ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: ΘΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΦΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ… ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ



Ενώ κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ ανταλλάσουν καθημερινά πυρά εκατέρωθεν (δια κωμικών ανακοινώσεων…), για τα μάτια του κόσμου, κάποιοι δουλεύουν παρασκηνιακά για τη «μεγάλη συγκυβέρνηση ιστορικού συμβιβασμού» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ (και «λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων» του… συνταγματικού τόξου), γνωρίζοντας ότι θα καταστεί αναπόφευκτη από το αποτέλεσμα των επομένων εκλογών (έλλειψη αυτοδυναμίας – υψηλό ποσοστό Χρυσής Αυγής). 

Μάλιστα, δε διστάζουν να το αναφέρουν στον τύπο ως ένα πολύ πιθανό ενδεχόμενο, προφανώς για να προετοιμάσουν την κοινή γνώμη. Ένας απ’ αυτούς που προαλείφονται να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ αυτή την φαινομενικώς αφύσικη συγκυβέρνηση, είναι και ο Δημητράκης Αβραμόπουλος, ο οποίος την προανήγγειλε ως εξής στην σημερινή Real News:

«Σήμερα οι πολιτικές εξελίξεις επιβάλλουν περισσότερο από ποτέ τέτοιου είδους συναινέσεις, στο μέτρο που οι αυτοδυναμίες είναι πλέον δύσκολη υπόθεση.

Εφόσον ο λαός δεν θα έδινε αυτοδυναμία σε ένα κόμμα όλες οι επιλογές είναι θεμιτές, κάτω από όρους ειλικρινούς συνεργασίας και κατανόησης με κοινό παρανομαστή το συμφέρον της Ελλάδας. Κανείς δεν περισσεύει σε μια τέτοια προσπάθεια, όταν τοποθετείται εντός συνταγματικού τόξου».

- Και βέβαια, αυτό που λέει ο φον Δημητράκης –εκτός απροόπτου- θα συμβεί. Μπορεί και μ’ αυτόν (κατοχικό) πρωθυπουργό. Αλλά, τι έρχεται μετά; Μήπως η Χρυσή Αυγή, γι’ αυτό καίγονται τα λαμόγια να μας βγάλουν εκτός παιχνιδιού;

-Τις δέουσες απαντήσεις θα τις δώσει συντομότατα ο καθ’ ύλην αρμόδιος: ο ελληνικός λαός! 
Μέχρι τότε, κάντε λίγη υπομονή…

Αντίοχος



Χαστούκι έντιμων δικαστών στο “Εθνος” του Μπόμπολα: Η Χρυσή Αυγή είναι ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα! Ομολογούν ακόμη και αυτοί που έστησαν την σκευωρία εναντίον της Χρυσής Αυγής: "Προβληματική η δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής"




Άρθρο της Εθνικής εφημερίδας "Εμπρός"

Οι γενικές αναφορές εμπεριέχουν τον κίνδυνο να αδικήσεις. Όταν λες για παράδειγμα «οι δικαστές είναι πουλημένοι» , μπορεί να αναφέρεσαι σε κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα που έχουν αποδείξει ότι υποκύπτουν στις πιέσεις της εξουσίας, σε αυτό όμως δεν συμπεριλαμβάνεις ασφαλώς, όλους τους δικαστές.

Το αναμφισβήτητο γεγονός ότι οι εξουσίες (και δη οι ολοκληρωτικές) θα βρίσκουν «πρόθυμους» επίορκους για να κάνουν το «κουμάντο» τους στη Δικαιοσύνη και την κοινωνία είναι κάτι που δεν χρήζει απόδειξης. Με αυτούς -που τους θεωρεί οιονεί συνεταίρους στην εξουσία (και τους ανταμείβει ποικιλοτρόπως με βουλευτικά ή υπουργικά έδρανα) - ποδηγετεί ένα κομμάτι της Δικαιοσύνης. Με τον ίδιο τρόπο που ο κάθε συνδικαλιστής «λαδιάρης» εργατοπατέρας, ποδηγετεί το συνδικάτο «του». Παραδείγματα έρχονται στο μυαλό καθενός.

Όταν όμως αυτό συμβαίνει στη Δικαιοσύνη, τα πράγματα βρωμάνε θεσμικά. Γιατί δεν λειτουργεί η διάκριση των εξουσιών, άρα δεν λειτουργεί η δημοκρατία. Στα παραπάνω που αποτελούν τον ορισμό της Δικαιοσύνης στην Ελλάδα σήμερα, έχουμε φωτεινές εξαιρέσεις που οφείλουμε, ακριβώς επειδή αντιστέκονται στις αφόρητες πιέσεις, να αναδεικνύουμε.

