ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011


Να 'τανε το 21 - Ελληνες YouTubers



Δυναστική Κομματοκρατία.

Το κράτος κατοχής και η δυναστική κομματοκρατία.
Πολλοί πιστεύουν ακόμη ότι η κατοχή της ελληνικής κοινωνίας είναι εξωτερική. Μέγα λάθος. Η εξωτερική κατοχή συμπληρώνει και νομιμοποιεί το καθεστώς της εσωτερικής κατοχής επί της ελληνικής κοινωνίας που συντηρεί η δυναστική κομματοκρατία με όχημα το κράτος της νεοτερικότητας.

ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ.

Τύμπανα πολέμου στη γειτονιά μας


Τα τύμπανα του πολέμου ηχούν πιο δυνατά τα τελευταία εικοσιτετράωρα, με την Μεσόγειο να κινδυνεύει από μεγάλη ανάφλεξη.Μετά την Τουρκία και η Ρωσία βρίσκεται σε πολεμική ετοιμότητα. Η  ρωσική στρατιωτική Βάση 102 που βρίσκεται στην Αρμενία βρίσκεται σε θέση μάχης. 
Οι οικογένειες των στρατιωτικών απομακρύνθηκαν από την περιοχή. Όλες οι Βάσεις στην Νότια Οσσετία και  την Αμπχαζία βρίσκονται σε πολεμική ετοιμότητα  και  πλοία του Στόλου με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο  Κουζνέτσοφ αναχώρησαν από τη Μαύρη Θάλασσα με προορισμό το λιμάνι της Ταρσού στη Συρία.


Στρατιωτικές πηγές της Μόσχας πιστεύουν ότι το Ισραήλ θα επιτεθεί ξαφνικά στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, για αυτό το λόγο τέθηκαν σε πολεμική ετοιμότητα.

Ο Ναύαρχος Βλαντιμίρ Ποπώφ δήλωσε: «Σε περίπτωση επίθεσης εναντίον του Ιράν, ενδέχεται το Αζερμπαϊτζάν με τη βοήθεια της Τουρκίας να επιτεθεί στην Αρμενία και να πλήξει ταυτόχρονα και τις ρωσικές Βάσεις. Η Ρωσία δεν θα λάβει μέρος σε μια ενδεχόμενη σύγκρουση στο ορεινό Καραμπάχ. Εάν, όμως, η Τουρκία και το  Αζερμπαϊτζάν απειλήσουν την Αρμενία τότε θα είναι αναπόφευκτη η συμμετοχή της Ρωσίας σε μια χερσαία επιχείρηση».

Η Μεσόγειος είναι έτοιμη να εκραγεί. Όλες οι χώρες ετοιμάζονται για πόλεμο. Εμείς , όμως, ασχολιόμαστε με το αν θα παραμείνει αρχηγός του Πασόκ ο Παπανδρέου ή όχι ! Μακάρι όταν ξυπνήσουμε να μην είναι πολύ αργά.

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν... φτερά στη ΝΔ


Στην κατάκτηση της αυτοδυναμίας ελπίζει το επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας, πιστεύοντας πως η δημοσκοπική άνοδος μπορεί να συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, έως τις εκλογές, προσδίδοντας κέρδη στο κόμμα, παρά τη γενικότερη απαξίωση του πολιτικού συστήματος.

Οι πρόσφατες έρευνες, με το σταθερό και διευρυνόμενο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ, αλλά και η καλή δημοσκοπική εικόνα του προέδρου της παράταξης, Αντώνη Σαμαρά, σκορπίζουν χαμόγελα στο «γαλάζιο στρατηγείο», με υψηλόβαθμα στελέχη να παραδέχονται μεν πως τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν δείχνουν αυτοδυναμία, διαπιστώνοντας όμως παράλληλα, πως τα έως σήμερα στοιχεία δείχνουν, έστω και εν μέσω αξιοπιστίας, ένα «σταθερό και επίμονο προβάδισμα της ΝΔ» το οποίο, όπως λένε, συνιστά πρωτοφανή «ανατροπή».

Οι τελευταίες μάλιστα έρευνες, της MRB για το Mega, με τη ΝΔ να περνά μπροστά 13,6 μονάδες έναντι του ΠΑΣΟΚ και της ALCO για τον τηλεοπτικό σταθμό «Κόντρα», όπου συγκέντρωσε ποσοστό 30% έναντι 17% του ΠΑΣΟΚ, δημιούργησαν σε πολλά στελέχη τη βαθιά πεποίθηση πως η νίκη της ΝΔ, αποτελεί μονόδρομο.

