ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Γι΄ αυτό φυλακίζουν τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής: Το ΔΝΤ ζήτησε μέτρα 7.7 δισ. ευρώ!




Δημοσιονομικό κενό φέτος και του χρόνου «βλέπει» η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο ζητά δραστικές αλλαγές σε Ασφαλιστικό, Εργασιακά και Δημόσιο, την ώρα που επιμένει για προώθηση όλων των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην οικονομία προκειμένου να αποφευχθεί η ανάγκη λήψης νέων μέτρων.

Ειδικότερα, στο πολυσέλιδο κείμενο του ΔΝΤ, ενσωματώνονται όλες οι υποχρεώσεις της Κυβέρνησης, ενώ το Ταμείο κάνει αισθητή την παρουσία του στις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας, σημειώνοντας ότι «αν και απαιτείται η παραγωγή υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων για πολλά χρόνια, τα «κοινωνικά μερίσματα» και οι υποσχέσεις των πολιτικών για «όχι νέα μέτρα» δείχνουν ότι θα δοκιμαστεί η πολιτική δέσμευση για την υλοποίηση του Προγράμματος.

Στην εκτενή και αναλυτική έκθεση του ΔΝΤ, μεταξύ άλλων, διατυπώνεται η άποψη για «κόπωση» των ελληνικών αρχών στην εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής, ενώ προβάλλεται ξανά η «δέσμευση» των Ευρωπαίων για να στηρίξουν την Ελλάδα, για παροχή «πρόσθετης χρηματοδότησης» και για «ελάφρυνση του χρέους».

Το ΔΝΤ σημειώνει ότι η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 0,6% του ΑΕΠ φέτος, μετά από έξι χρόνια βαθιάς ύφεσης και με ρυθμό 2,9% του ΑΕΠ το 2015. Επίσης, τονίζει ότι «η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι στην αρχή ενός ενάρετου κύκλου, κάτι που αντανακλά πάνω απ' όλα την αποφασιστικότητα που επέδειξε η κυβέρνηση, η οποία έβγαλε, προς το παρόν, από το τραπέζι τον κίνδυνο της εξόδου από την ευρωζώνη».

Στη συνέχεια, σημειώνονται ανησυχίες για το γεγονός ότι «οι εξαγωγές έχουν αποτύχει να αποτελέσουν ισχυρή κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης, σε αντίθεση με άλλες χώρες της ευρωζώνης, κάτι που καταδεικνύει ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι ακόμη πολύ μακριά από την κρίσιμη μάζα που απαιτείται για να επιτευχθεί μια πιο διατηρήσιμη βελτίωση του αισθήματος των επενδυτών».

Όσον αφορά τις αποκρατικοποιήσεις, τονίζεται ότι ο στόχος εσόδων για το 2014 έχει μειωθεί από τα 2,7 δισ. ευρώ στα 1,5 δισ. ευρώ και ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτής της μείωσης αναμένεται να ανακτηθεί το διάστημα 2015-2016. Για τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις έως το 2022 το Ταμείο τα εκτιμά στα 22,4 δισ. ευρώ. Το ΔΝΤ υπογραμμίζει ότι το ελληνικό πρόγραμμα είναι «επαρκώς χρηματοδοτημένο» για τους επόμενους 12 μήνες, δηλαδή μέχρι το Μάιο του 2015.

Δημοσιονομικό κενό 2015-2016

Στην έκθεση επισημαίνεται ότι υπάρχει Δημοσιονομικό κενό 2 δισ. ευρώ για το 2015, που θα επανεξεταστεί το Φθινόπωρο με δέσμευση της κυβέρνησης να λάβει όλα τα αναγκαία πρόσθετα μέτρα- συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης μέτρων που ισχύουν (π.χ. έκτακτη εισφορά), διευρύνοντας μάλιστα την εκτιμώμενη «τρύπα» στα 3,7 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2016.
Όπως αναφέρεται, οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις καταδεικνύουν «κενό» της τάξης του 1% του ΑΕΠ το 2015, σε σχέση με το στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3% του ΑΕΠ, ενώ «κενό» αναμένεται και το 2016, ακόμη κι εάν ληφθούν μόνιμης φύσης μέτρα. Αθροιστικά, την τετραετία 2014-2017 το «δημοσιονομικό κενό» ανεβάζεται στα 7,7 δισ. ευρώ.

