ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Σάββατο 30 Μαΐου 2015

ΘΑΥΜΑ, ΘΑΥΜΑ! ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΛΕΦΤΑ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ)


xrhmatodothsh_kommatonΕνώ όλοι μας βεβαιώνουν πως τα κρατικά ταμεία έχουν στραγγίξει από ρευστό και υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας της χώρας ανά πάσα στιγμή, ξαφνικά βρέθηκαν λεφτά (ουκ ολίγα, συνολικά 6.330.000 ευρώ!) για να πάρουν την κρατική χρηματοδότηση τα κόμματα του σάπιου μεταπολιτευτικού συστήματος! 

Έτσι, με την υπ’ αριθμόν 18009/2015 απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Βούτση, που έχει ημερομηνία 27 Μαΐου 2015, η πρώτη δόση της κρατικής οικονομικής ενίσχυσης έτους 2015 κατανέμεται στα κόμματα αλλά και σε κομματικούς συνασπισμούς που έχουν συστήσει τα… ίδια κόμματα, για «ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς» (!!!), ως εξής:


Νέα Δημοκρατία 1.766.935 ευρώ

ΣΥΡΙΖΑ 1.617.766 ευρώ

ΠΑΣΟΚ 746.339 ευρώ

Ελιά (δηλαδή πάλι ΠΑΣΟΚ!) 84.776 ευρώ

Κόμμα Καμμένου 489.399 ευρώ

Προεκλογικός συνασπισμός που είχε φτιάξει το κόμμα Καμμένου 84.776 ευρώ

ΚΚΕ 412.124 ευρώ

Ποτάμι 84.776 ευρώ

Δημιουργία Ξανά 39.562 ευρώ

ΛάΟΣ 39.562 ευρώ

Και βέβαια, στην Χρυσή Αυγή (που επέστρεφε την κρατική χρηματοδότηση μέσω δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης π.χ. διανομές τροφίμων κ.α., χαλώντας την… πιάτσα) ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ!


ΨΟΦΑ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ 
Μ@Λ@ΚΑ ΨΗΦΟΦΟΡΕ...!!! 6.330.000 ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ 
ΓΙΑ... ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ...!!


en  tω μεταξυ ΔΙΝΟΥΝ 420.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΑΠΟΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑ-ΦΩΤΗ (0,48%) ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΔΕΚΑΡΑ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!..ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΓΟΥΔΙ, ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ


Η ΔΗΜ.ΑΡ του Φώτη Κουβέλη ήταν μια προσπάθεια της ευρωπαϊκής, ανανεωτικής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ να διαφοροποιηθεί απ' την κομμουνιστογενή αντιευρωπαϊκή μετάλλαξη που είχε αρχίσει να παθαίνει το κόμμα πριν από αρκετά χρόνια.    Δεν θέλω να στοχοποιήσω την ίδια - την πίστεψα κάποτε, την στήριξα κάποτε, την συμπαθώ σε μεγάλο βαθμό ακόμα και σήμερα.

 Όμως κάτι πάει πολύ στραβά με την χρηματοδότηση των κομμάτων απ' το κράτος, και μια ματιά στις φετινές επιχορηγήσεις αρκεί να μας πείσει.    Δύο προβλήματα:  

1) Δίνουμε ακόμα επιχορηγήσεις στα κόμματα!   Εν μέσω κρίσης, μια ανάσα πριν τη χρεοκοπία ή το Grexit, κι ενώ οι βουλευτές πληρώνονται πλουσιοπάροχα, για κάποιο λόγο πρέπει να δίνουμε και μερικά εκατομμυριάκια στα κόμματα: 6.33 εκατομμύρια ευρώ είναι η πρώτη δόση για το 2015 - δηλαδή θα ακολουθήσουν κι άλλες;!    και   

2) Τα λεφτά που δίνουμε πάνε όπου να 'ναι.   Αντί να δίνονται με τα επικαιροποιημένα στοιχεία (πέρσι είχαμε ευρωεκλογές, φέτος βουλευτικές εκλογές), για κάποιον ανόητο γραφειοκρατικό (;) λόγο οι υπολογισμοί έγιναν με βάση μακρινές και ξεχασμένες εκλογές.    ***   Και εκεί μπαίνει στο κάδρο η ΔΗΜΑΡ. Τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει 1.6 εκατομμύρια και η ΝΔ 1.7, το κόμμα-φάντασμα του Φώτη Κουβέλη θα βάλει στον κουμπαρά του 421.638 ευρώ.   Θα πάρει σχεδόν μισό εκατομμύριο ο Κουβέλης, σήμερα, που κανείς δεν ξέρει αν υπάρχει καν η ΔΗΜΑΡ, που τα περισσότερα στελέχη της έχουν σκορπίσει προς διάφορες κατευθύνσεις, που δεν έχει ούτε έναν βουλευτή ή ευρωβουλευτή!   Αυτό τσούζει βέβαια πολύ λιγότερο απ' το ότι η κατηγορούμενη ως εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή δικαιούται, αλλά ελπίζω ότι δεν θα πάρει, από τα λεφτά μας πάνω από μισό εκατομμύριο (542.000), όμως η περίπτωση της ΔΗΜΑΡ δείχνει πιο καθαρά τον παραλογισμό του καθεστώτος των επιχορηγήσεων.    Παραλογισμός που εντείνεται όταν στο ΦΕΚ διαβάζω πως ο Υπουργός Εσωτερικών επικαλείται και το άρθρου 30 του Ν. 4325/2015 που έχει τίτλο «Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης – Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις».    

