ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011


ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΛΙΓΟ ΚΑΘΟΛΟΥ





Σε θυμάμαι, Γεώργιε Α. Παπανδρέου, απο μικρός που ήμουν, τότε όταν είχα ρωτήσει τον συχωρεμένο τον πατέρα μου (μέσα στην παιδική μου αφέλεια) το τι γύρευε ένας τόσο μικρός σε ηλικία άντρας μέσα στη Βουλή κι εκείνος μου είπε "Τι να γυρεύει; Ο Ανδρέας κοιτάζει να αποκαταστήσει τα παιδιά του!"

"Να αποκαταστήσει τα παιδιά του"... Δε μου καθότανε καλά η όλη φάση... Δηλαδή τι εννοούσε ο "γέρος"! Οποιος πολιτικός έχει γιούς και θυγατέρες, θα τους έκανε και βουλευτές για να τους...αποκαταστήσει; "Και τι είναι η πολιτική πατέρα, δουλειά"; "Αμέ, δουλειά και μάλιστα απ΄τις πιο αποδοτικές γιε μου!"

Και να σου σήμερα, Γεώργιε Α. Παπανδρέου, να επιβεβαιώνεις με τον χειρότερο τρόπο τα λόγια ενός ανθρώπου που δεν ήξερε και πολλά γράμματα και που απέδωσε επ΄ακριβώς αυτό που πραγματικά είσαι, ένας αποκαταστημένος γιός ενός πολιτικού.

Ο ...Διάδοχος σα να λέμε! Ο Διάδοχος του..."Σουλτάνου"! Το "παιντί" της Μάργκαρετ! Ο μοσχαναθρεμμένος γιός!

Κι όμως, εσύ, έλαβες πριν δυό χρόνια την Ύψιστη τιμή να κυβερνήσεις έναν λαό, που ήταν δεκάδες χιλιόμετρα πιο πάνω απο σένα!

Εναν λαό, που και μόνο το εθνικό όνομα που έφερε, ήταν αρκετό για να σε κάνει να νοιώθεις δέος... Εσύ, που επειδή δεν μπόρεσες ποτέ σου να φτάσεις ούτε στα μισά αυτού του ύψους, τον μισούσες και τον εχθρευόσουν ανέκαθεν αυτόν τον λαό...

Δεν ήρθες όμως σε αυτή τη θέση τυχαία Γεώργιε Α. Παπανδρέου. Ούτε σε επέλεξαν τυχαία αυτοί που σε επέλεξαν. Κι επειδή ήξεραν πως θα ήταν πολύ δύσκολο να σταθείς ως κυβερνήτης αυτού του λαού με αυτό το ανάστημα, φρόντισαν απο πριν να τον "μεταλλάξουν". Να τον κάνουν ίσο κι όμοιο με σένα. Να τον κάνουν να χαμηλώσει πολύ το ανάστημά του. Να τον διαφθείρουν. Να τον "παχύνουν" με πολλά λεφτά στη τσέπη (που δεν ήταν δικά του), να τον εξαφανίσουν ηθικά, να τον μετατρέψουν σε "φτηνιάρα πόρνη" που θα κοιτάζει μόνο το χρώμα του χρήματος για να έχει πάντα τις ανέσεις της. Να τον απομακρύνουν απο τη γνώση που του κληροδότησαν οι παππούδες του. Να τον κάνουν να ξεχάσει το παρελθόν του, να μισήσει τη σημαία του, να μισήσει τον ίδιο του τον εαυτό.

Αυτοί οι άνθρωποι που σε καθοδήγησαν ως εδώ και σου έδωσαν τα σκήπτρα του κυβερνήτη, είχαν όλους τους μηχανισμούς αλλοτρίωσης στα χέρια τους. Χρησιμοποίησαν ό,τι πιο τέλειο όπλο υπήρχε στη διάθεσή τους, ό,τι πιο σύγχρονο σε θέματα αυθυποβολής και ελέγχου του νού. Ο,τι πιο τέλειο σε υπόγεια προπαγάνδα και ψυχική λοβοτομή. Έκαναν όμως ένα τραγικό λάθος, όχι απο έλλειψη εξυπνάδας, αλλά απο έλλειψη ΓΝΩΣΗΣ. Δεν υπολόγισαν το αθάνατο DNA αυτού του Λαού. Αυτό ήταν το λάθος τους. Κι απ αυτό το λάθος θα προκύψει και η καταστροφή τους αργότερα.

