ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

ΑΛΥΤΡΩΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ: ΙΜΒΡΟΣ ΚΑΙ ΤΕΝΕΔΟΣ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ. Παραβιάσεις της Συνθήκης της Λωζάννης από την Τουρκία.

Η Καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, 
των μειονοτήτων και ο αφελληνισμός,
πάγια τακτική τών Τούρκων

Η Ίμβρος και η Τένεδος είναι δύο μικρά νησιά στο βόρειο Αιγαίο, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας η στρατηγικής σημασίας θέση τους εντοπίζεται έξω από τα στενά των Δαρδανελίων, που αποτελούν τη μοναδική θαλάσσια δίοδο επικοινωνίας μεταξύ Μαύρης Θάλασσας και Μεσογείου. 



Το 1923, μετά το τέλος του πολέμου που είχε ξεσπάσει μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, οι δύο χώρες υπέγραψαν τη Συνθήκη της Λωζάνης, η οποία, μεταξύ άλλων, προέβλεπε και την παράδοση των δύο αυτών νησιών στην Τουρκία, παρά το γεγονός ότι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο τα νησιά αυτά βρίσκονταν υπό τον έλεγχο της Ελλάδας και ο πληθυσμός τους αποτελούνταν ανέκαθεν και αποκλειστικά από Έλληνες.  

Ο λόγος της διάταξης αυτής ήταν αμιγώς γεωπολιτικού χαρακτήρα, καθώς είχε ως στόχο την εξασφάλιση του ελέγχου των Στενών από την πλευρά της Τουρκίας. 

Ως αντάλλαγμα, η Συνθήκη προέβλεπε την εφαρμογή ειδικού διοικητικού καθεστώτος για τα νησιά (άρθρο 14 και άρθρα 37-44 του 3ου τμήματος), παρέχοντας εγγυήσεις για την προστασία της ζωής και των ιδιοκτησιών, την ελεύθερη χρήση της μητρικής γλώσσας (ελληνική), τη θρησκευτική ελευθερία και γενικά για το σύνολο 


Τα εν λόγω άρθρα της Συνθήκης χαρακτηρίστηκαν ως «βασικοί νόμοι» τους οποίους, όπως συμφωνήθηκε, η Τουρκία δεν θα είχε κανένα δικαίωμα να καταργήσει μέσω άλλου νόμου, κανονισμού ή διοικητικής πράξης. 

Πάνω από ογδόντα χρόνια έχουν περάσει από την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης.


Επομένως, είναι καιρός να δούμε πώς η Τουρκία «τίμησε» την υπογραφή της όσον αφορά τα δύο αυτά νησιά. 


Σε κάθε περίπτωση, πιστεύουμε ότι τα ακόλουθα θα πρέπει να γίνουν γνωστά σε όλους όσοι σχετίζονται με τα ζητήματα των  ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, ως προς την κατάσταση του αυτόχθονος πληθυσμού των δύο αυτών νησιών: 



Τον Σεπτέμβριο του 1923, αμέσως μετά την παράδοση των νησιών στην Τουρκία, το άρθρο 14 παραβιάστηκε με τον διορισμό Τούρκου διοικητή αντί κάποιου που θα προερχόταν από τον τοπικό ελληνικό πληθυσμό, όπως προβλεπόταν σαφώς στη Συνθήκη. 



Παραβιάζοντας το ίδιο αυτό άρθρο, ο έλεγχος της αστυνομίας, των δικαστηρίων, των τελωνείων και των λιμενικών αρχών περιήλθε στους Τούρκους. Εξήντα τέσσερις δικηγόροι, γιατροί,δάσκαλοι και έμποροι χαρακτηρίστηκαν ως «συνεργάτες του (προηγούμενου) ελληνικού καθεστώτος» και κηρύχτηκαν «ανεπιθύμητοι». 

Επιπροσθέτως, σε 1500 άτομα ακόμα απαγορεύτηκε η επιστροφή στις κατοικίες τους, διότι είχαν εγκαταλείψει τα νησιά πριν από τον Σεπτέμβριο του 1923 (παραβίαση του 15ου πρωτοκόλλου περί αμνηστίας, προσαρτημένου στη Συνθήκη). 

Το 1927 ψηφίστηκε νέος νόμος από το τουρκικό κοινοβούλιο (Νόμος 1151), επικυρώνοντας και επισήμως τα παραπάνω διοικητικά μέτρα, παρά τις αναφορές στη Συνθήκη που προέβλεπαν ότι κανένας νόμος δεν θα μπορούσενα υπερισχύσει έναντι των διατάξεων αυτών. 

 • Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου επιβλήθηκε φόρος ιδιοκτησίας (ο περίφημος βαρλίκ), σύμφωνα με τον οποίο το ύψος των φόρων καθοριζόταν με τρόπο αυθαίρετο και πολλαπλάσιο της συνολικής αξίας της ιδιοκτησίας των νησιωτών, σε μια καταφανή προσπάθεια οικονομικής εξόντωσης του πληθυσμού (παραβίαση των άρθρων 39 και 40). 

