ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Υποκρισία “πολέμου” κομματικών συμμοριών με φόντο υποβρύχια και στόχο προεκλογική περίοδο χωρίς Χρυσή Αυγή.




Έχει βγει τις τελευταίες ημέρες μία «είδηση», η οποία στην ουσία της είναι προϊόν συμφωνίας μεταξύ των κομμάτων του κλεπτοκρατικού τόξου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα τους. 



Σύμφωνα με την ειδησεογραφία, λοιπόν, οΤσίπρας ζήτησε την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τυχόν ποινικές ευθύνες του Βενιζέλου στο σκάνδαλο των υποβρυχίων. Βεβαίως, υπάρχει προφανής ποινική ευθύνη του κ. Βενιζέλου, η οποία αποδεικνύεται ευκόλως και ποικιλοτρόπως, από σωρεία εγγράφων που κυκλοφορούν ακόμα και στο διαδίκτυο σχετικώς με την υπόθεση.


Η όλη υπόθεση αφορά τις παραγγελίες υποβρυχίων, σε σύμβαση με την εταιρία Ferrostaal, η οποία έχει καταδικαστεί στην Γερμανία για την δωροδοκία Τσοχατζόπουλου, αλλά και άλλων αξιωματούχων. Όπως αποδεικνύεται από τα έγγραφα που έφερε στο φως το defencenet.gr έχει απόλυτη σχέση και συνάφεια με την ναυπηγό εταιρία TKMS, η οποία έγινε αποδέκτης ενός και πλέον δισεκατομμυρίου ευρώ, με σύμβαση του 2010. Συνεπώς δεν υπήρχε περίπτωση να μην γνωρίζει ο Βενιζέλος με ποιους είχε να κάνει, γεγονός που θα αποτελούσε ενοχοποιητικό στοιχείο, για αυτόν, σε ενδεχόμενο άνοιγμα της υποθέσεως.

Το πραγματικό ζητούμενο είναι η απόφαση Τσίπρα να ανακινήσει την όλη υπόθεση. Είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να εμφανιστεί ως δήθεν διώκτης του ΠΑΣΟΚ. 

«Τσάμπα μαγκιές» βεβαίως, αφού όλα αυτά γίνονται αφότου ξεκίνησε η συζήτηση για παραγραφή των αδικημάτων Παπακωνσταντίνου για την λίστα Λαγκάρντ

Το σύστημα έχει δει την πλήρη αποτυχία του στην συμπίεση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής και επιχειρεί να παρουσιάσει τον Τσίπρα ως «τιμωρό», προκειμένου να αλιεύσει ψήφους για χάρη του συστήματος.

Επιπροσθέτως το επικοινωνιακό «τζούφιο» πυροτέχνημα του Τσίπρα έρχεται σε πολύ ύποπτη χρονική συγκυρία, αφού έρχεται αμέσως μετά τις αποκαλύψεις για τα σκάνδαλα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτά στοιχειοθετούνται εις βάρος των Σταθάκη και Μητρόπουλου. Πρόκειται, κοινώς, για μία κίνηση αντιπερισπασμού και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα εγκλήματα των συριζαίων, ιδιαιτέρως δε εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητά την συνταγματική αναθεώρηση, προκειμένου να καταργηθεί ο επαίσχυντος νόμος περί ευθύνης υπουργών, ειδικά από την στιγμή που αυτή έχει έπρεπε να έχει γίνει εδώ και 5 μήνες.

Ανάχωμα του Δ.Αβραμόπουλου σε Ε.Βενιζέλο στην ένταξή του στη ΝΔ


ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ 

Ο ΓΕΦΥΡΟΠΟΙΟΣ  ΤΗΣ  ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ «MADE IN USA» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΜΠΕΝΥ ΛΕΕΙ ΠΩΣ Ο ΠΡΩΗΝ ΡΗΓΑΣ 

Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ...!!






ΦΕΥΓΟΥΝ 35 ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ 
ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ...!!!