Ενας λαός που δημιουργεί την ωραιότερη μυθολογία του κόσμου, διαμορφώνοντάς την έτσι ούτως ώστε αυτή να είναι και ο καθρέφτης των ελαττωμάτων και προτερημάτων του, τουτέστιν ο καθρέφτης του πνευματός του, δεν μπορεί να τιθασευτεί από κανέναν.

Αντί δηλαδή να φέρεις τα πράγματα εκεί που ηθελαν τα αφεντικάκια σου λόγω του υποτακτικού σου χαρακτήρα, τα κανες μπάχαλο. Πάνε και τα σχέδια, πάνε και τα οράματα (των αφεντικών σου), πάνε και όλα.

Και ξέρεις τι κατάφερες τελικά Γεώργιε Α. Παπανδρέου; Χωρίς να κουνήσεις κάν το μικρό σου δαχτυλάκι;

1) Να σε μισήσει ένας ολόκληρος λαός! Ακόμη κι αυτοί οι ίδιοι οι ΠΑΣΟΚοι!
2) Να θέλει να σε ...στραγγαλίσει η χιτλερική Μέρκελ!
3) Να θέλει να σε ...παλουκώσει με απέραντη ευχαρίστηση ο - κατα τα άλλα ευγενέστατος - Σαρκοζί!
4) Να θέλει να σε ...εξαφανίσει απο προσώπου γής ο Σώρος!
5) Να θέλει να σε χώσει στο πιο ανήλιαγο μπουντρούμι ο "για σενα θυσιάστηκα τσογλάνι" Στρος-Καν!
5) Να θέλει να σε ...στείλει στο Γκουαντάναμο ο Ομπάμας!
Δηλαδή μικροπράγματα, απλώς ΟΛΗ Η ΥΦΗΛΙΟΣ να θέλει την ...κεφαλή σου επι πίνακι και τον κ..λο σου παλουκωμένο! Αν αυτό δεν είναι απόρροια του ...αθάνατου DNA των πιο ευτελών ελαττωμάτων του Ελληνα που έχεις μέσα σου, τότε τι είναι; Αν ο ολοκληρωμένος Ελληνας είναι απο μόνος του μια βόμβα νετρονίου, εσύ από μόνος σου είσαι πυρηνικός αντιδραστήρας τριών εκατομμυρίων πυρηνικών βομβών! Και μπορείς, ως ένας άλλος Κλουζώ, να τινάξεις όλη την υδρόγειο στον αέρα!

Προς το παρόν, έχεις ήδη τινάξει στον αέρα τη χώρα και τον λαό που κλήθηκες να κυβερνήσεις. Μέσα σε ένα απίστευτα μικρό χρονικό διάστημα, μόλις δύο ετών! Μόνο εσύ θα μπορούσες να το καταφέρεις!

"Τι μου ΄κανες ρε! Είδες τι έπαθα εξ αιτίας σου; Μου την έφερες

Σε τι κόσμο ζουν οι άνθρωποι!


Φαίνεται ότι τους διαφεύγει ότι τέλειωσε το παραμύθι που έλεγε στο εξωτερικό ο Πρωθυπουργός και αναμασούσαν διάφοροι ανόητοι δημοσιογράφοι του διεθνούς τύπου, σύμφωνα με το οποίο ο λαός στηρίζει την πολιτική λιτότητας.

Και αν κάποιος το πίστευε στη κυβέρνηση, δεν μπορεί, κάτι θα έχει ακούσει από τις καθημερινές διαψεύσεις των δημοσκοπήσεων, των κινητοποιήσεων, τωναυτοκτονιών, των λυγμών ενός λαού.

Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός για να κρατηθεί στην εξουσία (ναι! Ομιλώ για εκείνον που έλεγε ότι δεν τον νοιάζει το «πολιτικό κόστος») επιλέγει να συνομιλεί συνεχώς με τον πιο σκληρό πυρήνα της διαπλοκής και όχι με την κοινωνία, όλα αυτά και άλλα πολλά αποτελούν αποδείξεις για το αντίθετο.

Πολλοί υποστηρίζουν, ότι οι τρεις, «η τρόικα εσωτερικού» όπως τους χαρακτηρίζει ο λαός, δεν απευθύνονται στην πραγματικότητα στους πολίτες.

Η «τρόικα εσωτερικού» δεν απευθύνεται ούτε στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ούτε στο εσωτερικό ακροατήριο της χώρας, αλλά στο εξωτερικό. Στην αυθεντική τρόικα, διαδηλώνοντας την θέλησή τους να υπηρετήσουν πιστά και σκληρά τις απαιτήσεις της

Οι αγαπημένοι της τρόικας και της διαπλοκής κατηγορούν την κοινωνία για παραβίαση των δημοκρατικών κανόνων!
Συνεργασία αριστεράς και δεξιάς εναντίον των ελίτ




Η Κεντροδεξιά ή θα είναι λαϊκή, ή δεν θα υπάρχει
Και ενώ αυτοί οι πλουτοκράτες ληστές χρησιμοποιούν κάθε μέσο και πόρο που έχουν στη διάθεσή τους για να κατευθύνουν την πολιτική κατάσταση, υπονομεύοντας ακόμη και τα κινήματα διαμαρτυρίας, υπάρχει το ενδεχόμενο επιτέλους, να ξεσπάσει μια σκληρή λαϊκή αντίδραση εναντίον τους.

Η κλιμακούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια επιδεικνύει μια καταπληκτική σύγκλιση μεταξύ της παραδοσιακής αριστεράς και της παραδοσιακής δεξιάς, που αν εκδηλωθεί με ενότητα, θα αποτελέσει ισχυρή δύναμη, η οποία και θα ήταν ικανή να διαλύσει τις ελίτ που κυβερνούν την Αμερική και τον κόσμο.
Το ΠΑΣΟΚ κήρυξε στάση πληρωμών!


Με ένα SMS, που στάλθηκε στα κινητά όλων των εργαζομένων του κόμματος, το ΠΑΣΟΚ πληροφόρησε ότι θα πληρωθούν με καθυστέρηση δύο εβδομάδων, κηρύσσοντας ουσιαστικά με την σειρά του στάση πληρωμών!

Συγκεκριμένα, το περιεχόμενο του μηνύματος ήταν το ακόλουθο:

"Σας ενημερώνουμε ότι οι αποδοχές μηνός Οκτωβρίου θα καταβληθούν έως τις 15 Νοεμβρίου, λόγω καθυστέρησης της χορήγησης της τρίτης δόσης της κρατικής χρηματοδότησης.

Ευχαριστώ για την κατανόηση,

Ροβέρτος Σπυρόπουλος".

  Το -κατά GAP- περίγραμμα του Πατριώτη






Για να δούμε λοιπόν το περίγραμμα του Πατριώτη:

Πατριώτης είναι εκείνος που όταν είναι Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, λέει σε όλα ΟΧΙ και εκβιάζει την κυβέρνηση στο όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας, προκειμένου να διεξαχθούν εκλογές, για να αναρριχηθεί στην Εξουσία !

Πατριώτης είναι εκείνος που συνιστούσε στους αδελφούς Κύπριους να ταχθούν υπέρ του κατάπτυστου Σχεδίου Ανάν, που θα έβαζε ταφόπλακα στον αγώνα των ελληνοκυπρίων για μια δίκαιη λύση του Κυπριακού, που εδώ και πολλά χρόνια ταλανίζει το ελληνικό έθνος !

