως ένα μέσο για να εξασφαλιστεί ότι το εθνικό συμφέρον, δεν θα δημιουργήσει τα είδη των συγκρούσεων που υπήρχαν στο παρελθόν.

Χρειάστηκε την Ευρωπαϊκή Ένωση και για έναν άλλο λόγο. Η Γερμανία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας στον κόσμο. Εξάγει σε πολλές χώρες, αλλά η Ευρώπη είναι ένα κρίσιμος πελάτης. Η ζώνη ελεύθερου εμπορίου, που ήταν το θεμέλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν επίσης ένα από τα θεμέλια της γερμανικής οικονομίας. Ο προστατευτισμός σε γενικές γραμμές, αλλά σίγουρα ο προστατευτισμός στην Ευρώπη, απειλούσε τη Γερμανία, της οποίας η βιομηχανική μονάδα ξεπέρασε σημαντικά την εγχώρια κατανάλωση της.

Η τιμολόγηση του ευρώ βοήθησε τις γερμανικές εξαγωγές, και οι κανονισμοί των Βρυξελλών έδωσαν στη Γερμανία και άλλα πλεονεκτήματα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως λειτούργησε μεταξύ 1991 και 2008, ήταν χρήσιμη για τη Γερμανία. Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν λειτουργεί πλέον όπως κάποτε. Οι οικονομική δυναμική της Ευρώπης έχει θέσει πολλές χώρες σε σημαντικά μειονεκτική θέση, και η οικονομική κρίση του 2008 πυροδότησε μια κρίση χρέους αλλά και τραπεζική κρίση στην Ευρώπη. Υπήρχαν δύο πιθανές λύσεις .

Η μία ήταν ότι οι χώρες που βρίσκονται σε κρίση έπρεπε να επιβάλουν λιτότητα για να βρουν τους πόρους για να λύσουν το πρόβλημά τους. Η άλλη ήταν ότι η ευημερία της Ευρώπης θα διαφύλασσε τις οφειλές, “ελαφρύνοντας” τις χώρες αυτές από το βάρος της λιτότητας. Η λύση που έχει επιλεγεί είναι προφανώς ένας συνδυασμός των δύο, αλλά η ακριβής σύνθεση του συνδυασμού αυτού ήταν και παραμένει ένα περίπλοκο θέμα προς διαπραγμάτευση.

Η Γερμανία είναι έτοιμη να διασώσει άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αν επιβάλλουν λιτότητα και στη συνέχεια να λάβει μέτρα για να βεβαιωθεί ότι η λιτότητα αυτή πράγματι εφαρμόζεται στο βαθμό που είναι απαραίτητο και ότι η κρίση δεν θα επαναληφθεί. Από την πλευρά της Γερμανίας , οι ρίζες της κρίσης βρίσκονται στις δημοσιονομικές πολιτικές των προβληματικών χωρών.

Ως εκ τούτου, το τίμημα που ζητά η Γερμανία για την διαγραφή μέρος του χρέους είναι ότι οι ευρωπαίοι γραφειοκράτες, σε μεγάλο βαθμό προσανατολισμένοι προς την γερμανική πολιτική, θα αναλάβουν να υλοποιήσουν τα μέτρα “εξυγίανσης” των οικονομικών των χωρών που λαμβάνουν βοήθεια . Αυτό θα μποορύσε να σημαίνει ότι οι χώρες αυτές δεν θα ελέγχουν ούτε τους φόρους ή τους προϋπολογισμού τους. Θα είναι μια επίθεση στη δημοκρατία και την εθνική κυριαρχία. Προφανώς, υπήρξε τεράστια αντίδραση από τους δυνητικούς δικαιούχους της ενίσχυσης, οι οποίοι βλέπουν ότι θα αυξηθεί κατά πολύ την ισχύ της Γερμανίας.