Την ίδια ώρα, επιτελικά στελέχη, επαναλαμβάνουν πως η νίκη δεν είναι αρκετή, αφού σκοπός της ΝΔ παραμένει η αυτοδυναμία ώστε μέσω μιας νωπής, ισχυρής λαϊκής εντολής να μπορέσει ο Αντώνης Σαμαράς με τους συνεργάτες του να πιέσουν προς τη μετατροπή ειλημμένων αποφάσεων και να φέρει εις πέρας τις τροποποιήσεις που θεωρεί απαραίτητες, για να βγει ο τόπος από την παρατεταμένη ύφεση.

Τα «εντυπωσιακά» -όπως τα χαρακτηρίζουν τα αρμόδια όργανα-, ευρήματα των δημοσκοπήσεων, αποτελούν έναν ακόμη λόγο για τον οποίο η ΝΔ, ζητά επιμόνως την τήρηση της αρχικής συμφωνίας για άμεση προσφυγή στις κάλπες τον Φλεβάρη.


Ο πρόεδρος του κόμματος μάλιστα, δεν άφησε κανένα περιθώριο υπαναχώρησης, ξεκαθαρίζοντας πως η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει ακόμη 2 μήνες ζωής και «μετά τέλος!».

Στη Συγγρού είναι ωστόσο έκδηλος ο προβληματισμός, καθώς διαπιστώνουν πως ολοένα και περισσότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και του ΛΑ.Ο.Σ. είναι έτοιμα να πιέσουν με κάθε τρόπο για την «παραβίαση» της αρχικής συμφωνίας, ζητώντας πιεστικά και επαναλαμβανόμενα, παράταση του βίου του υπάρχοντος σχήματος.

Δεν είναι άλλωστε τυχαία, η οργισμένη αντίδραση του γραμματέα του κόμματος, Ανδρέα Λυκουρέντζου, που μίλησε για «αγαστή συμπόρευση», των προέδρων της Καλλιρρόης και της Ιπποκράτους, που εξυπηρετεί σκοπιμότητες...
Αρχαίοι Αγριάνες- Σημερινοί Πομάκοι.


Οι σημερινοί Πομάκοι, οι αρχαίοι Αγριάνες, λαός πολεμικός και φιλελεύθερος, ζουν χιλιετηρίδες τώρα στην περιοχή της Ροδόπης. 

Κτηνοτρόφοι στα πρώτα τους βήματα,σκληραγωγημένοι και ανυπότακτοι στο χρόνο έλκουν την καταγωγή τους,από την ινδοευρωπαϊκή φυλή. 

Εξελληνίζονται από τον 6ο π.Χ. για να ολοκληρωθεί ο εξελληνισμός τους στα χρόνια του Φιλίππου και του Μ. Αλεξάνδρου.

Μάλιστα, όπως μαρτυρεί και ο Αρριανός, ακολουθούν τον Μ. Αλέξανδρο στην εκπολιτιστική του εκστρατεία στην Ασία όπου και διακρίνονται για τον απαράμιλλο ηρωισμό τους.

Στην ελληνικότητα των Αγριάνων αναφέρονται κολακευτικά 
οι αρχαίοι συγγραφείς Ηρόδοτος (V, 16,1:
Οι δε περί το Πάγγαιον όρος και Δόβηρες και Αγριάνες και Οδόμαντοι 
ουκ εχειρώθησαν αρχήν υπό Μεγαβάζου),
ο γεωγράφος Στράβων (VII, απόσπ. 41: 
Ότι και πάλαι και νυν οι Παίονες φαίνονται την Πέρινθον πολιορκήσαι και 
Κρηστωνίαν και Μυγδονίδα πάσαν και την Αγριάνων
μέχρι Παγγαίου υπ' αυτοίς γενέσθαι), 
πάλιν ο Στράβων (VII, απόσπ. 36: Ου μόνον δ}
Αξιός εκ Παιόνων έχει την ρύσιν, αλλά και ο Στρυμών.
Εξ Αγριάνων γάρ δια Μέδων και Σιντών εις τα μεταξύ Βισαλτών
και Οδομάντων εκπίπτει). 

Ο Αρριανός στο έργο του "Αλεξάνδρου Ανάβασις" αναφέρεται πενήντα δυο φορές στη δράση των Αγριάνων.

Μάλιστα στους Αγριάνες οφείλει ο Μ. Αλέξανδρος τη νίκη του εναντίον των Ιλλυριών. 

Ο Μ. Αλέξανδρος υπολογίζοντας σοβαρά τη γενναιότητα των Αγριάνων συνάπτει μαζί τους φιλικές σχέσεις, ενώ υπόσχεται συγγένεια εξ αγχιστείας με το βασιλιά τους Λάγαρο. 
Είναι τέτοιος ο δεσμός που αναπτύσσεται ανάμεσα στο νεαρό κοσμοκράτορα βασιλιά της Μακεδονίας Μ. Αλέξανδρο και τους Αγριάνες, ώστε οι τελευταίοι πρόθυμα τον ακολουθούν στη  μεγαλειώδη εκπολιτιστική,πορεία του στην Ασία.

