ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011



Η Ελλάδα δεν χρειάζεται “λογιστή”, χρειάζεται ηγέτη


Η Ελλάδα πρέπει να ξαναμπεί στον παγκόσμιο χάρτη 

Mήπως μας ξεφεύγει κάτι στη συμφωνία των Βρυξελλών και στην απομόνωση της Βρετανίας; Είναι άραγε τόσο ανόητος ο Ντ. Κάμερον ώστε να διακινδυνεύσει το πολιτικό του μέλλον και τον συνασπισμό που κυβερνά τη χώρα του;

Κοιτάζοντας μόνο τα οικονομικά δεδομένα της συμφωνίας και το πόσο μας επηρεάζει ως χώρα, χάνουμε τη γεωπολιτική στρατηγική που παίζεται τον τελευταίο καιρό. Λένε οι γνωρίζοντες ότι δεν είναι δυνατόν η Βρετανία να αποστασιοποιήθηκε και να είναι με το 1,5 πόδι έξω από την Ευρώπη χωρίς να έχει βάλει το δαχτυλάκι της η Ουάσιγκτον. Λένε ότι όλο αυτό το σκηνικό που στήθηκε στις Βρυξέλλες από τον Κάμερον είναι ένα οργανωμένο σχέδιο διεμβολισμού της Ευρώπης από τους Αμερικανούς. Πιστεύουν ότι με υπόδειξη Ομπάμα έγινε ό,τι έγινε σε μια προσπάθεια να διαλυθεί το ήδη διαλυμένο ευρωπαϊκό οικοδόμημα και το δολάριο να βρεθεί ξανά στην πρωτοκαθεδρία των αγορών.

Μάλιστα, το σχέδιο των ΗΠΑ δεν έχει μόνο τους, έτσι κι αλλιώς, πάντα πρόθυμους Βρετανούς. Το σχέδιο κάνει λόγο και για προσεταιρισμό των αδυνάτων χωρών της Γηραιάς Ηπείρου που πλήττονται ακόμη περισσότερο από τις αποφάσεις του Γαλλογερμανικού άξονα. Μπορεί τώρα να συμφώνησαν οι 26 στην αλλαγή της συνθήκης για την Ευρώπη, όμως, οι απογοητευμένοι λαοί, οι πεινασμένοι πολίτες, οι κατατρεγμένες χώρες από τη γερμανική λαίλαπα, αργά ή γρήγορα θα στραφούν ενάντια στη Μέρκελ με ακόμη πιο σκληρό τρόπο.

Όποιος αμφιβάλλει γι αυτά που γράφουμε ας ρίξει μια ματιά στο δημοσίευμα του BBC όπου ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής των ΗΠΑ, στρατηγός Martin Dempsey εκφράζει τους φόβους του για το ενδεχόμενο κοινωνικών εξεγέρσεων στην Ευρώπη ως επακόλουθο της οικονομικής κρίσης και θα καταλάβει τι παίζεται.

Οι ΗΠΑ επιχειρούν να ανοίξουν μια… ζεστή αγκαλιά στους αδύνατους που μάχονται κατά της γερμανικής μπότας. Τα επόμενα χρόνια θα έχουμε λοιπόν έναν οικονομικό πόλεμο που οι αντίπαλοι θα είναι οι Αμερικανοί και ο Γαλλογερμανικός άξονας. Οι συμμαχίες θα παίξουν μεγάλο ρόλο στην τελική επικράτηση. Κι επειδή στην Ουάσιγκτον βλέπουν με σκεπτικισμό την ισχυροποίηση της Γερμανίας όλα αυτά τα χρόνια του ευρώ, αρχίζουν και προκαλούν ρήγματα στην Ένωση. Πρώτα η Βρετανία, μετά κάποιος άλλος.

Η Ελλάδα τι ρόλο θα παίξει σ’ αυτό το απίστευτο παιχνίδι κυριαρχίας του πλανήτη; Εδώ χρειάζονται προσεκτικά βήματα καθώς υπάρχουν κι άλλες πλευρές που πρέπει να αναλυθούν και ενδεχομένως να μπουν στο παιχνίδι. Όπως για παράδειγμα η Κίνα και κυρίως η Ρωσία, που τόσα έκανε ο ανεκδιήγητος Παπανδρέου για να την απομακρύνει από κοντά μας.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο για την ώρα: Ενώ στον κόσμο και την ευρύτερη γεωστρατηγική περιοχή της Ελλάδας παίζονται απίθανα παιχνίδια που γκρεμίζουν κάθε προηγούμενο status quo, οι Έλληνες παρακολουθούν την ανήμπορη κυβέρνηση Παπαδήμου να συμφωνεί με τον γαλλογερμανικό άξονα στην κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας των κρατών και στην διάλυση του ευρωπαϊκού νότου.