"Κίνηση 75" του ΠΑΣΟΚ



Η θέση της Χρυσής Αυγής για αυτό, αλλά και για όλα τα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης, είναι ότι οι υπεύθυνοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη και στον Λαό, τον οποίο συστηματικά επί 40 χρόνια κορόιδευαν

Όλα θα πρέπει να έρθουν στο φως και να αποδοθεί Δικαιοσύνη. Αυτό, όμως, προϋποθέτει μία συνταγματική αναθεώρηση, η οποία θα αφαιρέσει άπαξ και δια παντός την ασπίδα προστασίας που διαθέτουν οι κλέφτες και οι απατεώνες, που βρίσκονται στα υψηλά κλιμάκια, τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Προφανώς και επιθυμούμε την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για αυτό, αλλά και για όλα τα άλλα σκάνδαλα που έφερε η Μεταπολίτευση. Όμως για μία πραγματική απόδοση δικαιοσύνης, θα πρέπει να υπάρξει μία συνταγματική αναθεώρηση, τις θέσεις της Χρυσής Αυγής για την οποία σας παραθέτουμε:

Συνταγματική Αναθεώρηση
Για μία αληθινά Ελληνική Πολιτεία

Στόχος της Χρυσής Αυγής είναι η ανατροπή του διεφθαρμένου μεταπολιτευτικού συστήματος εξουσίας, μέσω της εκλογικής διαδικασίας. Αγωνιζόμαστε για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία και πολιτική κάθαρση. 

Να τιμωρηθούν όσοι επένδυσαν στον διασυρμό της Πατρίδας μας και κέρδισαν από τον κατήφορο της Ελλάδος. 

Να πάνε στη φυλακή οι κλέφτες πολιτικοί και οι επίορκοι δημόσιοι λειτουργοί και παράλληλα να δημευθούν οι περιουσίες όσων καταχράστηκαν την περιουσία του ελληνικού λαού. 

Οι Έλληνες να αποφασίζουν για τα μείζονα εθνικά και κοινωνικά ζητήματα και ο λαός να είναι πραγματικά κυρίαρχος και όχι να καλείται στις κάλπες μόνο κάθε τέσσερα χρόνια για να απαντήσει σε εικονικά διλλήματα. Για να πετύχουμε τους στόχους αυτούς χρειαζόμαστε την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, ώστε να είναι εφικτή η Συνταγματική Αναθεώρηση.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΘΑΡΣΗ: Κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Απαλλαγή της δημόσιας ζωής από διεφθαρμένους και απατεώνες. Σύσταση ειδικών ελεγκτικών ομάδων που θα αναζητήσουν τους υπευθύνους για τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος σε όλα τα υπουργεία και τους κρατικούς οργανισμούς. Παραπομπή τους σε ειδικό δικαστήριο, φυλάκιση των ενόχων και δήμευση της περιουσίας τους.

ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ: Διεξαγωγή δημοψηφίσματος για όλα τα μείζονα εθνικά ζητήματα. Τονίζεται ότι στην Ελλάδα ουδέποτε εφαρμόστηκε πολιτικό δημοψήφισμα αλλά όλα ήταν πολιτειακά. Ο λαός ήταν πάντοτε στην άκρη και εκτός των μεγάλων πολιτικών αποφάσεων, ενώ και το κατεστημένο πάντα έτρεμε την ιδέα ενός δημοψηφίσματος.

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλέγεται κατευθείαν από τον λαό. Ο Πρωθυπουργός δύναται να είναι και βουλευτής, όμως οι Υπουργοί και οι υφυπουργοί δεν θα επιτρέπεται να είναι βουλευτές (διάκριση εξουσιών) και ορίζονται βάσει γνώσεων και εμπειρίας. 

Οι βουλευτές να μειωθούν σε 200 και να συνταξιοδοτούνται από τα επαγγελματικά τους ταμεία. Καταργούνται όλες οι ασυλίες και τα προνόμια βουλευτών και υπουργών. Γενναία μείωση στο σύνολο των αποδοχών τους. Τα κόμματα δεν θα χρηματοδοτούνται από το δημόσιο και θα ελέγχονται τα οικονομικά τους.











ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ.