Εάν αποδεχτούμε τη γερμανική άποψη, η οποία είναι ότι η κρίση του χρέους ήταν το αποτέλεσμα των αλόγιστων δαπανών , τότε η πρόταση της Γερμανίας είναι λογικη. Εάν αποδεχθούμε την άποψη της νότιας Ευρώπης, η οποία είναι ότι η κρίση ήταν το αποτέλεσμα του σχεδιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε αυτό που προτείνει η Γερμανία είναι η επιβολή της γερμανικής εξουσίας μέσω της οικονομίας.

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια παράδοση της κυριαρχίας σε μια γραφειοκρατική γερμανική ΕΕ, ανεξάρτητα από το οικονομικό κόστος. Είναι επίσης δύσκολο να φανταστούμε ότι η Γερμανία θα δεχτεί ρυθμίσεις χρεών χωρίς να έχει τον έλεγχο. Τέλος, είναι δύσκολο να δούμε πώς, σε μακροπρόθεσμη βάση, οι Ευρωπαίοι μπορούν να συμβιβάσουν τις διαφορές τους στο θέμα αυτό.

Μια εναλλακτική στρατηγική

Εν τω μεταξύ, το βασικό πλαίσιο της Ευρώπης έχει αλλάξει από το 1991. Η Ρωσία παραμένει μια σκιά της Σοβιετικής Ένωσης, αλλά έχει γίνει σημαντικός εξαγωγέας φυσικού αερίου. Η Γερμανία εξαρτάται από το φυσικό αέριο, αν και ψάχνει για εναλλακτικές λύσεις. Η Ρωσία έχει την ανάγκη της τεχνολογίας, την οποία η Γερμανία διαθέτει.

Η Γερμανία επίσης δεν θέλει να δεχτεί περισσότερους μετανάστες από το φόβο της αστάθειας,αλλά ο πληθυσμός της μειώνεται και κάτι πρέπει να κάνει γι΄ αυτό. 

Η Ρωσία έχει επίσης μια μείωση του πληθυσμού, αλλά ακόμα κι έτσι, έχει ένα πλεόνασμα εργαζομένων, ανέργων και υποαπασχολούμενων. Εν ολίγοις, υπάρχει σημαντική “συνέργεια” μεταξύ της Ρωσικής και της γερμανικής οικονομίας.

Προσθέστε σε αυτό ότι οι Γερμανοί αισθάνονται μεγάλη πίεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να εμπλακούν σε δράσεις από τις οποίες θέλουν να μείνουν έξω .Κι όλα αυτά ενώ οι Ρώσοι βλέπουν τους Αμερικανούς ως απειλή για τα συμφέροντά τους, και υπάρχουν πολιτικο-στρατιωτικά συμφέροντα που συνδέουν Γερμανία -Ρωσία. Το ΝΑΤΟ είναι σε παρακμή . Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται υπό τεράστια πίεση και τα εθνικά συμφέροντα κυριαρχούν σήμερα των ευρωπαϊκών συμφερόντων.

Η ικανότητα της Γερμανίας να χρησιμοποιεί την Ευρωπαϊκή Ένωση για οικονομικούς σκοπούς δεν έχει εκλείψει , αλλά δεν μπορεί πλέον να το κάνει σχεδιάζοντας μακροπρόθεσμα. Ως εκ τούτου, συνάγεται ότι η Γερμανία θα πρέπει να εξετάζει μια εναλλακτική στρατηγική. Η σχέση της με τη Ρωσία είναι μια τέτοια στρατηγική.

Η Γερμανία δεν είναι μια επιθετική δύναμη. Το θεμέλιο της τρέχουσας στρατηγικής της είναι η σχέση της με τη Γαλλία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η τρέχουσα γαλλική κυβέρνηση υπό τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί έχει δεσμευτεί σίγουρα σε αυτή τη σχέση, αλλά το γαλλικό πολιτικό σύστημα, όπως και των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, είναι κάτω από έντονη πίεση. Οι επικείμενες εκλογές στη Γαλλία είναι αβέβαιες.

