ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Ξεπούλησε τα πάντα ο Τσίπρας: 63 δισ. Μνημόνιο, φτωχοποίηση του Λαού και παράδοση της Πατρίδας μας στους τοκογλύφους



Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως στελέχη της κυβέρνησης διαρρέουν, κατέθεσε ουσιαστικά την πρόταση Juncker την οποία ο ελληνικός λαός με ισχυρή πλειοψηφία καταδίκασε.
Το τρίτο μνημόνιο, το τρίτο Memorandum of Understanding (MoU) στην Ελλάδα με διακυβέρνηση του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ είναι γεγονός διάρκειας έως τον Ιούνιο του 2018, που φτωχοποιεί τις υγιείς επιχειρήσεις με ακραία φορολογία.
To νέο δάνειο θα είναι περί τα 63 δισεκ. και καλύπτει
1)Την αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ και των ελληνικών ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ ύψους 46 δισεκ. ευρώ 

2)Τα 7,5 δισεκ. που κατέβαλλε μέσα στο 2015 το ελληνικό κράτος από ίδιες πηγές και χρειάζεται χρηματοδότηση 

Αξίζει να αναφερθεί ότι η κυβέρνηση στο επίσημο κείμενο που έστειλε στην ΕΕ αναφέρει 46 δισ για ΔΝΤ και ΕΚΤ και 7,5 δισεκ για κεφάλαια που ήδη πληρώθηκαν και χρειάζονται χρηματοδότηση δηλαδή 53,5 δισεκ. ευρώ. Στο ελληνικό μνημόνιο ωστόσο αναφέρεται ότι απαιτείται νέα κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών, δεν πρέπει να υπάρχει ένα κεφαλαιακό απόθεμα.

3)Την νέα κεφαλαιουχική ενίσχυση των τραπεζών στην οποία γίνεται ειδική αναφορά. Στην ελληνική πρόταση υπάρχει σαφής μέριμνα για την νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που θα καλύψει όλες τις ζημίες και ταυτόχρονα οι τράπεζες θα συνδράμουν στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας. Οι τράπεζες θα ιδιωτικοποιηθούν και θα αναζητήσουν στρατηγικούς συμμάχους.

Για το αδιέξοδο αυτό αποκλειστική ευθύνη φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η οποία επί 5 μήνες χρονοτριβούσε για να φέρει ένα μνημόνιο παταγώδους αποτυχίας

Ότι δεν χρεοκοπεί η χώρα είναι μεγάλο γεγονός, αλλά την ευθύνη που η Ελλάδα βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού έχουν οι αποτυχημένες κινήσεις της αισχρής διακυβέρνησης Σαμαρά αλλά και οι προκλητικά ανεύθυνες τακτικές του ΣΥΡΙΖΑ.

O ΣΥΡΙΖΑ αυτοαναιρέθηκε, αυτοπαγιδεύθηκε και το κυριότερο ξεγέλασε 3,55 εκατ πολίτες που είπαν ΟΧΙ στην πρόταση Juncker.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την εποχή του σκίζω τα μνημόνια εφαρμόζει ένα σκληρότατο μνημόνιο, που είναι μακράν το σκληρότερο μνημόνιο που έχει εφαρμοστεί στην Ελλάδα ύψους 13-14 δισ. ευρώ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, χλεύαζε το email Χαρδούβελη και το ελληνικό μνημόνιο εστάλη με email στις 23:00.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτούσε να υπάρχει χρόνος, ώστε να συζητηθεί και μελετηθεί το νέο ελληνικό μνημόνιο από την Βουλή και τελικώς έρχεται σήμερα με την μορφή του κατεπείγοντος, στα αγγλικά με στόχο να ψηφιστεί με συνοπτικές διαδικασίες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ουσιαστικά την πρόταση Juncker την οποία ο ελληνικός λαός με ισχυρή πλειοψηφία καταδίκασε. 

Τι περιλαμβάνει το νέο ελληνικό μνημόνιο 

Το νέο σκληρότατο μνημόνιο περιλαμβάνει

1) Δάνειο από 63 έως 74 που θα αφορά την περίοδο 2015 με 2018. 

2) Η ελληνική κυβέρνηση υποχρεούται να ψηφίσει μέτρα 13-14 δισεκ. Το εύρος των μέτρων είναι μεταξύ 13-14 δισεκ. και θα εξαρτηθεί από το τελικό ύψος της χρηματοδότησης γιατί η Ελλάδα έχει προτείνει αξιοποίηση εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης που προέρχονται από το παρελθόν και δεν ενσωματώνονται στο νέο δάνειο.  Άπαξ και το πρόγραμμα έχει λήξει τα 10,9 δισεκ. του ΤΧΣ που έχουν περιέλθει στον ESM, ωστόσο θα αξιοποιηθούν εκ νέου χωρίς ανακατεύθυνση θα παραμείνουν για πιθανή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Επίσης τα 7,2 δισεκ. της τελευταίας δόσης αφορούσαν το προηγούμενο πρόγραμμα που έληξε.

