Η ρωσική επέμβαση στην Συρία και πιθανότατα οσονούπω στο Ιράκ εναντίον των μισθοφόρων των ΗΠΑ τέμνει και εξουδετερώνει τα σιωνιστικής εμπνεύσεως σχέδια της Ουάσιγκτον για επανασχεδιασμό των συνόρων της Μέσης Ανατολής, μέσω απομάκρυνσης μη αρεστών κυβερνήσεων και διαμελισμών κρατικών οντοτήτων.
Τα σιωνιστικής έμπνευσης σχέδια της Ουάσιγκτον για την Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική τα οποία έχουν την βάση τους στο γεωπολιτικό πόνημα του Μπρεζίνσκι «The Grand Chessboard: American Primacy And Its Geostrategic Imperatives», περιγράφονται αναλυτικά εδώ και δυο δεκαετίες στο έγγραφο με τίτλο «A Clean Break: A New Strategy For Securing The Realm», το οποίο είχε συνταχθεί για τον μετέπειτα και νυν πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου από μια ομάδα Αμερικανοσιωνιστών στους οποίους συμπεριλαμβάνονταν ο Richard Perle, Douglas Feith και David Wurmser.
Αυτοί οι τρεις ανέλαβαν υψηλότατες διοικητικές θέσεις στην Ουάσιγκτον επί προεδρίας Bush του νεότερου και συμμετείχαν στην συνωμοσία του πολέμου κατά του Ιράκ με πρόσχημα το δήθεν χημικό οπλοστάσιο του Σαντάμ Χουσεΐν, το οποίο ειρήσθω εν παρόδω ακόμη το ψάχνουν οι Αμερικανοί.
Στο έγγραφο «A Clean Break» περιγράφεται μεταξύ άλλων ότι για να είναι ασφαλές το Ισραήλ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής θα πρέπει να διαμελιστούν η Συρία και το Ιράκ και να εξουδετερωθεί η δυναμική στρατιωτικής ανάπτυξης του Ιράν.
Στο πλαίσιο αυτό αξιοποιήθηκαν τρωτά σημεία του Συριακού και Ιρακινού κράτους που ήταν οι θρησκευτικές και σεκταριστικές εσωτερικές διαμάχες, οι οποίες μεγιστοποιήθηκαν με την εμπλοκή των τζιχαντιστών που χρηματοδοτήθηκαν και εκπαιδεύτηκαν από τις ΗΠΑ και κάποιους πρόθυμους συμμάχους τους. Να υπενθυμίσουμε ότι η εφαρμογή του σχεδίου «A Clean Break» που μετονομάστηκε σε «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» και «αραβική άνοιξη» κόστισε την ζωή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων και τον εκτοπισμό εκατομμυρίων από τις εστίες και πατρίδες τους.
Ας επανέλθουμε όμως στα σημερινά γεγονότα.
Ήδη έχουν παρέλθει 10 ημέρες από την έναρξη των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών, επιδρομές που περιλαμβάνουν και επιθέσεις με πυραύλους cruise που εκτοξεύονται από πολεμικά πλοία που βρίσκονται σε απόσταση 1400 χλμ, στην Κασπία Θάλασσα. Οι ρωσικές επιθέσεις το επόμενο διάστημα θα κλιμακωθούν και ήδη τα τύμπανα του πολέμου άρχισαν να κτυπούν στο ΝΑΤΟ και σε σιωνιστικούς κύκλους της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών.
Ο Γάλλος πρόεδρος Hollande προειδοποίησε ότι τα γεγονότα στην Μέση Ανατολή θα μπορούσαν να οδηγήσουν «σε περιφερειακό πόλεμο από τον οποίο δεν θα έμενε ανεπηρέαστη η Ευρώπη».
Η Τουρκία η οποία είναι μέρος της κρίσης ανησυχεί για την εμπλοκή της Ρωσίας και ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε, με αφορμή την ολίγων δευτερολέπτων παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου από ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος, ότι «επίθεση κατά της Τουρκίας σημαίνει επίθεση κατά του ΝΑΤΟ», κάνοντας επίκληση στο άρθρο 5 της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και την δέσμευση που απορρέει από αυτό σχετικά με την συνδρομή όλων των μελών του ΝΑΤΟ σε περίπτωση που κάποιος εταίρος της συμμαχίας δεχθεί επίθεση.
