ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΠΑΕΙ... CCC ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟ FITCH ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΑΝΑ ΠΑΣ ΣΤΙΓΜΗ..!



Στην επιβεβαίωση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής αξιολόγησης «CCC» για την Ελλάδα προχώρησε ο διεθνής οίκος Fitch.Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του οίκου αξιολόγησης, η απουσία πρόσβασης στις αγορές, οι αβέβαιες προοπτικές μιας έγκαιρης εκταμίευσης κεφαλαίων από τους θεσμούς και οι σφιχτές συνθήκες ρευστότητας στον εγχώριο τραπεζικό κλάδο, ασκούν ακραίες πιέσεις στην ελληνική κρατική χρηματοδότηση. 


«Αναμένουμε ότι η κυβέρνηση θα επιβιώσει από την τρέχουν συρρίκνωση ρευστότητα χωρίς να αθετήσει τις πληρωμές της στους ιδιώτες ομολογιούχους, παρόλα αυτά το σενάριο μιας στάσης πληρωμών παραμένει πιθανό».



Όπως αναφέρει ο οίκος, το πλήγμα στην επενδυτική και καταναλωτική εμπιστοσύνη έχει εκτροχιάσει την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας με την ζημιά να παίρνει χρόνο επουλωθεί, ακόμη και αν οι προοπτικές για την επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος βελτιωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες. 



Όσον αφορά στη διαπραγμάτευση, ο διεθνής οίκος αναφέρει πως η ελάχιστη απαίτηση του Eurogroup θα είναι η ελληνική κυβέρνηση να αποδείξει ότι έχει λάβει κάποια νομοθετικά μέτρα σχετικά με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις προτού εκταμιεύσει τα κεφάλαια. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, οι ίδιες οι μεταρρυθμίσεις δεν έχουν ακόμη συμφωνηθεί. Επομένως, ο χρόνος τελειώνει.



Ταυτόχρονα σε «CCC» υποβάθμισε την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας και ο οίκος αξιολόγησης DBRS, διατηρώντας τις προοπτικές αρνητικές.



Ο οίκος εξέφρασε τις ανησυχίες του για την ικανότητα της νέας ελληνικής κυβέρνησης να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες, ενώ επεσήμανε πως η χώρα εχει ανάγκη από την στήριξη των επίσημων πιστωτών της, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Κομισιόν, η συμφωνία με τους οποίους είναι απαραίτητη για τη σταθερότητα και τη ρευστότητα της οικονομίας.


Επίσης δεν παρέλειψε να αναφέρει την αύξηση της αβεβαιότητας ως προς το αν η Ελλάδα και οι πιστωτές της θα καταλήξουν σε μια συμφωνία



ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ 
Ο ΑΠΟΠΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ... 
ΤΩΡΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΜΑΣ...!!!


Επεκτείνεται και εκτός συνόρων το μέτρο μετά τα Ταμεία, τους ΟΤΑ και τα ΝΠΙΔ - Για κρίσιμη κατάσταση μιλάνε στο υπουργείο Εξωτερικών

Σε μια πρωτοφανή κίνηση προχώρησε η κυβέρνηση, ζητώντας με έγγραφό της από τις πρεσβείες της χώρας να επιστρέψουν άμεσα στην εφορία αδιάθετα χρήματα και κονδύλιά τους. 

Πρόκειται για μια πρωτοφανή κίνηση στη διπλωματική ιστορία της χώρας, η οποία εντείνει την αίσθηση πως η χώρα βρίσκεται σε αδιέξοδο και πρόβλημα ρευστότητας. 

Βάσει του εγγράφου που το protothema.gr παρουσιάζει, οι διπλωματικές αρχές της Ελλάδας στο εξωτερικό (πρόκειται για δεκάδες πρεσβειες κυρίως στην Ευρώπη, αλλά κι εκτός αυτής) υποχρεώνονται να επιστρέψουν αδιάθετες δαπάνες και εισπράξεις από προξενικές πράξεις (έκδοση βίζας, πληρεξούσια και άλλα).

Πηγες του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρουν πως ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος να μην υπάρχει εύρυθμη λειτουργία των προξενικών αρχών της Ελλάδος σε πολλές ξένες χώρες, καθώς τα εν λόγω χρήματα και ποσά συμψηφίζονταν με τα χρήματα για τις λειτουργικές δαπάνες που χορηγούσε το υπουργείο των Εξωτερικών στις πρεσβείες και τα προξενεία, ενώ ένα ποσοστό εσόδων επέστρεφε στο ΥΠΕΞ -και όχι στις ΔΟΥ.















Όπως .......


