ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Κυβερνητικό θράσος: Την ώρα που η Χώρα υποφέρει, αυτοί παρουσιάζουν μια ψευδή εικόνα ευημερίας


Συνεχίζοντας τις τακτικές παραπληροφόρησης των προκατόχων του, ο Τσίπρας δεν διστάζει κι αυτός «να αλλάξει τα φώτα» στην πραγματικότητα και να παρουσιάσει μια σχεδόν ειδυλλιακή εικόνα για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης της Χώρας από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Παίζοντας με τα νούμερα και τους αριθμούς παρουσιάζει μια εντελώς ψευδή εικόνα, την ώρα που τα πραγματικά στοιχεία δίνουν μια άλλη εικόνα εντελώς ζοφερή. Πώς να πιστέψει ο οποιοσδήποτε τις αρλουμπολογίες του «Πινόκιο» Τσίπρα, όταν 1.100.000 νοικοκυριά έχουν στην οικογένεια ένα τουλάχιστον άνεργο και το ποσοστό της μακροχρόνιας ανεργίας ανέρχεται στο 73,3% του συνολικού αριθμού των ανέργων; Όταν 1 στα 3 νοικοκυριά ζει με ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ και το 50% των νοικοκυριών δηλώνει ως κύρια πηγή εισοδήματος τη σύνταξη των μελών, ενώ μόλις το 9% έχει εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα; Ποια ανεργία μειώθηκε όταν 450.000 Έλληνες έχουν μεταναστεύσει για να βρουν εργασία, ενώ 2 στους 3 νέους, ηλικίας 18 έως 35 ετών, είναι ένα βήμα πριν πάρουν των ομματίων τους;

Πως είναι δυνατόν να γίνουν πιστευτά τα κυβερνητικά μυθεύματα περί «ανάκαμψης της οικονομίας» όταν η ζήτηση έχει πέσει στα είδη διατροφής κατά 40,2%, στην ένδυση-υπόδηση κατά 53% και στις εξόδους κατά 48,2%; Όταν τα μισά νοικοκυριά φτάνουν στο σημείο, λόγω οικονομικής αδυναμίας, να καθυστερούν να λάβουν ιατρικές συμβουλές και να κάνουν τις θεραπείες τους; Όταν έχουν δεσμευθεί ή κατασχεθεί περιουσιακά στοιχεία 160.000 ατόμων;

Όταν το 24% των νοικοκυριών δεν μπορεί να πληρώσει τις φορολογικές του υποχρεώσεις; 

Όταν τα δάνεια των νοικοκυριών ανέρχονται σε 94,8 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 67,2 δισ. ευρώ αφορούν στεγαστικά δάνεια και τα 27,6 δισ. ευρώ καταναλωτικά; Ένα ακόμη στοιχείο που δίνει την πραγματική εικόνα της οικονομίας μας, η οποία κάθε άλλο παρά έχει σχέση με αυτήν που προβάλλει η κυβέρνηση, είναι ότι οι απλήρωτες εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία έχουν φτάσει στα 17,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ενώ η Πατρίδα και ο Λαός ζουν εδώ και επτά χρόνια μια συνεχιζόμενη τραγωδία, με τα Μνημόνια να απορροφούν κάθε ζωτική ικμάδα τους, ο Τσίπρας, με το γνωστό θράσος που φέρνει η εξουσία και το εμπειρικό υλικό της μαρξιστικής ιστορικής πορείας, δεν διστάζει στο ελάχιστο να ψεύδεται ασύστολα λέγοντας, ως απολογισμό της διετίας του, ότι «χαράσσει τον δρόμο για την οριστική έξοδο της χώρας από την επιτροπεία και τα Μνημόνια, το 2018»!

Ο πολιτικός απατεώνας, που εκμεταλλευόμενος την αντιμνημονιακή διάθεση του Ελληνικού Λαού τον ξεγέλασε και έφερε στον Τόπο ένα τρίτο, ακόμη χειρότερο, Μνημόνιο, δεν έχει τον παραμικρό ενδοιασμό να συνεχίζει να λέει τα πιο ελεεινά ψέματα. 

Τώρα πια όμως, δεν μπορεί να ξεγελάσει κανέναν και θα προστεθεί κι αυτός στον κατάλογο των συνειδητών συνεργατών των διεθνών τοκογλύφων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Εφημερίδα «Δημοκρατία»: Μόνο η Χρυσή Αυγή έκανε συγκέντρωση για τα Ίμια - Ντροπή στα υπόλοιπα κόμματα

Στην εφημερίδα «Δημοκρατία» δημοσιεύθηκε το εξής μικρό σχόλιο: 

«μόνον η Χρυσή Αυγή συγκέντρωση για τα Ίμια; Μόνο μια οργάνωση αριστερών της Ρηγίλλης, όπου βρίσκεται το μνημείο που έστησε ο Αβραμόπουλος για τους τρεις ήρωες; Ντροπή…»

Στα όσα αναφέρει η «Δημοκρατία» είναι απαραίτητο να προσθέσουμε τα εξής:

Α) Είναι απολύτως φυσιολογικό να πραγματοποιεί «Μόνο η Χρυσή Αυγή συγκέντρωση για τα Ίμια», καθώς για όλα τα κόμματα του λεγόμενου «Συνταγματικού Τόξου» τα Ίμια δεν αποτελούν πλέον Ελληνικό έδαφος. Η κοινή τους δειλή στάση όλα αυτά τα χρόνια αποδεικνύει ότι επί της ουσίας έχουν χαρίσει τα Ίμια στην Τουρκία.

Β) Επειδή τα γραφόμενα για «μια οργάνωση αριστερών», έτσι όπως είναι διατυπωμένο, είναι πολύ πιθανόν να δημιουργήσουν σύγχυση, είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί ότι μερικές δεκάδες παρακρατικών, από διάφορα αριστερίστικα περιθωριακά και παρακμιακά γκρουπούσκουλα, με την ανοχή και την προστασία της Αστυνομίας και με την παρουσία «συντρόφων» τούρκων(!), βεβήλωσαν το Μνημείο των Ιμίων με τις διαφόρων ειδών ασχήμιες τους. Να μην δημιουργείται δηλαδή η εντύπωση ότι κάποιοι αριστεροί πήγαν στο Μνημείο για να τιμήσουν την Μνήμη των νεκρών Υπαξιωματικών.

Στην πραγματικότητα, τα εν λόγω «γιουσουφάκια» των τούρκων πήγαν για να την μαγαρίσουν. Κατά τ’ άλλα, συμφωνούμε με την τελευταία λέξη, η οποία συνοδεύει το σχόλιο της «Δημοκρατίας». 

Μια Ντροπή, η οποία αξίζει σ’ όλους όσους εντός «Συνταγματικού Τόξου» προσβάλουν την Ιστορική Μνήμη για τα Ίμια (και όχι μόνον…) και προστατεύουν τους παρακρατικούς προκειμένου να ασχημονούν ανενόχλητοι και ατιμώρητοι, διαπράττοντας Ύβρι σε βάρος των Ηρωικών Νεκρών του Πολεμικού Ναυτικού και της Ελλάδας την οποία μισούν.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