ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011


Ποιον προτείνει ο Καρατζαφέρης για μεταβατικό πρωθυπουργό.

Για να μην βιαστεί να ξηλώσει την ..Καλλιρόης, του λέμε εξ αρχής ότι το μάθαμε από… Λονδίνο μεριά.

Εξ εγκυροτάτης πηγής ενημερωθήκαμε,πως ο ….άνθρωπος των άγγλων Καρατζαφέρης, σκοπεύει να ….προτείνει , «γιατί η απόφαση έχει παρθεί από ..άλλους », τον…. άνθρωπο των άγγλων, Βασίλειο Μαρκεζίνη, για την θέση του μεταβατικού πρωθυπουργού.
Δεν πέσαμε από τα σύννεφα ούτε μας ξάφνιασε το γεγονός, αφού είναι γνωστές οι λονδρέζικες …εξαρτήσεις του.

Το παιχνίδι που παίζεται πλέον, αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον.


Οι εκλογές 
απειλούν μόνο τους φασίστες κύριε Παπανδρέου

Στον περίφημο «αποχαιρετιστήριο» λόγο του Γιώργου Παπανδρέου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ακούσαμε πολλά τραγελαφικά και δυστυχώς πολλά επικίνδυνα. Το επικινδυνότερο όλων ήταν η πρωθυπουργική αναφορά στις εκλογές και στον κίνδυνο που αυτές εμπεριέχουν για την χώρα!!!


Εάν ο Γιώργος Παπανδρέου δεν χρήζει άμεσης ιατρικής περίθαλψης, άμεσης ψυχιατρικής παρακολούθησης, άμεσης ιδεολογικού αναπροσανατολισμού, τότε κάποιος πρέπει να του τονίσει πως οι εκλογές αποτελούν το απαύγασμα της Δημοκρατίας, αποτελούν το μέσο έκφρασης του κυρίαρχου λαού, αποτελούν τον μοναδικό τρόπο καθορισμού της πορείας μίας χώρας.

Δεν γνωρίζουμε εάν η συγκεκριμένη ρήση του Γιώργου Παπανδρέου είναι αποτέλεσμα πιέσεων εκ μέρους των δανειστών τραπεζιτών ή των αρχηγών άλλων κρατών. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν ο μέχρι σήμερα πρωθυπουργός της Ελλάδας κατανοεί τις έννοιες της Ελληνικής γλώσσας, την οποία και με δυσκολία χρησιμοποιεί για να επικοινωνήσει με τον Ελληνικό λαό…

Γνωρίζουμε όμως πως όποιος βλέπει κινδύνους στην διενέργεια εκλογών, τότε ξεσκεπάζει φασίζουσα νοοτροπία και αποτελεί κίνδυνο για την Δημοκρατία. Εκτός και εάν επιθυμεί μία τυπική δημοκρατία και όχι ουσιαστική, όπως το Σύνταγμα με απόλυτη σαφήνεια ορίζει. Ο φασισμός και οι σύγχρονες εκφάνσεις του, έχουν ημερομηνία λήξης. Παρά τα όποια συντηρητικά χρησιμοποιηθούν στην κονσερβοποίησή του, η λήξη του είναι δεδομένη. Και σε περίπτωση που ο Γιώργος Παπανδρέου δεν γνωρίζει ιστορία (Ελληνική ή παγκόσμια), κάποιος πρέπει να του πει πως ο φασισμός είναι μία τάση ή πολιτική πρακτική που έχει μικρή διάρκεια ζωής, οι δε εκφραστές του έχουν άδοξο και επίπονο τέλος.

Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ


Οι εκλογές είναι συστημικός κίνδυνος όταν τις χάνει το ΠΑΣΟΚ, ενω στην αντίθετη περίπτωση, είναι θρίαμβος της λαϊκής κυριαρχίας.

Εκλογές έγιναν, ή μπορούν χωρίς πρόβλημα να γίνουν, σε Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ουγγαρία και Ιταλία, όχι όμως στην Ελλάδα.

Εκλογές δεν μπορούσαν να γίνουν πριν το μνημόνιο, γιατί δεν είχαμε συναίνεση. Δεν μπορούσαν να γινούν όμως και μετά την ψήφιση του μνημονίου γιατί έπρεπε να πέσουμε με τα μούτρα στην εφαρμογή του.

Εκλογές δεν προλαβαίνουμε με τίποτα να κάνουμε σε ένα μήνα, για δημοψήφισμα δεν υπάρχει πρόβλημα.

Εκλογές θέλει μόνο ο Σαμαράς για να γίνει πρωθυπουργός, ο ΓΑΠ δεν έχει κόλλημα με την καρέκλα, άρα δεν κάνουμε εκλογές.