 - Δεν έχει άδικο, μέσα σ' όλα αυτά, και το Ποτάμι που διαμαρτύρεται λέγοντας: Κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των παλιών κομμάτων είναι το σύστημα κατανομής της κρατικής χρηματοδότησης στα κόμματα. Έτσι λοιπόν με βάση μια αρκετά εφευρετική αριθμητική, που αντίκειται σε οποιαδήποτε λογική, το Ποτάμι θα πάρει για το 2015 το ένα πέμπτο και σε κάποιες περιπτώσεις το ένα δέκατο των χρημάτων που παίρνουν άλλα μικρότερα από το Ποτάμι κόμματα. Συγκεκριμένα η κατανομή των ποσών (πρώτη δόση για το 2015) που αποφάσισε το υπουργείο Εσωτερικών έχει ως εξής: – το Ποτάμι με 6,6% στις ευρωεκλογές και 6,05% στις εθνικές εκλογές λαμβάνει 84.776 ευρώ. – η ΔΗΜΑΡ με 1,2% στις ευρωεκλογές και 0.48% στις εθνικές εκλογές λαμβάνει 421.638 ευρώ. – οι ΑΝΕΛ με χαμηλότερα επίσης ποσοστά από το Ποτάμι λαμβάνει 489.399 ευρώ και το ΠΑΣΟΚ 746.399 ευρώ! Η συνολική κρατική επιχορήγηση στα κόμματα είναι 6.33 εκατομμύρια ευρώ. Το Ποτάμι δηλαδή με 6% των ψήφων λαμβάνει μόλις το 1,3% της κρατικής χρηματοδότησης.   Το Ποτάμι από τη δημιουργία του έχει προτείνει τη μείωση στο μισό της κρατικής επιχορήγησης στα κόμματα. Κι αυτό πρέπει να γίνει αμέσως, ειδικά στις σημερινές συνθήκες που γίνονται περικοπές παντού. Ταυτόχρονα όμως πρέπει να αλλάξει κι ο παράλογος τρόπος κατανομής υπέρ του παλιού συστήματος.

 Πηγή: www.lifo.gr



ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΙΛΗΣΟΥΝ ΚΑΤΟΥΡΗΜΕΝΕΣ ΠΟΔΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ... ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ...



Ακόμα και το ενδεχόμενο να πάει και ο ίδιος τη Δευτέρα στο Βερολίνο, όπου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της Μέρκελ με Ολάντ και Γιούνκερ, εξετάζεται απ’ τον πρωθυπουργό και το επιτελείο του, σε συνεννόηση πάντα με την καγκελάριο της Γερμανίας, τον Γάλλο Πρόεδρο και τον πρόεδρο της Κομισιόν.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται εφόσον όμως μέχρι τότε οι εξελίξεις τρέξουν με ρυθμούς τέτοιους, φέρνοντας τη συμφωνία με τους εταίρους προ των πυλών.

Όπως αποκλειστικά αποκάλυψε το Newsbomb.gr, η σημερινή μέρα καθώς και οι δύο επόμενες είναι καθοριστικές και κρίσιμες, καθώς οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας έχουν μπει στην τελική ευθεία και έχουν τεθεί χρονοδιαγράμματα.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο το βράδυ να υπάρχει πλήρης ελληνική πρόταση επί των θεμάτων της διαπραγμάτευσης και τη Δευτέρα Μέρκελ - Ολάντ και Γιούνκερ να δώσουν το (πολιτικό…) πράσινο φως.

Σε αυτό το πλαίσιο των συνεχών, πυρετωδών διαβουλεύσεων είναι πολύ πιθανή μια νέα τηλεδιάσκεψη μεταξύ Τσίπρα, Ολάντ και Μέρκελ ακόμα και τις επόμενες ώρες, μέχρι την Κυριακή (31.05) το βράδυ.

Επίσης, ο Έλληνας πρωθυπουργός μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχει και άλλες επαφές, ίσως με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Τζακ Λιου, αλλά και με «όποιον άλλο κριθεί αναγκαίο», όπως μάς τόνισε έγκυρη πηγή της κυβέρνησης.

Και ανάλογα με τις εξελίξεις, ίσως τη Δευτέρα ο Αλ. Τσίπρας να βρεθεί και στο Βερολίνο…

newsbomb.gr