ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Αριστοτέλης Ωνάσης (1906-1975) – Ο Έλληνας μεγιστάνας

Όταν εγκατέλειπα τη φλεγόμενη Σμύρνη ένιωθα σαν τον κόμη Μοντεκρίστο…Ήθελα να βρω έναν θησαυρό αμύθητης αξίας και να επιστρέψω παντοδύναμος να εκδικηθώ αυτούς που κρέμασαν τον θείο μου, σκότωσαν τους Έλληνες, έκαψαν τα σπίτια μας…

Αυτόν τον θησαυρό τον δημιούργησα μόνος μου και είδα δυνατούς της Γης, πολιτικούς, πρίγκιπες, καλλιτέχνες, να υποκλίνονται μπροστά μου, όπως και όμορφες και διάσημες γυναίκες… Έχω τη ψευδαίσθηση ότι κυβερνάω από το γραφείο μου ωκεανούς και ουρανούς, αλλά συχνά πατώντας στο χώμα, που το νιώθω πιο οικείο και δυνατό από άσφαλτο, τσιμέντο, μάρμαρο, συνειδητοποιώ ότι δεν είμαι παρά κόκκος άμμου του σύμπαντος…

Το ίδιο ένιωσα κι όταν ξαναπάτησα το χώμα της γενέθλιας πόλης μου…».Αριστοτέλης Ωνάσης

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ήταν (και είναι) ίσως ο πιο διάσημος Έλληνας των τελευταίων αιώνων. Ήταν ο άνθρωπος που έκανε τ’ όνομά του συνώνυμο του πλούτου και της δύναμης. Ήταν γόνος του Σωκράτη και της Πηνελόπης Ωνάση, ευκατάστατης οικογένειας της Σμύρνης.

Είχε μια μεγαλύτερη αδελφή, την Άρτεμις και άλλα δυο αδέλφια από τον δεύτερο γάμο του πατέρα του το 1912, την Καλλιρόη και την Μερόπη. Ο πατέρας του είχε έναν μικρό στόλο από δέκα πλοία επανδρωμένα με σαράντα ναύτες, ενώ παράλληλα ασχολούνταν και με το εμπόριο καπνού.

Η οικονομική αυτή άνεση, επέτρεψε στον Αριστοτέλη και τ’ αδέλφια του να σπουδάσουν στα καλύτερα σχολεία. Έτσι, στην ηλικία των 16, ο Αριστοτέλης μιλούσε τέσσερις γλώσσες: Ισπανικά, τουρκικά, αγγλικά και ελληνικά.

Γεννήθηκε στις 15 ή 20 Ιανουαρίου 1906. Θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει τον τόπο που γεννήθηκε, όταν συνέβη η Μικρασιατική Καταστροφή και η πυρπόλυση της Σμύρνης. Αφού ζήσει για λίγο ως πρόσφυγας στην Ελλάδα, θα μεταναστεύσει τον Αύγουστο του 1923 στην Αργεντινή, έχοντας μαζί του λίγα δολάρια.

Στην Αργεντινή, ο Ωνάσης, αφού εργαστεί αρχικά ως λιμενεργάτης, πλύστης και νυχτοφύλακας και για ένα διάστημα ως τηλεφωνητής, θα εκμεταλλευτεί την σχέση που είχε με το εμπόριο καπνού, όταν ζούσε στην Σμύρνη.

Με την βοήθεια του πατέρα του, εισήγαγε καπνό από την Τουρκία (ένα μέρος λαθραία) και δημιούργησε ελαφρά τσιγάρα που απευθύνονταν κυρίως σε γυναίκες. Το προϊόν αυτό, που διαφήμιζε πετώντας άδεια πακέτα σε πολυσύχναστα σημεία της πόλης, θα έχει απήχηση και θα φέρει στον Ωνάση τα πρώτα του χρήματα.

Έχοντας ήδη συγκεντρώσει ένα σημαντικό κεφάλαιο, θα εκμεταλλευτεί τις οικονομικές συγκυρίες που επέφερε το μεγάλο οικονομικό «κραχ» του 1929 και το 1932, θα στραφεί σ’ έναν τομέα, που ανέκαθεν οι Έλληνες είχαν ιδιαίτερη έφεση: Την ναυτιλία.