Εκλογές στην Ελλάδα, κάνουμε αυστηρά κάθε τέσσερα χρόνια, τι τους έπιασε και ζητάνε εκλογές από τώρα;

Εκλογές στην Ελλάδα γίνονται κατόπιν ομόφωνης απόφασης του συμβουλίου των MEGAλοδημοσιογράφων και ΣΚΑΙλιαστών, αξιότιμων κ.κ. Γιάννη, Μανώλη, Παύλου, Ολγας, Αλέξη, Μπάμπη κλπ. Στους υπόλοιπους δεν μας πέφτει λόγος.

Οι εκλογές δεν θα βγάλουν αυτοδύναμη κυβέρνηση και θα πρέπει να γίνει κυβέρνηση συνασπισμού κομμάτων, άρα γιατί να κάνουμε εκλογές και όχι κυβέρνηση συνασπισμού από τώρα;

Οι πολιτικοί είναι όλοι άχρηστοι, τι να αποφασίσει ο λαός; Άρα εκλογές δεν χρειάζεται να γίνουν.

Την «έξοδο» στον Γιώργο Παπανδρέου δείχνουν οι πολίτες.

Την «έξοδο» στον Γιώργο Παπανδρέου και στην κυβερνητική του πολιτική δείχνουν οι πολίτες σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse που δημοσιεύει σήμερα ο «Τύπος της Κυριακής».

«Δεν έχει η κυβέρνηση τη νομιμοποίηση για συνέχιση λήψης οικονομικών μέτρων για την επικύρωση της συμφωνίας» υποστηρίζει το 69% των ερωτηθέντων και το 54% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ ενώ εντυπωσιακό είναι το ποσοστό των πολιτών που δίνουν άφεση αμαρτιών σε όσους διαμαρτυρήθηκαν στους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου. 

Το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας αφού έχει εγκαταλειφτεί από τους ίδιους τους ψηφοφόρους του (32% είναι η συσπείρωσή του) ενώ το προφίλ του Γιώργου Παπανδρέου

Μονόδρομος για τη χώρα είναι πλέον οι Εκλογές για αποκατάσταση 
της πολιτικής ομαλότητας.


Η Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Πρωθυπουργό, αποδεχόμενη την «υπόσχεσή» του ότι θα προσπαθήσει να έρθει σε συνεννόηση με όλες τις πολιτικές δυνάμεις για τη συγκρότηση μιας Υπερκομματικής Εθνικής Κυβέρνησης…

Επιχείρησε δηλαδή να διορθώσει τη στρέβλωση της λαϊκής εντολής με μια μεγαλύτερη στρέβλωση…

Οποιαδήποτε Κυβέρνηση προκύψει μετά από διαβουλεύσεις που θα γίνουν πίσω από κλειστές πόρτες θα είναι ο ορισμός της «στρέβλωσης» και δεν θα έχει καμία λαϊκή νομιμοποίηση.

Πώς μπορεί να αποκατασταθεί η Δημοκρατία;

Μόνο οι Εκλογές μπορούν να αποκαταστήσουν τη Δημοκρατική λειτουργία του Πολιτεύματος, να εκτονώσουν τη λαϊκή αγανάκτηση και κυρίως να ενισχύσουν την όποια Κυβέρνηση προκύψει στις διαπραγματεύσεις της με τους εταίρους μας και τους παράγοντες της τρόικας και του ΔΝΤ.

Μονόδρομος για τη χώρα είναι πλέον οι Εκλογές για αποκατάσταση της πολιτικής ομαλότητας.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΕΛΙΚΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ φοβούνται ακόμη ότι θα τους εξαπατήσει ο ΓΑΠ
Φοβούνται διάσπαση του ΠΑΣΟΚ.
 

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο Παπανδρέου θέλει ντε και καλά να συμφωνήσει ο Σαμαράς μαζί του. 

Δηλαδή χωρίς τον Σαμαρά, ο Παπανδρέου δεν έχει... δίκιο; Αν έχει @@ επιτέλους ας κυβερνήσει. Βαρέθηκα να ακούω τους ΠΑΣΟΚους να παρακαλάνε τον Σαμαρά για συγκυβέρνηση.

Δύο πράγματα θέλει ο Σαμαράς. Μεταβατική κυβέρνηση για ψήφιση δανειακής σύμβασης και εκλογές. Και τα δύο ξεκαθαρίζουν ΑΠΟΛΥΤΑ το τοπίο. 