Με «κήρυξη πολέμου» ισοδυναμεί το κείμενο του διακεκριμένου αρθρογράφου της Washington Post, Ντέιβιντ Ιγκνάσιους, με δεδομένες εξαιρετικές πηγές στις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ και των ΗΠΑ, το οποίο αποκαλύπτει ότι στις αρχές του 2012 οι Τούρκοι «κάρφωσαν» στους Ιρανούς, 10 συμπατριώτες τους που φέρονταν να εργάζονται για τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες.

Του Μιχαήλ Βασιλείου

Οι Ιρανοί πράκτορες της Mossad έκαναν το μοιραίο λάθος και συναντήθηκαν με τους χειριστές τους (handlers) στην Τουρκία (χώρα θεωρούμενη ως βάση για τις ισραηλινές επιχειρήσεις κατά του Ιράν επί δεκαετίες), με αποτέλεσμα να τους έχει θέσει υπό στενή παρακολούθηση η τουρκική MIT και να καταγράψει τον ρόλο τους. 

Στη συνέχεια, είτε για να ανταλλάξει την πληροφορία με κάτι που είχε ενδιαφέρον γι’ αυτούς, είτε για να εκδικηθούν τους Ισραηλινούς για την υπόθεση του «Μαβί Μαρμαρά», φρόντισαν να πληροφορήσουν για τα καθέκαστα τις ιρανικές μυστικές υπηρεσίες. 

Η τύχη των 10 αυτών πρακτόρων δεν έχει διευκρινιστεί. Ωστόσο, αυτό που είναι γνωστό, είναι ότι περίπου το ίδιο διάστημα οι Ιρανοί είχαν ανακοινώσει τη σύλληψη 15 πρακτόρων που εργάζονταν για τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες, ενώ θα μπορούσαν να συνδέονται με τις δολοφονίες Ιρανών πυρηνικών επιστημόνων. 

Η πιθανότητα να έχουν εκτελεστεί είναι εξαιρετικά υψηλή και αυτό «χάρη» στην επισταμένη τήρηση εκ μέρους της ΜΙΤ του κυνικού κανόνα των διεθνών σχέσεων, που αδιαφορεί απολύτως για την τύχη επιμέρους ατόμων, εφόσον αυτό που διακυβεύεται, είναι αυτό που γίνεται αντιληπτό ως «εθνικό συμφέρον». Εξίσου… κυνικά είναι όμως ενίοτε και τα αντίμετρα.

Το γεγονός ότι έχει περάσει αρκετό διάστημα από την «προδοσία», προφανώς εξηγεί το γιατί οι αντιδράσεις των Ισραηλινών, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, είναι εξαιρετικά συγκρατημένες, παρότι από τα δημοσιεύματα των ισραηλινών μέσων ενημέρωσης είναι σαφές, ότι πρόκειται για μια υπόθεση που σοκάρει την κοινή γνώμη και θα αποτελέσει πρώτο θέμα για ένα διάστημα. 

Στην ουσία, τα δημοσιεύματα μιλούν για «χωρίς προηγούμενο πράξη προδοσίας απέναντι στο Ισραήλ», για να δανειστούμε τον χαρακτηρισμό της Jerusalem Post. 

Υπάρχουν όμως και εναλλακτικές ερμηνείες Το ζητούμενο που καλείται να απαντήσει κανείς είναι, εάν η δημοσίευση του θέματος είναι τυχαία στη συγκεκριμένη συγκυρία κι εάν θα πρέπει να συνδέσουμε την αποκάλυψη με το έτερο πλήγμα στην Τουρκία που ήρθε από την πλευρά της εφημερίδας Wall Street Journal και αφορούσε προσωπικά τον επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, Δρ. Χακάν Φιντάν.

Η λογική μάλλον υποδεικνύει ότι και τα δυο δημοσιεύματα έχουν σαν στόχο τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και τον διοικητή τους, που είναι και εξ απορρήτων του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Η ζημιά στα δίκτυα κατασκοπείας απέναντι στο Ιράν είναι τόσο σοβαρή, ώστε στο άρθρο του Αμερικανού αναλυτή, Ισραηλινοί αξιωματούχοι φέρονται να έχουν αποκαλέσει τον ίδιο τον Δρ. Χακάν Φιντάν σε αξιωματούχους της CIA (άρα οι «πηγές» προέρχονται από τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες) ως «σταθμάρχη της MOIS στην Άγκυρα». 