Μια τέτοια περίπτωση απετέλεσε η Εισαγγελική έδρα στη μήνυση του Βουλευτή Αντώνη Γρέγου κατά ενός δημοσιογράφου του Έθνους και όλης της εφημερίδας, συμπεριλαμβανομένου του εκδότη της Μπόμπολα, για συκοφαντική δυσφήμηση στο πρόσωπό του. Μια μήνυση η εκδίκαση της οποίας κράτησε εννιά ολόκληρες ώρες και στη διάρκειά της, εκτέθηκε κυριολεκτικά ολόκληρο το μιντιακό και πολιτικό σύστημα που βρίσκεται πίσω από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων στη χώρα.

Δεν θα δείτε πουθενά σχόλια για τη δίκη αυτή. Γιατί τότε, αυτοί που θα τα έκαναν, θα ήταν υποχρεωμένοι να αναφερθούν στις καταιγιστικές ερωτήσεις της Εισαγγελέως και του Προέδρου στον δημοσιογράφο. Για την άσκηση της «ελεγχόμενης» δημοσιογραφίας, για το καθήκον τεκμηρίωσης των «πληροφοριών» και των ανωνύμων μαρτύρων, για τη χαλκευμένη «είδηση», για το δημοσιογραφικό κατεστημένο και άλλα πολλά. Εδώ θα εστιάσουμε μόνο σε λίγα, τα πιο σημαντικά από αυτά.

Μάρτυρες υπεράσπισης, γνωστοί δημοσιογράφοι του «Έθνους» από τα χείλη των οποίων ακούστηκαν φοβερά πράγματα, τα οποία οφείλουν να καταγραφούν. Όπως για παράδειγμα, απάντηση σε σχετική ερώτηση του συνηγόρου του κ. Γρέγου για το εάν η εφημερίδα «Εθνος» αποτελεί μέρος του συστήματος της διαπλοκής: Όχι, δεν αποτελεί! Σε ερώτηση της Εισαγγελέως για το εάν θα κατονομάσουν τις «πηγές» που τάχα οδήγησαν στο συκοφαντικό δημοσίευμα: Όχι, δεν θα τις κατονομάσουν! Για το εάν η φράση «χρυσαυγίτης με παρελθόν» σημασιοδοτεί αρνητικά την προσωπικότητα του Γρέγου: Όχι, δεν τη σημασιοδοτεί! Για το εάν το «Έθνος» δίνει «γραμμή» στους δημοσιογράφους του να γράφουν με έναν ορισμένο τρόπο σχετικά με τη Χρυσή Αυγή ή είναι ελεύθεροι: Όχι, δεν δίνουν γραμμή!

Η Εισαγγελέας, αφού ανέλυσε διεξοδικά την κατηγορία, κατέληξε μετά την πολύωρη ακροαματική διαδικασία ακριβώς στα αντίθετα συμπεράσματα: Ότι πράγματι ο δημοσιογράφος δεν άσκησε σωστά τα καθήκοντά του και ότι είχε δόλο για τη συκοφαντική δυσφήμηση που τέλεσε με το κείμενό του κατά του Γρέγου, το ίδιο και οι προϊστάμενοί του, καθότι αποδείχτηκε η «γραμμή» της εφημερίδας προς αυτόν για την συκοφάντηση του Βουλευτή. Ότι ο δημοσιογράφος του «Εθνους» δεν ήταν ανεξάρτητος, όπως έπρεπε, πράγμα που όπως χαρακτηριστικά είπε, προκαλεί «αλγεινή εντύπωση». Θεώρησε ότι οι φράσεις που τον έθιγαν θα μπορούσαν να μην είχαν διατυπωθεί γιατί δεν προέκυπταν από κανένα εις βάρος του στοιχείο και ότι αυτό έγινε με μοναδικό στόχο να θιγεί η τιμή και η υπόληψη του Βουλευτή της Χρυσής Αυγής έναντι των ψηφοφόρων του και του αναγνωστικού κοινού. Γι’ αυτό τον λόγο ζήτησε την καταδίκη του δημοσιογράφου καθώς και την καταδίκη των προϊσταμένων του για συνέργεια στην πράξη.