Ταυτόχρονα, οι ακίνητες περιουσίες των χριστιανικών μοναστηριών, που προσέφεραν τα προς το ζην σε πλήθος οικογενειών, απαλλοτριώθηκαν και παραχωρήθηκαν σε Τούρκους που μεταφέρθηκαν εκεί από τις περιοχές της ανατολικής Τουρκίας, πολύ σύντομα, οι νέοι αυτοί πληθυσμοί κατεδάφισαν τις εκκλησίες και άλλα κτίρια που ανήκαν στα μοναστήρια, παραβιάζοντας τα άρθρα 38, 39, 40 και 42 της Συνθήκης. 

Την περίοδο αυτή, οι άρρενες κάτοικοι των νησιών ηλικίας 20-40 επιστρατεύθηκαν και στάλθηκαν στα διαβόητα «τάγματα εργασίας» (γνωστά ως αμελέ ταμπουρού), όπου υποχρεώθηκαν σε καταναγκαστική εργασίακάτω από τις σφοδρές καιρικές συνθήκες του χειμώνα, στα βουνά της ανατολικής Τουρκίας και του Κουρδιστάν (παραβίαση των άρθρων 39 και 40). 

• Ο επίσκοπος των νησιών και οι ηγέτες των τοπικών κοινοτήτων συνελήφθησαν και εξορίστηκαν στην Ανατολία (στην ανατολική Τουρκία), αφήνοντας με τον τρόπο αυτό ακέφαλο τον τοπικό πληθυσμό (παραβίαση των άρθρων 38, 39 και 40). 

Το 1964, οι τουρκικές αρχές κατέσχεσαν τα σχολικά κτίρια της τοπικής κοινότητας (νηπιαγωγείο, δημοτικό και γυμνάσιο), καθώς επίσης και τα έπιπλα, τις βιβλιοθήκες και τον σχολικό εξοπλισμό τους.  

Οι διδάσκοντες απολύθηκαν και δεν τους επετράπη η ανάληψη θέσης ούτε στα σχολεία των μειονοτήτων στην Κωνσταντινούπολη. 


Η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας απαγορεύτηκε ακόμη και κατ’ οίκον και τα παιδιά των Ελλήνων υποχρεώθηκαν να διδάσκονται μόνο την τουρκική (παραβίαση των άρθρων 38, 39, 40, 41 και 42). 

Το 1964, το τουρκικό κοινοβούλιο ψήφισε τον νόμο 6830 «περί απαλλοτριώσεων» που, σύμφωνα με το άρθρο 5, έδινε στην «εντολοδόχο αρχή το δικαίωμα να προβαίνει σε απαλλοτριώσεις χωρίς να δεσμεύεται από καμιά προδιαγραμμένη νομική ρύθμιση και να ορίζει την αποζημίωση κατά τη δική της υποκειμενική κρίση».

Προοδευτικά, απαλλοτριώθηκε το 98% περίπου του συνόλου των γόνιμων και αροτραίων εκτάσεων με οικονομικό αντάλλαγμα που δεν ξεπερνούσε την αξία ενός καλαθιού με αυγά στην τοπική αγορά, πράγμα που στην ουσία συνιστούσε κατάσχεση. 

Το 1964, η έκταση της αροτραίας γης που ανήκε στους Έλληνες κατοίκους των νησιών ανερχόταν στα 25.000 στρέμματα περίπου. 

Το 1990, και μετά από όλες αυτές τις εικονικές απαλλοτριώσεις, η έκταση αυτή δεν ξεπερνούσε τα 0,06 στρέμματα περίπου

Επιπλέον, βοσκότοποι που παραδοσιακά χρησιμοποιούνταν για τη βοσκή των προβάτων χαρακτηρίστηκαν ως «δασικές περιοχές» ή ως «αναδασωτέες» εκτάσεις κρατικής ιδιοκτησίας, στις οποίες οι ντόπιοι δεν είχαν πλέον το δικαίωμα να φέρνουν τα κοπάδια τους. 

Ως εκ τούτου, οι κάτοικοι που στην πλειονότητά τους ήταν γεωργοί και βοσκοί έχασαν τις καλλιέργειές τους, τους ελαιώνες, τους αμπελώνες, τα κτήματα μετα οπωροφόρα δέντρα και τους βοσκοτόπους τους. 


Εκτός από τα παραπάνω μέτρα, η εκμετάλλευση των λιγοστών υδάτινων πηγών που βρίσκονταν κοντά στα χωριά παραχωρήθηκε στους στρατιωτικούς καταυλισμούς ή στις καλλιέργειες κρατικής ιδιοκτησίας, στερώντας από τους ντόπιους τη δυνατότητα να καλλιεργούν ακόμη και τα περιβόλια των σπιτιών τους. 

Τέλος, εκτός από τη γη, οι αρχές κατέσχεσαν όλες τις αγροικίες και κάθε άλλη εγκατάσταση στις αγροτικές περιοχές και απαγόρευσαν ακόμη και τη διέλευση των πρώην ιδιοκτητών τους μέσα από αυτές (παραβίαση των άρθρων 38, 39, 40 και 42). 