Πατριώτης είναι εκείνος που συμμετέχει προεκλογικά, σε πορείες, διαδηλώσεις, αποκλεισμούς λιμανιών κλπ και μάλιστα με σηκωμένες γροθιές υποσχόμενος ότι μόλις γίνει πρωθυπουργός θα τα επαναφέρει όλα στη προτεραία τους κατάσταση !

Πατριώτης είναι εκείνος που όταν πουλιόταν η καταχρεωμένη ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, ως αντιπολίτευση αντιτίθετο και έλεγε ότι το πρώτο πράγμα που θα κάνει όταν γίνει κυβέρνηση, θα την επαναγοράσει και θα την κάνει κρατική επιχείρηση !

Πατριώτης είναι εκείνος που με τη στάση του ως αντιπολίτευση ζητούσε με το παραμικρό την παραίτηση της κυβέρνησης ή μελών του υπουργικού συμβουλίου, για οποιοδήποτε θέμα προέκυπτε (φωτιές, χιόνια, ατυχήματατα κλπ) !

Πατριώτης είναι εκείνος που υπέσκαπτε τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία προκειμένου να κατασκευασθεί ο αγωγός Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης και που θα καθιστούσε την Ελλάδα ενεργειακό κέντρο για την Ευρώπη, πράγμα που το πέτυχε ευθύς ως ανέλαβε την πρωθυπουργία, κατ΄απαίτηση προφανώς της γενέτειρας Αμερικής !

Πατριώτης είναι εκείνος που πριν τις εκλογές διαλαλούσε σε κάθε υψηλό τόνο και με έμφαση ότι «λεφτά υπάρχουν» , παρότι γνώριζε πάρα πολύ καλά την οικονομική κατάσταση της Χώρας !

Πατριώτης είναι εκείνος που ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνομιλούσε κρυφίως με τους υπεύθυνους του ΔΝΤ αλλά προφανώς και με άλλους, προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα επί πρωθυπουργίας του στο ΔΝΤ, άσχετα αν σε προεκλογικές του συνεντεύξεις του, διαβεβαίωνε πως μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν καταστροφική !

Πατριώτης είναι εκείνος που προεκλογικά έλεγε ότι δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι, αυξήσεις ΦΠΑ κλπ αλλά μετά τις εκλογές επιβάλει φόρους σε ότι κινείται και είναι ακίνητο επί δικαίων και αδίκων!

Πατριώτης είναι εκείνος που αναλαμβάνοντας την διακυβέρνηση της Χώρας, ξεχνά τις προεκλογικές του υποσχέσεις, πράγμα που συνιστά και ποινικό αδίκημα, και αρχίζει να διαμορφώνει κλίμα χρεοκοπίας !

Πατριώτης είναι εκείνος που ως πρωθυπουργός αυτός και οι υπουργοί του, κατηγορούν τον λαό ως διεφθαρμένο, τεμπέληδες και κρατικοδίαιτους, άσχετα αν όλα αυτά τα ανέδειξε και τα εξέθρεψε κατά κύριο μέρος η σοσιαλιστική του παράταξη !

Πατριώτης είναι εκείνος που ενώ αποδεικνύεται ότι μέλη του κόμματός του, ενέχονται σε αξιόποινες πράξεις και διακίνηση μαύρου χρήματος, με διάφορα πολιτικά τερτίπια προσπαθεί να μετακυλήσει τις ευθύνες, στους πολιτικούς του αντιπάλους!

Πατριώτης είναι εκείνος που από τη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της Χώρας και υπήρχε τρόπος να μην οδηγήσει τη Χώρα στα πρόθυρα χρεοκοπίας και κατάρρευσης, καλλιεργούσε κλίμα ανασφάλειας, αναποτελεσματικότητας, αυτός ταξίδευε στις πρωτεύουσες της Ευρώπης και απειλούσε τους πάντες ότι έχει ένα πιστόλι στο τραπέζι έτοιμο να εκπυρσοκροτήσει κατά πάντων και προς οποιαδήποτε κατεύθυνση με αποτέλεσμα να οδηγηθεί η Χώρα στο ΔΝΤ και στις ορέξεις των δανειστών μας!