Από κει και πέρα, αρχίζει να χτίζεται ο μύθος του Έλληνα μεγιστάνα, που συγκέντρωσε τεράστιο πλούτο· που είχε το δικό του νησί -τον Σκορπιό· που συναναστράφηκε με ισχυρούς και διάσημους άνδρες της παγκόσμιας σκηνής, όπως ο Κένεντι, ο Τσόρτσιλ, ο Μενεγκίνι, ο Τίτο· που γνώρισε μυθικές γυναικείες μορφές της εποχής, όπως η Τζεραλίν Σπερκλς -εθεωρείτο η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο-, η Εύα Περόν, η Μέριλιν Μονρόε, η Μαρία Κάλας, η Γκλόρια Σουανσόν, η Γκρέτα Γκάρμπο και η Τζάκι Κένεντι την οποία και νυμφεύθηκε· που δημιούργησε την Ολυμπιακή και την έκανε περιώνυμη για την χλιδή της και τις προδιαγραφές εξυπηρέτησης επιβατών που σήμερα θεωρούνται αδιανόητες λόγω κόστους.

 

Η συνέχεια επί της οθόνης…
 
 
 
 
 

 

Αθήνα, Χριστούγεννα 1960: Η φωτογραφία που κάνει το γύρο του Διαδικτύου

 Η έγχρωμη φωτογραφία του Κώστα Μπαλάφα βρίσκεται στα Φωτογραφικά Αρχεία του Μουσείου Μπενάκη. Από τη στιγμή που οι υπεύθυνοι του Μουσείου “ανέβασαν” το ντοκουμέντο στα social media, Facebook και twitter, η εν λόγω φωτογραφία έκανε τον γύρο του διαδικτύου συγκινώντας τους Έλληνες χρήστες…

Ήδη από τις πρώτες 24 ώρες της δημοσίευσης της, συγκέντρωσε πάνω από 900 κοινοποιήσεις και δεκάδες θετικά σχόλια. Τα περισσότερα από τα σχόλια κάνουν λόγο για μια όμορφη πόλη που δε μοιάζει καθόλου με την γκρίζα Αθήνα του σήμερα.

Το σημείο της πόλης που απεικονίζεται είναι τα Χαυτεία, κοντά στην Ομόνοια. Εντύπωση προκαλεί ο εορταστικός διάκοσμος των δρόμων και το πλήθος κόσμου που βρίσκεται στα πεζοδρόμια του κέντρου. Ουδεμία σχέση κοινώς, με τον φτωχό διάκοσμο και τις εικόνες του Δεκεμβρίου του 2012.

Ο Κώστας Μπαλάφας γεννήθηκε το 1920 στην Κυψέλη Άρτας από την οποία έφυγε σε αναζήτηση εργασίας στην Αθήνα. Κατά την περίοδο των σπουδών του στα Ιωάννινα αγόρασε την πρώτη του φωτογραφική μηχανή (Junior Kodak) την οποία αντικατέστησε στην περίοδο της Ιταλίας με μια Robot, μαθαίνοντας εμπειρικά την τέχνη του σκοτεινού θαλάμου σε γειτονικό φωτογραφείο.

Τη μηχανή του χρησιμοποίησε αργότερα για να απαθανατίσει την πορεία του ελληνικού στρατού προς το αλβανικό μέτωπο, την περίοδο της γερμανικής Κατοχής και τον ένοπλο αγώνα του ΕΛΑΣ, τον οποίο ακολούθησε ως τυφεκιοφόρος.

Το 2008 δώρισε το φωτογραφικό αρχείο του στο Μουσείο Μπενάκη, αποτελούμενο από 15.000 ασπρόμαυρα αρνητικά από το 1939 έως το 2000 και 60 ταινίες μικρού μήκους έτοιμες για ψηφιακή επεξεργασία, με κεντρικό θέμα τα ήθη και τα έθιμα της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας.