Όποιος δεν το καταλαβαίνει ή έχει κάλο στον εγκέφαλο είναι το κάνει επίτηδες.

Από κει και πέρα, ο Παπανδρέου έχει την στήριξη της κοινοβουλευτικής του ομάδας, έχει την "δεδηλωμένη" τουλάχιστον νομικά και τελείωσε. Μη μας τα πρήζει και από πάνω...


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. .
ΚΑΛΤΣΟΔΕΤΑ






Δεν τα ‘χει ξαναζήσει η δόλια πατρίδα όλα τούτα που βιώνει με την κατοχική κυβέρνηση του ΓΑΠ! Τη χειρότερη κυβέρνηση που ‘χει γνωρίσει ο τόπος μετά τη μεταπολίτευση, για να μην πάμε πιο πίσω!

Τούτοι οι μοιραίοι άνθρωποι, όργανα άλλων, εξωχώριων και εγχώριων νταβατζήδων, οδηγούν τις εξελίξεις σε εθνικό διχασμό, την πατρίδα σε ξεπούλημα, το λαό σε εξανδραποδισμό, την κοινωνία σε πλειστηριασμό! Ολετήρες, κινούμενα πολιτικά πιόνια στη σκακιέρα της διαπλοκής, του ξεπουλήματος, της δήωσης, της των πάτων διάλυσης!

Είναι πλέον εθνικό καθήκον η πάλη για το ξωπέταγμά τους, στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας. Μετά την Ύβριν, πρέπει να ‘ρθει η Νέμεσις! Αυτοί που μαγαρίζουν μια περήφανη χώρα δε γίνεται να σταθούν άλλο, διαφορετικά οι εξελίξεις θα είναι ανεξέλεγκτες!

Τώρα που το πολιτικό σκηνικό πάει για ανασύνθεση, τώρα που ο πολιτικός χώρος του ΠΑΣΟΚ βαδίζει ολοταχώς προς πολυδιάσπαση, είναι σαφές ότι θα εμφανιστούν διάφοροι σχηματισμοί που θα επιχειρήσουν το καλύτερο «πλασάρισμα». Έτσι κι αλλιώς οι εξελίξεις θα είναι γοργές. Και σημαντικότατες.

Τι είναι το Σύνταγμα; Τι είναι ο κανονισμός της Βουλής; Λαδόκολλα, για να αποθέτει ο κάθε Βενιζέλος τα αποφάγια της απόγνωσης και του ξερολισμού του;

Ε, αγάλια-αγάλια αλλά σταθερά την ολοκληρώνει τη βρώμικη δουλειά που του είχαν αναθέσει. Όπερ εστί μεθερμηνευόμενο, ότι το τέλος γι’ αυτόν έρχεται, το λαδάκι στο –πολιτικό- καντήλι του τελειώνει…

Δυστυχώς και η μετατροπή της δύσμοιρης Ελλάδας σε προτεκτοράτο. Η βρώμικη δουλειά που λέγαμε;

Όμως, αδέρφια, ΟΧΙ!                  

Το όνομα και η σύνθεση 
της Νέας Κυβέρνησης συνεργασίας




Στις 12 ΑΥΡΙΟ μεσημέρι ο Πρωθυπουργός πηγαίνει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να δημιουργηθεί κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας.

Του ετοιμάσαμε την πρόταση για να την δώσει έτοιμη στον Παπούλια, απόλυτα τεκμηριωμένη μαζί με το όνομα της.

Η Κυβέρνηση θα στηρίζεται σε τρία κόμματα.
Του Παπανδρέου του Καρατζαφέρη και της Ντόρας 
Επειδή η Κυβέρνηση θα έχει πολύ δουλειά μέχρι και..
γεωτρήσεις στη Κρήτη θα κάνει την ονομάσαμε
Δημιουργήσαμε και το σήμα της στη φωτό Η σύνθεσή της 


Πρωθυπουργός::Μητσοτάκης ( Πlηρεί όλες τις προυποθέσεις που τέθηκαν Είναι ο πιο ένθερμος οπαδός της ,βαρύ όνομα που θέλουν και από ότι έχει δηλώσει δεν θα βάλει για βουλευτής πάλι.)

