ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

"Αντώνη ,έχεις πακέτο".

  
  
Του ΣΠΥΡΟΥ ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΥ

Οι δυο τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνουν τρία βασικά στοιχεία.
 
Πρώτον, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περάσει στην πρώτη θέση στην πρόθεση ψήφου και η Χρυσή Αυγή είναι τρίτο κόμμα.
 
Δεύτερον, το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει οριστικά και αμετάκλητα. Τρίτον ο Σαμαράς «αντέχει», ενισχύοντας μάλιστα το προσωπικό πρωθυπουργικό προφίλ του.

Πάνω σε αυτά τα δεδομένα, η εικόνα που επιχειρείται να χτιστεί από διάφορες πλευρές του πολιτικο-μηντιακού κατεστημένου είναι πως πάμε για μια αναμέτρηση των «άκρων», μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής, το οποίο στο μυαλό του κάθε Έλληνα μεταφράζεται ως εμφύλιος πόλεμος.
 
Συνεπώς ο μόνος τρόπος για να αποτραπεί μια τέτοια εξέλιξη είναι ο αστικός πολιτικός κόσμος να ενωθεί υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά.
Ο Θόδωρος Πάγκαλος που έκανε πολιτική καριέρα ως «λαγός», επανέλαβε χθες για άλλη μια φορά τον εαυτό του. Βγήκε και είπε πως ο Σαμαράς είναι μια ευχάριστη έκπληξη και του αρέσει πολύ ως πολιτικός.
 
Η δήλωση Πάγκαλου έρχεται να συμπληρώσει τα σενάρια που κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα για νέο κόμμα από Σαμαρά.

Με λίγα λόγια το δίλλημα στο οποίο επιχειρείται να εγκλωβιστεί ο πολιτικός λόγος είναι «ή Σαμαράς ή τανκς». Μόνο που ο Σαμαράς δεν είναι ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής. Τουλάχιστον, όχι ακόμη.
 
Χαίρει μιας αυξανόμενης αναγνώρισης «ηγετικότητας» εξαιτίας της φοβίας που έχει επιδείξει μέχρι σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας να πάρει πάνω του το στοίχημα μιας εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης και να απευθυνθεί στην κοινωνία με ένα ρεαλιστικό τρόπο.

O Τσίπρας, ατυχώς για τον ίδιο, ακολουθεί την πεπατημένη, επενδύοντας στην αγαπημένη στρατηγική του ελληνικού πολιτικού κόσμου, δηλαδή τη στρατηγική του «ώριμου φρούτου». Ενίοτε όμως τα «φρούτα» σαπίζουν και δεν τα τρως ποτέ.
 
Όσο για τη Χρυσή Αυγή, συνεχίζει να παίζει το παιχνίδι με αμιγώς τηλεοπτικούς όρους, όπως έκανε ο Ρουσόπουλος για να κρατάει στη ζωή ένα «νεκρό» πρωθυπουργό. Η Χρυσή Αυγή «πουλάει» βία και τσαμπουκά, όσο την παίρνει. Διότι στο ερώτημα που έθεσε τις προάλλες ο Μάκης Κουρής γιατί η Χρυσή Αυγή επιτίθεται σε αδύναμους Πακιστανούς και όχι σε Γεωργιανούς εγκληματίες ο Μιχαλολιάκος γύρισε κι έδωσε μια αφοπλιστική απάντηση: « Τι λέτε κύριε Κουρή; Αυτοί έχουν καλάσνικοφ!».
Ε, σε ένα τέτοιο σκηνικό αν γίνονταν εκλογές κι εγώ Σαμαρά θα ψήφιζα. Όμως πάνω στον Σαμαρά που αντέχει, στήνεται η μεγαλύτερη επιχείρηση διάσωσης που έγινε ποτέ στη χώρα. Η επιχείρηση διάσωσης του πολιτικού συστήματος όπως και των μηντιακών και επιχειρηματικών διαπλοκών του, που κατέστησαν τη χώρα «προτεκτοράτο», όπως όψιμα ανακάλυψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος λες και τόσα χρόνια δεν έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για αυτό.
Ο επόμενος αληθινά μεγάλος ηγέτης της χώρας θα είναι αυτός που θα δώσει πίσω στην Ελλάδα την εθνική κυριαρχία της.
 