Πατριώτης είναι εκείνος που ως Αρχηγός της ΚΟ, διαγράφει με το έτσι θέλω τους βουλευτές που ψηφίζουν αντίθετα από αυτό που θέλει ο αρχηγός αλλά είναι σύμφωνα με τη συνείδησή τους και επιτάσσει άλλωστε και το Σύνταγμα της Χώρας !

Πατριώτης είναι εκείνος που με την οικονομική του πολιτική οδηγεί τον λαό στην φτώχεια, την κατάθλιψη, την εξαθλίωση και όταν αυτός ο λαός αντιδρά με απεργίες διαμαρτυρίες κλπ άλλες εκδηλώσεις, αυτός κάνει πως δεν βλέπει και δεν ακούει και ομιλεί για συντεχνίες που θέλουν το κακό της χώρας τους!

Πατριώτης είναι εκείνος που εκτοξεύει απειλές κατά πάντων που αντιτίθενται στην εφαρμοζόμενη από το ίδιο πολιτική, που εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι δεν οδηγεί πουθενά παρά μόνο στη χρεοκοπία και την διατήρησή του στην εξουσία !

Πατριώτης είναι εκείνος ο ηγέτης, που ενώ ο λαός του προσπαθεί να βρει τον τρόπο να πληρώσει τους φόρους, τα τέλη και τις εισφορές, που του επιβάλει η κυβέρνηση που ηγείται και που δεν μπορεί να συλλάβει την φοροδιαφυγή και την φοροκλοπή, μεταθέτει την είσπραξη φόρων από μισθωτούς και συνταξιούχους και μάλιστα στην πηγή του εισοδήματος !

Πατριώτης είναι εκείνος που χρησιμοποιεί τα ΜΑΤ και τα χημικά, για να ξυλοφορτώνει τους αγανακτισμένους πολίτες που συρρέουν στις πλατείες για να διαμαρτυρηθούν για τα εξοντωτικά μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση εις βάρος τους!

Πατριώτης είναι εκείνος που αποδέχεται να νομοθετεί και μερικές φορές αντισυνταγματικά, σε ένα κοινοβούλιο, περικυκλωμένο από σιδηρά κιγκλιδώματα και αστυνομικές δυνάμεις, επειδή φοβούνται τον ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΛΑΟ (εδώ γελάμε παταγωδώς) !

Πατριώτης είναι εκείνος που δεν τολμά να αποπέμψει ούτε έναν από τους πολλούς υπουργούς του, είτε γιατί αυτοί τον αμφισβητούν είτε γιατί κάνουν τέτοιες παραλείψεις βλαπτικές για τη χώρα, όπως η μη ύπαρξη, μεσούντος Οκτωβρίου, Βιβλίων στα σχολεία !

Πατριώτης είναι εκείνος που για όλα τα στραβά φταίνε οι άλλοι και όχι αυτός που τα έκανε !

Πατριώτης είναι εκείνος που δέχεται να έρχονται στην Ελλάδα κομισάριοι της ΕΕ και του ΔΝΤ, και να ομολογούν οι υπουργοί του ότι λαμβάνουμε αυτό ή το άλλο μέτρο, γιατί το επιβάλει η ΤΡΟΙΚΑ !

Πατριώτης είναι εκείνος που στις 19:00 εξαπολύει πολιτικές ύβρεις εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στις 20:00 συναντάται μαζί του και του ζητά συναίνεση !

Αυτά τα ολίγα αλλά υπάρχουν και άλλα πολλά ….

Ε, αν αυτός είναι πατριώτης όλοι οι άλλοι, εμείς δηλαδή ο λαός, είμαστε ηλίθιοι που ανεχόμαστε τέτοιους πατριώτες.