Όπου «MOIS» πρόκειται για το διαβόητο ιρανικό υπουργείο Πληροφοριών και Ασφαλείας… Βαρύτατη κατηγορία, η οποία εάν εξεταζόταν υπό το πρίσμα της ιρανικής νομοθεσίας θα επέσυρε αυτομάτως την ποινή του θανάτου. Επειδή αυτή η ποινή όμως δεν υφίσταται στις σχέσεις μεταξύ κρατών, καλούμαστε να αναλογιστούμε και να εικάσουμε ποια θα είναι η μορφή του «πολιτικού – στρατιωτικού – διπλωματικού θανάτου» που θα επιλεγεί για την τιμωρία της Τουρκίας…

Αυτά βέβαια με τη σειρά τους, οδηγεί σε ένα επόμενο συμπέρασμα – υποψία, το ότι τα συντονισμένα πυρά που δέχεται η ΜΙΤ, πιθανότατα σημαίνει ότι το είδος της «μη φιλικής» απέναντι στη Δύση συνολικά συμπεριφοράς των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, όχι μόνο απέναντι στο Ισραήλ, πιθανότατα σημαίνει ότι αυτά που τους καταλογίζουν είναι πολύ περισσότερα και ενδεχόμενες περαιτέρω αποκαλύψεις θα ήταν λογικό να αναμένονται.

Στο άρθρο του Ιγκνάσιους, οι Ισραηλινοί φέρονται να ζήτησαν από τις ΗΠΑ να ζητήσουν τον λόγο από τους Τούρκους, χωρίς όμως η Ουάσιγκτον να προχωρήσει, προφανώς λόγω των εξαιρετικά ευαίσθητων ισορροπιών στο ζήτημα της Συρίας, αλλά και άλλα ανοικτά μέτωπα της Μέσης Ανατολής. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι το «αδίκημα» διαγράφτηκε, ενώ ουδείς γνωρίζει τι γνωρίζουν «άλλες» μυστικές υπηρεσίες για τη δράση των τουρκικών εντός του Ιράν, ώστε να επιχειρηθεί ένα «εναλλακτικό πλήγμα» στην Τουρκία, αν και «η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο»…

Τα μέτωπα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου είναι πολλά, καθώς επίσης και συνολικότερα αυτά πέριξ των τουρκικών συνόρων. Η υπομονή που έδειξαν ΗΠΑ και Ισραήλ με την Άγκυρα είναι αξιοσημείωτη. 

Υπό το φως των εξελίξεων, ίσως θα έπρεπε να επανεξεταστεί το περιεχόμενο των συνομιλιών κατά την επίσκεψη του διοικητή της Mossad, Ταμίρ Πάρντο, στην Τουρκία, όπου συνάντησε τον ομόλογό του, Δρ. Χακάν Φιντάν, ενώ φερόμενο ως αίτημά του για συνάντηση με τον Ερντογάν, απορρίφθηκε…

Ίσως λοιπόν, να έχουμε περάσει στη φάση αυτών που οι σοβιετικές μυστικές υπηρεσίες αποκαλούσαν ως «active measures», στην περίπτωσή μας ας το μεταφράσουμε ως «αντεπίθεση».

defence-point.gr

ΚΗΡΥΧΤΗΚΕ ΠΟΛΕΜΟΣ...

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!!!

ΣΥΡΙΖΑ: "Δεμένες οι κατηγορίες κατά Ε.Βενιζέλου για τη σύμβαση του 2010".ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ.