Ωστόσο, το στρατηγικό συμφέρον της Γερμανίας δεν είναι απαραίτητα σε σχέση με τη Γαλλία, αλλά μια σχέση είτε με τη Γαλλία είτε με τη Ρωσία. Για τη Γερμανία, μια σχέση με τη Ρωσία είναι εξίσου χρήσιμη όπως ήταν κι αυτή με τη Γαλλία. Μια ιδανική κατάσταση για τη Γερμανία θα ήταν μια γαλλο-γερμανο-ρωσική Αντάντ. Μια τέτοια συμμαχία έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν, αλλά η αδυναμία της είναι ότι θα παρέχει πάρα πολύ ασφάλεια στη Γερμανία, που θα της επιτρέψει να είναι πιο διεκδικητική.

Κανονικά, η Γαλλία και η Ρωσία αντιτίθενται στη Γερμανία, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, είναι βεβαίως δυνατόν να έχουμε μια συνέχιση της γαλλο-γερμανική συμμαχία ή τη δημιουργία μιας ρωσο-γαλλικής συμμαχίας. Πράγματι, μια τριπλή συμμαχία θα μπορούσε να είναι εφικτή. Τρέχουσα στρατηγική της Γερμανίας είναι η διατήρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των σχέσεών της με τη Γαλλία φέρνοτας τη Ρωσία πιο κοντά στην Ευρώπη.

Η δυσκολία αυτής της στρατηγικής είναι ότι οι εμπορικές πολιτικές της Γερμανίας είναι δύσκολες για τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες , συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας. Εάν η Γερμανία αντιμετωπίζει μια δύσκολη κατάσταση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η δεύτερη στρατηγική επιλογή θα ήταν μια τριπλή συμμαχία, με μια τροποποιημένη Ευρωπαϊκή Ένωση ή ίσως εκτός της δομής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν η Γαλλία έχει αποφασίσει να κατευθυνθεί αλλού και να υλοποιήσει ιδέες, όπως η ιδέα της Μεσογειακής Ένωσης, τότε μια γερμανο-ρωσική σχέση γίνεται μια πραγματική δυνατότητα.

Η γερμανο-ρωσική σχέση θα έχει τη δυνατότητα να γείρει την πλάστιγγα της εξουσίας στον κόσμο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι σήμερα η κυρίαρχη δύναμη, αλλά ο συνδυασμός της γερμανικής τεχνολογίας και των ρωσικών ενεργειακών πόρων θα αποτελέσει μια πρόκληση σε παγκόσμια βάση. Φυσικά, υπάρχουν και κακές αναμνήσεις από τις δύο πλευρές, που κλονίζουν την εμπιστοσύνη . 

Στρατηγική της Γερμανίας, ως εκ τούτου, εξακολουθεί να μένει εγκλωβισμένη στο μοντέλο της ΕΕ. Ωστόσο, αν η ΕΕ αποσταθεροποιηθεί , τότε άλλες στρατηγικές θα πρέπει να βρεθούν. Η ρωσο-γερμανική σχέση που υπάρχει ήδη εμβαθύνεται.

Η Γερμανία σκέφτεται ότι στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά ακόμη κι εκτός αυτής , η Ρωσία μπορεί καταστεί η εναλλακτική λύση της Γερμανίας.

ΕΜΜΕΣΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ ΑΠΟ ΛΟΒΕΡΔΟ!!!!!!!!!!

ΛΟΒΕΡΔΟΣ: 60% ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ 
ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΝΔ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Πριμ 50 εδρών στο πρώτο κόμμα - 37% για αυτοδυναμία!


