ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ: ΟΙ ΚΑΠΟΤΕ… «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΤΑ ΜΜΜ

Τους θυμάστε (επί Σαμαροβενιζέλων…) τους διαβόητους «Δεν Πληρώνω»; 

«Δεν πληρώνω διόδια» (γιατί είναι παράνομα και πρέπει να καταργηθούν), 

«δεν πληρώνω εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς» (γιατί η μεταφορές πρέπει να γίνονται δωρεάν), κ.τ.λ., κ.τ.λ. 

Μόλις βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτά τα μούτρα εξαφανίστηκαν από το χάρτη, η δε πρώτη υπουργός Οικονομικών (η «Μάνα βγάλε τα λεφτά από την τράπεζα» Βαλαβάνη – συντρόφισσα Ναντέζντα Μπαλαμπάνοβα, το… επαναστατικό της ψευδώνυμο…), έδινε το νέο σύνθημα: «Τώρα πληρώνουμε από πατριωτικό καθήκον».

Στα πλαίσια, λοιπόν, αυτά η… λαοπρόβλητη συγκυβέρνηση κομμουνιστών – ελαφροδεξιών, αντί να… καταργήσει το εισιτήριο στα ΜΜΜ (όπως πίστευαν ότι θα κάνει μερικοί ΜΑΛΑΚΕΣ) το αυξάνει στο €1,40 (από 1,20), από την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, ενώ θα αυξηθούν και οι τιμές σε ορισμένες κάρτες απεριορίστων διαδρομών.

Αυτός είναι ο ορισμός της πολιτικής απάτης των ελεεινών και τρισάθλιων κομμουνιστών που μας κυβερνούν!

Παρεμπιπτόντως, ιδού με τι τίτλο παρουσιάζει την είδηση διαδικτυακό καμμενο-παπαγαλάκι που κάποτε… δεν πλήρωνε κι… έσκιζε Μνημόνια, Μέρκελ, Σόιμπλε κ.τ.λ.: 

«Δεν αλλάζει η τιμή στην κάρτα των 30 ευρώ!».

Ελλάδα παντού σκόρπισε ο Μ.Αλέξανδρος



Απίστευτος Ελληνικός θησαυρός 2.000 ετών στα χέρια των Τούρκων! (ΕΙΚΟΝΕΣ)



Κάποιοι από τους θησαυρούς μας έχουν διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση, παρά το πέρασμα του χρόνου, αν και χιλιάδες μνημεία κι έργα τέχνης έχουν χαθεί λόγω πολέμων, φυσικών καταστροφών και της ανθρώπινης παρέμβασης.


Στη Ζεύγμα της Τουρκίας οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν αρχαία ψηφιδωτά, τα οποία προέρχονται από τον Ελληνικό και το Ρωμαϊκό πολιτισμό. Η ηλικία τους είναι περίπου 2.000 ετών.

Τα υπέροχα χρώματά τους, οι λεπτομέρειες, η ζωντάνια και η ομορφιά τους μας επιτρέπουν προσωρινά να ταξιδεύσουμε πίσω στο χρόνο, αντλώντας σημαντικές πληροφορίες για τον τότε τρόπο ζωής.

Η ανασκαφή ξεκίνησε το 2007, ύστερα από σχεδιαζόμενη κατασκευή φράγματος που απείλησε με πλημμύρες την περιοχή.

Οι αρχαιολόγοι, έχοντας ανησυχήσει πως οι πλημμύρες θα κατέστρεφαν τα αρχαία, πήραν τα φτυάρια κι άρχισαν το σκάψιμο. Εν τέλει αποδείχθηκε πως είχαν δίκιο, αφού ανακάλυψαν αυτόν τον ιστορικό θησαυρό.

Τα ψηφιδωτά αυτά χρονολογούνται στο 200 π.Χ. και παρουσιάζουν τις 9 Μούσες, οι οποίες σύμφωνα με τη μυθολογία ήταν η έμπνευση για καλλιτεχνική κι επιστημονική δημιουργία.

Τα πανέμορφα ψηφιδωτά κατασκευάστηκαν από κομμάτια χρωματιστού γυαλιού, ενώ εκτός από το ψηφιδωτά, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν κατασκευές, κοσμήματα, αλλά και εργαλεία καθημερινής χρήσης, όπως πχ μαγειρικά σκεύη.

Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες!

eb



ec

ed

ef

eg


eh

ei

ej



Τα εκπληκτικής τέχνης ψηφιδωτά ανακαλύφθηκαν στην αρχαία ελληνική πόλη Ζεύγμα [εικόνες & βίντεο]

Η πόλη είναι των ελληνιστικών χρόνων και την ίδρυσε ο διάδοχος του Μεγάλου Αλεξάνδρου Μακεδόνας στρατηγός Σέλευκος Νικάτωρ (εξ ου και η δυναστεία των Σελευκιδών), περίπου το 300 μ.Χ..Η Ζεύγμα είναι κατά 80% βυθισμένη καθώς παρά τις διαμαρτυρίες, κατακλύστηκε από τα νερά τεχνητής λίμνης, από το φράγμα Μπιρετσίκ.