Ομιλία Ν.Γ.ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ στην Οργανωτική Συνδιάσκεψη της Χρυσής Αυγής

Ομιλία Ν.Γ.ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ
στην Οργανωτική Συνδιάσκεψη της Χρυσής Αυγής
 
 
 
Ομιλία του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νικολάου Γ. Μιχαλολιάκου
στην 2η Οργανωτική συνδιάσκεψη.
 

EKTAKTO: Νέα επιδημία εξαπλώνεται ραγδαία. Ανήσυχοι οι γιατροί

Σύμφωνα με πληροφορίες από ιατρικούς κύκλους, οι Έλληνες βρίσκονται ενώπιον μιας νέας επιδημίας που εξαπλώνεται ραγδαία.

Τα συμπτώματα της νόσου είναι έντονος έως αφόρητος κνησμός της περιοχής των όρχεων. Από τους γιατρούς συνιστάται η άμεση αντιμετώπιση με συνεχές και ανηλεές ξύσιμο.

Αν και τα αίτια της νέας νόσου παραμένουν άγνωστα, πολλοί επιστήμονες συμφωνούν οτι κατά πάσα πιθανότητα αυτή ξεκίνησε με την διάδοση της είδησης οτι στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ συναντήθηκαν χθες σε ταβέρνα του Πειραιά.

Με προεξάρχοντα της σύναξης τον Μίμη Ανδρουλάκη, τα 15 στελέχη συζήτησαν το μέλλον των κομμάτων τους και ειδικότερα την πιθανότητα ένωσής τους.

Περισσότερα για τα αίτια της επιδημίας εδώ

 

Die Welt : Οι Έλληνες πρέπει να παγώσουν το χειμώνα

 Die WeltΧωρίς πετρέλαιο θέρμανσης - Οι Έλληνες πρέπει να παγώσουν το χειμώνα

 
 

Στην Ελλάδα, οι άνθρωποι υποφέρουν από το κρύο: Λίγοι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν οικονομικά τα ακριβά καύσιμα. Όποιος μπορεί, εγκαταλείπει τη χώρα. Στην κρίση παγώνουν κυρίως, οι συνταξιούχοι", τονίζει η γερμανική Welt.

Δεν είναι μόνο αυτοί που πρέπει να κάνουν οικονομίες στο σπίτι τους επειδή αλλιώς δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να ανοίξουν τη θέρμανση είτε μοιράζοντας το εισόδημα κατά το ήμισυ είτε χωρίς να έχουν κάποιο εισόδημα.

Υπάρχουν πολλοί ακόμα που δε θα ζεσταθούν γιατί ενώ θα μπορούσαν να πληρώσουν τη δική τους θέρμανση, ζουν σε πολυκατοικίες στις μεγάλες πόλεις όπου οι ιδιοκτήτες αυτό το χειμώνα δεν μπορούν να πληρώσουν για να αγοράσουν το πετρέλαιο θέρμανσης.


Δεν είναι μόνο το πετρέλαιο. Κανείς δεν πληρώνει τα περισσότερα από τα υπόλοιπα κοινόχρηστα, όπως το ηλεκτρικό για το κλιμακοστάσιο. Αυτά συχνά φορτώνονται από τον έναν ενοικιαστή στον άλλο, οδηγώντας σε κωμικοτραγικές σκηνές.
 
'Στο σπίτι μας όλοι κρύβονται όταν πρόκειται να μαζέψουν τα κοινόχρηστα', λέει Δήμητρα Μουτζούρη, η οποία, επίσης, συνεργάζεται με τη Welt. 'Κλείνουν την τηλεόραση και το φως και παραμένουν εντελώς σιωπηλοί έως ότου περάσει ο κίνδυνος'.
Υπάρχει μέχρι κι ως αστείο στο Facebook. 'Σσσσς! Ακίνητοι. Σβήστε το φως! Μην αναπνέετε', έλεγε ένα status update φίλης της. Και μετά από λίγο, 'Εντάξει, έχει φύγει'. Το γεγονός ότι αφορούσε τον άνθρωπο που μάζευε τα κοινόχρηστα δε χρειαζόταν καν να ειπωθεί, όλοι το ήξεραν".