Πάνω απ’ όλα όμως, οφείλουμε να εστιάσουμε στην παραίνεση του υπερασπιστή του εκδότη του «Έθνους» και προέδρου του ΔΣΑ κ. Αλεξανδρή προς το Δικαστήριο, πριν την έκδοση της απόφασης, με την αρχή της αγόρευσής του, η οποία είναι άκρως ενδεικτική, για όποιον μπορεί να διαβάζει «πίσω από τις γραμμές».

Αναφέροντας ότι δεν επιθυμεί «να αγχώσει» τους δικαστές για την απόφαση (αυτό όμως στην πράξη…επεδίωξε) , σημείωσε ότι πρόκειται για μια «πολύ κρίσιμη δίκη», της οποίας το αποτέλεσμα δεν πρέπει να προκαταλάβει «άλλες αποφάσεις». Σε απλά ελληνικά, μια καταδικαστική για το «Έθνος» απόφαση στην παρούσα χρονική στιγμή που διακυβεύεται η τύχη της «εγκληματικής οργάνωσης», θα μπορούσε να εκληφθεί από το κοινό ως μήνυμα ότι και οι κατηγορίες που απευθύνονται στον Αρχηγό, τους Βουλευτές και τα μέλη της Χρυσής Αυγής, είναι εξίσου συκοφαντικές και χαλκευμένες.

Μετά από… δίωρη διάσκεψη, η έδρα αποφάσισε να αθωώσει τους κατηγορουμένους, με ένα σκεπτικό που φαίνεται να είναι περισσότερο καταδικαστικό και από μια τέτοια απόφαση: Ο Πρόεδρος, στην ανακοίνωση της ετυμηγορίας είπε τα εξής σημαντικά:

Η αθωωτική απόφαση που εκδίδουμε είναι εντελώς οριακή…. Σκεφτήκαμε πολύ ως προς τον τρόπο που θα έπρεπε να γραφεί το άρθρο για να μην είναι συκοφαντικό…Η Χρυσή Αυγή είναι ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα, ο κ. Γρέγος δεν έχει υπεξαιρέσει, δεν έχει τραμπουκίσει και ακόμα και αν έχει δουλέψει τη νύχτα, είναι προς τιμήν του, γιατί τέτοιους Βουλευτές επιθυμούμε για το Κοινοβούλιο….Ο δημοσιογράφος οφείλει κατά τα γραφόμενά του να επιδεικνύει διάκριση που εσείς δεν επιδείξατε στο κείμενο αυτό….Ελπίζουμε την επόμενη φορά να είστε πιο προσεκτικός...

Θα πείτε, γιατί κάποιος να είναι ευχαριστημένος από την απόφαση; Κυρίως, επειδή είναι η πρώτη φορά σε υπόθεση με εμπλεκόμενο Βουλευτή της Χρυσής Αυγής σε υπόθεση με αμιγώς πολιτική χροιά που η Εισαγγελική έδρα στήριξε την άποψή του, προτείνοντας καταδίκη για τον αντίπαλό του, και μάλιστα τον πλέον συμβολικό και ιδεολογικό αντίπαλο, το «Έθνος»! 

Μετά, γιατί αν λάβετε υπόψη τι είδους αποφάσεις έχουν εκδοθεί σε βάρος της Χρυσής Αυγής και των Βουλευτών της σε όλα τα επίπεδα και τις δικαστικές δικαιοδοσίες, θα καταλάβετε ότι η αθώωση του «Εθνους» είναι η πύρρειος νίκη του συστήματος.

Και αυτό, γιατί ήδη οι Δικαστές και οι Εισαγγελείς, έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν την αλήθεια. Φτάνει σε λίγο, παρά τις άνωθεν πιέσεις, να αρχίσουν να την αποτυπώνουν και στις αποφάσεις τους, «χωρίς φόβο και πάθος», όπως έλεγαν οι παλαιότεροι. Και τότε πράγματι, θα μιλάμε για Δημοκρατία.

Ομολογούν ακόμη και αυτοί που έστησαν την σκευωρία εναντίον της Χρυσής Αυγής: 
"Προβληματική η δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής"

Στις 16 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη από τον σύλλογο μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψηφίων διδακτόρων νομικής Α.Π.Θ. εκδήλωση με θέμα «Το αξιόποινο της εγκληματικής οργάνωσης και τα προβλήματά του».