Μπορεί να είναι υποψήφιος ο Σαμαράς;
 
Κατά τη γνώμη μου για να είναι, πρέπει να αποφύγει να γίνει το «πλυντήριο» του πολιτικού και μηντιακού συστήματος.

ΥΓ1:
Το «πακέτο» που έχει μπροστά του ο Αντώνης Σαμαράς, στην πραγματικότητα δεν είναι το πακέτο των μέτρων. Είναι να κάνει «πακέτο» και να στείλει σπίτι του ( ή όπου αλλού επιβάλλει η νομιμότητα) όλο το πολιτικό προσωπικό που έπαιξε στα ζάρια την τύχη της χώρας.
 
Αφού δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να «σπάσει αυγά» έξω, ας αρχίσει τουλάχιστον να το κάνει μέσα. Μόνο η ηθική υπεροχή μιας βαθιάς καθαρτήριας διαδικασίας σε όλα τα επίπεδα, μπορεί να δώσει στον Σαμαρά τις ανοχές που απαιτούνται για να υλοποιηθούν τα μέτρα χωρίς κοινωνική έκρηξη.
ΥΓ2: Πρόβλεψή μου είναι ότι μέχρι τις επόμενες εκλογές ο Σαμαράς θα έχει απορροφήσει πολύ μεγάλο κομμάτι των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που φαίνεται να ξέμειναν από «ατζέντα».

Η ΕΥΠ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΕΚΡΥΨΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΤΕΘΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥΣ...


 
 
Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών βρίσκεται πίσω από την ανακάλυψη και διαβίβαση της λίστας Λαγκάρντ στην κυβέρνηση Παπανδρέου και πλέον βρισκόμαστε ενώπιον "Ιμίων της οικονομίας".
Όπως η ΕΥΠ είχε την πληροφορία την βραδιά των Ιμίων ότι επίκειται απόβαση σε ελληνικό νησί και η τότε κυβέρνηση Σημίτη αδιαφόρησε, έτσι και τώρα η ΕΥΠ, χωρίς να άπτεται των αρμοδιοτήτων της το όλο ζήτημα, σε μια επίδειξη εθνικής υπευθυνότητας τα στελέχη της κατάφεραν να βρουν την λίστα και να την παραδώσουν, αλλά είχε την ίδια τύχη με την πληροφορία περί απόβασης των Τούρκων στα Ίμια από την πολιτική ηγεσία:

Ύποπτη διαχείριση που κυμαίνεται μεταξύ εγκληματικής αδιαφορίας και συγκάλυψης των συμμστεχόντων σε αυτή. Όλη την ευθύνη στο ΣΔΟΕ μεταφέρει ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναφορικά με την τύχη της λίστας

Συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός Οι κονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου ομολόγησε σε δήλωσή τους ότι:

«Στις αρχές καλοκαιριού του 2010 με πλησίασε ο τότε διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και μου είπε ότι από γαλλική πηγή (με τον Γάλλο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών) ενημερώθηκε ότι υπάρχει μια λίστα με στοιχεία Ελλήνων καταθετών σε ελβετική τράπεζα και πως η γαλλική πλευρά θα ήταν διατεθειμένη να παραδώσει υλικό με συνεννόηση αρμόδιων υπουργών. Με ρώτησε αν την θέλουμε. Του απάντησα "Ναι". Σε συνάντηση μου με την κυρία Λαγκάρντ αποφασίσαμε να γίνει η παραλαβή των στοιχείων με την προϋπόθεση της διακριτικότητας.

