ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

ΕΔΩ ΣΑΣ ΘΕΛΩ ΧΑΝΟΥΜΑΚΙΑ… ΤΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΠΑΣΑΣ ΣΑΣ ΓΥΡΕΥΕΙ ΤΗ ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ!

erdogan_crazy


Αφού ξεκαθάρισε το εσωτερικό μέτωπο, με τις χιλιάδες συλλήψεις μετά από το αποτυχημένο κίνημα ( και κάποιοι λίγοι που του ξέφυγαν θα τους ξαναβάλει στο χέρι, ας είναι καλά τα ξεφτιλισμένα χανουμάκια των Αθηνών που θα τους στείλουνε πίσω «πακέτο»), ο Ερντογάν Πασάς ξεδιπλώνει τις διεκδικήσεις της Τουρκιάς στο εξωτερικό.



Και μεταξύ των άλλων εδαφών της πρώην Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, θέλει την Δυτική Θράκη, τα νησιά του Αιγαίου, την Κύπρο και την Θεσσαλονίκη – γεια σου και τη… λεβεντιά σου ωρέ Μπουτάρ-χανούμ!

Έτσι, σε ομιλία του στην Ρίζε, ο Πασάς, οριοθέτησε ως εξής τις διεκδικήσεις του: 

«Η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία. Εκτός από τα 79 εκατομμύρια των πολιτών της, φέρει ευθύνη και απέναντι στα εκατοντάδες εκατομμύρια αδέλφια μας στη γεωγραφική περιοχή με την οποία μας συνδέουν ιστορικοί και πολιτισμικοί δεσμοί. 

Είναι καθήκον, αλλά και δικαίωμα της Τουρκίας να ενδιαφέρεται για το Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη, την Κριμαία, το Καραμπάχ, τη Βοσνία και τις άλλες αδελφές περιοχές. Η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία. Η στιγμή που θα παραιτηθούμε από αυτό, θα είναι η στιγμή που θα χάσουμε την ανεξαρτησία μας και το μέλλον μας».

Έπειτα, μίλησε για το «εθνικό συμβόλαιο», το οποίο σύμφωνα με απόφαση της τουρκικής εθνοσυνέλευσης του 1920, περιλάμβανε τα σύνορα της Τουρκίας, και τόνισε ότι με βάση την απόφαση εκείνη τα σύνορα στις περιοχές του Οθωμανικού κράτους όπου υπήρχε αραβική πλειοψηφία κατά την υπογραφή της Συνθήκη του Μούδρου το 1918, θα έπρεπε να ορισθούν σύμφωνα με την εκφρασμένη μέσω δημοψηφίσματος βούληση των ίδιων των πληθυσμών.

Η απόφαση του 1920 ανέφερε επίσης ότι το κριτήριο είναι η συγγένεια από πλευράς θρησκείας και γένους και ότι το νομικό καθεστώς και της Δυτικής Θράκης πρέπει να οριστεί ως αποτέλεσμα ελεύθερου δημοψηφίσματος στην περιοχή.

Τέλος, ο Πασάς υποστήριξε ότι «ορισμένοι ιστορικοί θεωρούν πως τα σύνορα του «εθνικού συμβολαίου» περιλαμβάνουν επίσης την Κύπρο, το Χαλέπι, τη Μουσούλη, το Αρμπίλ, το Κιρκούκ, το Μπατούμ, τη Θεσσαλονίκη, το Κίρτζαλι, τη Βάρνα και τα νησιά του Αιγαίου».

Εδώ σας θέλω χανουμάκια της… «ελληνο-τουρκικής» φιλίας (από ψοφοδεξιά ως άκρα αριστερά)!


Αυτοί είναι οι Τούρκοι! 

Από τον καιρό του Αττίλα 

μέχρι σήμερα…

Η ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟY





«ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΨΑΡΙΑ ΤΟΥ»??


Το αριστεροαναρχικό σύνθημα «Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του» περιγράφει τον πλήρη ανθελληνισμό.Ας μας απαντήσουν οι αριστεροί αριστερόστροφοι και οι <<μοντέρνοι & προοδευτικοί>> κεντροαριστεροί της δεξιάς απάντηση στο ερώτημα «Σε ποιον ανήκει ο εναέριος χώρος του Αιγαίου;».