Υπουργός Οικονομικών: Μέρκελ (αφού έτσι και αλλιώς αυτή αποφασίζει)
Υπουργός προστασίας του πολίτη:Αδωνις Γεωργιάδης (έχει σχέδιο έτοιμο για τους κουκουλοφόρους)
Υπουργός δικαιοσύνης:Τσοχατζόπουλος. (Ξέρει τα δικαστήρια καλύτερα από όλους. Κάθε μέρα είναι εκεί)
Υπουργός Εσωτερικών Πάγκαλος (αφού ξέρει ότι όλοι μαζί τα φάγαμε στο εσωτερικό)
Υπουργός Ισότητας και Γυναικείας καλτσοδέτας. Ξυνίδης
Υπουργός μεταφορών: Κιλτίδης (Ξέρει από μεταφορές, έχει αλλάξει τρία κόμματα)
Υπουργός Υγείας: Ντόρα Μπακογιάννη. (Η περιπτωσή της χρειάζεται γιατρό)
Υπουργός Γεωργίας Δρούτσας (ως κηπουρός γνωρίζει καλά τα θέματα)
Υπουργός εξωτερικών: :Μόσιαλλος (Εκεί ζούσε εκεί θα γυρίσει σε λίγο. Να είναι και κοντά στην οικογενειά του)
Υπουργός περιβάλλοντος:Παραμένει ο Παπακωνσταντίνου (λόγω των αυθαιρέτων πισινών και άλλως τοιούτων που διαθέτει
Υπουργός Αθλητισμού Καρατζαφέρης.( Με τόσες κωλοτούμπες ξερει καλά τον αθλητισμό
Υπουργός Δημοψηφισμάτων: Καστανίδης (για προφανείς λόγους.)
Υπουργό Παιδείας:Διαμαντοπούλου.( Η Τρόικα διεκδικεί Υπουργείο και θα το πάρει)
Γενικοί Δερβένακες. Τις μονές μέρες ο Βενιζέλος τις ζυγές ο Λοβέρδος μέχρι να αποφασίσουν στο ΠαΣοΚ ποιός διαδέχεται τον Παπανδρέου