Όμως η Ελλάδα θα μπορούσε να αξιοποιήσει τα 1,8 δισεκ. από πόρους του EFSF, Τα 3,6 δισεκ. από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν οι Κεντρικές τράπεζες 1,92 δισεκ. αφορούν το 2014 και 1,4 δισεκ. το 2015, Αύξηση των εντόκων από 14,9 σε 18 δισεκ. Στις πηγές δεν περιλαμβάνονται τα όποια πρωτογενή πλεονάσματα επιτυγχάνει η Ελλάδα. Από την μετακύλιση ομολόγων agreement on net financial assets ANFA ύψους 3,5 δισεκ. τα οποία δεν υπέστησαν haircuts με το PSI+.
Η μετακύλιση ωστόσο απαιτεί ειδική διαδικασία σε συνεννόηση με τους κατόχους.

-Την μετάθεση καταβολής τόκων 4 δισεκ. από το πρώτο δάνειο του EFSF των 50 δισεκ. 

3) Η σύνθεση και η δομή των νέων μέτρων πλήττει και τους μισούς Έλληνες που εξαθλιώθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά αλλά και τους άλλους μισούς που καλούνται να πληρώσουν φόρους σοκ.

Οι εισφορές αυξάνονται και ουσιαστικά μειώνονται οι συντάξεις.  Στις επιχειρήσεις η προκαταβολή φόρου στο 100% ή η αύξηση του φορολογικού συντελεστή είναι απαράδεκτη. Όσον αφορά τον ΦΠΑ, παρά το αρχικό κυβερνητικό σόου, μεγάλο μέρος της πρότασης Juncker, υιοθετήθηκε....πλην των πιο ακριτικών νησιών.
-Πρωτογενές πλεόνασμα 1% το 2015 και 2% το 2016 αναθεωρούνται λόγω της επιδείνωσης της ελληνικής οικονομίας μάλλον σε 0,8% και 1,7% για το 2015 και 2016. 

-Περιλαμβάνει μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού φθάνοντας τον στόχο 1% ή κοντά στο 1% του ΑΕΠ.

-Αναπροσαρμόζεται το όριο ηλικίας στα 67 χρόνια ή 62 χρόνια με 40 χρόνια προϋπηρεσίας

-Τα επικουρικά ταμεία ενοποιούνται και θα χρηματοδοτούνται από ίδιους πόρους. 

-Το κοινωνικό επίδομα ΕΚΑΣ, σταδιακά θα μειώνεται με προοπτική να καταργηθεί σε βάθος 4 ή 5 χρόνων.Το ΕΚΑΣ θα χορηγείται μέχρι τον Ιανουάριο του 2020, οπότε και θα έχει δημιουργηθεί ένα νέο πλαίσιο κοινωνικής πρόνοιας.

-Δημιουργείται ένα μοντέλο που ενώνει τις εισφορές με τις παροχές. 

-Καταργούνται διάφορες επιδοτήσεις σε ειδικούς φόρους κατανάλωσης

- Αυξάνεται η εισφορά αλληλεγγύης. 


- Αυξάνεται ο φόρος εισοδήματος από 26% σε 28%.
- Θα υπάρξει προσαρμογή των συντελεστών φορολογίας ακινήτων ώστε να επιτευχθεί ο στόχος 2,65 δισεκ. μεταξύ 2015 και 2016. 

- Επιβολή φόρου 30% στα τυχερά παιχνίδια. 

- Θα εξεταστούν οι μεγαλοοφειλέτες. 

- Για τις τράπεζες η ιδιωτική διοίκηση των τραπεζών θα γίνει σεβαστή.

Για τις ιδιωτικοποιήσεις οι στόχοι είναι 3,7 δισεκ. το 2016 και 1,2 δισεκ. το 2017. 

Αποπληρώνονται το ΔΝΤ και η ΕΚΤ με 46 δισεκ. Η πρώτη φάση αναδιάρθρωσης περιλαμβάνει την αποπληρωμή του ΔΝΤ και της ΕΚΤ συνολικά 46 δισεκ. και μετά το 2022 θα υπάρξει περαιτέρω μέριμνα για την αναδιάρθρωση του χρέους.

Για την βιωσιμότητα του χρέους θα αξιολογηθούν οι εξής παραδοχές:

  • Χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ 176% το 2015 και 150% το 2020
  • Πρωτογενές πλεόνασμα…. έλλειμμα -0,5% 
  • Έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις 400 εκατ για το 2015
  • ΑΕΠ για το 2015 -1,8% με -2%

Η Γερμανική πλευρά έχει αποκλείσει το haircut στο χρέος.