Χρηματοδοτικό κενό

Ακόμη το Ταμείο θεωρεί ότι για το 2015 εξακολουθεί να υπάρχει χρηματοδοτικό «κενό» 12,6 δισ. ευρώ, ενώ οι εκτιμήσεις του για το Χρέος συγκλίνουν στο ότι θα βρίσκεται στα επίπεδα του 127,7% του ΑΕΠ το 2020 και στα 117,2% του ΑΕΠ το 2022, πετώντας έτσι το «γάντι» στους Ευρωπαίους για λήψη μέτρων που θα το καταστήσουν βιώσιμο.

Ενδεικτικό είναι ότι το ΔΝΤ σημειώνει πως όχι μόνο δεν υπάρχει χώρος για αξιοσημείωτες αυξήσεις μισθών και συντάξεων έως το 2016, αλλά αντιθέτως για να μην χρειαστούν νέες περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων, θα πρέπει να σημειωθεί «δραματική βελτίωση στην αποτελεσματικότητα του Δημοσίου», κάνοντας ειδική αναφορά στις επιδόσεις των φοροεισπρακτικών-φοροελεγκτικών μηχανισμών.

Η έκθεση του ΔΝΤ

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν χαρακτήρισε ως «θετικό γεγονός» την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη και στις αγορές, καθώς και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, μετά από έξι χρόνια ύφεσης. Επίσης, έδωσε έμφαση στην «εντυπωσιακή δημοσιονομική προσαρμογή» και στην «αποφασιστικότητα της κυβέρνησης».
Ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα δεν θέλησε να σχολιάσει τον κυβερνητικό ανασχηματισμό και να κάνει πολιτικές αναφορές, τονίζοντας ότι γνωρίζει τον νέο υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και προσβλέπει σε συνεργασία μαζί του, ενώ για τον Γιάννη Στουρνάρα ανέφερε ότι είχε μαζί του μια πολύ καλή συνεργασία.

Όσον αφορά το «δημοσιονομικό κενό» της περιόδου 2015-2016 υποστήριξε ότι το ΔΝΤ θέλει να καλυφθεί «μέσω διαρθρωτικών παρεμβάσεων» στη φορολογική διοίκηση και στη δημόσια διοίκηση.

Πρόσθεσε δε ότι το Ταμείο θεωρεί πως κάποια φορολογικά μέτρα «πρέπει να επεκταθούν» και ότι σχετική απόφαση θα ληφθεί το φθινόπωρο με το νέον προϋπολογισμό.

Το φθινόπωρο, όπως είπε, θα επιστρέψει και η αποστολή του ΔΝΤ στην Αθήνα.




Προς αυτούς που κοιμούνται ακόμα



Ανέκαθεν στη χώρα μας και όχι μόνο σήμερα που η οικονομική κατάσταση του κράτους είναι εντελώς ρευστή, μια μεγάλη μερίδα πολιτών και ειδικά μεγαλύτερων ηλικιών, επιλέγει να στρέφεται εκλογικά σε κόμματα που τους έχουν κατακλέψει, που τους έχουν κάνει να δουλεύουν δέκα ώρες την ημέρα για τετρακόσια ευρώ, που τους έχουν καταστήσει ξένους στη γη τους, που έχουν τρέψει σε φυγή στο εξωτερικό το γόνιμο τμήμα του λαού, τη νεολαία μας αλλά και στην αυτοκτονία πολλούς συνανθρώπους μας με οικονομικές δυσκολίες. Ο λόγος; Η «ασφάλεια» - το υποτιθέμενο αίσθημα σταθερότητας που παρέχουν οι μεγάλοι παλαιοκομματικής νοοτροπίας πολιτικοί χώροι στον μέσο νεοέλληνα. 

Αυτή ακριβώς η στάση είναι που τους καθιστά ευάλωτους στη χυδαία προπαγάνδα των Μ.Μ.Ε., καθώς ένας άνθρωπος που έχει βολευτεί δεν θα θελήσει ποτέ να δει την αλήθεια ξεκάθαρα, ακόμα κι αν είναι εξώφθαλμη, ακόμα κι αν μέσα τους κρυφά γνωρίζουν τι πρέπει να πράξουν.

