ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012, στις 19:00, στο κλειστό γήπεδο του Ο.Α.Κ.Α.: Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών «90 Χρόνια Πυρρίχιος Δρόμος» Να είμες ολ’ εκεί!

ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ






8ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

«90 Χρόνια Πυρρίχιος Δρόμος» με την υπογραφή του Κώστα Γαβρά





«Ανθεί και φέρει κι άλλο»


Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012, στις 19:00, στο κλειστό γήπεδο του Ο.Α.Κ.Α., η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος διοργανώνει τη μεγαλύτερη πολιτιστική παράσταση-εκδήλωση των τελευταίων 40 ετών, το 8ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών.


Στην αρχή της εκδήλωσης θα προβληθεί ντοκιμαντέρ της Ιστορίας του Πόντου, σε σκηνοθεσία του Κώστα Γαβρά, ο οποίος έχει αναλάβει και τη σκηνοθεσία όλης της βραδιάς.

Θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 150 καλλιτέχνες της Ποντιακής Μούσας, περισσότεροι από 2.000 χορευτές, νέοι και νέες από 450 ποντιακούς συλλόγους απ’ όλη την Ελλάδα. 

Η έκτακτη εμφάνιση του Γιώργου Νταλάρα και της Σοφίας Παπάζογλου μαζί με τους παρουσιαστές της εκδήλωσης Ιεροκλή Μιχαηλίδη, Πόπη Τσαπανίδου και Γιώργο Γεωργιάδη αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον Ποντιακό Ηγεμονικό Οίκο των Γαβράδων, ο οποίος χάρισε στον Ελληνισμό διανοούμενους, καλλιτέχνες αλλά και τον Άγιο Θεόδωρο Γαβρά που τιμάται από την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Το κεντρικό σύνθημα του φεστιβάλ «90 Χρόνια Πυρρίχιος Δρόμος» παραπέμπει στα 90 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και την Ανταλλαγή των Πληθυσμών καθώς επίσης και στον «δρόμο της φωτιάς» που αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν οι Πόντιοι πρόσφυγες, με τεράστια προβλήματα, δυσκολίες, απώλειες, και θυσίες.

Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε., καθηγητής, Γεώργιος Παρχαρίδης

Η προβολή της Ιστορίας και του Πολιτισμού του Πόντου θα στηριχτεί στον δυναμισμό της Ποντιακής νεολαίας και στόχο έχει να περάσει μηνύματα αγωνιστικότητας και αισιοδοξίας - να αποτελέσει αντίδοτο στην «εθνική μας κατάθλιψη».

Όλοι οι καλλιτέχνες, μουσικοί, τραγουδιστές, χορευτές, συμμετέχουν εθελοντικά στη διοργάνωση η οποία είναι υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Χορηγοί του Φεστιβάλ είναι η Εθνική Τράπεζα, ο ΟΤΕ, η ΕΚΟ, ο ΟΛΠ και η AEGEAN.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Να είμες ολ’ εκεί!


Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος
Λ. Νίκης 1
Θεσσαλονίκη
Τ.Κ. 54624
Τηλ. 2310227822
Fax 2310227213



























ΥΠΕΞ Ρωσίας: “Το αεροσκάφος μετέφερε ένα νόμιμο φορτίο”

ΥΠΕΞ Ρωσίας: 
“Το αεροσκάφος μετέφερε 
ένα νόμιμο φορτίο” 




Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ υποστήριξε σήμερα, ότι το πολιτικό αεροσκάφος που εκτελούσε το δρομολόγιο από τη Μόσχα στη Δαμασκό και υποχρεώθηκε από τις τουρκικές αρχές να προσγειωθεί στην Άγκυρα μετέφερε "απολύτως νόμιμο" εξοπλισμό για ραντάρ.

"Το αεροσκάφος μετέφερε ένα νόμιμο φορτίο που είχε παραδώσει ένας νόμιμος Ρώσος προμηθευτής, με νόμιμο τρόπο, σε ένα νόμιμο πελάτη", είπε ο Λαβρόφ σε δηλώσεις του στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι NTV, διευκρινίζοντας ότι επρόκειτο για "ηλεκτρικό τεχνολογικό εξοπλισμό για σταθμούς ραντάρ".

"Δεν έχουμε μυστικά. Πρόκειται για εξοπλισμό διπλής χρήσης (σ.σ. πολιτικής και στρατιωτικής) αλλά δεν έχει απαγορευτεί από καμία διεθνή συνθήκη", είπε ο Λαβρόφ. 

"Δεν υπήρχε και δεν θα μπορούσε να υπάρχει κανένα όπλο μέσα σε αυτό το αεροπλάνο", πρόσθεσε.