Δήλωση Αντώνη Σαμαρά


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου, πριν λίγες μέρες να εξαγγείλει δημοψήφισμα, προκάλεσε τεράστια αναταραχή μέσα στην Ευρώπη, έκανε πολύ χειρότερη την κρίση μέσα στην Ελλάδα, πόλωσε επικίνδυνα τον Ελληνικό λαό και μπλόκαρε την 6η δόση του δανείου.
Η Νέα Δημοκρατία πήρε πρωτοβουλία αμέσως να αποκαταστήσει την τεράστια ζημιά και να αποσοβήσει τους ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους. Αυτό ήταν για μας καθήκον εθνικής αξιοπρέπειας και ευρωπαϊκής ευθύνης. 
Διακηρύξαμε ότι αποδεχόμαστε τη νέα συμφωνία για το κούρεμα του ελληνικού χρέους, την οποία έτσι κι αλλιώς την είχαμε από την πρώτη στιγμή χαρακτηρίσει «αναπόφευκτη».
Άλλωστε το κείμενο της 26ης Οκτωβρίου δεν περιλαμβάνει νέα μέτρα, ενώ περιλαμβάνει το ξεμπλοκάρισμα της 6ης δόσης.
Ενώ, λοιπόν, η χώρα είχε εξασφαλίσει τα χρήματα, ο κ. Παπανδρέου τα μπλόκαρε με την απόφασή του για δημοψήφισμα. Κι εμείς τα ξεμπλοκάραμε αποδεχόμενοι την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου…
Ταυτόχρονα, ζητήσαμε μια προσωρινή μεταβατική κυβέρνηση, ώστε να αποκατασταθεί αίσθημα σταθερότητας και να οδηγηθεί η χώρα στις κάλπες, όπου ο ελληνικός λαός θα εκφράσει τη θέλησή του σε συνθήκες ομαλότητας και ασφάλειας. Στην κυβέρνηση αυτή δεν διεκδικήσαμε καμία θέση, μόνο να παραιτηθεί ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος έχει γίνει πια επικίνδυνος για τον τόπο. 
Με την πρότασή μας αποκαθιστούσαμε την ηρεμία και διεθνώς και εσωτερικά. Η πρότασή μας χαιρετίστηκε απ’ όλους – και ιδιαίτερα στο εξωτερικό, αλλά και μέσα στην Ελλάδα - ως θετική συμβολή.
Ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου την χαρακτήρισε «πολύ θετική», αλλά λίγο αργότερα στο Βουλή την απέρριψε ως… «καταστροφική»! Την απέρριψε συνολικά και απροσχημάτιστα.
Εμείς την πρότασή μας την κάναμε. Κι αυτός έκλεισε τις πόρτες. Η πρότασή μας παραμένει στο τραπέζι. Ελπίζω να καταλάβει το λάθος του.
Τελικώς, ούτε ο ίδιος παραιτήθηκε, ούτε για εκλογές δεσμεύτηκε, ούτε την οποιαδήποτε σύγκλιση διευκόλυνε. Αντίθετα, έθεσε ως όρο να ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση μαζί με το σύνολο των νέων μέτρων που θα τη συνοδεύουν – πιθανώς σαν αυτά που έχουν διαλύσει την Οικονομία. Και μάλιστα με 180 ψήφους, πράγμα που κατά το Σύνταγμα παραπέμπει σε εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.
Δηλαδή κάθε φορά που εμείς πάμε να ανοίξουμε το δρόμο, η κυβέρνηση Παπανδρέου - Βενιζέλου εφευρίσκει νέα εμπόδια και τον κλείνει.
Ζητούν τώρα να ψηφίσουμε μαζί με το «κούρεμα» και νέα μέτρα, που ακόμα δεν τα ξέρουν ούτε οι ίδιοι και πάντως δεν τα ξέρουμε εμείς. Δηλαδή θέλουν «λευκή επιταγή». Λευκή επιταγή δεν μπορεί κανένας να δώσει…
Και το ξεκαθαρίζω για μιαν ακόμα φορά: την ίδια οικονομική πολιτική που μας έφερε ως το σημερινό αδιέξοδο της ύφεσης, της μαζικής ανεργίας και της πλήρους αποτυχίας σε όλους τους στόχους, δεν την ψηφίζουμε.
Κάποιοι θέλουν, οπωσδήποτε να δέσουν τη χώρα χειροπόδαρα. Εμείς προσπαθούμε να της λύσουμε τα χέρια…
Θα εξακολουθήσω όλες τις προσπάθειες για να ξεπεραστούν οι ανησυχίες στο εξωτερικό και να για να αποκατασταθεί η ηρεμία στο εσωτερικό.
Δηλώνω και πάλι και στέλνω παντού το μήνυμα – και στο εσωτερικό και στην Ευρώπη: Την απόφαση για το «κούρεμα» τη δεχόμαστε. Τους στόχους της σύγκλισης τους αποδεχόμαστε. Τις διαρθρωτικές αλλαγές τις δεχόμαστε επίσης. Όπως ακριβώς έκανε πριν από τις εκλογές και ο σημερινός Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, ο οποίος τότε ήταν στην Αντιπολίτευση.
Υπάρχουν, βέβαια, και πολιτικές που δεν δουλεύουν, που έχουν αντίθετα αποτελέσματα, και που θα προσπαθήσουμε να τους πείσουμε ότι πρέπει να αλλάξουν για να δουλέψει το πρόγραμμα και για να πιάσουμε τους στόχους μας.
Εμείς συμβάλαμε να αποκατασταθεί η σταθερότητα και μέσα στην Ελλάδα και έξω…
Ο κ. Παπανδρέου χθες ευτέλισε το Κοινοβούλιο:
--Ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του για να… παραιτηθεί!
Και τελικώς δεν παραιτήθηκε. Ακόμα τουλάχιστον…
--Ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνησή του, για να την αλλάξει με άλλη. Που τελικώς θα καταλήξει να είναι ίδια, όπως φαίνεται... 
-- Χθες ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης στην τωρινή κυβέρνηση, κάνοντας προγραμματικές εξαγγελίες για την επόμενη, που όμως ακόμα… δεν υπάρχει!
Και από αυτά που εξήγγειλε, δεν ετοιμάζει κυβέρνηση δύο ή τριών ή πέντε μηνών. Αυτά είναι εξαγγελίες τετραετίας…
Και πάντως, όλα αυτά δεν τιμούν την πολιτική ζωή του τόπου.

Χθες στη Βουλή, ζήτησε από τα νέα παιδιά να μείνουν στη χώρα και να δουλέψουν. Δεν μας είπε πού θα δουλέψουν; Με την πολιτική του έχει καταδικάσει τη χώρα σε γενικευμένη ανεργία, σε απογοήτευση, σε απόγνωση, σε κατάθλιψη…
Ζήτησε να τα «βρούμε» και να δημιουργήσουμε μακρόβια κυβέρνηση αρκετών μηνών. Να τα βρούμε πού; Και να τα βρούμε πώς; Μια τέτοια κυβέρνηση απαιτεί συμφωνία εφ’ όλης της ύλης.
Χθες ο κ. Παπανδρέου πρότεινε κυβέρνηση συνεργασίας που θα πρέπει - εκτός από το νέο δάνειο, τις επόμενες δόσεις κλπ. – να διαχειριστεί και τα εξής, όπως ο ίδιος τα περιέγραψε:
-Το όνομα των Σκοπίων
-Τις γεωτρήσεις για φυσικό αέριο
-Τις αποκρατικοποιήσεις
-Την αξιοποίηση του πλούτου και της περιουσίας του ελληνικού λαού.
-Τα κοινοτικά κονδύλια
-Πολλές σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις
-Τις αλλαγές στις Τράπεζες.
Είναι δυνατόν, όλα αυτά να γίνουν ερήμην του ελληνικού λαού; Είναι δυνατόν να τα χειριστεί μια κυβέρνηση χωρίς εντολή και χωρίς νομιμοποίηση;
Πως μια τέτοια κυβέρνηση θα δεσμεύσει τις τύχες της χώρας για δεκαετίες; Όλα θα κρέμονται, κάθε στιγμή, από μια κλωστή.
Κι αν η κυβέρνηση αυτή διαρκέσει μερικούς μήνες, θα έχουμε, επί πλέον, μια πολύ μακρά προεκλογική περίοδο. Που είναι ό,τι χειρότερο…

