ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011


Τα πολυσυλλεκτικά κόμματα τελείωσαν και το πολιτικό προσωπικό τους χρεοκόπησε.

Η λύση δεν μπορεί παρά να είναι η ουσιαστική αλλαγή του πολιτικού σκηνικού και όχι μόνο η οικονομική επανεκκίνηση.

Η λαϊκή δεξιά εκφράζει σήμερα πάνω απ΄ όλα την ανάγκη να γίνει η Ελλάδα σύγχρονο κράτος. 
Και μόνο ένα εθνικό κράτος με εθνικά συμφέροντα που υπερασπίζονται με το αίμα τους οι πολίτες του μπορεί να εκσυγχρονισθεί και να επιβιώσει. 
Επειδή ο “εκσυγχρονισμός” που πρεσβεύουν όλοι αυτοί που χειροκροτούν τον κ. Παπαδήμο, τους ξένους προστάτες του και τους δήθεν “τεχνοκράτες” θα μας οδηγεί πίσω στην κατάλυση του εθνικού κράτους και μαζί με αυτό της δημοκρατίας. 

Γιατί αυτό που ονειρεύονται πραγματικά είναι η οπισθοδρόμηση στην εποχή των «διομολογήσεων» και των «Προστάτιδων Δυνάμεων»

Το εθνικό κράτος είναι «αναντικατάστατο και αδιαπραγμάτευτο» όπως είπε κάποτε ο Ζακ Ντελόρ.

Η Ελλάδα θα επιβιώσει μόνο αν γίνει κυρίαρχη του εαυτού της.
Η χλιδή πριν από τον εφιάλτη του ΔΝΤ


Αίσθηση προκαλεί το ότι ενώ οδεύαμε προς το ΔΝΤ, ταξίδια χλιδής στο εξωτερικό για τον πρωθυπουργό και αντιπροσωπείας κυβερνητικών και υπηρεσιακών στελεχών καλύπτονταν από τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών

Ζήτημα παράβασης σωρείας διαδικασιών του υπουργείου Εξωτερικών ως προς τους σκοπούς και τα παραστατικά πιστοποίησης των απόρρητων πιστώσεων φέρνει στο φως η εφημερίδα "Δημοκρατία".
Λίγες μόνο ημέρες μετά την αποχώρηση του Γιώργου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία, προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ενώ ετοιμαζόταν να υποβάλει σε αδιέξοδες θυσίες την ελληνική κοινωνία, περνούσε τριήμερα χλιδής στο εξωτερικό με όλα τα έξοδα πληρωμένα από τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών και υπό άκρα μυστικότητα.
Εντυπωσιακό το γεγονός ότι ακόμα και οι οδηγοί που μετέφεραν αυτόν και τη συνοδεία του απαγορευόταν να γνωρίζουν ελληνικά, οπότε τα ερωτήματα για το αντικείμενο αυτών των ταξιδιών μεγαλώνουν.
Οι άνθρωποι που άνοιξαν τα... χαρτιά τους εστιάζουν σε πρώτη φάση στο ταξίδι του τέως πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, του τότε υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, και πολυμελούς αντιπροσωπείας κυβερνητικών και υπηρεσιακών στελεχών στην Ουάσιγκτον από τη Δευτέρα 8 έως και την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010.
Δεύτερο ζήτημα ανοίγει από τα ταξίδια του άτυπου συμβούλου του τέως πρωθυπουργού σε χώρες της ΝΑ Μεσογείου.
Ανοιχτό παραμένει άλλωστε και το γενικότερο θέμα διαχείρισης των μυστικών κονδυλίων κατά την προηγούμενη διετία, για το οποίο, παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις στη Βουλή, τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου όσο και οι δύο διατελέσαντες υπουργοί Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας και Σταύρος Λαμπρινίδης, δεν έχουν δώσει ακόμα ικανοποιητικές και εξηγήσεις.
Το πρώτο ταξίδι του Γιώργου Παπανδρέου στην Ουάσιγκτον πραγματοποιείται περίπου ένα μήνα μετά το Συνέδριο του Νταβός, όπου δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες προσφυγής στο ΔΝΤ και περίπου 15 μέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. που οριστικοποίησε το τριμερές σχήμα δανεισμού της Ελλάδας, την τρόικα.
Πριν από την Ουάσιγκτον, την Παρασκευή 5 Μαρτίου, ο τότε πρωθυπουργός και οι βασικοί υπουργοί του επισκέπτονται στο Βερολίνο την καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, και την Κυριακή 7 Μαρτίου στο Παρίσι τον Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί. Η ελληνική αντιπροσωπεία μεταβαίνει απευθείας από τη γαλλική πρωτεύουσα στην Ουάσιγκτον.
Οι επίσημες συναντήσεις στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ διαρκούν από τη Δευτέρα έως το μεσημέρι της Τετάρτης. Ο Γιώργος Παπανδρέου και ορισμένοι στενοί συνεργάτες του “χάνονται” από τους δημοσιογράφους έως το απόγευμα της Πέμπτης 11 Μαρτίου.
Ο τότε πρωθυπουργός επέστρεψε στην Αθήνα το πρωί της Παρασκευής 12 Μαρτίου, οπότε και έσπευσε τελευταία στιγμή στη Βουλή για την ορκωμοσία της δεύτερης θητείας του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα Δημοκρατία, δεν έλαβαν ποτέ τα ΧΕΠ (Χρηματικά Εντάλματα Πληρωμής) ούτε και την έκθεση λογιστικής τακτοποίησης για την απόδοση δαπανών του συγκεκριμένου ταξιδιού του πρωθυπουργού και της κυβερνητικής αποστολής.
Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι τα εισιτήρια και όλα τα άλλα έξοδα της αποστολής εξοφλήθηκαν από τα μυστικά κονδύλια, ενώ οι σχετικοί νόμοι και οι εσωτερικές διαδικασίες του υπουργείου Εξωτερικών απαγορεύουν την κάλυψη τέτοιων δαπανών από τις απόρρητες πιστώσεις.
Από τη στιγμή που δεν υφίστανται ΧΕΠ και λογιστική τακτοποίηση, ουδείς μπορεί να γνωρίζει ποια ποσά πληρώθηκαν και σε ποιους από τα μυστικά κονδύλια.
Η χλιδή, κατά το συγκεκριμένο ταξίδι στην Ουάσιγκτον, ήταν τόσο μεγάλη, ώστε ενοικιάστηκαν λιμουζίνες από εξειδικευμένη εταιρία, με την πρόσθετη υπόμνηση ότι οι οδηγοί τους δεν θα πρέπει να μιλούν ελληνικά.