Υποστήριξε ο υπουργός Υγείας πριν από μερικά λεπτά στο Κανάλι Κόντρα


Με βάση την δημοσκόπηση του περιοδικού ΕΠΙΚΑΙΡΑ, δεν μπορώ να αποκλείσω ότι το ΠΑΣΟΚ δεν Θα έρθει πρώτο, υπάρχει μία μικρή άνοδο με την αλλαγή του προέδρου και έχουμε κάποιες μέρες μέχρι εκεί, πιστεύω ότι θα επέλθει συσπείρωση.
Σχετικά με το σενάριο επιστροφής του Κώστα Σημίτη αλλά και συμμετοχή της Βάσω Παπανδρέου και του Καρχιμάκη , οι αποφάσεις του Βενιζέλου θα είναι άμεσες… θα παρθούν αυτή την εβδομάδα..σας μιλώ για αύριο , θα υπάρξουν αποφάσεις ανανέωσης και ανατροπής.
Χθες στην σύγκληση της ΚΟ του κόμματος υπήρξαν τα πρώτα σημάδια της αποφασιστικής αλλαγής.
Αύριο με την ανακοίνωση των εκλογών του θα είναι εμφανές ότι υπάρχει πραγματική αλλαγή.
Δεν θέλω να επιστρέψουν αυτοί που διαγράφησαν, το κάλεσμα του αρχηγού έχει να κάνει με πολλά στελέχη. Διατύπωσα αυτή την άποψη… σύμφωνα μ ε την οποία από την φοβερή εκείνη Κυριακή, δεν μπορούνε να έχουμε πλέον κοινή πορεία …ακολούθησαν δικά του βήματα.. «κάποιος άφησε ένα δρόμο και κάποιος τον καρτερούσε.. εγώ απλά θύμισα αυτή την διαδρομή με την άποψη μου».
Πιστεύω ότι το θέμα των δημοσκοπήσεων είναι η ΝΔ και ΌΧΙ Το ΠΑΣΟΚ.
Πάντως αν μας ρωτήσει ο κόσμος τι διαφορετικό θα του προσφέρουμε, έχουμε να πούμε πράγματα..καταρχήν όσον αφορά ο Βενιζέλος με τις κινήσεις του, έκανε το Έλληνα να μην πληρώσει 106 δις ενώ όσον αφορά την δαπάνη της υγείας, 1 δις 700 εκ δεν θα πληρωθούν ..
Πάντως αύριο ο κ. Βενιζέλος θα ανακοινώσει καινούργια πρόσωπα που θα συμμετέχουν στο κόμμα και θα φέρουν νέο αέρα στις πολιτικές εξελίξεις.. 

Και μετά ξύπνησε 


Πού ζεις ρε ;

         Πού ζεις ρε ;


Καλά...τον ξέσκισε ο κ. Κοντογιώργης...!
Τον έκανε και βγήκε απ' τα ρούχα του" και μίλησε όχι ως ο ήρεμος και ήμερος "τσάρος" της οικονομίας!
Το είδατε το βιντεάκι;
Κρίθηκε....χα!
Οντως κριθήκατε κύριε! 
Από ποιον κρίθηκες;
Σε ψήφισε κανείς;
Ενας από τους "κηπουρούς" του γιωργάκη ήσουν!
Σε εξέλεξε κανείς;
ΟΧΙ!
Ποιος είστε κύριε;
Δεν σας γνωρίζω!
Κάνατε κάτι αξιόλογο για τη χώρα μου;
ΟΧΙ!
Τουναντίον!
Ακου έστειλε κόσμο στον εισαγγελέα...άκου φορολόγησε την μεγάλη ακίνητη περιουσία!
Τί μας λές τώρα καλέ;
Εισπράξατε αυτά τα χρήματα που φορολογήσατε;
Μπήκαν στο ταμείο;
ΟΧΙ!
Και όσον αφορά τους φοροδιαφεύγοντες..αλήθεια πλήρωσαν αυτά που χρωστάν ή βγήκαν την επομένη χαμογελώντας και κοροϊδεύοντας τον Ελληνικό Λαό;

Οι εκλογές είναι κοντά, και το φούμο θα πέσει σύννεφο...


Με κάθε πακέτο υποκρισία, 

δώρο και ένα πακέτο ανικανότητα...










Όπως δημοσιεύθηκε στο χθεσινό τύπο, ο (για τρίτη φορά) υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης χαρακτήρισε το μεταναστευτικό ως "βόμβα" στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας και προανήγγειλε μεγάλη επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας, "ώστε να ανασάνει η πρωτεύουσα".

Αναρωτιέται κανείς τι να πρωτοθαυμάσει: την ανικανότητα ή την υποκρισία...