Χρεοκοπία τον Ιούνιο προβλέπει το ΔΝΤ (έγγραφα)

...αποκαλύπτει το Channel 4, σημείωμα του ΔΝΤ, με ημερομηνία 14 Μαΐου, τονίζει πως «δεν υπάρχει πιθανότητα το ελληνικό κράτος να πληρώσει τη δόση αν δεν επέλθει κάποια συμφωνία με τους διεθνείς εταίρους» μέσα στον Ιούνιο, ενώ σημειώνει ότι το συνολικό ποσό των δόσεων προς το ΔΝΤ είναι της τάξης του 1,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο έγγραφο επιβεβαιώνεται η «πρόσφατη πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις που αφορά στον ΦΠΑ και στο νέο φορολογικό σύστημα αλλά όπως υπογραμμίσει το ΔΝΤ, το σφιχτό χρονοδιάγραμμα και η αυξανόμενη ένταξη μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωπαίων θα κάνουν πολύ κρίσιμη την επόμενη συνάντηση κορυφής στη Ρίγα, η οποία φαίνεται ότι θα είναι η τελευταία ευκαιρία για την περίπτωση κάλυψης της δόσης προς το Ταμείο.
Μεταξύ άλλων, γίνεται αναφορά στα εκκρεμή ζητήματα μεταξύ της κυβέρνησης και των εταίρων, όπως στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, στα εργασιακά και στην επαναπρόσληψη 4.000 δημόσιων υπαλλήλων και σημειώνεται ότι αυτά αποτελούν εμπόδιο για την τελική συμφωνία μέσα στην εβδομάδα.
Ακόμη, το απόρρητο έγγραφο αποκαλύπτει σημαντικές διαφορές στην εκτίμηση μεταξύ ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην κατάρρευση των διαπραγματεύσεων καθώς η ΕΕ φαίνεται να αναζητεί μια συμφωνία που θα της δώσει την δυνατότητα να συνεχίσει να υποστηρίζει την ρευστότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, αλλά το ΔΝΤ αντιμετωπίζει πρόβλημα εξαιτίας του καταστατικού του που δεν του επιτρέπει πολιτικές «quick and dirty».
Στο έγγραφο καταγράφονται επίσης και τα σημεία σύγκλισης όπως η συμφωνία για μικρότερο πρωτογενές πλεόνασμα κάτω του 3% στα επόμενα δύο χρόνια αλλά και πάλι σε άλλο σημείο γίνεται σαφές ότι «καμία εκταμίευση δεν μπορεί να γίνει μέχρι να υπάρξει πλήρης συμφωνία» και καταλήγει λέγοντας ότι «πρέπει να τηρηθούν οι κανόνες και να μην επισκιαστεί η εντολή του Ταμείου».
Μάλιστα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, μεταξύ άλλων, στο έγγραφο υπογραμμίζεται ότι παρόλο που το προσωπικό του ΔΝΤ τόνισε ότι δεν πιέζουν τους Ευρωπαίους εταίρους για ανακούφιση του χρέους την ίδια ώρα, σημείωσε ότι τα νούμερα πρέπει να ταιριάξουν και κυρίως τονίστηκε ότι δεν μπορεί να υπάρχει αντίστροφη σχέση μεταξύ μεταρρυθμίσεων και βιωσιμότητας.
Αναφορά γίνεται, όμως, και στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια καθώς τονίζεται ότι «είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα και το συνολικό τραπεζικό σύστημα μπορεί να δεχτεί έντονες πιέσεις», ενώ οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ σημειώνουν πως «υπάρχει δραματική επιδείνωση στην κουλτούρα πληρωμής των χρεών».

ΜΑΓΚΕΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ... ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ... ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΕΛΑΥΝΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΦΡΙΚΑΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ...!!!



Από διαδήλωση Εβραίων κατά των Αφρικανών λαθρομεταναστών 

Μάιος 15, 2015.

Οι ισραηλινές αρχές έχουν προτείνει σε χιλιάδες λαθρομετανάστες από την Αφρική να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Σύμφωνα με το ισραηλινό δημοσίευμα, 45.000 άνθρωποι έχουν διεισδύσει στο Ισραήλ από την Ερυθραία και το Σουδάν. Όλοι αυτοί έχουν λάβει επιστολή που τους προειδοποιεί ότι μέσα σε μια προθεσμία 30 ημερών να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Στην περίπτωση αυτή, η κυβέρνηση του εβραϊκού κράτους, θα τους δώσει 3.500 δολάρια σε μετρητά και ένα εισιτήριο απλής μετάβασης στην πατρίδα ή σε άλλη αφρικανική χώρα.

Σε αντίθετη περίπτωση, οι παράνομοι μετανάστες θα αντιμετωπίσουν τον εγκλεισμό τους σε στρατόπεδο στη Σαχαρονίμ, στην έρημο Νεγκέβ.