Ο κ. Παπανδρέου δεν ψάχνει κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας.
Προσπαθεί να δεσμεύσει τους πάντες στις προσωπικές και αδιέξοδες επιλογές του.
Όμως ο τόπος χρειάζεται κυβέρνηση. Με ισχυρή εντολή και ισχυρή νομιμοποίηση από το λαό.
Γιατί κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να σταθεί και να επιτύχει, αν δεν έχει την έγκριση και τη στήριξη του λαού.
Γι’ αυτό και επιμένουμε σε άμεσες εκλογές.
Ήλθε και μας είπε χθες, ότι είναι τάχα «επικίνδυνες» οι άμεσες εκλογές κι ότι δεν υπάρχει χρόνος…
Όμως υπήρχε χρόνος για να κάνει δημοψήφισμα στις 4 Δεκεμβρίου, με ένα κρίσιμο ερώτημα που θα τίναζε τα πάντα στον αέρα: την ίδια την παραμονή της χώρας στο ευρώ…
Αλλά δεν υπάρχει χρόνος, για τον κ. Παπανδρέου, να γίνουν εκλογές στις 4 Δεκεμβρίου, δηλαδή λύση ομαλότητας!
Κατά αυτόν, όλα μπορούν να γίνουν, ακόμα και τα πιο τυχοδιωκτικά, εκτός από ένα: εκλογές.
Εμείς ζητάμε πλέον μόνο ένα πράγμα. Στροφή στην ομαλότητα: Εκλογές!
Για να σταθεροποιήσουμε τη χώρα, να αποκαταστήσουμε την εικόνα της, και να οδηγηθούμε όσο πιο γρήγορα έξω απ’ αυτόν τον εφιάλτη».


Τα είχαν κανονίσει όλα...κυβέρνηση εθνικής ενότητας με Ντόρα και Καρατζαφέρη

Φαίνεται ότι τα συνεταιράκια της κυβέρνησης δεν θα αφήσουν μόνο τους τον πρωθυπουργό του μνημονίου,συνεχίζουν να τον στηρίζουν από την αρχή μέχρι το τέλος.

Μαζί και στην κυβέρνηση από ότι δείχνουν τα πράγματα θα συνεχίσουν μέχρι να μας αποτελειώσουν...
Kυβέρνηση εθνικής ενότητας με την συμμαχία ΛΑΟΣ και Ντόρας Μπακογιάννη και πρωθυπουργό τον Ευάγγελο Βενιζέλο, έχει αποφασίσει να πραγματοποιήσει ο Γ. Παπανδρέου, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.
Oι ίδιες πηγές...
είπαν -κατά το πρακτορείο- ότι ΛΑΟΣ και Ντ. Μπακογιάννη συμφώνησαν με τον Ε. Βενιζέλο να σχηματίσουν κυβέρνηση εθνικής ενότητας ενώ εκφράζουν και φόβους μήπως ο πρωθυπουργός στην διάρκεια της ομιλίας του αλλάξει γνώμη τελευταία στιγμή.

Αντώνη κράτα γερά.

ΕΙΣΑΙ Μοναδικός ρυθμιστής 


Κυβέρνηση “συνεργασίας”, του ΠΑΣΟΚ… με το ΠΑΣΟΚ????ΟΧΙ.
Μεταβατική κυβέρνηση και… εκλογές.!

Η Ελλάδα δεν ανήκει στο ΠΑΣΟΚ

Το αίτημα για άμεση διεξαγωγή εκλογών είναι αδιαπραγμάτευτο από την πλευρά μας, αλλά και από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Ο λαός πρέπει να αισθανθεί ξανά ασφαλής στον τόπο του, σταθερά μέλος της Ευρώπης και υπεύθυνος για την τύχη του.