Τα κομψοτεχνήματα τα οποία ανακαλύφθηκαν σε εξαιρετική κατάσταση, ανάγονται στον 2ο μ.Χ αιώνα. Πρόκειται για μοναδικής τέχνης ψηφιδωτά, που απεικονίζουν τις Μούσες και τον Ωκεανό.

Στο ψηφιδωτό με τις Μούσες, το όνομα της καθεμιάς είναι γραμμένο στα ελληνικά, καθώς η ελληνιστική κοινή ήταν η διεθνής γλώσσα της εποχής.

Το ψηφιδωτό, που παριστά τις εννέα Μούσες, σε πορτρέτα, κοσμούσε μεγάλο δωμάτιο στο σπίτι που οι αρχαιολόγοι έχουν ονομάσει «Οίκο των Μουσών», λόγω της ιδιαίτερης φινέτσας στα αρχιτεκτονικά στοιχεία και στον διάκοσμό του.

Στο κέντρο εικονίζεται η Καλλιόπη και γύρω της οι αδερφές της. Κατά τον Ησίοδο η Καλλιόπη ήταν η μεγαλύτερη και ευγενέστερη από τις 9 Μούσες, προστάτις της Επικής Ποίησης και της Ρητορικής, καθώς και όλων των Καλών Τεχνών (Καλλιέπουσα), άρα η επιλογή της στο κέντρο της σύνθεσης δεν είναι παράξενη.

Το άλλο ψηφιδωτό παριστά τον Ωκεανό και την Τιθύ και είναι ωραιότερο από ένα άλλο με παρόμοια σύνθεση που έχει βρεθεί σε διαφορετικό χώρο. Η ζωηρότητα των μορφών, η ομορφιά τους και τα θαυμάσια χρώματα εντυπωσιάζουν. Μάλιστα, οι ειδικοί λένε ότι έχουν χρησιμοποιηθεί ειδικά κατασκευασμένες γυάλινες ψηφίδες. Το τρίτο είναι μικρότερων διαστάσεων και παριστά νεαρό άνδρα.

Στην ξενάγηση που έκαναν οι αρχαιολόγοι παρουσιάζοντας τα ευρήματα στον Τύπο, τα ψηφιδωτά αναφέρονται ως «ρωμαϊκά». 

Συμφωνα με την hurriyetdailynews οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η αρχαία πόλη Ζεύγμα είχε περί τα 2 με 3 χιλιάδες σπίτια, εκ των οποίων τα 25 παραμένουν κάτω από το νερό. Οι ανασκαφές που έχουν ξεκινήσει από το 2007 αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2015.



Μας στέλνουν 8 εκατμ. πρόσφυγες...



Η τουρκική εφημερίδα Milliyet αποκαλύπτει πως 7-8 εκατομμύρια πρόσφυγες ετοιμάζονται να περασουν στην Τουρκία και από εκεί στην Ελλάδα με την επισήμανση ότι όσο συνεχίζονται οι πολεμικές επιχειρήσεις σε πολλές χώρες της Ασίας και της Αφρικής, το ρεύμα αυτό αντί να μειώνεται θα αυξάνεται με όλες τις συνέπειες αυτής της εξέλιξης. 

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, αυτή την στιγμή βρίσκονται στην Τουρκία ήδη 2,5 εκατομμύρια πρόσφυγες η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων επιδιώκει με κάθε μέσο να περάσει τα ελληνικά σύνορα ενώ το ρεύμα διογκώνεται καθημερινά με περισσότερους μετανάστες που καταφθάνουν στο τουρκικό έδαφος. 

Οι περισσότεροι από αυτούς τουw πρόσφυγες προέρχονται από την Συρία, Ιορδανία, Λίβανο, Ιράκ και Αίγυπτο, ενώ υπάρχουν προσφυγές και από άλλες χώρες της κεντρικής Ασίας και της βορείου και κεντρικής Αφρικής. 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία μεγάλο μέρος αυτών των προσφύγων έχει ήδη προωθηθεί στα σύνορα Τουρκίας Ελλάδας και περιμένουν το μέσο για να περάσουν απέναντι στο ελληνικό έδαφος. 

Ενδεικτικά αναφέρουν ότι 357 χιλιάδες βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη , 83 χιλιάδες στην Σμύρνη, ενώ μεγάλος όγκος βρίσκεται στην Μερσίνα και στην Προύσα. 

