ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ… ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΗ… ΣΥΜΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ!



Κεραυνό εν αιθρία έριξε ο «αντιστασιακός» Μανώλης Γλέζος στο λιμνάζων πολιτικό σκηνικό της Μπανανίας μας.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, ο κ. Γλέζος είπε τα εξής «περίεργα»:

«Ο εκλογικός νόμος είναι ένας νομότυπος νόμος, δεν βλέπει την ουσία. Δεν βλέπει την αρπαγή των 50 εδρών; Εμείς θα επιδιώξουμε να πείσουμε τον ελληνικό λαό να μην μας δώσει με το μπόνους. Εάν όμως κερδίσουμε τις εκλογές και τις κερδίσουμε με το μπόνους, το έχουμε δηλώσει, αμέσως θα προκηρύξουμε νέες εκλογές, καταργώντας αυτόν τον εκλογικό νόμο και πηγαίνοντας στην απλή και άδολη εκλογική μάχη».

Λίγο αργότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε τον ευρωβουλευτή του, όχι με επίσημη ανακοίνωση, αλλά μέσω «διαρροής κύκλων του ΣΥΡΙΖΑ»:

«Από το ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως επισήμως δεν σχολιάζουν τις απόψεις του ευρωβουλευτή και ιστορικού στελέχους, διευκρινίζουν ωστόσο ότι όσα είπε ο κ. Γλέζος δεν είναι μέρος του συλλογικού σχεδιασμού του κόμματος. Στην Κουμουνδούρου τονίζουν πως αυτό που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν θα έρθει στην κυβέρνηση είναι η συνταγματική κατοχύρωση της απλής αναλογικής».

Τι συμβαίνει εδώ; Λέτε να… ξεμωράθηκε ο Γλέζος; Ή μήπως τον πείραξε το… σύνδρομο των Βρυξελλών;

Τίποτα από τα παραπάνω. Απλώς, ο ΣΥΡΙΖΑ –όπως έχουμε γράψει πολλές φορές- θέλει να αποφύγει -όπως ο διάβολος το λιβάνι- την αυτοδυναμία. Διότι, σε τέτοια περίπτωση δε θα υπάρχει δικαιολογία που δε θα… σκίσει το Μνημόνιο και θα συνεχίσει την ίδια πολιτική. Ενώ, όταν δε θα είναι αυτοδύναμος και θα «αναγκαστεί» εκ των πραγμάτων να συνεργαστεί με το μόρφωμα του Μπόμπολα (Ποτάμι), το κλεφτο-ΠΑΣΟΚ ή ακόμα και με την ΝΔ (σε «Μεγάλο Συνασπισμό», που λέει κι ο Ψυχάρης), θα αποποιηθεί την ευθύνη και θα τη ρίξει στο… λαό και στις… «λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις»: «Αν μας δίνατε την αυτοδυναμία, θα το σκίζαμε το Μνημόνιο. Αλλά τώρα που αναγκαστικά συγκυβερνούμε με άλλους, οι εταίροι θέτουν βέτο. Τι άλλο να κάνουμε; Να κάνουμε κάθε βδομάδα εκλογές; Δεν το αντέχει ο τόπος!».

Τώρα, όμως, βλέπουν ότι έτσι όπως το πάει ο  Αντωνάκης, μπορεί να πιάσουν ακόμα και την αυτοδυναμία. Προκειμένου, λοιπόν, να αποτρέψουν τέτοια… συμφορά, θ’ αρχίσουν να βάζουν… αυτογκόλ, για να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του απλού κόσμου προς το κόμμα τους! Αρχής γενομένης από τη μπαρούφα που αμόλησε ο Γλέζος, όσο μεγαλώνει η διαφορά τους από την νουδούλα, τόσα περισσότερα… αυτογκόλ θα βάζουν! 

Αντίοχος


EΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ 

«ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ» – ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ –

 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ. 

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;



Μπορεί τα… κανόνια του… συριζόνε να έχουν σιγήσει προς την κατεύθυνση της μνημονιακής συγκυβέρνησης της δυστυχίας μας (παρόλα τα μεγάλα λόγια – που αποδείχτηκαν φούμαρα και όνειρα θερινής νυκτόςότι «από τον Σεπτέμβρη θα βγάλουμε τον κόσμο στους δρόμους»…), αλλά βαράνε αβέρτα προς την κατεύθυνση της Χρυσής Αυγής.



Έτσι, συνιστωσάκηδες του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι έχουν συγκροτήσει τον «Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας – Πειραιά», έδωσαν συνέντευξη Τύπου παρουσιάζοντας «συντονισμένες αντιφασιστικές κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη, το Σαββατοκύριακο 8-9 Νοέμβρη 2014», όπως μας ενημερώνει η επίσημη ιστοσελίδα του παρδαλού συνονθυλεύματος:


«Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν αποφασίστηκαν τον περασμένο Απρίλιο στην Πανευρωπαϊκή Αντιφασιστική Συνάντηση που έγινε στην Αθήνα, στη Σχολή Καλών Τεχνών, και συμμετείχαν 32 συλλογικότητες από 20 ευρωπαϊκές χώρες. 

Η 9η Νοέμβρη είναι παγκόσμια μέρα κατά του φασισμού και του αντισημιτισμού με αφορμή την ιστορική μνήμη του πογκρόμ των Ναζί του Χίτλερ στις 9/11/38 σε βάρος του εβραϊκού πληθυσμού της Γερμανίας που έμεινε στην ιστορία ως η Νύχτα των Κρυστάλλων… 

Στην Αθήνα εν όψει της Πανευρωπαϊκής Αντιφασιστικής Δράσης ετοιμάζεται μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση-συναυλία με τη συμμετοχή των New Model Army, Baildsa και One hour before the trip, στο κλειστό γήπεδο Σπόρτινγκ το Σάββατο 8 Νοέμβρη. Επίσης θα γίνουν αντιφασιστικές εκδηλώσεις, κινητοποιήσεις και δράσεις σε γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά και σε άλλες πόλεις της χώρας».

Και το ερώτημα που προκύπτει αβίαστα είναι το εξής: πότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα διοργανώσει αντικυβερνητικές εκδηλώσεις; Προφανώς, μόλις θα γίνει κυβέρνηση η Χρυσή Αυγή!

-Το σφυροδρέπανο ΚΚΕ στήνει συνεχώς «αντιφασιστικές» -και ποτέ αντικυβερνητικές- εκδηλώσεις. Αλλά το ίδιο κάνουν και οι συνιστωσάκηδες του ΣΥΡΙΖΑ –αντί να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι η συγκυβέρνηση είναι ετοιμόρροπη και μπορεί να πέσει ακόμα και μ’ ένα… φύσημα. Γιατί άραγε; Από ποιους είναι βαλτοί;



Αντίοχος



Η ιστορία του ρατσισμού.


O ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΙΤΣΙΚΗΣ ζητεί από όλους τους Αριστερούς να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή.