ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Ο ΠΟΥΤΙΝ, ΟΙ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ… ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΔΕΣ



Μέσα στους σχεδόν δύο μήνες διακυβέρνησης της χώρας από τους Τσιπροκαμμένους, το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να στήσουν έναν φοβερό προπαγανδιστικό μηχανισμό (ας είναι καλά τα μυστικά κονδύλια…), που κάνει το μαύρο άσπρο και προσφέρει φρούδες ελπίδες στους Έλληνες. Στο θέμα αυτό έχουν κατά πολύ ξεπεράσει ακόμα και τους «μετρ» του είδους, Σαμαροβενιζέλους!

Ενώ, λοιπόν, από την πρώτη στιγμή η νέα συγκυβέρνηση φρόντισε να αποκαλύψει τις προθέσεις της εις ότι αφορά τις σχέσεις με τη Ρωσία («δεν πρόκειται ποτέ να ζητήσουμε χρήματα από τη Ρωσία», όπως είπε ο Βαρουφάκης), τα παπαγαλάκια επιμένουν να παραμυθιάζουν αγρίως τον ελληνικό λαό, ότι τα πράγματα είναι…διαφορετικά. 

Σε κάποιο απ’ αυτά, που κάποτε το είχα σε υπόληψη, διάβασα την εξωφρενική είδηση, ότι ο πρόεδρος Πούτιν υπέγραψε για την τράπεζα Ανάπτυξης των χωρών του οργανισμού BRICS (αληθές) για να χρηματοδοτήσει την… Ελλάδα (παραμύθια της Χαλιμάς) και ότι οι Τσίπρας και Καμμένος πάνε στη Ρωσία στις 9 Μαΐου για να φέρουν τα… λεφτά (κάντε όρεξη).

Η αλήθεια είναι πως οι Τσιπροκαμμένοι είναι αμερικανόπληκτοι και ο μόνος λόγος του ταξιδιού τους στη Μόσχα την 9η Μαΐου θα είναι αφενός για να μοστράρουν με φόντο σημαίες της εποχής του πολέμου (με σφυροδρέπανα) για να δείξουν έτσι την αριστεροφροσύνη τους και αφετέρου να έχουν μια χειραψία με τον πρόεδρο Πούτιν για να κρύψουν τη δουλοφροσύνη τους στους παγκόσμιους αφέντες.

Έλεος πια με τα τιποτένια παπαγαλάκια του διαδικτύου, που κοροϊδεύουν τον κοσμάκη. Όχι άλλο κάρβουνο καρβουνιάρηδες!


Γιώργος Αποστόλου


Πίσω από τις λέξεις κρύβεται η επέκταση του Μνημονίου που φέρνει ο Αλέξης



«Πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης». Οι γνωστοί αυτοί στίχοι αντικατοπτρίζουν και τη σύγχρονη πολιτική πραγματικότητα, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας φροντίζει να κρύβει τις αληθινές του προθέσεις πίσω από τις λέξεις που ξεστομίζει και τον τρόπο με τον οποίο τις χρησιμοποιεί. Πριν από ένα μήνα περίπου (13 Φεβρουαρίου 2015) είχε κάνει την εξής δήλωση: «Το μνημόνιο, όπως το γνωρίσαμε, ξεχάστε το». Την Τρίτη 10 Μαρτίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε, με τη σειρά του, ότι «Η τρόικα είναι παρελθόν, με τον τρόπο που τη γνωρίσαμε».

Ο κοινός παρονομαστής στις δύο δηλώσεις, οι οποίες έγιναν με χρονική διαφορά ενός μηνός, είναι στην έκφραση «όπως το γνωρίσαμε – με τον τρόπο που τη γνωρίσαμε». Δηλώσεις έντεχνα στημένες και με σαφή αποπροσανατολιστικό περιεχόμενο, καθώς δεν καθορίζεται επακριβώς η κατάργηση του μνημονίου και της τρόικα, αλλά η μεταμόρφωσή τους ώστε να γίνουν «αγνώριστες». Παρά τον φαινομενικό εντυπωσιακό τρόπο άρνησης του μνημονίου και της τρόικα, εν τούτοις τα λεγόμενα αυτά δεν εμπεριέχουν καμία σαφή δέσμευση, αλλά δίνουν τον χώρο για την εξάπλωση «εναλλακτικών» σχεδίων.

Η ουσία βρίσκεται στη συνέχιση του μνημονίου και την παραμονή της τρόικα, ακόμη και αν ονοματιστούν αλλιώς, όπως κάποιοι άλλοι βάφτιζαν στο παρελθόν το κρέας ως ψάρι. Πίσω, λοιπόν, από τις λέξεις που χρησιμοποιεί ο Αλέξης Τσίπρας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και το οποιοδήποτε άλλο στέλεχος της συγκυβέρνησης κρύβεται η επέκταση της δανειακής σύμβασης και η συνέχιση της μνημονιακής κατοχής.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