Ρωσικός δορυφόρος 

παρακολουθεί...την Κρήτη


Στο νησί βρίσκεται επιστημονική ομάδα της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας με τον ομογενή κοσμοναύτη Θεόδωρο Γιουρτσίκιν που διεξάγει μετρήσεις





Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η Κρήτη για τους Ρώσους και όχι μόνο για τουρισμό....

Αυτό αποδεικνύει και η έλευση στο νησί επιστημονικής ομάδας της Ρωσικής Υπηρεσίας Διαστήματος, στην οποία συμμετέχει και ο ομογενής κοσμοναύτης Θεόδωρος Γιουρτσίκιν - Γραμματικόπουλος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretalive, η ρωσική ομάδα επιστημόνων θα αναλάβει να εξετάσει μετρήσεις που θα κάνει ρωσικός δορυφόρος ο οποίος θα περάσει αύριο πάνω από την Κρήτη...

Ο ομογενής κοσμοναύτης και η ρωσική αντιπροσωπεία είχαν ήδη την ευκαιρία να πάρουν μία γεύση από την κρητική φιλοξενία, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το βράδυ της Κυριακής βρέθηκαν προσκεκλημένοι του Περιφερειάρχη Κρήτης , Σταύρου Αρναουτάκη σε γνωστό εστιατόριο της περιοχής του Σκαλανίου.

Στα σχέδια τους είναι επίσης και επίσκεψη στα Χανιά, όπου μεταξύ άλλων , έχουν εκφράσει την επιθυμία να δουν από κοντά την Μνημειακή Ελιά των Βουβών , που θεωρείται η αρχαιότερη ελιά στον κόσμο ...

ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΠΑ

ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΠΑ


Η αυτοσυντήρηση 
του πολιτικού συστήματος






Τα αδιέξοδα του ελληνικού κοινοβουλευτικού πολιτικού συστήματος, ιστορικά τα «έλυναν» μέχρι το 1967, τρεις βασικοί παράγοντες. Το παλάτι, οι δικτατορίες και οι πόλεμοι. Και οι τρεις αυτοί παράγοντες αλλοίωναν ή καταργούσαν το πολιτικό σύστημα και απέσυραν το διεφθαρμένο επαγγελματικό πολιτικό προσωπικό από την ενεργό δράση. Έτσι το πολιτικό κατεστημένο απενοχοποιούταν στη λαϊκή συνείδηση, οργανωνόταν και επέστρεφε μετά, για να ξαναστήσει το ίδιο παλαιό σκηνικό που και πάλι οδηγούσε σε αδιέξοδο και την κοινωνία σε κρίση.