Στα βυζαντινά χρόνια εκχριστιανίζονται πολύ γρήγορα και ονομάζονται πια Αχριάνες,
όνομα ελαφρά παραλλαγμένο από το αρχαίο όνομα τους.


Στα χρόνια του Βυζαντίου οι Αγριάνες προστατεύουν τα βόρεια σύνορα του. Απτό δείγμα αυτής τους της προσφοράς αποτελούντα και σήμερα σωζόμενα κάστρα και ποικίλα μνημεία  στην περιοχή της ορεινής Ροδόπης. 

Δυστυχώς αυτή τους η προσφορά στη Βυζαντινή αυτοκρατορία τους οδηγεί στο μάτι του βουλγάρικου κυκλώνα στα μέσα του 9ου μ.Χ. αιώνα.

Και τούτο, γιατί οι Αγριάνες αποτελούν το πρόφραγμα στις βουλγαρικές ορέξεις για κάθοδο τους στο Αιγαίο. Αρκετά χρόνια μετά την εγκατάσταση των Βουλγάρων στη Βαλκανική αρχίζει ο συστηματικός γλωσσικός εκβουλγαρισμός των Αγριάνων ή Αχριάνων.
Παράλληλα το ιδιο επιχειρείται και τον 14ο αιώνα από τους Τούρκους,ενώ το 17ο αιώνα επιτυγχάνουν και τον εξισλαμισμό τους.


Ετσι η συμφορά για τους Ελληνες Αγριάνες ολοκληρώθηκε, αφού έχασαν δύο από τα ουσιαστικά στοιχεία της πολιτιστικής τους ταυτότητας, τη γλώσσα και τη θρησκεία.

Αν κανείς όμως ερευνήσει με προσοχή τόσο της γλώσσα τους, όσο καιτον εθιμικό τρόπο ζωής τους, θα διαπιστώσει ότι κοντά στις βουλγαρικές, τουρκικές και λατινικές λέξεις από τις οποίες σύγκειται η γλώσσα τους, υπάρχουν και πολλές ελληνικές, ενώ οι ινδοευρωπαϊκές γλωσσικές ρίζες κάνουν εμφανή την παρουσία τους σε πολλές άλλες εφθαρμένες λέξεις. 

Από την άλλη στον εθιμικό τρόπο της ζωής τους είναι, εμφανής η παρουσία του ελληνικού τρόπου σκέψης.

Δυστυχώς η υπόθεση των Αγριάνων (σημερινών Πομάκων)ανήκει στη σωρεία των θανάσιμων λαθών που διέπραξε και εξακολουθεί να διαπράττει η κοντόφθαλμη ελληνική πολιτική.
Θα μπορούσε κανείς να επικροτήσει μια προσπάθεια ως πρώτο βήμα για την αποκατάσταση μιας ακόμη χαμένης ευκαιρίας ,παρηγορούμενος από τη θυμόσοφη λαϊκή ρήση "στην αβροχιά καλό και το χαλάζι". 

Ως πότε αβροχιά; Δε νομίζουμε ότι παραβιάζουμε καμιά συνθήκη. 
Απλώς έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε ό,τι μας ανήκει. 
Είναι κάτι για το οποίο σε καμία περίπτωση δε συγχωρείται ούτε η αδιαφορία,αλλά ούτε και ο λήθαργος. Εγρήγορση χρειάζεται.

Πιστεύουμε ότι το τοπίο με τους Αγριάνες θα είχε ξεκαθαρίσει πολύ καλύτερα,αν η πολιτεία μετη συνδρομή τωνπνευματικώντης ηγετώνκινούνταν σε δύο άξονες:

Στον τομέα των συστηματικών ανασκαφικών έργων στους χώρους ,όπου κατοικούν σήμερα οι αρχαίο Αγριάνες,καθώς και στον τομέα της προσεκτικής και εμπεριστατωμένης καταγραφής και μελέτης του εθιμικού τρόπου ζωής τους.
Τόσο η γλώσσα, την οποία χρησιμοποιούν σήμερα, όσο και το θρήσκευμά τους ασφαλώς και δεν μπορούν να αποτελούν ,στοιχεία καθοριστικά για παρεμπόδιση 
της επιστροφής τους στην αρχική φυλετική τους κοιτίδα.

Αλλωστε απόδειξη περίτρανη αυτής της θέσης αποτελεί η περίπτωση πολλών προσφύγων της τραγικής Μικρασιατικής καταστροφής, οι οποίοι απέβαλαν παντελώς την ελληνική γλώσσα,διατήρησαν όμως αξεθώριαστη την ελληνική τους συνείδηση, 
όπως αυτό αποδείχτηκε περίτρανα μετά την εγκατάσταση τους στη μητροπολιτική Ελλάδα από τον καθολικό τρόπο συμπεριφοράς τους.

