ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

«ΑΥΓΗ»: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΗΤΑΝ ΑΝΑΧΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ «ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ», ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ




Με την μεγάλη επιτυχία του κόμματος Λεπέν ασχολούνται όλοι και η «Αυγή» του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί εξαίρεση, δίνοντας μια νέα διάσταση στο όλο θέμα.

Έτσι, σε άρθρο υπό τον τίτλο «Η Λεπέν κι εμείς», πρώτα περιγράφει με τον συνήθη τρομολαγνικό συστημικό τρόπο την επιτυχία του κόμματος Λεπέν(«Σοκ. Σεισμός. Εφιάλτης»…), συνεχίζει θέτοντας το μεγάλο πρόβλημα του ευρωπαϊκού –και όχι μόνον- κατεστημένου για το τι επιφυλάσσει το μέλλον:«Δεν είναι ότι νοιάζεται ο έξω κόσμος για το ποιος κυβερνάει την Αλσατία ή τη Νορμανδία. Είναι ο φόβος για το...τι θα συμβεί στη μάχη όλων των μαχών για το Μέγαρο των Ηλυσίων το όχι τόσο μακρινό 2017. 

Η πιθανότητα να κυβερνήσει μία από τις δύο μεγάλες χώρες της Ευρώπης η Μαρίν Λεπέν, η οποία κερδίζει συνεχώς πολιτικά έδαφος με συνθήματα ενάντια στην «ομοσπονδιοποίηση με το στανιό»«να κλείσουμε τα σύνορα», «να γυρίσουμε την πλάτη στο ευρώ», «να ανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία»-, προκαλεί επανωτά εγκεφαλικά στις περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες».

Και τελειώνει, ομολογώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η πορτογαλική αριστερά κατάφεραν με απατηλές υποσχέσεις να παρασύρουν με το μέρος τους τον αγανακτισμένο κόσμο, εμποδίζοντας έτσι -ως αναχώματα- την διόγκωση των εθνικιστικών κινημάτων και προσφέροντας έτσι μέγιστη υπηρεσία στο σύστημα και τα μεγάλα αφεντικά του: 

«Αυτός ο τελευταίος φόβος, ο πιο παραλυτικός, είναι σαφώς πιο έντονος σε χώρες όπως η Ελλάδα ή η Πορτογαλία, που βρίσκονται σε πολύ χειρότερη κατάσταση από τη Γαλλία. 

Πλην όμως, οι φοβισμένοι Έλληνες και οι φοβισμένοι Πορτογάλοι δεν έφεραν στα πρόθυρα της εξουσίας μια δική τους Ακροδεξιά. 

Τόλμησαν να ποντάρουν στην Αριστερά. Έδειξαν ότι δεν είναι μονόδρομος η στροφή προς πιο αυταρχικές, τάχα «μαγικές» λύσεις. Αν αρκεί αυτό το ανάχωμα του Νότου, μένει να φανεί». 

Σίγουρα πρόκειται για ένα εύστοχο άρθρο. 

Πράγματι, αν δεν υπήρχαν οι… μνημονιοσχίστες του ΣΥΡΙΖΑ, τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής θα ήταν διπλά και τριπλά και ο κίνδυνος για το σύστημα τεράστιος. 

Τι γίνεται τώρα όμως, που το ανάχωμα του ΣΥΡΙΖΑ –μαζί με το μικρότερο, του Καμμένου- πέρασαν από τα… σκισίματα στην εφαρμογή του τρίτου και χειρότερου Μνημονίου; Και που θα βρει το σύστημα καινούργια αναχώματα για να εμποδίσουν την άνοδο της «ακροδεξιάς», ενώ τα έχει κάψει όλα;

Αντίοχος


Ο Μπάμπης και ο Μήτσος θα μπορούν ελεύθερα να δηλώσουν τον έρωτά τους...