Οικονομικά στοιχεία από το bankingnews.gr

ΚΟΜΜΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ: ΟΙ «ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ» ΕΓΙΝΑΝ… ΠΟΡΔΕΣ



Από το πρωί, κυκλοφορούσε στα ΜΜΕ η είδηση ότι από το κείμενο που απεστάλη προς έγκριση στους διεθνείς τοκογλύφους, έλλειπε η υπογραφή του Καμμένου. 

Προφανώς, για να δημιουργηθεί ατμόσφαιρα… αγωνίας, εις ότι αφορά την στάση του, καθότι υπήρχαν και οι… «κόκκινες γραμμές», που αφορούν τον ΦΠΑ στα νησιά και την μείωση των αμυντικών δαπανών.

Προ ολίγου, οι (δήθεν) αμφιβολίες έσβησαν, αφού ο υπουργοπάνος δήλωσε ότι θα πέσει στα… τέσσερα: «θα καταψηφίσω τη συμφωνία. Η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να αφήσω την χώρα να καταστραφεί».

Εν τω μεταξύ, κυκλοφορούν διάφορες πληροφορίες, ότι τέσσερις βολευτές του μορφώματος Καμμένου (οι Σταυρούλα Ξουλίδου, Παύλος Χαϊκάλης, Νίκος Μαυραγάνης και Χάρης Κάτανας) διαφοροποιούνται από το τρίτο Μνημόνιο και τα λοιπά.

Παραμύθια για χαζούς! Όλοι οι καμμενικοί θα ψηφίσουν «ναι σε όλα»… Κι αν δεν συμβεί αυτό, να μου… τρυπήσετε τη μύτη!

Αντίοχος


ΠΟΝΗΡΟ ΤΟ ANTINEWS: ΜΗΠΩΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΤΗΝ ΞΑΦΝΙΚΗ ΠΡΕΜΟΥΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ;



H συμφωνία απ' ότι μαθαίνουμε πέρασε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο με τεράστια πλειοψηφία παρ' ότι περιλαμβάνει μέτρα ύψους 13 δισ. και βάλε. Πρόκειται για ένα σκληρό μνημόνιο με μέτρα που υπήρχαν στην πρόταση Γιούνκερ κι έρχονται κι άλλα.

Πρόκειται ουσιαστικά για την αποδοχή μιας λύσης που είχε απορριφθεί ουκ ολίγες φορές από την κυβέρνηση. Μάλιστα τους τελευταίους μήνες είχαν απορριφθεί και καλύτερα πακέτα.

Κι όμως, ο Τσίπρας με ταχύτατες διαδικασίες στέλνει ένα σκληρό μνημόνιο στη Βουλή για να ψηφιστεί άμεσα και χωρίς να ρωτήσει και τη Ζωή η οποία έχει πιει το αμίλητο νερό.

Τι να έγινε άραγε; Επέστρεψαν στη λογική και το πήραν απόφαση να μην οδηγήσουν τη χώρα στη χρεοκοπία; Ή μήπως κρύβεται κάτι άλλο στην ξαφνική πρεμούρα της κυβέρνησης; Γιατί δεν είναι να τους έχεις εμπιστοσύνη μέχρι να περάσει από τη Βουλή, να γίνει αποδεκτό από το Eurogroup και να επισφραγιστεί από τη Σύνοδο Κορυφής.

Ένα σενάριο που διακινείται τις τελευταίες ώρες είναι ότι η κυβέρνηση παίζει ένα ακόμη βρόμικο παιχνίδι. 

Αυτό που επιχειρεί να κάνει είναι να το πάει το πακέτο στη Βουλή, να ψηφιστεί απ' όλα τα κόμματα, να πάρει δηλαδή την υπογραφή απ' όλους αλλά στη συνέχεια η πρόταση αυτή να μη γίνει αποδεκτή από τους εταίρους.

Θα επιχειρήσει να εγκλωβίσει δηλαδή το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του, πλην ΚΚΕ, θα δείξει στους δανειστές ότι έκανε τα πάντα και ότι όλοι οι βουλευτές το αποδέχθηκαν και στη συνέχεια θα καταγγείλει την αδιαλλαξία των ξένων.

Ξέρει δηλαδή εκ των προτέρων ότι η πρότασή του δεν περνά από το Γιούρογκρουπ αλλά θα το περάσει από τη Βουλή χωρίς να το... διαβάσουν οι βουλευτές και έτσι θα νομιμοποιήσει το έγκλημά του και θα ρίξει την ευθύνη της χρεοκοπίας στους ξένους.

Αν ισχύει αυτό το σενάριο τότε πρόκειται για άτιμο παιχνίδι, για μια βρόμικη τακτική που την ύστατη στιγμή για τη χώρα δεν πρέπει να περάσει.

Αν ο κ. Τσίπρας έχει κρυφή ατζέντα να το πει. Αν θέλει να οδηγήσει σε Grexit ρίχνοντας την ευθύνη στους δανειστές ας μας το πει. Αλλά να παίζει παιχνίδια με το πολιτικό σύστημα και τη χώρα δεν έχει κανένα δικαίωμα.

ANTINEWS