Σήμερα όμως, δεν υπάρχουν ούτε παλάτι, ούτε δικτατορία (αν και κάποιοι πήγαν να την επικαλεστούν), ούτε πόλεμος ώστε να μπορέσει το πολιτικό σύστημα να αποσυρθεί προσωρινά και να… τους φορτώσει τις δικές του αμαρτίες. Μετά τον διασυρμό που υπέστη το πολιτικό κατεστημένο την 28η Οκτωβρίου στους χώρους των παρελάσεων, όπου ανέμενε να αναβαπτιστεί μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, αντιλήφθηκε ότι όλα τελείωσαν. Η μετέπειτα προσπάθεια ανάνηψης μέσω ενός δημοψηφίσματος που έγινε μπούμερανγκ, έδωσε το τελευταίο μήνυμα της πλήρους απαξίωσης του θεατρικού πολιτικού συστήματος.

Μια λύση απέμενε στο πολιτικό σύστημα προκειμένου να συνεχίσει να παραμένει γαντζωμένο στην κοινωνική εξουσία. Να αφήσει τις θεατρικές και ανούσιες πλέον αντιπαραθέσεις και να συνασπιστεί. Με την βοήθεια των νταβατζήδων- πατρώνων του και των παπαγαλακίων τους στα ΜΜΕ, έστησε μια αντισυνταγματική κυβέρνηση με πρωθυπουργό έξω από το πολιτικό σύστημα, για να απενοχοποιηθεί το ίδιο στα μάτια της κοινωνίας, αλλά ταυτόχρονα όλα τα άλλα μέλη της κυβέρνησης παρέμεναν πολιτικά, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο της εισόδου νέων προσώπων και αποπομπής των παλαιών από το πολιτικό προσκήνιο. 

Στην συγκυβέρνηση σωτηρίας του σάπιου πολιτικού συστήματος συμμετέχουν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, ενώ τα αριστερά εξαρτήματα του πολιτικού συστήματος ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, έμειναν έξω από την συγκυβέρνηση, προκειμένου να καπελωθεί ο λαός και να απορροφήσουν ως βαλβίδες ασφαλείας την λαϊκή δυσαρέσκεια, για να αποτραπεί έτσι το ενδεχόμενο δημιουργίας αυθόρμητης γνήσιας λαϊκής αντιπολίτευσης που θα διέλυε το πολιτικό σύστημα.

Έτσι ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, δηλαδή όλα τα πιο πάνω κόμματα με πλήρη συναπόφαση, συνεχίζουν να απολαμβάνουν τα προκλητικά οικονομικά τους προνόμια και τις θέσεις εξουσίας τους σε βάρος του λαού, τη στιγμή που ο ίδιος ο λαός εξοντώνεται.

Στην προσπάθειά του αυτή για τη σωτηρία του, το ελληνικό κοινοβουλευτικό πολιτικό σύστημα, είχε περιέργως πως, ηθικό συμπαραστάτη στα μάτια του λαού, ανάλογη εξέλιξη σε άλλο κοινοβουλευτικό πολιτικό σύστημα, αυτό της Ιταλίας!!!

Πραγματικά πολύ αξιοπερίεργη σύμπτωση!!!

Τουλάχιστον εκεί τα πολιτικά πρόσωπα απομακρύνθηκαν από την κυβέρνηση.

Οριστική κατάργηση του τέλους ακινήτων ζητούν 

Παπαρήγα και Τσίπρας



To έχουμε ξαναπεί και το υποστηρίζουμε: το χαράτσι που επιβλήθηκε στα ακίνητα επί δικαίων και αδίκων είναι μια από τις μεγαλύτερες ξεφτίλες της κυβέρνησης Παπανδρέου και προσωπικά του κ. Βενιζέλου που το σκέφτηκε.



Οπως ξεφτίλα είναι και η όλη διαδικασία με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και την απειλή ότι θα κόψουν το ρεύμα σε όσους δεν πληρώσουν. Αλλωστε, οι σφοδρές αντιδράσεις των πολιτών έφεραν την κωλοτούμπα του υπουργείου Οικονομικών που εξετάζει τώρα εξαιρέσεις ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί επισκέφτηκαν σήμερα το κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος, που τελεί υπό κατάληψη από συνδικαλιστές της επιχείρησης. 

Zήτησαν να μην υπάρξει εφησυχασμός και "καμία επανάπαυση μπροστά στο κάλεσμα της κυβέρνησης να ανασταλούν για λίγες μέρες οι διακοπές ρεύματος" και πρόσθεσε ότι το κόμμα της ζητάει να καταργηθεί 100% το χαράτσι για όλους, διότι δεν έχει κανείς δικαίωμα απέναντι σε ένα κοινωνικό αγαθό, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, να το κόβει, γιατί δεν πληρώνει κάποιος ένα χαράτσι".