Η Νέα Δημοκρατία είναι εγγύηση και για την ασφάλεια και για την ευρωπαϊκή μας θέση, για την παραμονή μας στο ευρώ και για την ελεύθερη έκφραση της θέλησης του ελληνικού λαού».

ΟΡΓΗ και  ΑΗΔΙΑ 

Περνάμε σε μία νέα φάση της δικτατορικής αχρειότητας και αυθάδειας του πασοκικού κράτους και παρακράτους, με τη θεατρική στήριξη ΚΑΙ του πολιτικού κόσμου…
Το μόνο που δεν υπολογίζουν είναι ο ελληνικός λαός.

Ματαιοπονούν αν πιστεύουν ότι μπορεί να τον εξαπατήσουν με τέτοιες άθλιες θεατρικές κωμωδίες και να τον εξαναγκάσουν να αποδεχτεί το θάνατό του…

Αυτές οι θεατρικές παραστάσεις της ΑΠΑΤΗΣ και της καθεστωτικής ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ πολλαπλασιάζουν την ΟΡΓΗ και την ΑΗΔΙΑ του ελληνικού λαού, την ΠΥΡΟΔΟΤΟΥΝ…


Η  ΑΠΑΤΗ της δήθεν «εθνικής ενότητας».

Ο ΓΑΠ ξεπέρασε όλες τις προηγούμενες παραστάσεις της πωρωμένης κακουργίας του. Ξεπέρασε ακόμα και την ηδονική ηρεμία της δωσίλογης αναισθησίας του…


Σπάνια συναντάς, ούτε στους πιο στυγνούς δικτάτορες, τέτοια ξιπασμένη έπαρση αυτοϊκανοποίησης, ψευτιάς και παραλογισμού…

Ο ΓΑΠ και ο Βενιζέλος ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ σκηνοθέτησαν την απάτη: Την ΑΠΑΤΗ της δήθεν «εθνικής ενότητας».

Όπως πάντα ο Γ.Παπανδρέου δεν είπε τίποτε, μετά τη συνάντηση με Παπούλια

Δηλώσεις ενώπιον δεκάδων τηλεοπτικών συνεργείων έκανε ο κ.Παπανδρέου και όπως πάντα δεν είπε τίποτε ουσιαστικό, όπως κάνει κάθε άνθρωπος, που θέλει να κερδίσει χρόνο. 


Γατζωμένος με την καρέκλα..

Έγινε πλέον σλόγκαν των τελευταίων ωρών! “Δεν είμαι κολλημένος με την καρέκλα μου” !


Είναι η φράση που επαναλαμβάνει ο Γιώργος Παπανδρέου τις τελευταίες ώρες, νομίζοντας ότι ο κόσμος θα τον πιστέψει.

Αν δεν είσαι κολλημένος κύριε πρωθυπουργέ με την πρωθυπουργική καρέκλα, σήκω , δώσε της μια “κλωτσιά” , πάρε το ipad σου και φύγε επιτέλους. Αυτή είναι μια τίμια και αξιοπρεπής στάση ενός ηγέτη και όχι άλλα να δηλώνει, άλλα να υπονοεί και άλλα να πράττει.

Με ποιο δικαίωμα 
παίρνει θέση 
ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας;
Παπούλιας: Από Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμως Εξαπτέρυγο του ΠΑΣΟΚ.




Οι θέσεις των κοινοβουλευτικών κόμματων:

ΝΔ: μεταβατική χωρίς πολιτικά πρόσωπα για λίγες εβδομάδες και εκλογές

ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ: κυβέρνηση συνεργασίας

ΣΥΡΙΖΑ: εκλογές

ΚΚΕ: εκλογές

Παπούλιας: “Τώρα είναι ώρα μεγάλης ευθύνης για όλους μας. Πρέπει να βρεθεί δρόμος συνενόησης. Θα καταβάλλω όσες ποσπάθειες μπορώ για το καλό της πατρίδας”

Με ποιό δικαίωμα παίρνει θέση; Τα κόμματα της Αντιπολίτευσης ΔΕΝ θέλουν συννενόηση με αυτήν την κυβέρνηση. Θέλουν εκλογές, λαική ετυμηγορία τώρα. Αυτός γιατί από διαιτητής βάζει κομματική φανέλλα. Δουλειά του είναι να συγκαλέσει το Σύμβούλιο( που είναι και άτυπο, δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα) και ΜΕΧΡΙΣ ΕΚΕΙ.

Η Δημοκρατία στην Ελλάδα κοστίζει 6 δις!


Παπανδρέου μας απείλησε με Δημοκρατία!