Η αγωνία έλαβε τέλος. Έπειτα από πολύμηνες προσπάθειες «αδερφές και παλικάρια θα γίνουμε μαλλιά κουβάρια». Σε μια... ύψιστη δημοκρατική στιγμή για την κυβέρνηση Αλέξη – Πάνου, το υπουργείο Δικαιοσύνης έστειλε στη Βουλή το νομοσχέδιο για το «Σύμφωνο συμβίωσης».


Σύμφωνα με την εισηγητική, με το νομοσχέδιο αυτό επιδιώκεται ο εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας για το σύμφωνο συμβίωσης προς δύο βασικές κατευθύνσεις. Αφενός η ισχύς του συμφώνου επεκτείνεται και στα ομόφυλα ζευγάρια και αφετέρου η σημασία και οι συνέπειες του συμφώνου ενισχύεται δεδομένου ότι αναγνωρίζονται οικογενειακοί δεσμοί μεταξύ των μερών. 

Επίσης ενισχύεται η ιδιωτική αυτονομία στις περιουσιακές τους σχέσεις. Με το νομοσχέδιο αυτό επιδιώκεται μια ισορροπία μεταξύ αφενός της ιδιωτικής αυτονομίας και αφετέρου της ανάγκης προστασίας των οικογενειακών σχέσεων με βάση τις αρχές της ισότητας και της αλληλεγγύης.

Σε ότι αφορά τις ενώσεις των ομόφυλων προσώπων υπογραμμίζεται πως η αναγκαιότητα της νομικής, επίσημης αναγνώρισής τους προκύπτει από τις αρχές της ισότητας των πολιτών και του σεβασμού της διαφορετικότητας όπως αυτά προστατεύονται ήδη στο ελληνικό σύνταγμα και στην ΕΣΔΑ (Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου).

Έτσι, λοιπόν, ο Μπάμπης και ο Μήτσος θα μπορούν ελεύθερα να δηλώσουν τον έρωτά τους και να τρέξουν στη συνέχεια να ψηφίσουν με τα δυο τους τα χεράκια τον Αλέξη Τσίπρα για το μεγάλο δώρο που τους έκανε.

Δικαιώθηκε ο «σύντροφος» του Χατζησάββα, η κυβέρνηση «τάπωσε» τον Φαήλο και όσους αντιδρούσαν στην επέκταση του Συμφώνου. 

Γιατί μπορεί η οικονομία να καταρρέει, μπορεί να γέμισε η Αθήνα πρόσφυγες, να μην μπορούν να βγάλουν ούτε μια σωστή τροπολογία για τους πρόσφυγες και να μην είναι σε θέση να κλείσουν τη διαπραγμάτευση, αλλά η γκέι κοινότητα είναι πλέον στην πρώτη γραμμή των αγώνων.

Ίσως πάλι λόγω της δύναμής τους, που κατάφεραν να κάνουν την κυβέρνηση να... πέσει στα τέσσερα, να ήταν αυτοί καλοί διαπραγματευτές. Να έκαναν παζάρια με τους δανειστές: «Σας δίνουμε τη Μύκονο, μας δίνετε την Ίμπιζα; Το κλουβί με τις τρελές θα το χρησιμοποιήσετε εσείς σήμερα ή εμείς; Το παρεό της Βελκουλέσκου να το φορέσω εγώ καλέ»;

Η Δημοκρατία νίκησε. Τα παιδιά με τις ξυρισμένες μασχάλες θα μπορέσουν να νοικοκυρευτούν και γιατί όχι, να επιτραπεί και ο γάμος των γκέι. Να δούμε τον Καμμένο να παντρεύει φαντάρους και τι στον κόσμο.

Θα έχει ενδιαφέρον το επόμενο gay parade. 

Όλοι μαζί χέρι – χέρι να διαδηλώσουμε υπέρ του Αλέξη και του Παρασκευόπουλου που άφησαν τα ποταπά θέματα της καθημερινότητας και έφεραν ρίγη συγκίνησης κάτω από τις φούστες και τα κολάν. Και γιατί όχι. Να πάμε μέχρι την Αρχιεπισκοπή, εκεί όπου ο φίλος του πρωθυπουργού Αρχιεπίσκοπος δεν έχει μιλήσει ακόμη για το μέγα γεγονός.