Με στόχο την περαιτέρω τρομοκράτηση του τοπικού πληθυσμού, έλαβαν επίσης χώρα τα ακόλουθα: 

• Στην Ίμβρο δημιουργήθηκαν «ανοιχτές αγροτικές φυλακές» (agir ceza), όπου μεταφέρθηκαν μερικοί από τους πιο επικίνδυνους κατάδικους από φυλακές άλλων περιοχών της χώρας


Στους εγκληματίες αυτούς παραχωρήθηκε το ελεύθερο να κυκλοφορούν στο νησί τρομοκρατώντας, λεηλατώντας, βιάζοντας και δολοφονώντας τους κατοίκους (παραβίαση των άρθρων 38, 39, 40 και 42). 

Στα νησιά μεταφέρθηκε στρατιωτικό τάγμα, οι στρατιώτες του οποίου είχαν επίσης το ελεύθερο να καταστρέφουν αγροικίες και ξωκλήσια, να ληστεύουν, να χτυπούν, να βιάζουν και να δολοφονούν τους ντόπιους. 

Στρατιωτικά φυλάκια μεταφέρθηκαν μέσα σε κατοικημένες περιοχές, οιστρατιώτες των οποίων επιδίδονταν σε παρόμοιες πράξεις (παραβίαση των άρθρων 38, 39, 40 και 42). 

• Δημιουργήθηκε ένα είδος διδασκαλείου/οικοτροφείου για 800 σπουδαστές που μεταφέρθηκαν εκεί από την ενδοχώρα της Τουρκίας, με κύριο «αντικείμενο σπουδών» την τρομοκράτηση του τοπικού πληθυσμού και τον βιασμό των γυναικών (παραβίαση των άρθρων 38, 39 και 42). 

Από τα 262 ξωκλήσια της Ίμβρου βεβηλώθηκαν και λεηλατήθηκαν τα 248, που στο εξής χρησιμοποιήθηκαν ως στάβλοι, στρατιωτικά φυλάκια, αποθήκες και αποχωρητήρια στρατοπέδων ή καταστράφηκαν και τα οικοδομικά υλικά τους χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή στρατιωτικών καταυλισμών και φυλακών. 

Ο ιστορικός ναός του Κάστρου (που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα) πυρπολήθηκε και τα ερείπιά του σήμερα χρησιμοποιούνται ως στάβλοι. Στους κατοίκους του νησιού δεν επετράπη η ανοικοδόμηση του ναού, ούτε καν με δικά τους έξοδα (παραβίαση των άρθρων 38, 40 και 42 της Συνθήκης). 

Τη νύχτα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο (Ιούλιος 1974) όλοι οι κάτοικοι του Κάστρου υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. 

Στη συνέχεια,  το νεκροταφείο του χωριού βεβηλώθηκε και τα οστά των νεκρών σκορπίστηκαν στη ρεματιά που βρίσκεται κοντά στο χωριό (παραβίαση των άρθρων 38, 39, 40 και 42). 

Οι Ίμβριοι και οι Τενέδιοι που διέμεναν στο εξωτερικό έχασαν την τουρκική υπηκοότητά τους, χάνοντας έτσι τα «πολιτικά τους δικαιώματα» και τη δυνατότητα να επιστρέψουν στα πάτρια εδάφη (παραβιάσεις των άρθρων 38, 39 και 40). Σύντομα, η τρομοκρατική αυτή τακτική που υφίστατο με την ανοχή του κράτους, κατέληξε ακόμη και σε δολοφονίες Ελλήνων κατοίκων: 

ƒΤον Σεπτέμβριο του 1973 κατάδικοι που κυκλοφορούσαν ελεύθερα στο νησί δολοφόνησαν τον Στέλιο Καβαλλέρο, έμπορο από την πόλη της Παναγιάς. Το ακρωτηριασμένο σώμα του βρήκαν γείτονες στον πάτο ενός πηγαδιού. 


Το καλοκαίρι του 1977 η Στυλιανή Ζούνη, μητέρα δύο μικρών παιδιών, βιάστηκε και δολοφονήθηκε από Τούρκο στρατιώτη στο χωριό των Αγίων Θεοδώρων. 


ƒΤον Ιούλιο του 1980 ο Γεώργιος Βιγλής από το Σχοινούδι βασανίστηκε και δολοφονήθηκε από κατάδικους των φυλακών μέσα στην αγροικία του. 


ƒΤο 1983 δύο ακόμη Ίμβριοι, ο Ευστράτιος Στυλιανίδης και ο Νικόλας Λαδάς δολοφονήθηκαν από εποίκους από την τουρκική ενδοχώρα, ο πρώτος στο Σχοινούδι και ο δεύτερος στην Παναγιά. 


ƒΤον Νοέμβριο του 1990, ο Ζαφείρης Δεληκωνσταντής, ο πρόεδρος του χωριού Γλυκύ, δολοφονήθηκε από Τούρκο έποικο. 


Κανένας από τους δολοφόνους δεν έχει συλληφθεί και καταδικαστεί έως σήμερα (παραβίαση των άρθρων 38, 39 και 40). 

Η εθνολογική σύνθεση του πληθυσμού των νησιών αλλοιώθηκε δια της βίας, λόγω της υποχρεωτικής εγκατάστασης εκεί εποίκων που προέρχονταν από την τουρκική ενδοχώρα. 


Τα άτομα αυτά, στα οποία δόθηκαν κρατικές...επιχορηγήσεις, εγκαταστάθηκαν σε οικισμούς που ανεγέρθηκαν ειδικά για εκείνους ή σε κατοικίες Ελλήνων που κατελήφθησαν δια της βίας, σε βάρος των προηγούμενων ιδιοκτητών τους. 

Εκτός των άλλων, στους εποίκους αυτούς παραχωρήθηκαν επίσης οι εκτάσεις και η ακίνητη περιουσία που είχαν κατασχεθεί και που άλλοτε ανήκαν στους Έλληνες κατοίκους των νησιών (παραβιάσεις των άρθρων 14, 39 και 40). 



Ως συνέπεια όλων των παραπάνω και άλλων παρόμοιων συμπεριφορών, είτε ενεργειών είτε ολιγωριών, από την πλευρά της κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας, οι Έλληνες κάτοικοι της Ίμβρου και της Τενέδου υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, τον τόπο όπου οι πρόγονοί τους είχαν ζήσει για περισσότερο από 3.000 χρόνια, και να καταλήξουν πρόσφυγες, διασκορπισμένοι στα πέρατα του κόσμου.


Το 1960, σύμφωνα με την επίσημη απογραφή, στην Ίμβρο υπήρχαν 5.487 Έλληνες και 289 Τούρκοι. 




Σήμερα, στο νησί υπάρχουν 200 Έλληνες και 9.000 Τούρκοι  λιγότεροι από 20 είναι και οι Έλληνες που έχουν απομείνει στην Τένεδο.

ΙΜΒΡΟΣ ΚΑΙ ΤΕΝΕΔΟΣ
ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ















Κι όμως κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι... 15 εκατ. ευρώ μετρητά βρήκαν στο χρηματοκιβώτιο του κλεφτοπασόκ!


Το γεγονός ότι τα στελέχη του κλεφτοΠασόκ κυκλοφορούν ακόμη ελεύθερα στην ελληνική κοινωνία είναι από μόνο του ένα σκάνδαλο και πρόκληση για κάθε Έλληνα πολίτη. 

Τα απομεινάρια της πάλαι ποτέ κραταιάς παράταξης φιλοδοξούν ακόμη να διαδραματίσουν ρόλο στην πολιτική ζωή του τόπου, αλλά δεν έχουν ακόμη κλείσει τις υποθέσεις τους με την Δικαιοσύνη.

Αποκαλυπτικό είναι το ρεπορτάζ της "Real News" σύμφωνα με το οποίο: "η εισαγγελική έρευνα για τη «μαύρη» τρύπα στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, που φαίνεται να διογκώθηκε επί προεδρίας Γιώργου Παπανδρέου, σχεδόν δύο χρόνια αφότου ξεκίνησε με παραγγελία της τότε προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Παναγιώτας Φάκου, καταλήγει στην κλήση, ως υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων, του επί σειρά ετών υπευθύνου οικονομικών του κινήματος Ροβέρτου Σπυρόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά τις καταθέσεις των ελεγκτών που ερεύνησαν τα οικονομικό του κόμματος την περιόδο 2004-2012 προκειμένου να διαπιστώσουν πώς δημιουργήθηκε το χρέος των περίπου 140 εκατ. ευρώ, τα ερωτήματα που προκύπτουν εστιάζουν κυρίως σε δύο σημεία για τα οποία καλείται ο Σπυρόπουλος να δώσει διευκρινίσεις.

Το πρώτο είναι ότι κατά τον έλεγχο προέκυψε ότι στο χρηματοκιβώτιο του κόμματος υπήρχαν 15 εκατ. ευρώ σε μετρητά! Έτσι, ο Ρ. Σπυρόπουλος καλείται να δώσει εξηγήσεις γιατί κρατείτο ένα τόσο μεγάλο ποσό στο χρηματοκιβώτιο του κόμματος και δεν είχε κατατεθεί σε κάποια τράπεζα και το δεύτερο, γιατί για μεγάλο μέρος των δαπανών της επίμαχης περιόδου δεν υπάρχουν παραστατικά. 

Επίσης διερευνάται η τέλεση αξιόποινων πράξεων που είχαν ως αποτέλεσμα τυχόν ζημία του κόμματος όπως απιστία και υπεξαίρεση και αναμένεται η κατάθεση του Σπυρόπουλου."

Είναι πράγματι εξοργιστικό το γεγονός που αυτό το απόκομμα ακόμα δεν έχει κλείσει και υπάρχουν ακόμα στελέχη του που με περίσσιο θράσος αποκαλούν την Χρυσή Αυγή "εγκληματική οργάνωση"!



Τι ΣΥΡΙΖΑ, τι ΝΔ, τα μνημόνια εφαρμόζουν από κοινού...

Τι ΣΥΡΙΖΑ, τι ΝΔ, τα μνημόνια εφαρμόζουν από κοινού...


Η μεταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ από ένα κόμμα διαμαρτυρίας απέναντι στα κοινωνικά άδικα μνημονιακά μέτρα σε ένα ακραιφνώς μνημονιακό κόμμα ναι μεν έγινε βιαίως και βιαστικά, αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν εμπόδισε τα στελέχη και τους υπουργούς του να μηρυκάζουν με μεγάλη ευκολία την στερεοτυπική φρασεολογία που χαρακτηρίζει συλλήβδην όλα τα υποταγμένα στη Μέρκελ κόμματα της βουλής. 

Τη φρασεολογία εκείνη, δηλαδή, που αφορά στην βιωσιμότητα των αριθμών, την υποτιθέμενη ανάσχεση της ανεργίας, την φανταστική προσέλκυση επενδύσεων και την επίτευξη λογιστικών πλεονασμάτων.

Ασφαλώς το ως άνω «πακέτο» δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια μυθιστορηματική αφήγηση της πολιτικής εξαχρείωσης και της λεκτικής απεικόνισης ενός πολιτικού-οικονομικού προγράμματος που απέτυχε παταγωδώς κατά τα 6 περίπου χρόνια εφαρμογής του. 

Σίγουρα όμως μας θυμίζει έντονα την τριετία εκείνη κατά την οποία ο τέως πρωθυπουργός Σαμαράς, ενώ είχε βουλιάξει την Ελλάδα στα χρέη και οδήγησε σε χρεοκοπία νοικοκυριά και επιχειρήσεις, διαφήμιζε σε κάθε ευκαιρία το μεγαλύτερο του επίτευγμα, αυτό της επίτευξης πρωτογενών πλεονασμάτων.

Θα ήταν σπατάλη χώρου και χρόνου να επαναλάβουμε τις τεκμηριωμένες απόψεις Ευρωπαίων θεσμικών που με μαθηματικά ανέτρεπαν τις θεωρίες Σαμαρά, αλλά θα μείνουμε στην εμμονή του τωρινού πρωθυπουργού να επικαλείται τα ίδια επιχειρήματα και να θριαμβολογεί για όλα όσα κατηγορούσε όταν βρίσκονταν στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Έτσι, στα χνάρια της ΝΔ, κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ και αφού πέρασε νομοσχέδια όπως ο κατοχικός προϋπολογισμός, τα νέα προαπαιτούμενα, το σύμφωνο συμβίωσης, η απόδοση ιθαγένειας σε λαθρομετανάστες κι άλλα συναφή, τώρα οριοθετεί τους στόχους του για τη νέα χρονιά με τη βεβαιότητα ότι η χώρα εν μέσω σκληρής λιτότητα θα επιτύχει πλεόνασμα της τάξης του 0,5% (δηλαδή 919 εκατ. ευρώ).

Η γραφικότητα του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου του Τσίπρα δεν έχει να κάνει μόνο με το ύψος του πλεονάσματος (αν και λογιστικά είναι πράγματι ένας εφικτός στόχος) αλλά από το γεγονός ότι στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού, ο οποίος είναι αυτός που θα «αποτυπώσει» το εν λόγω πλεόνασμα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε πως η ελληνική οικονομία είναι μια οικονομία σε διαρκή ύφεση, για την ανάσχεση της οποίας αναγκάστηκε να εφαρμόσει μέτρα με τα οποία διαφωνούσε, αλλά το έκανε κατόπιν πιέσεων από τους Ευρωπαίους εταίρους.

Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερη σημασία αφορά το κείμενο της σχετικής εγκυκλίου, στο οποίο γίνεται λόγος για μια δημοσιονομική στρατηγική για το 2016, που απορρέει από το τρίτο μνημόνιο, με την εκκρεμότητα της συμμετοχής του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα. 

Κατά τ’ άλλα ο ΣΥΡΙΖΑ έδιωξε τους τροϊκανούς, έβαλε τέρμα στις πολιτικές λιτότητας, εξουδετέρωσε την ισχύ του ΔΝΤ και φέρνει από την πίσω πόρτα νέα μνημονιακά μέτρα με τη σφραγίδα του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων τοκογλύφων, για την επίτευξη… πλεονασμάτων.

Τελικά, τι ΣΥΡΙΖΑ τι ΝΔ, τα μνημόνια εφαρμόζουν από κοινού, αλλά είναι πλέον όλοι τους τόσο προβλέψιμοι και ερασιτέχνες που έφτασαν στο κατάντημα να δανείζονται τη φρασεολογία του Σαμαρά που υποτίθεται ότι ανέτρεψαν για να φέρουν την ελπίδα και ένα καλύτερο αύριο για τους Έλληνες.

Το μόνο που ευχόμαστε στον Τσίπρα είναι να έχει την ίδια κατάληξη με τα πλεονάσματα του Σαμαρά, δηλαδή στην αποτυχία των αντιλαϊκών του μέτρων και στην έξοδο του από την πολιτική, για την ανάδειξη της μοναδικής αντιμνημονιακής δύναμης της χώρας, τη Χρυσή Αυγή.

Ματθαιόπουλος Αρτέμης


Η εθνική μνήμη στο απόσπασμα - Άρθρο του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου


Η “ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ” ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
"Εν ονόματι του αριστερισμού δεν πρέπει να γίνεται παραποίηση της ιστορίας"
Γ. Κορδάτος, «Μεγάλη Ιστορία της Ελλάδος»,
κεφάλαιο ΞΑ, «το αγροτικό ζήτημα»

Ο ΣΥΡΙΖΑ όλα δείχνουν ότι κινείται στα πλαίσια της λεγόμενης “Νέας Αριστεράς”, όπως αυτή διαμορφώθηκε στην δεκαετία του ’60 και εκφράζεται σήμερα με την οργάνωση “open society” του Τζωρτζ Σόρος. Η “Νέα Αριστερά”, είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο στην υπηρεσία της παγκοσμιοποίησης, η οποία θέλει και επιδιώκει την καταστροφή των πατρίδων, των εθνών και την απάλειψη κάθε εθνικής μνήμης. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια είναι και η προσπάθεια της κυβερνήσεως του ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει κυριολεκτικά την Ιστορία εν ονόματι δήθεν μίας νέας “επιστημονικής” θεωρήσεως της Ιστορίας.
“ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ”
Στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για το “σύμφωνο συμβίωσης” άδραξα την ευκαιρία να αναφερθώ στο μεγάλο αυτό εθνικό ζήτημα και είπα τα παρακάτω: “Θέλετε να αλλάξετε ξαφνικά έναν θεσμό ο οποίος υπάρχει χιλιάδες χρόνια, τον θεσμό της οικογενείας. Θέλετε να αλλάξετε, επίσης, τα σχολικά βιβλία. Είναι καλή ευκαιρία εδώ, που είναι η Υπουργός, η κ. Αναγνωστοπούλου, η οποία έδωσε μία συνέντευξη στην εφημερίδα «Καθημερινή», όπου μας λέει τα σχολικά βιβλία πρέπει να αλλάξουν, διότι έχουν γραφτεί κατ’ εντολή, όπως επιβλήθηκαν.
Έχω σαφέστατη αντίρρηση σε αυτό το πράγμα. Δεν μπορεί κανείς να λέει ότι ο Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος έγραψε την ιστορία του κατ’ εντολήν του ευρωπαϊκού ρομαντισμού, όταν πολλά χρόνια πριν γράψει ο Παπαρρηγόπουλος την ιστορία, είχε μιλήσει ο ίδιος ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στην Πνύκα και είχε πει ότι «την επανάσταση την κάναμε για την Πίστη μας και για την πατρίδα». Δεν έχει καμία σχέση η Επανάσταση των Ελλήνων του 1821, που δημιούργησε ένα κράτος εθνικό και όχι λαϊκό, με τη Γαλλική Επανάσταση, με την Κομμούνα των Παρισίων και με όλα αυτά τα σχετικά.
Επειδή μέσα από τα κύρια θέματα αυτής της αλλαγής την οποία θέλετε να κάνετε στα βιβλία της ιστορίας, είναι η φυλετική συνέχεια των Ελλήνων, θα διαβάσω πάλι τα ίδια λόγια του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη στην Πνύκα, όπου είχε πει: «Εις τον τόπον όπου κατοικούμε εκατοικούσαν οι παλαιοί Έλληνες από τους οποίους και καταγόμεθα και ελάβαμε το όνομά μας». Αυτά τα έλεγε ο Κολοκοτρώνης σαράντα χρόνια πριν γράψει την ιστορία του ο Παπαρρηγόπουλος.”
ΔΕΝ ΕΛΑΒΑ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Φυσικά δεν έλαβα καμμία επί της ουσίας απάντηση στα όσα ανέφερα παρά μόνο μία φράση γεμάτη ειρωνεία. Αφορμή για την τοποθέτησή μου, όπως ανέφερα και προηγουμένως, μου έδωσε η συνέντευξη μίας υπουργού της κυβερνήσεως στην εφημερίδα “Καθημερινή” από την οποία σταχυολογώ για να αντιληφθείτε το όλο πνεύμα της “Νέας Αριστεράς” που θέλει να αλλάξει την Ιστορία τις παρακάτω φράσεις:
«Τα σχολικά βιβλία της Ιστορίας πρέπει να αλλάξουν… Στην Ελλάδα εθνική ιστορία θεωρείται ό,τι κάποιοι έχουν επιβάλλει …»
«Για παράδειγμα, η Μικρασιατική Καταστροφή είναι ένα μεγάλο εθνικό γεγονός. Όμως δεν συνέβη επειδή οι Έλληνες είναι Έλληνες με μια συγκεκριμένη μοίρα, αλλά είναι μεγάλο εθνικό γεγονός επειδή το προσφυγικό είναι μεγάλο ζήτημα στην ανθρώπινη ιστορία…».
«Ο εθνικιστής έχει την άποψη, τη μανία ότι τα κατορθώματα του έθνους του είναι εθνική ιδιομορφία…»
Η απάντησή μου στα όσα παραπάνω αναφέρθηκαν είναι ότι η Μικρασιατική καταστροφή επί παραδείγματι δεν έχει την ελάχιστη σχέση με το λεγόμενο από τους “αντιρατσιστές” προσφυγικό ζήτημα αλλά πρόκειται για ένα τραγικό για το έθνος μας περιστατικό, για έναν ξεριζωμό επειδή ακριβώς και μόνο αυτοί οι οποίοι κατοικούσαν στις σκλαβωμένες σήμερα πατρίδες του ελληνισμού ήταν Έλληνες. Η άποψη πάλι ότι τα κατορθώματα του Έθνους μας δεν είναι “εθνική ιδιομορφία” της Ελληνικής Φυλής, στερείται της οποιασδήποτε λογικής. Ας μας πουν οι φωστήρες της “Νέας Αριστεράς” ποιος λαός έχει Παρθενώνα, ποιος λαός διαθέτει έναν Πλάτωνα, έναν Αριστοτέλη, έναν Ηράκλειτο;
Ο ΚΟΡΔΑΤΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ “ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ”
Ισχυρίζονται ακόμη ότι η Εθνική Επανάσταση του 1821 ήταν απλά μία επανάσταση η οποία πρέπει να ενταχθεί στα πλαίσια των… Ευρωπαϊκών επαναστάσεων του 19ου αιώνος. Απάντηση σε αυτό δίνει ο ίδιος ο πατέρας της λεγόμενης αριστεράς ιστορικής σκέψεως, ο κομμουνιστής Γιάννης Κορδάτος, ο οποίος στον πρόλογο της «Μεγάλης Ιστορίας της Ελλάδος» το 1957 γράφει: «Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 είναι ένας μεγάλος σταθμός, όχι μόνο της νεοελληνικής ιστορίας, αλλά και της Ευρωπαϊκής. Ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας των προγόνων μας από την μία μεριά έδειξε την ζωτικότητα της νεοελληνικής φυλής και από την άλλη το ξεχαρβάλωμα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας».
Επίσης πάλι ο Κορδάτος στο 21 (κεφάλαιο ΞΑ «το αγροτικό ζήτημα») τονίζει: «…δεν πρέπει να βλέπουμε την Ελληνική επανάσταση σαν κίνημα πολιτικοκοινωνικό, κι ούτε με σημερινά ιδεολογικά κριτήρια να ερμηνεύουμε ορισμένα γεγονότα του 21. Η επαναστατημένη Ελλάδα του 1821, δεν ήταν η Ρωσία του 1917! Εν ονόματι του αριστερισμού δεν πρέπει να γίνεται παραποίηση της ιστορίας».
Όμως την πλέον αποστομωτική απάντηση δίνει ο ίδιος ο πρωταγωνιστής της Επαναστάσεως του 1821, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Γέρος του Μωριά, ο οποίος είχε πει: Η Επανάστασις η ιδική μας δεν ομοιάζει με καμμίαν, από όσας γίνονται σήμερον εις την Ευρώπην. Της Ευρώπης οι επαναστάσεις εναντίον των διοικήσεών των είναι εμφύλιοι πόλεμοι. Ο ιδικός μας πόλεμος ήταν ο πλέον δίκαιος, ήταν Έθνος με άλλο Έθνος, ήταν με ένα λαό…
Η “Νέα Αριστερά” μέσα στα πλαίσια του νέου διεθνισμού της εποχής της παγκοσμιοποίησης θέλει να διαγράψει την εθνική μνήμη και σε πρώτο στάδιο επιδιώκει με την αλλαγή των σχολικών βιβλίων της Ιστορίας να διαστρεβλώσει βάναυσα την εθνική μνήμη. Δίνεται μια μάχη σε επίπεδο παγκόσμιο. Θέλουν οι εξουσιαστές της ανθρωπότητος να καταστρέψουν τα έθνη, τις πατρίδες, να μετατρέψουν τους λαούς σε μία αγέλη χωρίς πρόσωπο, χωρίς ψυχή!


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή



Έρχεται Οικουμενική -Μνημονιακός Συνασπισμός εναντίον του Ελληνικού Λαού! Δεν τα καταφέρνουν...

Ο ΣΥΡΙΖΑ 
ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! 
ΕΝΝΕΑ ΚΡΥΦΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ 
ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ 
ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2016.

Βιώνουμε την χειρότερη μέχρι τώρα μνημονιακή περίοδο. Υπάρχει μεγάλη έλλειψη εμπιστοσύνης των Δανειστών στην Ελληνική Κυβέρνηση. Όλα δείχνουν ότι οδεύουμε σε οικουμενική κυβέρνηση. 

Σύμφωνα τις τελευταίες πληροφορίες  με τις οποίες είχαμε παρέμβαση της κυρίας Γεννηματά η οποία ζητά την αλλαγή της κυβέρνησης. 

Λέει χαρακτηριστικά:

«Η χώρα μας πορεύεται χωρίς πυξίδα, το κυβερνητικό καράβι μπάζει νερά. Είναι ώρα να προχωρήσουμε μπροστά με εθνική συνεννόηση και ενότητα. Είναι ώρα να διαμορφώσουμε και να υλοποιήσουμε ένα νέο σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης με κυβέρνηση συνεργασίας όλων των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων, με προγραμματική συμφωνία για την αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης και της σταδιακής εξόδου από την πολύχρονη κρίση και ύφεση. Το κάλεσμα μας για ενότητα και κοινή δράση στις ευρύτερες δυνάμεις τις κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας είναι διαρκές. 

Οι πρωτοβουλίες μας είναι συνεχείς και πιστεύουμε πως το εγχείρημα που ξεκίνησε με επιτυχία από το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και τις πολιτικές κινήσεις της κεντροαριστεράς, σύντομα θα οδηγήσει στον μεγάλο και ισχυρό πολιτικό συνασπισμό δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας.»




Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! ΕΝΝΕΑ ΚΡΥΦΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2016



Εδώ και μερικές εβδομάδες τα κυβερνητικά στελέχη έχουν πάρει… σβάρνα κανάλια και ραδιόφωνα και διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να περικοπούν κύριες συντάξεις.

Όμως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιδιώκει την περικοπή των κύριων συντάξεων με τρόπο έμμεσο.Και ενώ το Μαξίμου ετοιμάζεται να στείλει πρόταση προς τους θεσμούς στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με την οποία δεν προβλέπεται καμία μείωση στις συντάξεις, οι παρεμβάσεις που έκανε η κυβέρνηση από τον Ιούλιο έως και το Δεκέμβριο του 2015 έφεραν ένα πλαίσιο το οποίο οδηγεί σε άμεσες ή έμμεσες μειώσεις στις συντάξεις.

Εννιά μειώσεις θα εφαρμοστούν μέσα στο 2016:

1. Αναδρομική οριζόντια μείωση όλων των κύριων συντάξεων με την επιβολή πρόσθετης εισφοράς 2% υπέρ ΕΟΠΥΥ (ισχύει από τον περασμένο Σεπτέμβριο). Έτσι η εισφορά για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανήλθε στο 6% από το 4% που ήταν μέχρι πρότινος.

2. Αναδρομική οριζόντια μείωση όλων των επικουρικών συντάξεων με την επιβολή εισφοράς 6% υπέρ ΕΟΠΥΥ (ισχύει από τον περασμένο Σεπτέμβριο)

3. Μείωση των κατώτατων συντάξεων ύψους 487 ευρώ του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα (από 1ης Ιουλίου 2015) για όσους αποχωρούν νωρίτερα από 67ο έτος της ηλικίας τους.

4. Μεταβολή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων για όσους συνταξιοδοτηθούν μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2015, γεγονός που οδηγεί σε μικρότερα ποσά συντάξεων για περισσότερους συνταξιούχους (με βάση εφαρμοστικές εγκυκλίους του νόμου Λοβέρδου – Κουτρουμάνη που έβαλε η νυν πολιτική ηγεσία του Υπ. Εργασίας)

5. Κατάργηση των προβλεπόμενων αυξήσεων των ονομαστικών συντάξεων μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2021

6. Κατάργηση της σύνταξης των 260 ευρώ για τους ανασφάλιστους υπερήλικες

7. Μείωση των ποσών των πρόωρων συντάξεων κατά επιπλέον 10% για τους συνταξιούχους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (πέραν του 6% για κάθε χρόνο που «βγαίνει» στη σύνταξη νωρίτερα από τα νέα ηλικιακά όρια)

8. Ενσωμάτωση όλων των επικουρικών ταμείων και κλάδων στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) με παράλληλη μείωση των συντάξεων που αυτά δίδουν κατά 5% (πχ του ΤΕΑΠΑΣΑ)

9. Πλήρης κατάργηση του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) μέχρι το 2019.


Με αγάπη από τον Σύριζα σε όλους όσοι τον πίστεψαν και όχι μόνον…!


Ας μην τρέφει κανείς αυταπάτες. 


Μόνο η Χρυσή Αυγή είναι αντίθετη στην αφαίμαξη του Ελληνικού Λαού και το ξεπούλημα της Πατρίδας. 


Γι' αυτό και όλοι αυτοί οι πολιτικάντηδες, μαζί με τα φερέφωνα των τοκογλύφων την υβρίζουν καθημερινά.

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