Με άλλα λόγια, η ιστορία επαναλαμβάνεται για μια ακόμα φορά και η Ελλάδα παρακολουθεί άβουλη και μοιραία να χαράζουν άλλοι για μια ακόμα φορά το μέλλον της . Και ενώ αυτήν την ώρα έπρεπε να υπάρχει ισχυρή κυβέρνηση και πρωθυπουργός με άποψη και σχέδιο, η διαπλοκή των τελειωμένων επιχειρηματικών και εκδοτικών συμφερόντων μας επέβαλε να έχουμε ως πρωθυπουργό έναν …λογιστή. Για να διαχειριστεί προφανώς τη νέα εθνική τραγωδία.

Γι αυτό οι εκλογές όχι μόνο πρέπει να γίνουν στις 19 Φεβρουαρίου, αλλά πολύ νωρίτερα.

Pravda: ΠΈΜΠΤΗ, 13 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2011


Η Ελλάδα θα κάνει πόλεμο με την Τουρκία λέει η Pravda.
Η Pravda είναι η μεγαλύτερη εφημερίδα της Ρωσίας και στήριγμα του Κρεμλίνου.

 Αυτή η εφημερίδα έβγαλε ένα άρθρο με τίτλο:

"2011, η μαύρη χρονιά που έρχεται."



Σε αυτό το άρθρο αναφέρονται ένα σωρό προφητείες για όλο τον κόσμο και τις πάμπολλες πολεμικές συγκρούσεις που θα έρθουν παντού. 

Μία από αυτές είναι και ο πόλεμος ενός συνασπισμού

 ΕλλάδαςΒουλγαρίαςΚύπρου, Ισραήλ και Ρωσίας εναντίον της Τουρκίας 

με αποτέλεσμα την ήττα της και τον διαμελισμό της! 

Φανταζόμαστε ότι πρόκειται περί πλάκας 

Ολόκληρο το ευφάνταστο άρθρο εδώ :




Πραγματικά αξίζει να το διαβάσετε.


      Μυστική συνάντηση 
      για τα πετρέλαια της Κρήτης
    Προχωρημένες είναι οι επαφές της Ελλάδας με ισραηλινή εταιρεία για τα πετρέλαια της Κρήτης.
    Το "οικόπεδο" που ενδιαφέρει την Delek και το πρόβλημα με την ΑΟΖ. 
    Ο ρόλος της Τουρκίας

Εκπρόσωποι του ισραηλινού ομίλου Delek Group, που ειδικεύεται στον τομέα των υδρογονανθράκων, είχαν έρθει πριν λίγους μήνες στην Ελλάδα και κατέθεσαν αίτηση για να μπει διερευνητικό γεωτρύπανο σε συγκεκριμένη περιοχή νότια της Κρήτης.

 Η επίσκεψη κρατήθηκε μυστική, για πολύ συγκεκριμένους λόγους.

Η ισραηλινή εταιρεία, έχει ήδη εντοπίσει το θαλάσσιο οικόπεδο ερευνών για πετρέλαιο, το οποίο όμως είναι κοντά ή πάνω στη γραμμή που συνορεύει η ελληνική με την αιγυπτιακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

Το εμπόδιο της ΑΟΖ

Έλλάδα και Αίγυπτος δεν έχουν υπογράψει ακόμα για την οριοθέτηση της ΑΟΖ, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και η Τουρκία, που αμφισβητεί τη δικαιοδοσία του συμπλέγματος των νησιών του Καστελόριζου σε θάλασσα και ΑΟΖ και υποστηρίζει ότι οι θάλασσες της Ελλάδας και της Κύπρου δεν ενώνονται αλλά αντίθετα ενώνονται η τουρκική ΑΟΖ με την αιγυπτιακή.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στον "ενδεικτικό" χάρτη που έδωσε στη δημοσιότητα το καλοκαίρι το υπουργείο Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σε συνεννόηση με το υπουργείο Εξωτερικών, καθορίζει τις ΑΟΖ της Ελλάδας στις περιοχές, παρόλο που επίσημα η χώρα μας δεν έχει υπογράψει ακόμα ΑΟΖ με καμία γειτονική χώρα.

Το πρόβλημα είναι ότι ο σχεδιασμός στον χάρτη, σταματά ακριβώς πάνω από τα σύνορά μας με τη Λιβύη, την ώρα που οι Ισραηλινοί ενδιαφέρονται για περιοχή πιο ανατολικά.

Ενδιαφέρον χωρίς σεισμικές έρευνες

Στην περιοχή για την οποία ενδιαφέρεται η Delek, δεν έχουν γίνει σεισμικές έρευνες και δεν είναι γνωστό αν οι Ισραηλινοί γνωρίζουν πράγματα, που αγνοεί η ελληνική πλευρά.
 Επίσης, δεν είναι γνωστό αν η Delek έχει επαφές με την Αίγυπτο για το ίδιο θέμα.

Σύμφωνα με τον νόμο που πέρασε στη Βουλή το καλοκαίρι το ΥΠΕΚΑ, δίνεται η δυνατότητα σε μια εταιρεία να καταθέσει απευθείας στο υπουργείο αίτηση, για μια περιοχή για την οποία εκτιμά ότι υπάρχουν ενδιαφέρουσες ενδείξεις.

