ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Financial Times: Φιάσκο οι επαναπροωθήσεις λαθρομεταναστών στην τουρκία - Έφυγαν 386 και ήρθαν πάνω 8.000!



«Κόλλησαν» οι επιστροφές! Έχουν φύγει 386 λαθρομετανάστες την ώρα που από τις 20 Μαρτίου και έχουν έρθει στην χώρα μας πάνω από 8.000

Χαμηλότερος των ευρωπαϊκών προσδοκιών είναι έως τώρα ο αριθμός των επαναπροωθήσεων από την Ελλάδα στην Τουρκία. Από τις 20 Μαρτίου μόλις 386 άτομα έχουν σταλεί πίσω στην Τουρκία από τους περίπου 8.000 που έχουν φτάσει στα ελληνικά νησιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες των «Financial Times» από τις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσδοκούσε ότι σχεδόν όλοι οι λαθρομετανάστες που θα αποβιβάζονταν στα ελληνικά νησιά μετά τις 20 Μαρτίου θα επαναπροωθούνταν άμεσα στην τουρκία, σε διάστημα λίγων εβδομάδων εάν όχι λίγων ημερών.

Μάλιστα με πηγές των FT, από τις 20 Μαρτίου κι έπειτα η ελληνική υπηρεσία ασύλου έχει χορηγήσει άσυλο στο 30% των σύριων αιτούντων, ποσοστό μεγαλύτερο από ό,τι περίμεναν οι Βρυξέλλες, γεγονός που περιπλέκει περισσότερο τις προσπάθειες αποθάρρυνσης νέων αφίξεων.

Πάγια ανησυχία των ευρωπαίων εταίρων είναι ότι τυχόν νέα δραματική αύξηση των εισροών τους καλοκαιρινούς μήνες θα διαλύσει τις δυνατότητες υποδοχής που υπάρχουν στα νησιά του Αιγαίου, όπου ήδη φιλοξενούνται περίπου 8.500 άνθρωποι.

Οι ευρωπαϊκές ανησυχίες έρχονται στη σκιά της νέας αντιπαράθεσης με την Τουρκία για τις προϋποθέσεις απελευθέρωσης θεωρήσεων, που μπορεί «τορπιλίσει» την όλη συμφωνία.


Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ως μόνη απάντηση στην μνημονιακή επέλαση


Η πρόσφατη υπερψήφιση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου Κατρούγκαλου έδειξε, για ακόμη μια φορά, ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι μεν ισχνή, πλην όμως σταθερότερη από αριθμητικά υψηλότερες κυβερνητικές πλειοψηφίες του πρόσφατου μνημονιακού παρελθόντος, οι οποίες υφίσταντο πλήγματα – μέσω αποσκιρτήσεων ακόμα και της τελευταίας στιγμής – κάθε φορά που καλούνταν να ψηφίσουν ένα εκτενές πακέτο αντιλαϊκών μέτρων.

Αυτό το γεγονός μόνο έκπληξη δεν μας προξενεί, καθώς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ξέρουν πολύ καλά ότι η υπερψήφιση κάθε κυβερνητικού νομοσχεδίου, όσο ανάλγητο κι αν είναι, αποτελεί την μοναδική ευκαιρία να διατηρήσουν τόσο χορταστικό γι’ αυτούς δεσμό με την κουτάλα της εξουσίας.Μαθαίνοντας από το «στραπάτσο» των Λαφαζανικών, οι οποίοι αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και έμειναν μετά από λίγο καιρό εκτός Βουλής, γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει γι’ αυτούς άλλο κόμμα για να μεταπηδήσουν και να επανεκλεγούν, όπως έκαναν παλαιότερα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Έτσι, ξεπέρασαν και τις υποτιθέμενες «συνειδησιακές αναστολές» που είχαν και με συνοπτικές διαδικασίες «έσωσαν» (ξανά) την Χώρα με ένα μεγαλοπρεπέστατο «ναι σε όλα». 

Μάλιστα, ο Τσίπρας, μιλώντας στους υπουργούς του, είπε ότι: «Μετά από έξι χρόνια σκληρής λιτότητας, είχαμε επιτέλους καλές ειδήσεις από το Eurogroup». 

Να ποιες είναι οι «καλές ειδήσεις» που ανέφερε ο Τσίπρας: 

Διαλύεται οριστικά η εναπομείνασα Κοινωνική Ασφάλιση, ακόμα και οι χαμηλόμισθοι θα πληρώνουν πλέον φόρο, ο ΦΠΑ θα πάει στο 24%, θα αυξηθούν οι ειδικοί φόροι σε καύσιμα, καπνό, αλκοόλ κτλ., ενώ πολύ περισσότερο – και επιπλέον στα όσα προβλέπονται στα τρία μέχρι στιγμής Μνημόνια – θα υπάρξει κι ένας αυτόματος «κόφτης», ο οποίος θα φροντίζει να κόβει μισθούς και συντάξεις, αν διαφανεί ότι δεν πιάνονται οι εξωπραγματικοί στόχοι για το «πρωτογενές πλεόνασμα»!

Είναι ολοφάνερο ότι η παραχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και η εξαθλίωση του Ελληνικού Λαού θα βαθύνουν ακόμη πιο πολύ. Στεκόμενοι στο «φρέσκο» ακόμη της υπερψήφισης του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου, η λογική του βρίσκεται στο ότι τα 500 περίπου ευρώ εξασφαλίζουν… αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης, σύμφωνα με την κατάπτυστη αιτιολογική βάση του εκτρώματος Κατρούγκαλου.

Μισθός ή σύνταξη που κινείται πάνω απ’ αυτό το… υψηλό επίπεδο μπορεί να κοπεί χωρίς τύψεις και χωρίς τον φόβο ότι ενδεχομένως προσκρούει σε συνταγματικές διατάξεις. 

Η συνειδητοποίηση εκ μέρους όσο το δυνατόν περισσοτέρων Ελλήνων ότι όχι μόνο η κυβερνητική πολιτική και ταχτική, αλλά και το σύνολο του «συνταγματικού τόξου» των «φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων», οδηγούν εξίσου στην διεύρυνση και την μονιμότητα της μνημονιακής κατοχής, θα στρέψει αναπόφευκτα των σκέψη τους προς την μόνη γνήσια, ελπιδοφόρα και αποδοτική αντιμνημονιακή πολιτική δύναμη. Δηλαδή, το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