Οι Τούρκοι φρόνησαν  να δώσουν την δική tous απάντηση στο σχετικό ερώτημα στέλνοντας τα μαχητικά tous να πετά Στα 150 μέτρα επάνω από Ελληνικές φρεγάτες «Σαλαμίς», των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Κάποιοι αριστερίζοντες και δεξιοιί προοδευτικάριοι θα μπορούσαν να πουν ότι η προσέγγιση μαχητικών και φρεγάτας είναι ερωτική, ση συμβολίζει την έλξη ανά μέσα στους δύο λαούς ή, τέλος πάντων, τη νέα εμβάθυνση ms «ελληνοτουρκικής φιλίαs» 

Αναρωτιέμαι όμως τι θα πουν αν λόγω του… ελληνοτουρκικού πάθους σημειωθεί κάποιο ατύχημα. Ελπίζω όχι ότι «το Αιγαίο ανήκει (και) στα πτηνά του».


















Έρευνα: Οι μικρομεσαίοι και η εργατική τάξη ψηφίζουν Εθνικιστές, οι προνομιούχοι τους υπόλοιπους



Άρθρο σχετικά με «Τα μυστικά της γεωγραφίας των εκλογών» στις ευρωπαϊκές χώρες και στις ΗΠΑ, έγραψε ο Ζαν Πιζανί-Φερί, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Paris-Dauphine και σύμβουλος του πρωθυπουργού της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς. Το άρθρο αναδημοσίευσε το «Βήμα».

Σύμφωνα, λοιπόν, με την ανάλυση του Γάλλου καθηγητή, τα πράγματα είναι πλέον απλά: οι μη προνομιούχοι, δηλαδή οι μικρομεσαίοι και οι εργάτες ψηφίζουν τους εθνικιστές και οι προνομιούχοι όλους τους υπόλοιπους:

«Σε πολλές χώρες, το πού ζεις μπορεί να αποτελέσει ένα ακριβές μέσο πρόβλεψης για το ποιον ή τι ψηφίζεις. Αυτή η εκλογική γεωγραφία είναι χαρακτηριστική μιας βαθιάς οικονομικής, κοινωνικής και μορφωτικής διαίρεσης. 

Οι πλούσιες πόλεις...όπου συγκεντρώνονται απόφοιτοι πανεπιστημίου, τείνουν να ψηφίζουν διεθνώς προσανατολισμένους, συνήθως κεντρο-αριστερούς, υποψηφίους, ενώ τα χαμηλότερα στρώματα της μεσαίας τάξης και η εργατική τάξη προτιμούν εσωστρεφείς υποψηφίους, συνήθως της εθνικιστικής Δεξιάς. Δεν προκαλεί έκπληξη που δήμαρχοι από την Κεντροαριστερά εξελέγησαν στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο, στο Παρίσι και στο Βερολίνο. 

Αντίθετα, οι μικρότερες και φτωχότερες πόλεις προτιμούν πιο δεξιούς πολιτικούς…».

Στις εκλογές των τελευταίων ετών στην Ελλάδα, αυτό συνέβη σε μεγάλο βαθμό (δείτε και συγκρίνετε τα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής στις λαϊκές συνοικίες και τα μικρά κι ασήμαντα στις… σικ περιοχές), αλλά υπήρξε και μεγάλο ποσοστό μη προνομιούχων (ανέργων, μικρομεσαίων και εργατών) που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και λοιπούς μασκαρεμένους αντιμνημονιακούς. 

Τώρα όμως που αποκαλύφθηκαν τα συμφέροντα που εξυπηρετούν οι συριζοψεκασμένοι σαλτιμπάγκοι, μέρος των μη προνομιούχων κατευθύνεται προς την Χρυσή Αυγή. 

Αυτός είναι και ο φόβος και τρόμος του συστήματος, να μην υπάρξει μαζική μετακίνηση των μη προνομιούχων στην Χρυσή Αυγή, γιατί τότε, «finito la musica, passato la festa», για το αμαρτωλό μεταπολιτευτικό σύστημα των σάπιων!

Αντίοχος