ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Σταύρος Λυγερός: Το εξοντωτικό αριστερό Μνημόνιο θα τροφοδοτήσει εκλογικά την Χρυσή Αυγή


Η σύναψη της συμφωνίας της 13ης Ιουλίου, η οποία οδηγεί σ' ένα τρίτο (ακόμη πιο σκληρό) Μνημόνιο, είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει ραγδαίες ανακατατάξεις (και αναταράξεις) στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό.

Ο έγκυρος πολιτικός αναλυτής, Σταύρος Λυγερός, με άρθρο του στο «Θέμα» της Κυριακής, περιγράφοντας το πώς θα διαμορφωθεί στο άμεσο μέλλον η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής: 

«Τα γεγονότα έχουν αποδείξει πως τα μνημόνια "τρώνε" όποιο κόμμα τα υπηρετεί. Τα επώδυνα μέτρα λιτότητας που το επόμενο διάστημα θα επιβάλει η κυβέρνηση Τσίπρα θα την υποχρεώσουν να τα υπερασπίζεται, γεγονός που αναπόφευκτα θα την καταστήσουν απολογητή και θα τη μεταλλάξουν πολιτικά. Στην πορεία αυτή δεν αποκλείεται να προκληθούν πρόσθετα ρήγματα στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως συνέβη και με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. 

Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι δια της διολισθήσεως θα αλλάξει η πολιτική οπτική της κυβερνητικής ομάδας. Είναι πολύ πιθανό, λοιπόν, κάποια στιγμή προσεχώς να χρειαστεί ή και να επιζητήσει τη σύμπραξη του Ποταμιού και ενδεχομένως του ΠΑΣΟΚ. Έτσι όπως φαίνεται να εξελίσσονται τα πράγματα, το πολιτικό σύστημα θα μεταλλαχθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ θα παραμείνουν το επόμενο διάστημα οι δύο μεγαλύτεροι πόλοι, αλλά όχι με όρους κυριαρχίας. Ανάμεσά τους θα κινείται το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ (εάν επιβιώσει) και οι ΑΝΕΛ. Στα δύο άκρα θα κινούνται η Χρυσή Αυγή και το κόμμα που θα προκύψει από την απόσχιση της Αριστερής Πλατφόρμας και την ενδεχόμενη σύμπραξή της με άλλες ακροαριστερές συσπειρώσεις».

Ο Λυγερός υποστηρίζει, στην συνέχεια, ότι το νέο πακέτο της εξοντωτικής λιτότητας «θα τροφοδοτήσει εκλογικά και το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου». Μένει, βεβαίως να δούμε κατά πόσο ο Λαφαζάνης θα προχωρήσει όντως στην δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα ή θα θελήσει να μείνει στην «σιγουριά» της εσωκομματικής αντιπολίτευσης με την «Αριστερή Πλατφόρμα». Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι εκτός από το γεγονός ότι αφού τα δυο προηγούμενα Μνημόνια δημιούργησαν ανεπανόρθωτη καθίζηση στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ (ιδίως σ' αυτό), λογικά το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αντιμετωπίζει ένα σοβαρό ενδεχόμενο διάσπασης.

Ο Λαφαζάνης και η παρέα του θα πρέπει να σώσουν το πολιτικό τους τομάρι, εμφανιζόμενοι ως οι «ανυποχώρητοι» στην μνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ. Συν τοις άλλοις, θα έχουν στο εγχείρημά τους αυτό και την αμέριστη συμπαράσταση των καθεστωτικών ΜΜΕ, τα οποία μπροστά στον σοβαρότατο κίνδυνο της ολοκληρωτικής είσπραξης της λαϊκής αγανάκτησης και οργής από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ , θα ξεχάσουν την μέχρι τώρα αρνητική στάση απέναντι στους «δραχμολάγνους» του Λαφαζάνη, και θα τους «πριμοδοτούν».


«Λαφαζανίστας»: Παραμένουμε στον μνημονιακό Σύριζα για να το παίζουμε αντιπολίτευση

Ο πραγματικός φόβος του συστήματος δεν είναι οι ευρισκόμενοι στο «μπαλκόνι» (αλλά πάντοτε εντός της οικίας του καθεστωτικού πλαισίου) του ψευδεπίγραφου «συνταγματικού τόξου», αλλά εκείνη η πολιτική δύναμη, η οποία ακριβώς επειδή βρίσκεται εκτός της λεκτικής και νοηματικής αυτής απάτης, δεν συμμετέχει στα βρώμικα και ύπουλα παιχνίδια της εναλλαγής εξουσιαστικών ρόλων ανάμεσα στους άμεσους και έμμεσους υπηρέτες των διεθνών τοκογλύφων.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, όντως, θα ενδυναμωθεί, εκφράζοντας έμπρακτα την Εθνική και Λαϊκή αντιπολίτευση, εντός και εκτός Κοινοβουλίου.

Γιώργος Μάστορας