Στην χώρα που γέννησε την Δημοκρατία, μας απείλησε ότι οι Εκλογές θα είναι καταστροφικές ! ! !



Για 6δις θυσίασε η “Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη” την….Δημοκρατία. Μαζί με τον κατά MEGA “Υπεύθυνο Πολιτικό” Καρατζαφέρη.
Δώστε επιτέλους ένα υπουργείο στον κωλοτούμπα να σκάσει….

Δηλαδή θέλουμε να υπογράψουμε ένα σχέδιο 10ετίας με βάθος συνομιλιών 4μηνών και δεν έχουμε 30 μερούλες να κάνουμε εκλογές!

Μετά απορούν στο ΠΑΣΟΚ που τους λέμε Χούντα!


Η ΑΠΑΤΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ

Σουρεαλιστική φαρσοκωμωδία



Θέατρο σκιών με θλιβερούς εντολοδόχους ξένων κυβερνήσεων
Ψήφο εμπιστοσύνης για μια κυβέρνηση που δεν υπάρχει αλλά πιθανόν να σχηματιστεί.Η ΑΠΑΤΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ



Η χώρα κόντεψε να χρεοκοπήσει για να κερδίσει ο Γιώργος έξι μήνες κοινοβουλευτικού βίου και να ηρεμήσουν, μέχρι το επόμενο νομοσχέδιο, οι βουλευτές του;

Παρακολουθώντας την ομιλία του διαπιστώσαμε πως δεν είχε ούτε μια λέξη συγνώμης να πεί για τη φαεινή ιδέα του δημοψηφίσματος η οποία απεδείχθη καταστροφική για το μέλλον της χώρας.

Μας μάλωσε μάλιστα που τον επικρίνουμε και δεν αντιλαμβανόμαστε πόσο μπροστά είναι από την εποχή του!

Ο Μέγας Οραματιστής! Εφτασαν εκλεγμένοι βουλευτές και υπουργοί-υποτακτικοί της τρόικας, να χειροκροτούν τον «μυθικό ελιγμό» ενός πρωθυπουργού, που έβγαλε τη χώρα του στο πεζοδρόμιο, για να εκβιάσει, υποτίθεται, την συναίνεση του Σαμαρά!

Ο Παπανδρέου δεν ήθελε το ναι της Ν.Δ.!

Επιδίωξε το όχι της!

Ορθώς, επομένως, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. δήλωσε πως έπεσαν οι μάσκες!

Ο πρωθυπουργός, μετά την καταστροφική γκάφα με το δημοψήφισμα, από σήμερα έβαλε τη χώρα σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, που θα παραλύσει τα πάντα.

Όσο παραμένει στην εξουσία θα συνεχίζει το ….έργο του!

Για αυτό και μόνη λύση είναι οι εκλογές.



Οι μάσκες έπεσαν, ο πρωθυπουργός απέρριψε και τους τρεις όρους της πρότασης μας και επωμίζεται πλέον μεγάλες ευθύνες, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, για να συμπληρώσει ότι μόνη λύση είναι οι εκλογές.







Όμως, ο καιρός γαρ εγγύς.

Ο Βενιζέλος λέει ότι η νέα κυβέρνηση θα κρατήσει μέχρι τον Φεβρουάριο και μετά εκλογές. Τα ίδια είπε και η Κατσέλη για να δικαιολογηθεί. 

Τους πιστεύει όμως κανείς; Μπορεί να τους εμπιστευθεί κανείς;


Ο ελληνικός λαός δεν έπρεπε να έχει γνώμη γι’ αυτό; Όμως, ο καιρός γαρ εγγύς. Η τωρινή αλλά και η νέα κυβέρνηση που θα φτιάξει πάλι ο κ. Παπανδρέου με τους πρόθυμους, δεν θα μπορέσει να σταθεί και θα πέσει σαν ένα σπίτι με άχυρα. 

Άλλωστε, αν αληθεύουν οι φήμες ότι νέος πρωθυπουργός θα είναι ο Ευ. Βενιζέλος, τότε είμαστε μπροστά σε μια κυβέρνηση παρωδία.

Ή όπως λέει ο λαός, άλλαξε ο Μανολιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς.


Ήρωες” για τον Καρατζαφέρη οι βουλευτές που στήριξαν τον Παπανδρέου!
Τα υπουργεία να τα τυλίξω ή θα τα πάρετε πακέτο?
Ο μεγάλος Σοσιαλιστικός Συνασπισμός φανερώνεται με την σύμπραξη ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-Ντόρας και ίσως με κάποια απόβλητα από τη ΝΔ