Τον Οκτώβριο του 2010 κατόπιν των ενεργειών της ΕΥΠ, παραδόθηκε δια της επίσημης διπλωματικής οδού το υλικό χωρίς διαβιβαστικό αλλά με σημείωμα ενός γάλλου διπλωμάτη. Σε κάθε αρχείο περιλαμβανόταν στοιχεία για κάθε ένα από τα 2.000 φυσικά πρόσωπα έως το 2007. Ζήτησα συνολική εικόνα.
Σε περισσότερα από τα μισά πρόσωπα δεν υπήρχαν αποτυπωμένες καταθέσεις σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
Τα υπόλοιπα ποσά ήταν ελαφρώς πάνω από τα 2 δισ. δολάρια. Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων συγκεντρώνονταν σε λίγα ονόματα όπως ένα γυναικείο όνομα με καταθέσεις 550 εκατομμυρίων δολαρίων (σ.σ.: να υποθέσουμε ότι η εν λόγω κυρία τα είχε ΟΛΑ δηλωμένα στη εφορία...)».

Και μετά; Μετά έγινε ότι και στα Ίμια: Η πληροφορια της απόβασης "παράπεσε", όπως και η λίστα Λαγκάρντ σε κάποιο στικάκι... Ο λαός έχει μια παροιμία: "Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι". Τι παραπάνω να κάνουν οι λειτουργοί υπηρεσιών όπως η ΕΥΠ όταν η πολιτική ηγεσία περίπου ενοχλείται όταν κάνουν την δουλειά τους;

Θα καταρρεύσει τόσο σύντομα η κυβέρνηση;

 
 Δύο βουλευτές μέσα σε δύο μέρες έχει χάσει η κυβέρνηση.
 
Έναν από την ΝΔ και έναν από την ΔΗΜΑΡ.
 
Ενώ σήμερα θα φανεί τι θα γίνει με το ΠΑΣΟΚ στο οποίο επικρατεί ολοκληρωτικός αναβρασμός.
 
Οι καρατομήσεις των κυβερνητικών βουλευτών από την Νέα Δημοκρατία και οι αποχωρήσεις από την Δημοκρατική Αριστερά, φανερώνουν τον πανικό που επικρατεί τόσο στο εσωτερικό της κυβέρνησης, όσο και στο εσωτερικό των κομμάτων που την απαρτίζουν.
 
Σε μία κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή, η οποία μάλιστα εκπροσωπεί ένα πολύ σημαντικό ποσοστό του ελληνικού λαού, αναγκάζονται να πάρουν μετρα, τα οποία συνήθως παρατηρεί κανείς σε κουρασμένες, εξασθενημένες από το πολιτικό κόστος κυβερνήσεις.



Δεν νομίζω ότι στο παρελθόν έχει υπάρξει περίπτωση κυβέρνησης, που τόσο γρήγορα να βρίσκεται αντιμέτωπη με την ολοκληρωτική κατάρρευση.
 
Όλα αυτά συμβαίνουν πριν καν ανακοινωθούν επισήμως τα νέα μέτρα, αφού συμφωνήσουν σε αυτά οι πολιτικοί αρχηγοί.
 
Κάτι που αναμένεται να γίνει σήμερα. Κατά πάσα πιθανότητα, από την στιγμή ακριβώς που θα ανακοινωθούν, θα υπάρξουν και άλλες αντιδράσεις, καθώς πολλοί είναι αυτοί που βλέποντας την πορεία του ΠΑΣΟΚ σκέφτονται ότι ίσως πολύ σύντομα εξαναγκαστούν να πάνε στα σπίτια τους.
 
Και γιατί να μην το κάνουν έχοντας καλλιεργήσει ένα κοινωνικό προφίλ;
 

 

12 βουλευτές, με πρωτοβουλία του Σάββα Αναστασιάδη, ζητούν την απέλαση του Τούρκου προξένου της Κομοτινής

 


 


Σάββας Ι. Αναστασιάδης
Νέα Δημοκρατία
Βουλευτής Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης



Πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν τον διωγμό , την τρομοκράτηση και τελικά την επιβολή της θέλησης του Τουρκικού Προξενείου σε έναν Έλληνα πολίτη (πομάκο μουσουλμάνο, Ιμάμη στο χωριό Σώστη του Ν. Ξάνθης) και αποδεικνύονται από επιστολή- ντοκουμέντο του Ιμάμη προς τον Μουφτή Κομοτηνής, αποτελούν μία ξεκάθαρη παρέμβαση του Τουρκικού Προξενείου στην Θράκη και στην Ελληνική εσωτερική πολιτική.



 
Η συμπεριφορά του Τούρκου Προξένου, σύμφωνα με την Επιστολή, δεν συνάδει με τις αρμοδιότητές του και καθίσταται επικίνδυνη για την λειτουργία των θεσμών και νόμων στην Ελληνική Επικράτεια.

Στην περίπτωση που η δράση του Τούρκου Προξένου οφείλεται σε δικό του « υπερβάλοντα ζήλο», θα πρεπει να επανέλθει στην τάξη.

Σε διαφορετική περίπτωση η Ελληνική Πολιτεία πρέπει να λάβει τα μέτρα της.

Επειδή κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας ενέργειες παρακρατικών ομάδων που δρουν στην Θράκη προβοκατόρικα με απειλές και ηθικά θρησκευτικά διλλήματα.

Έχουν εντοπισθεί αρκετές φορές παράνομες παρεμβάσεις του Τούρκικου Προξενείου στην άσκηση εσωτερικής πολιτικής στην Χώρα μας.

Η συνημμένη επιστολή αναφέρεται ρητά σε πρόσωπα, χρόνους και τόπους.

Ο καταγγέλων και εξαναγκασθείς σε παραίτηση Ιμάμης εμπλέκει ευθέως το Τούρκικο Προξενείο.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

1) Οι συγκεκριμένες καταγγελίες, όπως αναφέρονται στην επιστολή, δεν αποτελούν λόγω απέλασης από τη Χώρα μας του Τούρκου Προξένου;



Ποια άμεσα μέτρα προτίθεται να λάβει , ώστε να μην επικρατήσουν οι δυνάμεις που απεργάζονται την Ελληνικότητα της Θράκης;

Σε ποιες άλλες ενέργειες θα προβεί με βάση τα όσα παρατίθενται στην συνημμένη επιστολή ντοκουμέντο;


Τετάρτη 24η Οκτωβρίου 2012
Οι Ερωτώντες Βουλευτές


Σάββας Ι. Αναστασιάδης
Άδωνις Γεωργιάδης
Γιάννης Μιχελάκης
Μαρία Αντωνίου
Θόδωρος Σολδάτος
Ασημίνα Σκόνδρα
Ανδρέας Μαρίνος
Λάζαρος Τσαβδαρίδης
Ανδρέας Κουτσούμπας
Κώστας Κοντογιώργης

Ελένη Μακρή
Γιώργος Γεωργαντάς 


 

Παπανδρέου: Ήξερα ότι το Πρόγραμμα δεν βγαίνει αλλά δεν είχα άλλη επιλογή [βίντεο]

 
 
Την δική του απάντηση στους ισχυρισμούς του Παναγιώτη Ρουμελιώτη πως στελέχη του ΔΝΤ είχαν προειδοποιήσει την τότε κυβέρνηση πως το ελληνικό Πρόγραμμα δεν θα πετύχαινε χωρίς αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο Χάρβαρντ, λέγοντας ουσιαστικά πως δεν είχε άλλη επιλογή από το Μνημόνιο.

Συγκεκριμένα, μια ελληνίδα επίκουρος καθηγήτρια του Πανεπιστημίου πήρε τον λόγο και είπε στο ...Γιώργο Παπανδρέου:
 
«Στο βιβλίο του ο κ. Ρουμελιώτης γράφει πως πολλά στελέχη του ΔΝΤ θεωρούσαν από την αρχή ότι το ελληνικό Πρόγραμμα δεν μπορούσε να πετύχει χωρίς αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, και γι' αυτό σας συμβούλεψε με εντολή του κ. Στρος Καν να ζητήσετε την αναδιαπραγμάτευση, αλλά εσείς αποτρέψατε τον κ. Παπακωνσαντίνου να κάνει οτιδήποτε.
 
Είχατε ισχυρά όπλα διαπραγμάτευσης αλλά δεν τα χρησιμοποιήσατε».
«Λέει επίσης ο κ. Ρουμελιώτης ότι ο ίδιος αμφισβήτησε την ανάγκη προσφυγής στο ΔΝΤ, λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν έπρεπε να κάνει κάτι τέτοιο, με τα γνωστά αποτελέσμτα όπου η εφαρμογή του Προγράμματος δεν μπορεί να θεωρηθεί πετυχημένη» συνεχίζει η καθηγήτρια και τον ρωτά:
 
«Είναι αλήθεια οι ισχυρισμοί του κ. Ρουμελιώτη με τον οποίο εργαζόσασταν στενά ή σκοπεύετε να αναλάβετε νομική δράση εναντίον του;»
Και ο Γιώργος Παπανδρέου απαντά:

«Αν το διαβάσετε, το βιβλίο του κ. Ρουμελιώτη δεν είναι μακρυά από την αλήθεια, αλλά δεν λέει όλη την αλήθεια,γιατί είδε μόνο την μία πλευρά της αλήθειας», είπε αρχικά ο πρώην πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια, απαντώντας στην ερώτηση γιατί δεν προχώρησε η κυβέρνησή του σε αναδιάρθρωση τόνισε:
 
«Εγώ ζήτησα και συζήτησα την αναδιάρθρωση, αλλά ξέρετε ποιος ήταν εναντίον της; Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Δεν θα έδιναν ποτέ την συγκατάθεσή τους και οι περισσότερες χώρες, σχεδόν όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν εναντίον.
 
Ο λόγος ήταν ότι για προφανείς λόγους η ΕΚΤ δεν ήθελε την αναδιάρθρωση, και ήταν εναντίον για πολύ καιρό».

Μας έλεγαν ότι θα μας δώσουν το «κούρεμα» του χρέους μόνο όταν αποδεικνύαμε ότι θα κάνουμε μεταρρυθμίσεις, αναφέρει λίγο παρακάτω ο πρώην πρωθυπουργός και συνεχίζει: «Έπρεπε να δείξουμε ότι είμαστε αξιόπιστοι γιατί η χώρα δεν ήταν αξιόπιστη». Δεν μπορούσα να θεωρούμαι αξιόπιστος, έπρεπε να το αποδείξουμε, τονίζει.
 
Όσον αφορά τα υψηλά επιτόκια δανεισμού, ο κ. Παπανδρέου κινήθηκε στην ίδια γραμμή λέγοντας ότι τα επιτόκια θα μειωνόντουσαν μόλις η χώρα ανακτούσε την αξιοπιστία της.

Στο τέλος της απάντησής του ο Γιώργος Παπανδρέου λέει: «Ναι, ο κ. Ρουμελιώτης ήξερε ότι κάποιες χώρες ήταν εναντίον στο Πρόγραμμα και κάποιοι στο ΔΝΤ ήταν εναντίον αλλά δεν ήξερε την άλλη όψη της ιστορίας».
 
«Δεν έκανε αυτός τις διαπραγματεύσεις με την Μέρκελ, δεν διαπραγματεύτηκε με τους άλλους». «Το δίλλημμα μου ήταν ότι αν δεν μπαίναμε στον μηχανισμό θα χρεοκοπούσαμε» τονίζει για την προσφυγή στο ΔΝΤ και την ένταξη της χώρας στο Μνημόνιο.

«Η' θα παίρναμε το πακέτο ή θα χρεοκοπούσαμε» καταλήγει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Δείτε το βίντεο:
 


 
 

Με Stinger είναι εξοπλισμένοι οι μισθοφόροι στη Συρία - Βίντεο

 
      
 
 
Σύροι αντάρτες – γνωστοί στα αρχικά στάδια της σύγκρουσης από τα δυτικά ΜΜΕ και ως… ακτιβιστές- έχουν στην κατοχή τους φορητούς πυραύλους εδάφους-αέρος συμπεριλαμβανομένων αμερικανικής κατασκευής Stingers, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ, επικαλούμενο τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγό Νικολάι Μακάροφ.

Όπως και ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-'Ασαντ, η Ρωσία θεωρεί ως κύριους υπεύθυνους για τη συνεχιζόμενη βία, τους αντάρτες μισθοφόρους που πιστεύει ότι ενθαρρύνονται και εξοπλίζονται από το εξωτερικό.

"Ο ρωσικός στρατός έχει πληροφορίες ότι ένοπλοι που μάχονται τις δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης έχουν στην κατοχή τους συγκεκριμένους φορητούς πυραύλους από διάφορες χώρες, ανάμεσα στους οποίους είναι και οι αμερικανικής κατασκευής Stingers", φέρεται ότι δήλωσε ο Ρώσος στρατηγός.

"Δεν είναι γνωστό ποιός είναι αυτός προμήθευσε τους αντάρτες με τους πυραύλους αυτού του τύπου", τόνισε ο στρατηγός Μακάροφ.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC μετέδωσε στα τέλη Ιουλίου ότι ο αποκαλούμενος και ως «ελεύθερος συριακός στρατός» απέκτησε πάνω από 20 φορητούς πυραύλους εδάφους-αέρος.

Η Ρωσία πούλησε στη συριακή κυβέρνηση όπλα αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων πέρυσι και έχει καταστήσει σαφές ότι θα αντιταχθεί σε ένα εμπάργκο όπλων στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με το επιχείρημα ότι σε κάθε περίπτωση οι σύροι αντάρτες θα προμηθευτούν παρανόμως όπλα.

Ο εξοπλισμός των ανταρτών με φορητά αντιαεροπορικά βλήματα έχει αλλάξει και τις τακτικές που ακολουθούν πλέον οι Σύροι πιλότοι, όταν βρίσκονται σε αποστολές βομβαρδισμού.
 
Όπως φαίνεται και στο βίντεο αυτό το Su-22 πραγματοποιεί άφεση θερμοβολίδων υπό το φόβο των φορητών αντιαεροπορικών βλημάτων.
 
 
 
 
 

ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ... ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΚΑΙΝΕ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΩΣ ΕΣΤΙΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΝΑΔΑΣ



Οι επιθέσεις μαχητών του PKK – ή απλώς «συμπαθούντων» όπως αναφέρουν στα ρεπορτάζ τους τα διεθνή μέσα ενημέρωσης – εναντίον σχολείων τα οποία τα καίνε πετώντας βόμβες μολότοφ, έχει σπείρει τον τρόπο στην τουρκική κοινωνία της περιοχής.

Βίντεο που δίδονται στη δημοσιότητα από τηλεοπτικά δίκτυα αποκαλύπτουν ότι οι μαχητές του PKK φαίνεται να πετυχαίνουν το σκοπό τους που δεν είναι άλλος από την κάμψη του ηθικού στην κοινωνία, περνώντας το μήνυμα ότι κανείς δεν εξαιρείται από τις επιθέσεις τους, ούτε καν τα μικρά παιδιά…

Οι επιθέσεις έχουν πάρει μορφή… επιδημίας καθώς έχουν αυξηθεί πού τον τελευταίο καιρό, φθάνοντας τις 20 το τελευταίο δεκαπενθήμερο. 

Την ίδια στιγμή αυξάνονται και τα περιστατικά απαγωγής καθηγητών στην περιοχή.Σε μια προσπάθεια να δοθεί η εντύπωση ότι υπάρχουν και κάποια θετικά νέα, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης υπερτονίζουν την παράδοση στις αρχές κάποιων μαχητών του PKK με σκοπό να κάνουν χρήση της γενικής αμνηστίας που έχει χορηγηθεί από την κυβέρνηση σε όσους εγκαταλείψουν τα όπλα, υπό την προϋπόθεση να μην έχουν ιστορικό ποινικών αδικημάτων…

defence-point.gr