Η εκδήλωση έγινε με την συμπαράσταση του δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης και μάλιστα απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος του. Την τράπεζα αποτελούσαν ο γνωστός για τους αποτυχημένους χειρισμούς υποθέσων κατά το παραλθόν αντιεισαγγελέας του Αρείου ΠάγουΧαράλαμπος Βουρλιώτης, γνωστός για τις σχέσεις του με το βαθύ ΠΑΣΟΚ, ο αξιότιμος κύριος Τσάκος Νικόλαος, πρόεδρος εφετών, ο Λάμπρος Μαργαρίτης, καθηγητής νομικής και πρωτεργάτης στην «επιστημονική» υποστήριξη των διώξεων κατά της Χρυσής Αυγής, γνωστός για.....
τις σχέσεις του με το βαθύ ΠΑΣΟΚ και ο αξιότιμος και έγκριτος συνάδερφος Δημήτριος Τσάκος.

Η εκδήλωση έκανε φανερά τα κίνητρα των διωκτών του λαϊκού εθνικιστικού κινήματος. Κατά πρώτον δεν ανέφεραν ούτε τα νομικά ούτε τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής. Ο αντιεισαγγελέας (πόρισμα Βουρλιώτη) είπε ότι «εκφεύγει του προανακριτή (δηλαδή του ιδίου στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής) ο χαρακτηρισμός της πράξης»! Αναφέρθηκε ότι η δίωξη περί εγκληματικής οργάνωσης είναι μία βολική δίωξη. Νομίζω ότι για αυτό επιλέγη ώστε να καταλυθή το Σύνταγμα.

Επίσης, έγινε λόγος για το ότι ενώ σχεδόν όλες οι υποθέσεις με αυτή την κατηγορία καταπίπτουν στο ακροατήριο, ωστόσο οι κατηγορούμενοι έχουν υποστεί όλη την ταλαιπωρία της προδικασίας και των ειδικών προανακριτικών πράξεων (συλλήψεις, προφυλακίσεις, περιοριστικοί όροι, εγγυοδοσία, έξοδα δικηγόρων). Αναφέρθηκε επίσης ότι δεν πρέπει να κατηγορούνται ως μέλη άτομα μόνον και μόνον επειδή τηλεφώνησαν στον αρχηγό πριν από μήνες.

Στο τέλος των εισηγήσεων η πρώτη ερώτηση ήταν το εάν μπορεί να χαρακτηριστεί η Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση. Ο συντονιστής καθηγητής Λάμπρος Μαργαρίτης παρακάλεσε να σεβαστούν την παρουσία του Βουρλιώτη που χειρίστηκε μέρος της υπόθεσης και να τους επιτρέψει να μην αναφερθούν καθόλου στην υποθεση. Ο ίδιος δε ανέφερε ότι δεν κατηγορείται η Χρυσή Αυγή αλλά ότι κατηγορούνται ορισμένα άτομα για ορισμένες πράξεις. Ανέφερε ο ίδιος ότι δεν νοείται οικονομική κύρωση κατά πολιτικού κόμματος.

Επισημάνθηκε δε ότι ποτέ στην Ελλάδα δεν καταδικάστηκε κάποιος για εκληματική οργάνωση χωρίς την ύπαρξη άλλου εγκλήματος. Όλα αυτά αναφέρονται από την ομάδα της δίωξης κατά της Χρυσής Αυγής οι οποίοι φαντάζουν πιο μετριοπαθείς από τα άβουλα ανθρωπάκια τα ορκισμένα στο οκταχίλιαρο.

Γενικά καθ’ όλη την εκδήλωση αναφέροταν το πόσο προβληματική είναι η διάταξη του άρθρου 187 Π.Κ. Από την όλη εκδήλωση έβγαλα το συμπέρασμα ότι επιλέγη ένα προβληματικό άρθρο για να καταλυθεί το Σύνταγμα. Την υπόθεση χειρίστηκαν και χειρίζονται εισαγγελείς όπως ο Βουρλιώτης που ανέλαβαν την δίωξη κινούμενοι από την ασυγκράτητη φιλοδοξία να υπηρετήσουν το σύστημα και να εξαγοράσουν την εκδούλευση τους, τόσο ασυγκράτη φιλοδοξία όσο ασυγκράτητες ήταν και η σχέση του με τις υφιστάμενές του, όσο υπηρετούσε στο εφετείο Θεσσαλονίκης…

Μέλος της Κίνησης Εθνικιστών Δικηγόρων