ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΑΛΛΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΣΙΑ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΕΣ ΖΥΜΩΣΕΙΣ

Φιλελεύθεροι και αριστεροί χέρι-χέρι




Αλλάζουν φανέλα. Μπαράζ «μεταγραφών» στο κυνήγι της ψήφου.Ψωνίζουν από τα αζήτητα του υπό πτώχευση νεοφιλελευθερισμού.
Θρύψαλα η βιτρίνα της αριστεράς <<οι μάσκες έπεσαν πιο γρήγορα.>>

Αποκαλυπτική κίνηση μετάλλαξης των πολιτικοϊδεολογικών χαρακτηριστικών τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και τμήμα της αριστεράς με σκοπό μια εκλογική και όχι ιδεολογική συνεργασία

«Το ΠΑΣΟΚ, κόμμα με  ιδιαίτερα πολιτικά χαρακτηριστικά των προηγούμενων τριών δεκαετιών, δείχνει να σβήσει στα χέρια των κηρύκων του ελληνικού νεοφιλελευθερισμού, τους κ. Στέφανο Μάνο και Ανδρέα Ανδριανόπουλο».


Βερέμηδες και Αλιβιζάτοι, πήγαν στο 2ο συνέδριο της Δράσης για να πουν τα γνωστά εθνομηδενιστικά τους 

Προηγήθηκαν σε ψήφους οι Στέφανος Μάνος, Μιράντα Ξαφά (ναι, αυτή του ΔΝΤ), Tάσος Αβραντίνης, Γιάννης Ληξουριώτης, Αντύπας Καρίπογλου, Ιωάννα Στεφανάκη, Φίλιππος Κιτσόπουλος, Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης, Στρατής Μούγερ, Ολύμπιος Ράπτης... Το περασμένο Σάββατο, πραγματοποιήθηκε το 2ο Συνέδριο της νεοφιλελεύθερης & εθνομηδενιστικής Δράσης του Στέφανου Μάνου. 

Τα παραπάνω ονόματα, είναι κάποια από τα ονόματα αυτών που εξελέγησαν στην 25μελή ΚΕ του (εκλογικά ανύπαρκτου) κόμματος. Όλοι λοιπόν αυτοί ενέκριναν την «πρόταση» για την οικονομία, ζητώντας, μεταξύ άλλων, «δραματική μείωση των δαπανών του Δημοσίου» (κι όποιον πάρει ο χάρος) και αποκρατικοποιήσεις (ξεπουλήματα)

Με λίγα λόγια, δεν θέλουν στρατό, Παιδεία, υγεία και βάλτε με το μυαλό σας και τι άλλο. 

Μάθαμε επίσης ότι η Δράση, η οποία συνεδρίασε στον Παράδεισο Αμαρουσίου (συνεδριακό κέντρο Δαΐς), θα μετάσχει στις επόμενες εκλογές. 

Θα ανταγωνιστεί, φάινεται, τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας για τις ελάχιστες ψήφους κάποιων νεοφιλελεύθερων. Η Δράση θα συνεργαστεί και με τη Φιλελεύθερη Συμμαχία... Όσο για τους τελευταίους, ένας μόνο τίτλος από την ιστοσελίδα τους, λέει πολλά: «Για την καταδίκη αντιρρησία συνείδησης από στρατοδικείο: Ας τελειώνουμε με τα κατάλοιπα της στρατοκρατίας». 

Όσο για το συνέδριο της Δράσης, πρώτος ομιλητής ήταν ο γνωστός για τις απόψεις του Πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο οποίος μίλησε με θέμα «Η ευκαιρία για ανάπτυξη και απασχόληση»... 

Φυσικά, από ένα τέτοιο πάρτι εθνομηδενισμού και νεοφιλελευθερισμού, δεν θα μπορούσαν να λείψουν ο υποστηρικτής της Ρεπούση και αντιπρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ Θάνος Βερέμης, ο οποίος μίλησε με θέμα «Η στιγμή της συλλογικότητας» με ομιλητές τους Θάνο Βερέμη, ο εμπνευστής του λαθρονομοσχεδίου και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος, αλλά και ο άνθρωπος της Δράσης στο Δήμο Αθηναίων, ο αντιδήμαρχος και αντιπρόεδρός της Τάσος Αβραντίνης. Α, ήταν κι ο Μπουτάρης παρών.

Ο Πούτιν στο πλευρό του Σαμαρά

Ο Πούτιν στο πλευρό του Σαμαρά


Όταν ο Αντώνης Σαμαράς πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία, προκειμένου να έχει επαφές υψηλού επιπέδου, και βεβαίως με τον ίδιο τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη της Μόσχας, Βλαντιμίρ Πούτιν, όλοι κατάλαβαν ότι κάτι άλλαζε για την Ελλάδα.

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ξανάπιασε το νήμα των  
ειλικρινών σχέσεων συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσία, από την εποχή της πρωθυπουργίας του Κώστα Καραμανλή. 
Ένα νήμα το οποίο εγκατέλειψε ο Γιώργος Παπανδρέου, επί ημερών του οποίου οι σχέσεις των δυο χωρών πέρασαν από βαρομετρικό χαμηλό.

Μερικές μέρες μετά την επίσκεψη Σαμαρά στη Μόσχα λοιπόν, ρωσικό site δημοσίευσε σκίτσο του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και του Ρώσου πρωθυπουργού και εν αναμονή Προέδρου, πάνω σε αρκούδες, να φορούν τη στολή του Κόκκινου Στρατού, να πυροβολούν και να φωνάζουν «χτύπα την κρίση».