Προς όσους λοιπόν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, την κατηγορία των νεοελλήνων που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει πραγματικά με τη Χρυσή Αυγή και τις διώξεις εναντίον της:

1. Δεν είστε «φιλήσυχοι» όπως ισχυρίζεστε. Αν ήσασταν, θα είχατε διαμαρτυρηθεί για τους νεκρούς από την κόκκινη τρομοκρατία συναγωνιστές μας στο Νέο Ηράκλειο, τις δεκάδες ένοπλες παρακρατικές επιθέσεις στα γραφεία μας, για τις βόμβες και για τις άνανδρες ενέδρες ομάδων «αντιφά» σε μεμονωμένους υποψηφίους μας και συναγωνιστές μας, ακόμα και σε γυναίκες. Ποιό φιλειρηνικό σας αίσθημα ακριβώς δικαιολογεί το ότι όταν ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα δέχεται ένοπλες επιθέσεις, δεν τρέχει και τίποτα;

2. Πόσο σέβονται τους θεσμούς της Δημοκρατίας οι «πολιτικά ορθοί» ηγέτες σας όταν δεν έχουν την αξιοπρέπεια να κάνουν έστω μια δήλωση καταδίκης για τα παραπάνω, ώστε να τηρήσουν τα προσχήματα; Τι είδους ισονομία και δημοκρατικά αντανακλαστικά είναι αυτά που υπαγορεύουν ότι οι δημοκρατικές ευαισθησίες αφορούν όλους τους πολιτικούς χώρους εκτός από τον εθνικιστικό;

3. Δεν είστε δίκαιοι, ούτε σέβεστε τους ανώτερους θεσμούς του κράτους, αλλιώς θα είχατε αντιδράσει όταν ο Αρχηγός και οι Βουλευτές ενός νόμιμου βάσει Αρείου Πάγου και εκλεγμένου από τον ελληνικό λαό κόμματος κλείστηκαν στη φυλακή με άκρως αντισυνταγατικές διαδικασίες που έκαναν όλον τον νομικό κόσμο, ακόμα και άλλων πολιτικών πιστεύω, να εξοργιστεί.

4. Δεν είστε πατριώτες, ούτε γνωρίζετε Ιστορία, όπως ισχυρίζεστε. Αν είχατε έστω και ίχνος αγνού πατριωτισμού μέσα σας, δεν θα ψηφίζατε αυτούς που πλέκουν το εγκώμιο στους σφαγείς του Ελληνισμού, αυτούς που θεωρούν τον Κεμάλ μεγάλο ηγέτη, αυτούς που διψάνε ακόμα για Μελιγαλάδες, αυτούς των οποίων οι πολιτικές θέσεις παραβλέπουν ή και υποστηρίζουν τα ποτάμια αίματος αθώων Ελλήνων, τις εκατοντάδες χιλιάδες νεκρών και ξεριζωμένων, αυτούς που νομίζουν ότι μπορούν να διαγράψουν την Ιστορία - την Ιστορία των ΕΛΛΗΝΩΝ και όχι αυτή που σας σέρβιραν στο σχολείο οι ινστρούχτορες της Κ.Ν.Ε. και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α για να σας κάνουν ραγιάδες. 

Δεν είστε πατριώτες όταν αυτή τη στιγμή στηρίζετε εκείνους που κυριολεκτικά ξεπουλάνε κάθε εθνικό πλούτο, κάθε δημόσιο αγαθό, κάθε τι από το οποίο μπορεί να πιαστεί ο ελληνικός λαός προκειμένου να ορθοποδήσει οικονομικά και να μην είναι πια δέσμιος στους τοκογλύφους. Για τον ίδιο λόγο, η ασφάλειά σας είναι επίπλαστη και μελλοντικά, που θα σας ξαναπροδώσουν, ίσως να είναι πολύ αργά για την Ελλάδα.

Είναι δύσκολο να εικάσουμε τι άλλο πρέπει να υποστεί αυτή η πατρίδα και όσοι την κατοικούν ώστε να ξυπνήσουν οι οπαδοί του ραγιαδισμού. Ωστόσο, ακόμα κι αν ορισμένοι επιλέξουν να συνεχίσουν τη ζωή τους εμπιστευόμενοι τα βοθροκάναλα και τα λαμόγια, με τυφλή εμπιστοσύνη στους μεγαλοδημοσιογράφους που μας συκοφαντούν καθημερινά, η Νύχτα αυτή που διανύουμε εμάς θα μας κάνει μόνο πιο δυνατούς, επειδή θα ξέρουμε ότι δεν προδώσαμε τις Ιδέες μας και ότι τα μελλοντικά Ελληνόπουλα θα προλάβουν να μάθουν Πατρίδα, ακόμα κι αν κάποιοι δεν νοιάστηκαν για αυτά.

«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει τους μπάτσους του Τούρκου, που είναι σκλάβος του φόβου του. Ο ραγιάς είναι μισός άνθρωπος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα. Τον κυνηγάς και κρύβεται. Τον δέρνεις και ακόμα σκύβει. Τον σκοτώνεις και σωπαίνει...»

Ίων Δραγούμης