Ας ξεκινήσουμε από την ανικανότητα:
Είναι ποτέ δυνατόν μια τέτοια επιχείρηση να προαναγγέλλεται;
Τι νομίζει ο κ. Χρυσοχοϊδης; Ότι θα καθήσουν οι λαθρομετανάστες στο κέντρο να περιμένουν τις επιχειρήσεις - σκούπα της Αστυνομίας; Όύτε κουφοί είναι, ούτε τυφλοί, ραδιόφωνα ακούν, τηλεοράσεις βλέπουν. Και αν ακόμα δεν καταλαβαίνουν ελληνικά, κάποιος έχει ήδη μεταφράσει τις εξαγγελίες του και έχει πέσει "σύρμα". Θα διασκορπιστούν, και θα επανέλθουν όταν "περάσει η μπόρα". Συγχαρητήρια Κλουζώ...

Πάμε τώρα στην υποκρισία: 
Τώρα ανακαλύψατε κ. Χρυσοχοϊδη το πρόβλημα των λαθρομεταναστών;
- Στις δύο προηγούμενες θητείες σας ως αρμόδιος υπουργός (1999-2003 και 2009-2010) τι ακριβώς πράξατε για να το αντιμετωπίσετε;
- Ποιος ήταν αρμόδιος υπουργός όταν δόθηκε η οδηγία να προωθούνται οι λαθρομετανάστες από τον Έβρο στην Αθήνα με το ΚΤΕΛ, χωρίς άλλες συνέπειες;
- Πού ήσασταν το 2003, όταν ο ΓΑΠ υπέγραψε το "Δουβλίνο ΙΙ", κάνοντας την Ελλάδα ανθρωποχαβούζα της Ευρώπης;
- Πού ήσασταν όταν η κυβέρνησή σας χρηματοδοτούσε το "Φόρουμ Μεταναστών"που οργάνωσε την κατάληψη της Νομικής και της Υπατίας;
- Πού ήσασταν όταν πέρασε ο νόμος Ραγκούση περί ιθαγένειας που είναι κίνητρο για κάθε λαθρομετανάστη;

Δε συμμετείχατε κύριε Χρυσοχοϊδη στα Υπουργικά Συμβούλια που ενέκριναν αυτά τα νομοσχέδια; Δεν τα ψηφίσατε κύριε Χρυσοχοϊδη ως κυβερνητικός βουλευτής;

Αλλά στο ΠΑΣΟΚ τότε δεν ήταν "πολιτικώς ορθό" να μιλάτε για το μεταναστευτικό πρόβλημα, επειδή ο αρχηγός ΓΑΠ είχε "πολυπολιτισμικές" ευαισθησίες... Και τώρα ξαφνικά, μπροστά στην οργή των πολιτών και την εκλογική κατάρρευση, όσοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ οσφραίνεστε την επερχόμενη θύελλα ανακαλύπτετε ξαφνικά το μεταναστευτικό, είτε φτιάχνοντας φράχτες (Παπουτσής), είτε περιλαμβάνοντάς το στις "πολιτικές πλατφόρμες" σας (Διαμαντοπούλου, Πάγκαλος), είτε με σκληρές εξαγγελίες, όπως ο κ. Χρυσοχοϊδης.

Δηλαδή κυρίες και κύριοι του ΠΑΣΟΚ, μας περνάτε για ηλίθιους - αλλά δεν είμαστε. Και κρίση έχουμε, και μνήμη έχουμε. Οι εκλογές είναι κοντά, και το φούμο θα πέσει σύννεφο...

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ, ΤΟ ΚΡΥΦΤΟΥΛΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Το παρακράτος 
σχεδιάζει νέα αναβολή των εκλογών!














Το παιγνίδι είναι πολύ βρώμικο και η στόχευση συγκεκριμένη: Να αναβληθούν για μια ακόμη φορά οι εκλογές!

Σύμφωνα με πληροφορίες υπουργοί της κυβέρνησης Παπαδήμου στέλνουν ενημερωτικά σημειώματα στη Τρόικα με τα οποία εισηγούνται την αναβολή των εκλογών, με επιχείρημα ότι κινδυνεύει η εφαρμογή του προγράμματος.