Απόλυτα δεμένες θεωρεί τις κατηγορίες σε βάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου ο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας στα χέρια του τη σύμβαση Neptune II που υπέγραψε το 2010 και η οποία προβλέπει χρονοδιάγραμμα πληρωμών ύψους 1.321.000.000 ευρώ χωρίς να δεσμεύει στο παραμικρό το νέο ιδιοκτήτη των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Ισκαντάρ Σάφα να… κόψει λαμαρίνα ή να βάλει μία βίδα στα δύο επιπλέον υποβρύχια Type 214 κλάσης ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ.
Ιδιαιτέρως επιβαρυντικά για τον κ. Βενιζέλο είναι και τα στοιχεία που αποκάλυψε σήμερα το «defencenet.gr», σύμφωνα με τα οποία υπάρχει εμπλοκή της Ferrostaal και στη σύμβαση που υπέγραψε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το 2010.
Σημειώνεται πώς ο κ. Βενιζέλος διαβεβαίωνε για το αντίθετο τη στιγμή που αποκαλύπτονταν πώς η Ferrostaal είναι αυτή που έχει δώσει «μίζες» εκατομμυρίων ευρώ σε Έλληνες κρατικούς αξιωματούχους για να πάρουν το συμβόλαιο των υποβρυχίων οι Γερμανοί.
Με τα δεδομένα αυτά και τις συνθήκες που επικρατούν στο πολιτικό σκηνικό θεωρείται σχεδόν βέβαιο πώς αν κατατεθεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική Επιτροπή θα στηριχθεί και από βουλευτές της Ν.Δ., οι οποίοι στο παρελθόν έχουν ταχθεί κατά της σύμβασης του κ. Βενιζέλου και τον έχουν επικρίνει σφόδρα για τους χειρισμούς στην υπόθεση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και των υποβρυχίων.
Οι Έλληνες φορολογούμενοι έχοντας πληρώσει περίπου 2,3 δις ευρώ για τα τέσσερα γερμανικά υποβρύχια Type 214, θα έπρεπε να καταβάλουν κάτι παραπάνω από 1,3 δις ευρώ για να τα παραλάβει το Πολεμικό Ναυτικό, όπως επίσης να παραλάβει το αναβαθμισμένο «Ωκεανός» και αντί δύο εκσυγχρονισμένων Type 209/1200 ισάριθμα καινούργια Type 214.
Ο κ. Βενιζέλος με τα τραγικά αυτά στοιχεία που δείχνουν το μέγεθος του σκανδάλου επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, από το 2000 που ο Άκης Τσοχατζόπουλος υπέγραψε την αρχική σύμβαση έως το 2010 με τα δικά του πεπραγμένα, επιχαίρει που καταφέραμε να πάρουμε το «Παπανικολής» μετά από χρόνια καθυστερήσεων και εργασιών για να πάρει τα… ίσια του.
Πρόλαβαν μάλιστα οι υπουργοί της κυβέρνησης του Γιώργου  Παπανδρέου, Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλος να δώσουν από το 1,3 δις ευρώ συνολικά 362 εκατομμύρια ευρώ στους Γερμανούς και το νέο αφεντικό των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά κ. Σάφα.
Τα 132 εκατ. ευρώ εξ αυτών αφορούσαν σε πληρωμές για τη ναυπήγηση των δύο νέων υποβρυχίων Type 214 τη στιγμή που η διοίκηση δεν είχε προχωρήσει ούτε καν στην παραγγελία μίας λαμαρίνας και άφηνε τους εργαζόμενους απλήρωτους, χωρίς καμία συνέχεια εργασιών για τα τρία Type 214 της αρχικής σύμβασης.
Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών δεν προχώρησε αφού είχε πέσει η κυβέρνηση του ΓΑΠ, ανέλαβε πρωθυπουργός ο Λ. Παπαδήμος και υπουργός Εθνικής Άμυνας ο Δ. Αβραμόπουλος. Ο ίδιος ήταν που ζήτησε να μην συνεχιστούν οι πληρωμές προς τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά το Μαίο του 2011 (αφού είχε πληρωθεί η πρώτη δόση των 50 εκατ. ευρώ για το 2011).
Ο τότε υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος αν ζητούσε να σταματήσουν οι πληρωμές, όπως ισχυρίστηκε χθες στη Βουλή για να απαντήσει στο «άδειασμα» Αβραμόπουλου και στην επίθεση από το ΣΥΡΙΖΑ, θα ήταν σα να υπονομεύει τον εαυτό του.
Αντίθετα, ο νύν υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να «χρεωθεί» τα καμώματα των άλλων που θα τον παρέσερναν στο «βούρκο» του Σκαραμαγκά. Αυτός ήταν και ο λόγος που κράτησε σαφείς αποστάσεις από τη σύμβαση Βενιζέλου και όταν ανέβηκαν οι τόνοι διεμήνυσε πως δεν δέχεται οδηγίες.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μπορεί να επιχειρεί να κρυφτεί πίσω από την κύρωση της σύμβασης από τη Βουλή, αλλά μάλλον ξεχνάει πώς αυτή επιτεύχθη με τις ψήφους μόνο του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ. Οι βουλευτές της Ν.Δ. δεν την είχαν ψηφίσει, άρα δεν έχουν κανέναν απολύτως λόγο και να την στηρίξουν.
Κάθε άλλο μάλιστα. Έχουν πολλούς λόγους να τραβήξουν το «χαλί» κάτω από τα πόδια του κ. Βενιζέλου, αφού θεωρούν πώς η παρουσία του στην κυβέρνηση με τη Ν.Δ. και οι… βλέψεις του για το αύριο μπορούν να παρασύρουν 
το κόμμα της Ν.Δ. στον πάτο. Εκεί που βρίσκεται
 σήμερα το ΠΑΣΟΚ.
Μία λοιπόν Εξεταστική Επιτροπή από το ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος του κ. Βενιζέλου σίγουρα θα στηρίζονταν και από βουλευτές της Ν.Δ. που θα ήθελαν να τον δουν στο εδώλιο. Γλύτωσε την παραμπομπή για τη λίστα Λαγκάρντ και πιθανόν να το βρει για τα υποβρύχια, η οποία έχει αποδειχθεί επίσης τραγικά επιζήμια για το Δημόσιο και τους Έλληνες φορολογούμενους.
Το defencenet.gr παρουσιάζει το έγγραφο που «καίει» τον Ε. Βενιζέλο εξαιτίας της υπογραφής μιας σύμβασης με χρονοδιαγράμμα πληρωμών προς το Σάφα και τους Γερμανούς, αλλά χωρίς καμία εγγύηση, δέσμευση ή ρήτρα για την παράλληλη παράδοση έργου όσον αφορά στη ναυπήγηση των δύο υποβρυχίων Type 214.