Η τουρκική κυβέρνηση η οποία ήταν ένας από τους βασικούς υποστηρικτές των τζιχαντιστών, η οποία παραβιάζει συνεχώς και αδιαλείπτως τον ελληνικό εναέριο χώρο, η οποία βομβαρδίζει αμάχους Κούρδους στο έδαφος της Συρίας και του Ιράκ και η οποία καταρρίπτει μαχητικά της Συρίας στον εναέριο χώρο αυτής της χώρας, ζητά την προστασία του ΝΑΤΟ φοβούμενη προφανώς ότι οι εξελίξεις των γεγονότων της Μέσης Ανατολής θα επιδράσουν στο εσωτερικό της μέτωπο, κυρίως σε σχέση με τους Κούρδους, οι οποίοι πλέον απελευθερωμένοι από την πίεση των τζιχαντιστών θα προσανατολιστούν προς τους πάγιους εχθρούς τους που είναι οι Τούρκοι.
Ο αμερικανός ναύαρχος Mark Ferguson που είναι διοικητής του αρχηγείου του ΝΑΤΟ στην Νάπολι (Allied Joint Force Command) κατηγόρησε προ ολίγων ημερών την Ρωσία ότι οικοδομεί ένα αμυντικό τόξο από την Αρκτική έως την Ανατολική Μεσόγειο, συσκοτίζοντας βέβαια το γεγονός ότι η Ρωσία απλά αντιδρά στην περικύκλωση της από το ΝΑΤΟ και την Ουάσιγκτον, μια περικύκλωση που ξεκίνησε από την εποχή της διάλυσης της Σοβιετικής Ένωσης.
Ο ναύαρχος Ferguson στις δηλώσεις του ανέφερε ότι η Ρωσία είναι η πιο μεγάλη απειλή που αντιμετωπίζει το ΝΑΤΟ και κάλεσε την συμμαχία να γίνει περισσότερο μαχητική και να αναπτύξει επιπλέον δυνάμεις για να αντιμετωπίσει την επιθετικότητα της Μόσχας παγκοσμίως. Χαρακτηριστική εξ άλλου των προθέσεων των Αμερικανοσιωνιστών και του ΝΑΤΟ είναι η πρόσφατη παρότρυνση του Μπρεζίνσκι για άμεση στρατιωτική αντιμετώπιση της Ρωσίας στο έδαφος της Συρίας.
Δεδομένων όλων των ανωτέρω διαφαίνεται ότι τα γεγονότα στην Συρία δύνανται να οδηγήσουν σε μια σύρραξη κατ’ αρχήν μεταξύ του σιιτικού Ιράν (συμμάχου της Ρωσίας) και της σουνιτικής-βαχαμπιστικής Σαουδικής Αραβίας (συμμάχου των ΗΠΑ), αφού αυτές οι δυο χώρες βρίσκονται ουσιαστικά αντιμέτωπες ήδη στον εμφύλιο πόλεμο της Υεμένης και αφού Ιρανικές δυνάμεις έχουν εμπλακεί στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών στην Συρία, τζιχαντιστές οι οποίοι υποστηρίχτηκαν και από το Ριάντ, με την Σαουδική Αραβία να δηλώνει επισήμως ότι δεν θα μείνει αμέτοχη στην εξολόθρευση τους.
Η σύγκρουση Ιράν-Σαουδικής Αραβίας σε συνδυασμό με την θέληση της Ουάσιγκτον να αποφύγει τον εκτροχιασμό των σχεδίων της σε αυτή την περιοχή και να οδηγηθεί σε μια στρατηγική υποχώρηση που θα είχε παγκόσμιες γεωπολιτικές προεκτάσεις, διαμορφώνουν ένα σκηνικό παγκόσμιου πολέμου.
Ο Πούτιν κατόρθωσε να φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στην Μέση Ανατολή.
Από εδώ και στο εξής εναπόκειται στην Ρωσία να μετατρέψει αυτή την «επικίνδυνη» νίκη σε γεωπολιτικό πλεονέκτημα δια μέσου στρατηγικής προσαρμογής, αποφεύγοντας έναν παγκόσμιο πόλεμο που θα ωφελούσε τα συμφέροντα των Αμερικανοσιωνιστών.
Γ. Λιναρδής