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε όλους τους δημάρχους να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των πολιτών που τους εξέλεξαν και να μην γίνουν εντολοδόχοι μιας δοτής κυβέρνησης των τροϊκανών.

ΤΑ 7 ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ 


1. Τα τέλη κυκλοφορίας τα οποία είναι προσαυξημένα κατά 10%. 
2. Το πολυεκκαθαριστικό το οποίο συμπεριλαμβάνει τόσο την έκτακτη εισφορά όσο και το τέλος επιτηδεύματος των 300 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Ακόμη συμπεριλαμβάνει όσους έχουν αυτοκίνητο πάνω από 1929 κυβικά και όσους έχουν πισίνες. 
3. Το ΕΤΑΚ του 2009. 
4. Το τέλος ακίνητης περιουσίας του 2010. 
5. Το τέλος των ακινήτων του 2011 που έρχεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. 
6. Η περαίωση. 
7. Ο φόρος εισοδήματος. 





Σρέντερ: Να ιδρύσουμε τις «Ηνωμένες         Πολιτείες της Ευρώπης»

XRIMANEWS.GR

Το νέο καυτό θέμα των ημερών είναι η πιθανότητα η κρίση να οδηγήσει τελικά στις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης. Η συζήτηση που έχει ξεσπάσει προκλήθηκε από άρθρο του Niall Ferguson, καθηγητή ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, ο οποίος προέβη σε αυτήν την πρόβλεψη στους Financial Times. Το Σεπτέμβριο του 2011, ωστόσο, υπέρ μιας κοινής ευρωπαϊκής κυβέρνησης, με στόχο την αποφυγή μελλοντικών οικονομικών κρίσεων, είχε ταχθεί και ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, προτείνοντας να ιδρυθούν οι «Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης».



Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ο κ. Σρέντερ υποστήριξε ότι οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάνουν λάθος που αναμένουν ότι το ευρώ θα οδηγήσει μόνο του την Ένωση.

«Η σημερινή κρίση καθιστά αμείλικτα σαφές ότι δεν μπορούμε να έχουμε μια κοινή νομισματική ζώνη χωρίς μια κοινή δημοσιονομική, οικονομική και κοινωνική πολιτική», είπε, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει «να απαρνηθούμε την εθνική κυριαρχία».

«Από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να κάνουμε μια κυβέρνηση η οποία θα εποπτεύεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Και αυτό σημαίνει τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης», ανέφερε.

Ο πρώην καγκελάριος, που είχε τα ηνία της Γερμανίας από το 1998 έως το 2005, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πρόταση που υπέβαλαν η Ανγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, να κινηθούν προς μια δημοσιονομική ένωση το 2012.

«Η Γερμανία και η Γαλλία έχουν στείλει ένα ισχυρό μήνυμα με το σχέδιο για μια ευρωπαϊκή οικονομική κυβέρνηση, αν βέβαια το εννοούν σοβαρά και θα έχει και την κατάλληλη αρχή, όπως ένας ευρωπαίος υπουργός οικονομικών», παρατήρησε.

«Αυτός είναι ο σωστός δρόμος προς τα εμπρός και η προϋπόθεση για τη σωστή χρηματοδότηση, τα ευρωομόλογα», πρόσθεσε.

Ο κ. Σρέντερ κάλεσε τα κράτη μέλη να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να συνάψουν μια νέα συνθήκη που θα αντικαταστήσει εκείνη της Λισαβόνας η οποία σήμερα λειτουργεί ως θεσμικό πλαίσιο της Ένωσης. «Στην κρίση βρίσκεται μια πραγματική ευκαιρία για την επίτευξη της πολιτικής ένωσης της Ευρώπης», συμπλήρωσε.

Ο πρώην καγκελάριος, που υποστηρίζει ότι η ΕΕ θα μπορέσει να ανταποκριθεί στον αυξανόμενο ανταγωνισμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ασία μόνο όταν ενωθεί πλήρως, έχει από καιρό επισημάνει τη Βρετανία ως ένα εμπόδιο για την περαιτέρω ενοποίηση της Ενωσης.

«Η Μεγάλη Βρετανία προκαλεί τα μεγαλύτερα προβλήματα. Δεν είναι στο ευρώ, αλλά οι Βρετανοί, θέλουν πάντα να συμμετέχουν όταν πρόκειται για το σχεδιασμό ενός ευρωπαϊκού οικονομικού χώρου. Και αυτό δεν λειτουργεί», εξήγησε.