ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Άνοιγμα της Μαρί Λεπέν στον Πέπε Γκρίλο!

  
'Aνοιγμα" στο Κίνημα 5 Αστέρων (M5S) του Μπέπε Γκρίλο προκειμένου να υπάρξει παναυρωπαϊκός συντονισμός των δυνάμεων που αντιστέκονται στην τρόικα, την Γερμανία και την παγκοσμιοποίηση, έρχεται από τη γαλλική δεξιά με την Μαρίν Λεπέν να απευθύνει ουσιαστικά πρόσκληση για συνάντηση στον αντισυστημικό κωμικό από τη Γένοβα που έχει αναδειχθεί σε ρυθμιστικό παράγοντα στο χαοτικό μετεκλογικό σκηνικό της Ιταλίας.

«Εάν ο Γκρίλο θέλει να με συναντήσει μπορεί να μου το ζητήσει. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι ευρωσκεπτικιστικές δυνάμεις που θέλουν την αλλαγή [στην Ευρώπη] πρέπει να συναντώνται» δήλωσε η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Παρίσι.

«Πιστεύω ότι δεν μπορούν να επιλυθούν οι καταστάσεις από εκείνους ή με εκείνους που τις δημιούργησαν» ήταν η απάντηση της Μαρίν Λεπέν στο ερώτημα εάν συμφωνεί με τη στάση του Μπέπε Γκρίλο να μην συνεργάζεται με κανένα ιταλικό πολιτικό κόμμα.
 
Την ώρα που οι δέκα «σοφοί», που διόρισε ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, καλούνται να καταρτίσουν ένα πολιτικό πρόγραμμα κοινής αποδοχής για την προώθηση οικονομικών και θεσμικών μεταρρυθμίσεων, με την ελπίδα ότι αυτό θα συμβάλλει στο να σχηματιστεί ευκολότερα κυβέρνηση, ο Μπέπε Γκρίλο, αφού ασκεί για μία ακόμα φορά κριτική, φλερτάρει επικίνδυνα με την γαλλική ακροδεξιά....

Όπως αναφέρει η ιταλική Corriere della Sera, η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λε Πεν, απηύθυνε πρόσκληση στον επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων να συναντηθούν, καθώς, όπως δήλωσε: «όλοι οι ευρωσκεπτικιστές που επιζητούν την αλλαγή πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους».

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη Γαλλία, η κόρη του Ζαν-Μαρί Λε Πεν είπε ότι: «Η Ιταλία συνειδητοποίησε τους καταστροφικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με την ψήφο στο Κίνημα Πέντε Αστέρων, οι Ιταλοί εξέφρασαν έναν καθαρό ευρωσκεπτικισμό».
Πρότεινε, μάλιστα, να τεθεί υπό δημοψήφισμα η παραμονή της Ιταλίας στο ευρώ.
Ο Γκρίλο, που δεν έχει ακόμα σχολιάσει τις δηλώσεις της Λε Πεν, αναφέρθηκε στην επιτροπή σοφών, λέγοντας πως η Ιταλία «δεν έχει ανάγκη από νταντάδες», υπενθυμίζοντας, για μία ακόμα φορά, πως οι Γκριλίνοι δε θα στηρίξουν την κυβέρνηση, καθώς «μόνο εμείς κάνουμε πολιτική».

Σχετικά, πάντως με το φλερτ με την ακροδεξιά, ο Γκρίλο είχε σοκάρει πολλούς από τους υποστηρικτές του παλαιότερα, όταν μιλώντας για την ακροδεξιά στην Ιταλία, και συγκριμένα για την ομάδα Casa Pound, δήλωσε πως:
 
«Δεν είμαι φασίστας, αλλά το Κίνημα Πέντε Αστέρων είναι οικουμενικό, όλοι μπορούν να μπουν στο Κίνημα».