Μια εικόνα που απεικονίζει εύγλωττα το κλίμα που επικράτησε στη Ρωσία κατά την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στη Μόσχα, και δείχνει το μέλλον, για το πώς θα μπορούσε να διατυπωθεί ένας επαρκής αντίλογος στην ύφεση.

http://www.statesmen.gr/

Κάτω τα χέρια από τα ταξίδια του Γιώργου ρε ΠΑΣΟΚοι!!!

Κάτω τα χέρια από τα ταξίδια του Γιώργου ρε  ΠΑΣΟΚοι!!!


Εισηγήσεις να μην μεταβεί αυτή την εβδομάδα στο Ισραήλ, όπου έχει προσκληθεί από το Ισραηλινό Ινστιτούτο, δέχεται ο Γιώργος Παπανδρέου. Σύμφωνα με Τα Νέα, αρκετά στελέχη του κόμματος πρότειναν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να παραμείνει στην Αθήνα και να αναλάβει πρωτοβουλίες, κρίνοντας ότι, εν όψει της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και μεσούσης μιας από τις κρισιμότερες περιόδους για το μέλλον της χώρας, το κόμμα πρέπει να έχει παρόντα αρχηγό. 

Πάντως, συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έλεγαν ότι...

«κατά πάσα πιθανότητα θα μεταβεί στο Ισραήλ», ενώ και το Ισραηλινό Ινστιτούτο που τον έχει προσκαλέσει ως κεντρικό ομιλητή στις εργασίες του την Τετάρτη αναφέρει την παρουσία του κ. Παπανδρέου στο επίσημο πρόγραμμά του.

Χαρακτηριστική του κλίματος που επικρατεί στην Ιπποκράτους είναι η προσπάθεια συλλογής υπογραφών από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κάτω από κείμενο που θα ζητούσε αντικατάσταση του κ. Παπανδρέου. 

Η προσπάθεια αυτή σταμάτησε, όμως πολλά στελέχη εκτιμούν ότι οι εξελίξεις επιβάλλουν την παρουσία ενός δυναμικού αρχηγού που θα ασχολείται με τη σύνθεση των απόψεων στο εσωτερικό του κόμματος και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. 

Μιλώντας στον Βήμα 99,5, η Βάσω Παπανδρέου επανέλαβε ότι «ο Γ.Παπανδρέου θα έπρεπε ήδη να έχει φύγει, ώστε να υπάρχει συνοχή και καλύτερος συντονισμός στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι εύκολο να ανακάμψει το ΠΑΣΟΚ».

«Το ΠΑΣΟΚ έχει μεγάλο πρόβλημα με την πολιτική που ακολουθήσαμε και τη διαχείριση της πολιτικής. Θα πρέπει να κοιτάξουμε να μαζέψουμε τα κομμάτια μας» είπε.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης επανέφερε, πρόσφατα, την πρότασή του για εκλογή ηγεσίας από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε στην εφημερίδα Real News ότι «το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι η έλλειψη ηγεσίας».

ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ


ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ 
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ


Στη λογική ότι η στήριξη των τριών κομμάτων δεν μπορεί να είναι «αλά καρτ», ο Γ. Παπανδρέου δεσμεύτηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις του την επιτυχή κατάληξη της διαπραγμάτευσης, το νέο δανειακό... 
πρόγραμμα και το PSI. Παράλληλα, ο Γ. Παπανδρέου έδωσε τη γενική εξουσιοδότηση στον κ. Παπαδήμο για να χειριστεί τα θέματα στις Βρυξέλλες.

O Αντ. Σαμαράς (όπως και ο Γ. Καρατζαφέρης), σύμφωνα με συνεργάτες του, ζήτησε από τον πρωθυπουργό μετά το τέλος της διαπραγμάτευσης (δηλαδή της Συνόδου Κορυφής), και πριν από την επικύρωση της όποιας συμφωνίας, να υπάρξει επικοινωνία με τους αρχηγούς, προκειμένου να ενημερωθούν. Είναι πασιφανές -όπως άλλωστε έγκυρες πληροφορίες τονίζουν- ότι δεν αποκλείεται να συγκληθεί νέα σύσκεψη αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου το αργότερο την Τετάρτη, καθώς οι ημερομηνίες πιέζουν για να κατατεθούν εγκαίρως προς ψήφιση στη Βουλή τα κρίσιμα νομοθετήματα. 

Το μεγάλο στοίχημα, εάν και εφόσον υπάρξει συμφωνία στις Βρυξέλλες, μεταφέρεται αμέσως μετά στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων, που θα κληθούν να συμφωνήσουν και να ψηφίσουν διάφορες «ανατροπές» για τα εισοδήματα εργαζομένων και συνταξιούχων. 

«Η επιτυχής για τα συμφέροντα της χώρας ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων θα διασφαλίσει τη χρηματοδότηση της χώρας, θα δώσει ρευστότητα στην Οικονομία (μέχρι το 2020), σιγουριά και ασφάλεια στον πολίτη, τον καταθέτη και τον επενδυτή» επεσήμανε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στη σύσκεψη και επιδιώκοντας να περάσει την άποψη ότι η διαπραγμάτευση γίνεται για ένα ενιαίο πακέτο και όχι ξεχωριστά για κάθε θέμα.