Η ρωσική εφημερίδα Κομερσάντ έγραψε σε σημερινό ρεπορτάζ της ότι το αεροπλάνο μετέφερε ρωσικά ραντάρ για τις συριακές αντιαεροπορικές συστοιχίες. 

Σημείωνε όμως ότι ο εξοπλισμός αυτός δεν παρουσιάζει κανέναν κίνδυνο για τα μέλη του πληρώματος του Airbus A320, ούτε και για το ίδιο το αεροσκάφος.

Την Πέμπτη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βεβαίωσε ότι στο αεροπλάνο βρέθηκαν "πυρομαχικά" και στρατιωτικό υλικό που προοριζόταν για το υπουργείο Άμυνας της Συρίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας έχει ζητήσει εξηγήσεις από την Τουρκία για την αναχαίτιση του συριακού αεροσκάφους, κατηγορώντας τις τουρκικές αρχές ότι "έθεσαν σε κίνδυνο" τους Ρώσους επιβάτες. 


Μόνο ονόματα Εβραίων είδε ο Βενιζέλος στη λίστα Λαγκάρντ




Αίσθηση προκάλεσε η χθεσινή αναφορά του Ευάγγελου Βενιζέλου σε «τρία ονόματα εβραϊκής καταγωγής» τα οποία ήταν πρώτα στη λίστα Λαγκάρντ.




Μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας επί πέντε ώρες στις επίμονες ερωτήσεις των μελών της, ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε το περιεχόμενο της λίστας, ότι δεν είχε κάνει χρήση της και ότι το «στικάκι» παρέμενε αχρησιμοποίητο στο γραφείο του.

Κανείς δεν περίμενε από τον κ. Βενιζέλο να κατονομάσει κάποια από τα πρόσωπα που υπάρχουν στη λίστα -αφού υποτίθεται ότι δεν την είχε ποτέ δει- και πολύ περισσότερο να κατονομάσει τρία πρόσωπα εβραϊκής καταγωγής.

Ο κ. Βενιζέλος ψάχνοντας για να βρει το σωστό στικάκι δήλωσε ότι αναγκάστηκε να ανοίξει όλα τα στικάκια που είχε στο γραφείο του.

Από το επίμαχο στικάκι πρόλαβε να δει τρία ονόματα Εβραίων.

Η Γεωργία, χώρα-κλειδί, στην κινούμενη άμμο των διεθνών ανακατατάξεων με ρώσικα γεωπολιτικά οφέλη

Γεωργία:Το κλειδί του Καυκάσου
Η υπαγωγή της 
στην Ρωσική σφαίρα επιρροής 
αποτελεί τεκτονική γεωπολιτική μεταβολή













Η εκλογική νίκη, στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές στην Γεωργία, του φιλορώσσου δισεκατομμυριούχου Μπιτζίνα Ιβανισβίλι επί του κόμματος του φιλοαμερικανού προέδρου Σαακασβίλι δεν έχει αφ'εαυτής τόση σημασία, όση η δήλωση των ΗΠΑ: 

«Οι Γεωργιανοί έδωσαν το παράδειγμα στην περιοχή και τον κόσμο, οργανώνοντας μία ανοιχτή προεκλογική εκστρατεία, εκφράζοντας ελεύθερα τα δημοκρατικά τους δικαιώματα και επιμένοντας στη δέσμευσή τους για μία ειρηνική μετάβαση», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. 

Η δήλωση αυτή, αν αναλογισθεί κανείς ότι ο Σακασβίλι το 2008 συγκρούσθηκε στρατιωτικά με την Ρωσία στην νότια Οσετία, σημαίνει ότι η γεωργιανή μεταπολίτευση υποδηλοί μία σημαντική γεωπολιτική μεταβολή: την προσχώρηση της Γεωργίας στην ρωσική σφαίρα επιρροής με την συγκατάθεση ή έστω την ανοχή της αμερικανικής πολιτικής.

Η Γεωργία αποτελεί χώρα-κλειδί, γιατί ελέγχει το τεράστιας σημασίας πέρασμα του Καυκάσου και βρίσκεται στον κόμβο καθέτως μεταξύ Μέσης Ανατολής και νοτιανατολικής Ρωσίας και οριζοντίως μεταξύ Ευξείνου Πόντου και Κασπίας θάλασσας. 

Η υπαγωγή της στην Ρωσική σφαίρα επιρροής αποτελεί τεκτονική γεωπολιτική μεταβολή πρώτου μεγέθους. Το ερώτημα που προκύπτει είναι είναι εάν αυτή εντάσσεται σε κάποια ευρύτερη γεωπολιτικά αναδιάταξη στην ευρύτερη περιοχή.

Μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, ακολούθησε μία βραχεία περίοδος αμερικανικής παντοδυναμίας. 

Αλλά την πρώτη δεκαετία του Εικοστού Πρώτου Αιώνα το παγκόσμιο σύστημα αποσταθεροποιήθηκε, αναδύθηκαν απροσδόκητες δυναμικές και νέοι παίκτες (Ρωσσία, Γερμανία, Κίνα, φονταμενταλιστικά κινήματα, κλπ.). 

Τελικά προέκυψε ένα ασταθές πολυπολικό σκηνικό, που αναδιατάσσεται συνεχώς χωρίς να έχει παγιωθεί οριστικά. 

Σήμερα τεράστια διακυβεύματα, που ξεκινούν από τα ενεργειακά κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου και φθάνουν μέχρι την κυριαρχία στον Ειρηνικό, εξυφαίνονται κοσμογονικές αλλαγές. Στην κινούμενη άμμο των διεθνών ανακατατάξεων, η πολιτική μεταβολή στην Γεωργία πιθανώς συνδέεται με την μεσανατολική κρίση.

Η Ρωσία έχει βραχυκυκλώσει τόσο την διεθνή παρέμβαση στην Συρία όσο και την αμερικανο-ϊσραηλινή στο Ιράν. 

Τα γεωπολιτικά οφέλη που θα αποκομίσει από την νίκη του Ιβανισβίλι, στην Γεωργία ίσως αποτελέσουν ικανό αντιστάθμισμα για την σύμπραξη ή την ανοχή της στους δυτικούς σχεδιασμούς.

Μελέτης Η. Μελετόπουλος

Μήνυμα απο ΗΠΑ – Ισραήλ, προς την Συρία και προς το Ιράν


Η μεγαλύτερη αντιαεροπορική άσκηση ΗΠΑ – Ισραήλ










Το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στο τελικό στάδιο προετοιμασίας της μεγαλύτερης μέχρι σήμερα άσκησης αντιπυραυλικής άμυνας. 

Η διάρκειά της θα είναι τρεις εβδομάδες και η ονομασία της Austere Challegen 2012 (AC12).

Όπως αναφέρουν ισραηλινά δημοσιεύματα, Αμερικανοί στρατιωτικοί βρίσκονται ήδη στο Ισραήλ, προκειμένου να επιβλέψουν τη μεταφορά 3.000 στρατιωτών και αρκετών οπλικών συστημάτων.

Στόχος της άσκησης να σταλεί μήνυμα προς την Συρία και προς το Ιράν, για τις προθέσεις των δύο χωρών, αλλά και για να δοκιμαστεί η ικανότητα ταχείας ανάπτυξης των συστημάτων και διακλαδικής λειτουργίας με αυτά των Ισραηλινών. 

Η ολοκλήρωσή τους θα γίνει με την κατάρριψη στόχου με βολή πυραύλου Patriot.

Οι Ισραηλινοί θα συμμετάσχουν με συστήματα Arrow 2 και Iron Dome, ενώ οι Αμερικανοί θα στείλουν Patriot PAC3, καταδρομικά πλοία με το σύστημα μάχης Aegis, ενώ υπάρχει και η πιθανότητα χρήσης του THAAD.

Η Ρωσία έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στην τουρκική κυβέρνηση. «Στέλνω πεζοναύτες & στόλο στη Συρία εάν δεν πάψουν οι προκλήσεις»

Ρωσία προς Τουρκία: 
«Στέλνω πεζοναύτες & στόλο στη Συρία 
ε
άν δεν πάψουν οι προκλήσεις» 











Κυριολεκτικά στο παρά ένα αποφεύχθηκε μια ανεξέλεγκτη κλιμάκωση της ρωσο-τουρκικής κρίσης με επίκεντρο τη Συρία. 

Πιο συγκεκριμένα στις 10 Οκτωβρίου, στην κορύφωση δηλαδή της κρίσης Ρωσίας Τουρκίας και όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του ΝΑΤΟ στο defencenet.gr δύο ρωσικά αρματαγωγά του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας έμφορτα με τουλάχιστον δύο τάγματα πεζοναυτών αλλά και τροχοφόρο υλικό που απαρτιζόταν από ΤΟΜΑ, ΤΟΜΠ και συστήματα SHORADS, μαζί με ένα αντιτορπιλικό και ένα πλοίο γενικής υποστήριξης έλαβαν εντολή από το ρωσικό υπουργείο Αμύνης να αποπλεύσουν άμεσα για τη Συρία.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κοινοποίησε –ως όφειλε και βάσει των διεθνών συνθηκών- την απόφαση για τον διάπλου αυτό των ρωσικών σκαφών από το Βόσπορο και τα Δαρδανέλια την Τουρκία ειδοποίηση η οποία συνέπεσε με την ταυτόχρονη ακύρωση της από πολλούς μήνες προετοιμαζόμενη επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Άγκυρα.