Τα μέτρα αυτά έχουν προκαλέσει την αγανάκτηση των παράνομων μεταναστών, γιατί δεν ενδιαφέρονται να γυρίσουν στην πατρίδα τους και ο μόνος τρόπος είναι, εάν να φύγουν από το Ισραήλ, να πάνε στη Λιβύη, όπου από εκεί θα προσπαθήσουν να πλεύσουν στις ευρωπαϊκές ακτές.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου 2011-2013, σύμφωνα με στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, τα οποία δημοσιεύει η ‘Washington Post’, στο Ισραήλ έφθασαν 68 χιλιάδες Αφρικανοί μετανάστες. Μετά ο αριθμός των μεταναστών μειώθηκε αισθητά, όταν οι ισραηλινές αρχές έχτισαν ένα υψηλό τείχος κατά μήκος των συνόρων με την Αίγυπτο, κόβοντας μία από τις πιο σημαντικές μεταναστευτικές οδούς.


Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΙΛΟΥΣΕ 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ 
ΑΠΟ ΤΟ 1995...

ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ




ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΡΕ <<ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ>> ΤΗΣ Ν.Δ;



ΨΕΥΤΟΠΑΤΡΙΩΤΕΣ 

ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΑΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΦΑΡΔΙΑ ΠΛΑΤΙΑ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΖΑΜΙΟΥ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ.


ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΒΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΖΑΜΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.





10 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ: ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΠΕΤΑΕΙ ΠΕΤΡΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ...



Μια επιτροπή υπουργών της ισραηλινής κυβέρνησης ενέκρινε χθες Κυριακή μια τροπολογία που προβλέπει την επιβολή ποινής κάθειρξης δέκα ετών σε βάρος οποιουδήποτε πετάει πέτρες εναντίον ενός οχήματος εν κινήσει, ανακοίνωσε η υπουργός Δικαιοσύνης του Ισραήλ.



Παλαιστίνιοι πετούν σχεδόν καθημερινά πέτρες, ιδίως σε συγκρούσεις με δυνάμεις της ισραηλινής αστυνομίας και του στρατού. Το φαινόμενο ήταν γενικευμένο κατά την πρώτη Ιντιφάντα, την εξέγερση των Παλαιστινίων που άρχισε το 1987.



Το κείμενο, που αναμένεται να συζητηθεί στην ισραηλινή Βουλή, τροποποιεί τον προϋπάρχοντα νόμο που προέβλεπε την επιβολή ποινής κάθειρξης έως και 20 ετών για το αδίκημα, αλλά μόνο εάν αποδεικνύεται η πρόθεση του δράστη να προκαλέσει τραυματισμό.



«Δεν υπάρχει καμιά τέτοια αναφορά στην τροπολογία που εγκρίθηκε από την διυπουργική επιτροπή. Η ρίψη λίθων ή άλλων αντικειμένων εναντίον οχημάτων εν κινήσει κατά τρόπο ο οποίος μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών», επισύρει ποινή κάθειρξης 10 ετών, αναφέρει το κείμενο.



Η Ισραηλινή υπουργός Δικαιοσύνης Αγιελέτ Σακέντ - στέλεχος του εθνικιστικού, θρησκευτικού κόμματος Εβραϊκή Εστία—η οποία υπέβαλε την τροπολογία και είναι επικεφαλής της επιτροπής, τόνισε ότι όσοι πετούν πέτρες τιμωρούνται με ποινές «πολύ ελαφριές εν συγκρίσει με το έγκλημά τους», επειδή είναι δύσκολο να αποδειχθεί η πρόθεσή τους να προκαλέσουν τραυματισμούς.



«Η τροπολογία μεταφέρει (...) την ευθύνη σε αυτόν που πετάει πέτρες κι όχι στον εισαγγελέα», έγραψε η Σακέντ στη σελίδα της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook. «Όποιος πετάει πέτρες εναντίον οχημάτων ή ανθρώπων πρέπει να υποθέτει ότι κάποιος θα τραυματιστεί», πρόσθεσε.



Σύμφωνα με δικαστικούς, οι εισαγγελείς ως σήμερα συνήθως προτείνουν την επιβολή ποινών τριών μηνών φυλάκισης σε βάρος όσων πετούν πέτρες, εάν δεν προκαλούνται σοβαροί τραυματισμοί.



Η τροπολογία ενδέχεται να εγκριθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, όπως πρότεινε η διυπουργική επιτροπή, καθώς η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ελέγχει τις 61 από τις 120 έδρες της Κνέσετ, της Βουλής του Ισραήλ.



Η τροπολογία είχε εγκριθεί ήδη από την προηγούμενη αντίστοιχη επιτροπή, υπό την κεντρώα πρώην υπουργό Δικαιοσύνης του Ισραήλ Τζίπι Λίβνι. Η διάλυση της Βουλής και η προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών της 17ης Μαρτίου καθυστέρησε τη διαδικασία.




Η συγκεκριμένη τροπολογία είχε καταρτιστεί μετά από ένα κύμα βίαιων διαδηλώσεων στην Ιερουσαλήμ το 2014, όταν Παλαιστίνιοι πετούσαν συχνά πέτρες εναντίον αυτοκινήτων και συρμών του τραμ.