Και όλοι μαζί να τραγουδήσουμε έξω από την Κουμουνδούρου: «Βροντάει η Λέσβος, αστράφτει η Μύκονος. Στ' άρματα, στ' άρματα... από πίσω στον αγώνα για την χιλιάκριβη την παντρειά».

http://www.antinews.gr/


Όλοι οι δρόμοι της διαπλοκής οδηγούν στην Κουμουνδούρου

Όλοι οι δρόμοι της διαπλοκής οδηγούν στην Κουμουνδούρου


Η συνέντευξη Τσίπρα στην ΕΡΤ αποτέλεσε μια ακόμη απόδειξη ότι τα όσα ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει, πως «θα πολεμήσει την διαπλοκή», στερούνται ουσιαστικού περιεχομένου. Όταν στην σαφή ερώτηση που του έγινε να πει ποιοι είναι οι διαπλεκόμενοι, αυτός «πέταξε την μπάλα στην εξέδρα», λέγοντας ότι «δεν είμαι Χρυσός Οδηγός για να λέω ονόματα».
Επί της ουσίας, λοιπόν, ο Τσίπρας έκλεισε το μάτι στην διαπλοκή, έτσι ώστε να υπάρξει μια συμφωνία που θα βολεύει και τις δύο πλευρές. Θα μπορούσε η σημερινή συγκυβέρνηση να επιβάλλει όρους από θέση ισχύος στους νταβατζήδες ή ακόμη και να τους εξαφανίσει (για να θυμηθούμε και το φιάσκο του Καραμανλή παλαιότερα); Αν βρισκόμασταν λίγο μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, θα μπορούσε θεωρητικά να υποστηριχτεί ότι θα ήταν δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς η τότε συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήταν πολιτικά ισχυρή και με πρόσφατη και ευρεία εκλογική αποδοχή.
Σήμερα, όμως, είναι μια πρόωρα «γερασμένη» (μέσα σε λίγους μήνες) μνημονιακή κυβέρνηση, η οποία παίρνει το ένα μετά το άλλο τα αντεθνικά και αντιλαϊκά μέτρα, απομονωμένη πλήρως από τον Λαό που την ψήφισε, τρέμοντας μη τυχόν και χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία σε ένα από τα επόμενα μνημονιακά νομοσχέδια (όπως π.χ. το Ασφαλιστικό). Γι΄ αυτό και τρέχει απελπισμένη και απεγνωσμένη να βρει κοινοβουλευτική στήριξη ακόμη και σε γραφικά «νούμερα» όπως ο Λεβέντης.
Επομένως, όχι μόνο δεν αισθάνεται δυνατή απέναντι στους «βαρόνους» των ΜΜΕ, αλλά αντιθέτως έχει την ανάγκη τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κάποιο κανάλι ολότελα δικό του, πλην της ΕΡΤ η οποία δεν μπορεί να τα βάλει με τα ισχυρά συγκροτήματα Μπόμπολα, Ψυχάρη, Κυριακού, Αλαφούζου, Κοντομηνά, Βαρδινογιάννη. Χωρίς την στήριξή τους ο Τσίπρας κινδυνεύει να έχει την μοίρα του Τζέφρυ.
Με την στήριξή τους έχει την δυνατότητα να έχει το πάνω χέρι στο εσωσυστημικό πολιτικό παιχνίδι, γι΄ αυτό σύντομα θα τους προσκυνήσει με την «συμφωνία» αυτή να γίνεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ 

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΠΕΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ...!! ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟ «ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ» ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ...!!


Τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στην Αυστρία ζήτησε με σκληρή φρασεολογία , ο αρχηγός του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, του μεγαλύτερου κόμματος της αυστριακής αντιπολίτευσης, Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε.


Ο Στράχε έκανε λόγο για «πλήρη αποτυχία» της αυστριακής ομοσπονδιακής κυβέρνησης στο προσφυγικό και ζήτησε προσφυγή στις κάλπες.