Με τη διπλή αυτή κίνησή της η Ρωσία έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στην τουρκική κυβέρνηση για το που μπορεί να οδηγήσει η ένταση των δύο χωρών με αφορμή τον πόλεμο στην Συρία. 

Επίσης με μια τρίτη κίνησή της η Μόσχα φρόντισε να τονίσει και την παρουσία της στο Αιγαίο τόσο με την επιθεώρηση ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων σε νησιά του Αιγαίου, όσο και με την παρέλαση Ρώσων Πεζοναυτών στη Λήμνο, στέλνοντας ένα επίσης «ευανάγνωστο» μήνυμα στην Τουρκία. 



Ταυτόχρονα δε, ο κατάπλους στον Πειραιά μεταξύ 18 και 21 Οκτωβρίου του πλοίου ηλεκτρονικού πολέμου SSV 571 Belomore κλάσης Lira, αποτελεί μια επίσης κίνηση με ειδικό βάρος καθώς το σκάφος εδώ και κάποιους μήνες πραγματοποιεί ηλεκτρονική επιτήρηση μεταξύ του θαλάσσιου χώρου που περικλείεται από τη βρετανική βάση του Ακρωτηρίου στην Κύπρο και των ακτών της Συρίας. 

Πρόκειται για σύγχρονη πλατφόρμα ηλεκτρονικών υποκλοπών (SIGINT/ELINT-COMINT) , από τις πλέον σύγχρονες του ρωσικού Στόλου με δυνατότητα υποκλοπών σε αποστάσεις της τάξης των 450 χλμ., και μετάδοση των συλλεχθέντων δεδομένων μέσω δορυφορικών επικοινωνιών ασφαλούς ζεύξης.
 
Η άφιξη ενός τόσο προηγμένου τεχνολογικά σκάφους στον Περαιά ειδικά μεσούσης της ρωσο-τουρκικής κρίσης συνοδεύεται από την επίσκεψη στην Ελλάδα και ενός άλλου Ρωσικού αρματαγωγού του NOVOCHERKASSK αρχικά στη Λήμνο και στη Επτάνησα.

Πάντως η θερμή κρίση κάθε άλλο τείνει προς αποκλιμάκωση. Η Άγκυρα συνεχίζει τη συγκέντρωση αεροπορικών και στρατιωτικών δυνάμεων κοντά στα σύνορα με τη Συρία –σύμφωνα με δημοσίευμα του Press-TV- πάνω από 250 τουρκικά άρματα μάχης έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή, ενώ το ίδιο συμβαίνει με τη μεταστάθμευσα στην αεροπορική βάση του Ντιαρμπακίορ τουλάχιστον μιας ενισχυμένης Μοίρα μαχητικών με 25 αεροσκάφη F-16.

Παράλληλα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρ.Τ. Ερντογάν συνεχίζει την επικίνδυνη πολιτική που έχει «εγκαινιάσει» τόσο με τη Συρία όσο και με τη Ρωσία καθώς ακόμη και μετά τη διάψευση εκ μέρους της ρωσικής ROSOBORONEXPORT ότι ουδέποτε παρέδωσε όπλα για μεταφορά με το συριακό Airbus 320, ο ίδιος επιμένει πως αυτό μετέφερε οπλισμό και μάλιστα ρωσικής προέλευσης.

Η αντίδραση της Μόσχας από τη συνεχιζόμενη εμμονή της Τουρκίας να ανακινεί το θέμα του συριακού αεροσκάφους και της αναγκαστικής –κάτω από την απειλή τουρκικών F-16- προσγείωσής του στην Άγκυρα, αναμένεται να είναι καθοριστικής σημασίας για όλη την περιοχή της Ανατ. Μεσογείου και όχι μόνο και μάλλον… δυσάρεστη για την Τουρκία.

Επιπρόσθετα η ολοκλήρωση των μεγάλων στρατιωτικών γυμνασίων στην περιοχή του Καυκάσου με την επωνυμία «Καύκασος 2012» τα οποία πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 17 και 23 Σεπτεμβρίου ήταν μια ακόμη υπενθύμιση ιδιαίτερα προς την Τουρκία αλλά και τις ΗΠΑ ότι η στρατιωτική μηχανή της Ρωσίας βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα και η Συρία δε βρίσκεται καθόλου μακριά. 

defencenet.gr