 defencenet.gr

ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Ο ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΙΚ ΓΚΡΙΦΙΝ...

Την συμπαράστασή τους στους διωκόμενους βουλευτές της Χρυσής Αυγής εκφράζουν καθημερινά πολλές διεθνείς προσωπικότητες και πολιτικοί παράγοντες. Ο Βρετανός ευρωβουλευτής Νικ Γκρίφιν εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, από κοινού με το εθνικό κόμμα της Πολωνίας. Η παράνομη δίωξη κατά του Ελληνικού Εθνικιστικού Κινήματος έχει προκαλέσει μεγάλες διεθνείς αντιδράσεις και ένα πραγματικό κύμα καταδίκης της πολιτικής σκευωρίας έχει ξεσπάσει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Ακολουθεί το μήνυμα του Νικ Γκρίφιν:

''Εκ μέρους του ΒΝΡ και του ΝΟΡ, κομμάτων που αντιπροσωπεύουν τα Εθνικιστικά Κινήματα των χωρών μας, διαμαρτυρόμαστε έντονα για τις διώξεις και συλλήψεις του Αρχηγού, των βουλευτών και των μελών του Ελληνικού κόμματος, Χρυσή Αυγή.  Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς τους Έλληνες πατριώτες που καταδιώκονται από το σύστημα εξαιτίας της ραγδαίας υποστήριξης που είχαν από τον απλό Ελληνικό λαό. Οι άθλιες πράξεις των αθηναϊκών αρχών που χρησιμοποίησαν πλαστές κατηγορίες στην επίθεσή τους ενάντiα στον Εθνικισμό, είναι ένα καθαρό παράδειγμα των απολυταρχικών συμπεριφορών που χρησιμοποιούν τα φιλελεύθερα καθεστώτα".

Νίκ Γκρίφφιν, Ευρωβουλευτής,


Πρόεδρος Βρετανικού Εθνικού Κόμματος- ΒΝΡ 
Μίχαελ Λεβαντόφσκι,

Κόμμα Εθνικής Αναγεννήσεως Πολωνίας- ΝΟΡ


zougla.gr