Ο Στράχε, του οποίου το κόμμα εμφανίζεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών ως πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα με ποσοστό πάνω από 30%, κατηγόρησε την κυβέρνηση συνασπισμού, των Σοσιαλδημοκρατών και του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, ως υπεύθυνη για μια «απειλή της ασφάλειας» των αυστριακών πολιτών, επειδή, όπως διατεινόταν, αυτή επέτρεψε μια «παράνομη μαζική μετανάστευση» χωρίς καταγραφή και έλεγχο.

Κάνοντας λόγο για «σύγχρονη μετακίνηση λαών», κατήγγειλε επίσης «ανεπάρκεια» των συρματοπλεγμάτων, που άρχισαν να τοποθετούνται στο Σπίλμπεργκ στα αυστρο-σλοβενικά σύνορα, και τα οποία, όπως είπε, «είναι απλή περίφραξη, δεν είναι αγκαθωτά και το ύψος τους είναι μόλις 2 μέτρα και δεν απομένει παρά να τοποθετηθούν και βοηθήματα ώστε αυτά να μπορούν να υπερπηδηθούν».

Επανειλημμένα ο αρχηγός της αυστριακής ακροδεξιάς αναφέρθηκε στην ομιλία του στο θέμα της τρομοκρατίας, ισχυριζόμενος ότι μερίδα των δραστών των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι έφθασαν στην Ευρώπη μέσω των προσφυγικών διαδρομών, μία εξέλιξη για την οποία, όπως είπε, το κόμμα του δικαιολογημένα είχε προειδοποιήσει.

Ταυτόχρονα τάχθηκε εναντίον της απαγόρευσης της κατοχής όπλων στην Αυστρία και υπέρ της απαγόρευσης και κλεισίματος ριζοσπαστικών μουσουλμανικών τεμένων και συλλόγων, όπως επίσης υπέρ της αφαίρεσης της αυστριακής ιθαγένειας από τζιχαντιστές.

Στην απάντησή της στους ισχυρισμούς του Στράχε, η αυστριακή υπουργός Εσωτερικών, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, αντέταξε ότι απλά δεν αληθεύει μια εξομοίωση των προσφύγων με εγκληματίες κι ότι κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει επιθέσεις και στην Αυστρία, ενώ, όπως πρόσθεσε, μπορεί μεν να υπάρχει λόγος για ανησυχία, αλλά όχι για πανικό, καθώς η κυβέρνηση έχει πάρει τα μέτρα της λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τον κίνδυνο.

Αντικρούοντας επίσης τους ισχυρισμούς της ακροδεξιάς για δήθεν αύξηση της εγκληματικότητας, η υπουργός Εσωτερικών παρουσίασε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία στην επίμαχη συνοριακή περιοχή του Σπίλφελντ η εγκληματικότητα από το Σεπτέμβριο και μετά έχει μειωθεί σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι, όπως ανάλογη είναι και η εξέλιξη στη γειτονική συνοριακή περιοχή του Ράντγκερσμπουργκ, όπου καταγράφεται πτώση της εγκληματικότητας.

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος για θέματα ασφάλειας, Οτο Πεντλ, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, παρατήρησε μεταξύ άλλων πως στο μέτωπο των προσφύγων δεν υπάρχει η επιγραφή «οικονομικός πρόσφυγας» και ως εκ τούτου η Αυστρία ως κράτος δικαίου πρέπει να προχωρεί στη νόμιμη διαδικασία εξέτασης του δικαιώματός των στη χορήγηση ασύλου.

Εναντίον ενός συσχετισμού του θέματος ασύλου και αυτού της ασφάλειας τάχθηκε ο εκπρόσωπος του νεοφιλελεύθερου αντιπολιτευόμενου κόμματος ΝΕΟΣ, Νίκο Αλμ, σημειώνοντας ότι θεωρεί ως μεγαλύτερη απειλή όχι την αποσπασματική τρομοκρατία, αλλά ένα κράτος των παρακολουθήσεων.