Στη συνέχεια το υπουργείο αξιολογεί την αίτηση και στην περίπτωση που είναι θετική η αξιολόγηση, τότε στέλνει στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων αναγγελία ότι η εταιρεία έχει ζητήσει τη συγκεκριμένη περιοχή και καλεί όλες τις πετρελαϊκές εταιρείες μέσα σε 90 ημέρες να καταθέσουν προσφορά.

Την τελευταία εβδομάδα, οι φήμες ότι η Delek είχε επαφές πριν λίγες ημέρες με το ΥΠΕΚΑ εντάθηκαν, αλλά η εταιρεία διέψευσε τα σχετικά δημοσιεύματα.

Επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ 
πραγματοποιεί από την Τρίτη ο Αντώνης Σαμάρας
Επαφές με την ηγεσία της χώρας
Επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποιεί τις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

Την Τρίτη ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, θα επισκεφθεί τον Πανάγιο Τάφο και το Μνημείο του Ολοκαυτώματος, ενώ θα παρακαθίσει σε γεύμα που παραθέτει προς τιμήν του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ντάνι Αγιαλόν και το βράδυ σε δείπνο που παραθέτει ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Άβιγκντορ Λίμπερμαν.

Την Τετάρτη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφτεί τη Βουλή του Ισραήλ (Κνεσέτ), όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του σώματος Ρ.Ρίβλιν και την αρχηγό της αντιπολίτευσης Τζίπι Λίβνι.

Το απόγευμα ο κ. Σαμαράς θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Στρατηγικών Υποθέσεων Μοσέ Γιαλόν.
 
Σαββίδης: Πως ο Παπανδρέου έστειλε τις σχέσεις με την Ρωσία στην … Σιβηρία





Κόλαφος για τον Γιώργο Παπανδρέου και τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δόλλη αποτελεί επιστολή προς τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, του ομογενούς βουλευτή της Ρωσικής Δούμας και επικεφαλής της 5ηςΠεριφέρειας του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού, Ιβάν Σαββίδη. Στην επιστολή του, ο κ. Σαββίδης αποκαλύπτει ότι ο κ. Δόλλης παρενέβη σε υψηλόβαθμους Ρώσους αξιωματούχους που επισκέφτηκαν την Ελλάδα, ζητώντας τους να τον εμποδίσουν από τη δημόσια έκφραση απόψεων υπέρ της ενίσχυσης της ελληνορωσικής συνεργασίας!

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ο κ. Σαββίδης αναφέρει: «Είναι προφανές ότι η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση είχε ενοχληθεί από τις επανειλημμένες εκκλήσεις μου προς εκείνη να αξιοποιήσει τη δύναμη των ομογενών, προσκαλώντας τους να αποκτήσουν ομόλογα, ιδιοκτησίες ή να επενδύσουν στην Ελλάδα και προπαντός από τις απορίες που έχω συχνά εκφράσει σχετικά με την απροθυμία του κ. Γ. Παπανδρέου να προωθήσει την ενεργειακή και εν γένει οικονομική συνεργασία με τη Ρωσία. Πράγμα που διαφάνηκε άλλωστε και κατά τη μία και μοναδική συνάντησή του με τον Ρώσο πρωθυπουργό Β. Πούτιν τον Φεβρουάριο του 2010, αλλά και την πλήρη αδιαφορία του να διερευνήσει τις δυνατότητες δανειακής υποστήριξης από τη ρωσική κυβέρνηση, πολύ πριν τα πράγματα οδηγηθούν εκεί που οδηγήθηκαν σήμερα.

Με ιδιαίτερη έκπληξη και απογοήτευση, όμως, πληροφορήθηκα ότι ο αρμόδιος για την Ομογένεια και τη διεθνή οικονομική συνεργασία της Ελλάδας υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτριος Δόλλης απευθύνθηκε πρόσφατα σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι οποίοι επισκέπτονταν την Ελλάδα, ζητώντας τους να με εμποδίσουν να εκφράζω τις προφανώς ενοχλητικές για την τότε ηγεσία του απόψεις μου, διότι υποτίθεται ότι βλάπτω την ελληνορωσική συνεργασία.

Θα προκαλούσε θυμηδία, αν δεν ήταν τραγικό, το γεγονός ότι ο αρμόδιος υφυπουργός -προερχόμενος μάλιστα και ο ίδιος από την Ομογένεια- αντί να προωθεί τις διεθνείς σχέσεις της Ελλάδας και να αξιοποιεί κάθε πρόσωπο και κάθε δύναμη, σπεύδει να συκοφαντήσει και να προσπαθήσει να “κλείσει το στόμα” ενός πολιτικού ελληνικής καταγωγής, που δραστηριοποιείται σε μια χώρα τόσο σημαντική για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα, όπως η Ρωσία».

Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του και για τον κ. Παπανδρέου και για τον κ. Δόλλη και το πώς κατέληξε το κλίμα στις ελληνορωσικές σχέσεις να παραπέμπει σε αυτό της Σιβηρίας…