Αν θέλουμε λοιπόν να κερδίσουμε δικαιωματικά και οριστικά τους Αγριάνες, 
έχουμε χρέος να κινηθούμε - και μάλιστα το ταχύτερο - πάνω στους δύο άξονες που προαναφέρθηκαν.

Με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων 

θα συναντηθεί 

την Τρίτη ο Αντώνης Σαμαράς









Συνάντηση με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων θα έχει αύριο, Τρίτη, στις 11 το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

Μετά τη συνάντηση αυτή, ο κ.Σαμαράς θα παρευρεθεί στις 13:00 στην κεντρική εκδήλωση που διοργανώνει η ΟΝΝΕΔ στην πλατεία Καπνικαρέας (πεζόδρομος Ερμού) στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθητοποίησης «Χριστουγεννιάτικα Χαμόγελα».

Τσίπρας: Σύντομα θα πάμε σε εκλογές




Την εκτίμηση ότι θα παμε πολύ γρήγορα σε εκλογές διατύπωσε από τη Θεσσαλονίκη οΑλέξης Τσίπρας. 

Για την κυβέρνηση Παπαδήμου είπε ότι έχει αποτύχει παταγωδώς επειδή όπως είπε, ουσιαστικά συγκροτήθηκε για να υλοποιήσει τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου και δεν το κατάφερε. 

Εν τω μεταξύ, ελεεινούς και τρισάθλιους χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη, όσους προσπαθούν να επιβάλουν περαιτέρω φόρους σε μισθωτούς και συνταξιούχους.

 Γιώργηδες ενωμένοι,ποτέ νικημένοι!!!


 
Για το καλό του…συγγνώμη…για το καλό της Πατρίδας.

Οι αγάπες δεν κρύβονται!

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης με σημερινές του δηλώσεις στο ΒΗΜΑ FM,ζητάει παράταση του βίου της Κυβέρνησης Παπαδήμου!

Ουδεμία έκπληξη ως εδώ!

Ο Γιώργος, όμως,προχωράει και ένα βήμα παραπάνω και ζητεί τη συμμετοχή και των πολιτικών αρχηγών στην Κυβέρνηση!

Δηλαδή, τα πήγε τόσο καλά ο Γιώργος, (ο ευθυτενής) που έχει πάθει μια στέρηση, ο Γιώργος (ο ευτραφής);.

Εγώ,πάλι γιατί υποψιάζομαι ο,τι η συζητηση γίνεται για να σωθούν οι …Γιώργηδες;
Ν.Δ.: "Στήνουν δημοσκοπήσεις 
για να εκμαιεύσουν νέο κόμμα"!







Θέμα για στημένα ερωτήματα σε δημοσκοπήσεις από κάποιους που θέλουν να καθοδηγήσουν το πολιτικό σκηνικό ή μάλλον να το διαμορφώσουν εκ των άνω θέτει η ΝΔ σε ειδικό σημείωμα της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού, στο οποίο γίνεται λόγος για «υποθετικού τύπου ερωτήσεις - κατασκευές μίας άλλης πραγματικότητας που δεν υπάρχει».

Η συγκεκριμένη αναφορά αφορά το ερώτημα μέτρησης για το πώς μπορεί να βελτιωθεί το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα. Στη συγκεκριμένη ερώτηση το 75% απαντά «με τη δημιουργία νέων κομματικών σχηματισμών», ενώ μόλις το 14,7% απαντά «με τη βελτίωση των ήδη υπαρχόντων κομμάτων». Και στο κόμμα της Ν.Δ. θεωρούν ότι αφορά το ανύπαρκτο μέχρι στιγμής, αλλά κυοφορούμενο "κόμμα των τραπεζιτών" με ηγέτη τον Λ.Παπαδήμο.

«Ποιον αφορά, που είναι αυτά τα νέα σχήματα; Ή μήπως παραγνωρίζεται ότι ήδη υπάρχουν αρκετά νέα και "προωθούμενα" σχήματα, τα οποία απλά και μόνο διεκδικούν την κοινοβουλευτική τους επιβίωση; Στη δημοκρατία οι πολίτες επιλέγουν πάντα ανάμεσα σε δεδομένες δυνατές επιλογές. Γι' αυτό και σωστά ο νόμος περί δημοσκοπήσεων σε κάθε περίπτωση απαγορεύει ρητά τα λεγόμενα "υποθετικά ερωτήματα» τονίζεται στο «Πολιτικό Παρατηρητήριο» που έδωσε στη δημοσιότητα η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού.