ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Σάββατο 13 Μαΐου 2017

“Αιμορραγεί” η ψευτοδεξιά προς την Χρυσή Αυγή - Ο Λαϊκός Σύνδεσμος εκφράζει όλη την ελληνική κοινωνία!

Εφημερίδα “Παραπολιτικά”: 

“Αιμορραγεί” η ψευτοδεξιά προς την Χρυσή Αυγή 

- Ο Λαϊκός Σύνδεσμος εκφράζει όλη την ελληνική κοινωνία!

Μια ενδιαφέρουσα πολιτική ανάλυση, βασισμένη στην τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis, εμπεριέχει η εφημερίδα "Παραπολιτικά" η οποία αναφέρεται στα ποιοτικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά των ψηφοφόρων των κομμάτων. 

Από τα στοιχεία που δίνονται αναφορικά με την πολιτική προέλευση των ψηφοφόρων, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον το ποσοστό που καταλαμβάνει η Χρυσή Αυγή σε ολόκληρο το φάσμα της ελληνικής κοινωνίας.

Αρχικά, να σημειώσουμε πως η Εθνικιστική Ιδεολογία του Λαϊκού Συνδέσμου δεν μπορεί να ενταχθεί σε ταμπέλες "δεξιάς" και αριστεράς", είναι ενδεικτικό όμως ότι οι θέσεις και οι Ιδέες της Χρυσής Αυγής βρίσκουν ανταπόκριση σε ολόκληρη την κοινωνία. 

Όπως καταγράφεται στον παρακάτω πίνακα το 3,8% των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής προέρχονται από την αριστερά, το ίδιο ποσοστό (3,8%) προέρχεται από το Κέντρο και το 4,6% και κυρίως το 19,3% από την Κεντροδεξιά και την Δεξιά αντίστοιχα. 


Το ότι κανένας ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής δεν μπόρεσε να τοποθετήσει τον εαυτό του προερχόμενο από την Κεντροαριστερά, είναι ενδεικτικό του ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος έχει ταυτιστεί με τον εθνομηδενισμό και την λαμογιά! Εκεί βρίσκουν πεδίο δόξης λαμπρό ο Σύριζα, η ΝΔ και το κλεφτοΠασόκ. 

Αξίζει επίσης να σημειώσουμε την απήχηση του Λαϊκού Συνδέσμου σε "αριστερά ώτα", καθώς και να τονίσουμε την κυρίαρχη θέση που καταλαμβάνει στον λεγόμενο "δεξιό" χώρο. 

Αυτή η μαζική διαρροή της ψευτοδεξιάς Νέας Δημοκρατίας προς την Χρυσή Αυγή, που συνεχίζεται και σήμερα με τους ίδιους ρυθμούς, ήταν εξάλλου και ο βασικός λόγος που στήθηκε η σκευωρία κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης από την συμμορία Σαμαρά


Εξάλλου επισημαίνεται και στο ίδιο το άρθρο πως αυτό που ανησυχεί την νεοφιλελεύθερη ΝΔ είναι οι διαρροές της προς την Χρυσή Αυγή.

Δεν αργεί η μέρα που η Χρυσή Αυγή θα εκφράσει τις ανησυχίες και τους... εφιάλτες ολόκληρου του "συνταγματικού τόξου", καθώς σύσσωμη η ελληνική κοινωνία θα την αναδείξει κυρίαρχη πολιτική δύναμη!