Στην Αθήνα έχουν καταλύσει δεκάδες πράκτορες μυστικών υπηρεσιών, οι οποίοι σε συνεργασία με εγχώριους δημοσιογράφους- βαποράκια δίνουν ενημέρωση για τον κινδύνους που ενέχει η διεξαγωγή των εκλογών.

Τα επεισόδια του πρόσφατου ντέρμπυ τα οποία έπαιξαν σχεδόν σε όλα τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ, πολλοί εκτιμούν ότι ήταν μια πρόβα τζενεράλε για τη προβοκάτσια που ετοιμάζουν σκοτεινές δυνάμεις ενόψει της παρέλασης της 25ης Μαρτίου.

Και κάτι ακόμη: Κυκλοφορεί μια έντονη φημολογία που θέλει ένα ποσό κοντά στα 200.000.000 ευρώ να έχει μεταφερθεί πρόσφατα σε καλυμμένο λογαριασμό έλληνα πολιτικού για να εξασφαλισθεί η συναίνεσή του…

Μάκης Βορίδης:Σε ζητήματα αρχών και πατριωτισμού δεν έχει κάνει καμία έκπτωση αξιών


Ο Μάκης Βορίδης "έριξε" την σελίδα 

που έκλεινε εισιτήρια 

στην "Μακεδονική" γλώσσα

Ο Μάκης Βορίδης παρά το γεγονός πως έχει πλέον καθιερωθεί σαν ένα από τα καλύτερα στελέχη της κεντροδεξιάς, σε ζητήματα αρχών και πατριωτισμού δεν έχει κάνει καμία έκπτωση αξιών.


Ο Μάκης Βορίδης «έριξε» την σελίδα που μίλαγε για «Μακεδονική» γλώσσα 
που εμφανιζόταν ως επίσημη του αεροδρομίου Μακεδονία, είχε μέσα στις επιλογές της για τους πελάτες της και την «Μακεδονική» γλώσσα!



Το θέμα το γνώριζε ο Μάκης Βορίδης και είχε εξ αρχής απευθυνθεί στην ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) η οποία ήταν αρμόδια για το θέμα.

Μια ενέργεια που κανένας προκάτοχός του δεν είχε μπει στον κόπο να κάνει από το 2007, που λειτουργούσε η σελίδα, όταν το εν λόγω όνομα είχε κατοχυρωθεί από ολλανδική εταιρεία.

Τελικά η παρέμβαση του υπουργού, απέδωσε καθώς η ιστοσελίδα έχει πλέον πέσει και δεν λειτουργεί.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Όσο περνά ο καιρός, όσο περισσότερο τα εσωτερικά και εθνικά μας θέματα οξύνονται, όσο περισσότερο η πείνα απλώνεται σε ευρύτερα λαϊκά στρώματα, όσο η ανεργία καλπάζει, όσο τα ρολά των καταστημάτων κατεβαίνουν, όσο η φορολογία αποτελεί το μόνο μέσο άσκησης της οικονομικής πολιτικής, όσο η υγεία, η παιδεία θα αποδεκατίζουν τη ζωή των Ελλήνων, όσο περισσότερο το έγκλημα θ΄ απλώνεται, όσο θα προχωρεί η εσκεμμένη αποσύνθεση των Ενόπλων Δυνάμεων και της αστυνομίας, όσο περισσότερο αποδεκατίζεται και διαφθείρεται η Δικαιοσύνη, όσο περισσότερο αφυδατώνεται η λειτουργία των θεσμών της πολιτείας και της κοινωνίας, όσο περισσότερο κάποιοι ελάχιστοι δημοσιογράφοι τολμούν ν' ασκήσουν έστω και βελούδινη κριτική στην αμαρτωλή εξουσία, όσο περισσότερο η δημοσιογραφία πλησιάζει στην αποκάλυψη των πελώριων σκανδάλων του διεφθαρμένου πολιτικού κόσμου και όσο περισσότερο τρίζουν τα θεμέλια του χυδαίου πολιτικού συστήματος, τόσο περισσότερο αναδεικνύεται το έλλειμμα της Δημοκρατίας.