Μεγάλες συγκεντρώσεις βρίσκονται επίσης και στις συνοριακές με τη Συρία περιοχές, όπου είναι και ο πρώτος σταθμός μετά το πέρασμα τους στο τουρκικό έδαφος και πιο συγκεκριμένα στις πόλεις ‘Άγκυρα, Şanlıurfa, Hatay, Adana, Kilis και Mard.

Ν. Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ!




Αγωνιστικό μήνυμα προς τους απροσκύνητους Έλληνες που αντιστέκονται στα εθνοκτόνα Μνημόνια έστειλε μέσα από την δευτερολογία του ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής.

Ο Ν. Γ. Μιχαλολιάκος τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την μνημονιακή πολιτική των προκατόχων του.

Αναφορικά με την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναρωτήθηκε πώς δύναται να ομιλεί για κομματικό κράτος ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας που έχει διορίσει εκατομμύρια ανθρώπους στο δημόσιο από το 1974 μέχρι σήμερα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε ακραίες νεοφιλελεύθερες απόψεις με την υιοθέτηση της ιδιωτικής ασφάλισης και την πλήρη διάλυση κοινωνικού κράτους.

Τόνισε ότι η Ελλάδα οδηγείται σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, αφού κανείς δεν θα μπορεί να επιβιώσει με την εθνική σύνταξη των 384 ευρώ.

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα αποτύχει, όσο ακολουθείται η πολιτική του Μνημονίου και συνεχίζει να υφίσταται ένα υπέρογκο χρέος.

Ο πρώην υπουργός κ. Νικολούδης είχε καταγγείλει από το βήμα της Βουλής τις υπερτιμολογήσεις των δημοσίων έργων. Αναζητήθηκαν ποτέ οι ευθύνες;

Ο υπουργός της κυβέρνησης Κοτζιάς παραδέχτηκε σε συνέντευξή του ότι το κράτος σπατάλησε 2 δισ. ευρώ για πρόσφυγες και λαθρομετανάστες, όσα δηλαδή θα περικοπούν από τις συντάξεις των Ελλήνων!

Με το επαχθές νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση προς ψήφιση γιατροί και δικηγόροι θα κλείσουν τα γραφεία τους και θα αφανίσει την αγροτιά.

Στα μπλόκα των Ελλήνων αγροτών χτυπά η καρδιά της Πατρίδας που αντιστέκεται!


Αμερικανός καθηγητής: "Μην παίζετε με τη Ρωσία"...

poutinz

Η πολιτική της τρομολαγνείας των ΗΠΑ δημιουργεί στους πολίτες της την ιδέα ξένων ηγετών οι οποίοι στέκονται εμπόδιο στα παγκοσμιοποιητικά σχέδια δημιουργίας ενός κέντρου αποφάσεων που θα διαχειρίζεται τον πλούτο και τις τύχες του πλανήτη. 

Ωστόσο σε ό,τι αφορά τον Πούτιν, ο Αμερικανός καθηγητής ψυχολογίας, John Ivens, συμβουλεύει τις Η.Π.Α. να μην παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια με την πυρηνική υπερδύναμη που λέγεται Ρωσία.
 
Ο Ivens τονίζει στους Αμερικανούς ψηφοφόρους πως οι Ρώσοι ζουν στην μεγαλύτερη περιοχή του πλανήτη και κατέχουν πολύ μεγαλύτερο οπλοστάσιο πυρηνικών όπλων σε σύγκριση με εμάς. 

«Η ρωσική ιστορία αρχίζει πολύ πιο παλιά από την αμερικανική, όταν ο Κολόμβος ήρθε σε επαφή με τους ιθαγενείς. Οι Ρώσοι είναι άρτια μορφωμένοι και μιλούν περισσότερες γλώσσες απ΄ ότι οι Αμερικανοί» υπογραμμίζει ο καθηγητής. 

Ωστόσο οι περισσότεροι Αμερικανοί υποψήφιοι με μπροστάρη την Χίλαρι Κλίντον παίζουν με την φωτιά, προκαλώντας την οργή του Κρεμλίνου. Η φανατική παγκοσμιοποιήτρια Χίλαρι δεν διστάζει πολλές φορές να ανεβάσει τους τόνους απέναντι στην Μόσχα, αγνοώντας τους διηπειρωτικούς πυραύλους που μπορούν να μετατρέψουν τις Η.Π.Α. σε «ραδιενεργό στάχτη», δήλωση που ανήκει στην ρωσική δημόσια τηλεόραση. 

Ο καθηγητής τον Χένρι Κίσσινγκερ, άτομο με το οποίο διαπραγματεύεται ο Πούτιν, όταν πρόκειται για σοβαρά θέματα στις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας.