ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ!

tsipras_boutas12_569_355
Η συνάντηση του ξεδιάντροπου Μπούτα και λοιπών κουκουέδων του δήθεν «μπλόκου» της Νίκαιας, με τον παλιό τους σύντροφο, τον mister Tsipra. 

Μια συνάντηση που είχαμε προαναγγείλει πριν από… έναν μήνα όχι γιατί είμαστε… προφήτες, αλλά γιατί ξέρουμε καλά το ρόλο του… τιμημένου κουκουέ στο ξεπούλημα των λαϊκών αγώνων!


Ο «διάλογος», ο οποίος έγινε με τη συνοδεία… τσίπουρου, που έφερε ρεγάλο ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ των αγροτών στον Τσίπρα, ήταν μια σκέτη παρωδία («σύντροφε Αλέξη, ποιος ήταν ο καθοδηγητής σου», κ.τ.λ.). 

Και μετά την ολοκλήρωση του ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ εμφανίστηκε… αινιγματικός για το αν θα συνεχιστούν τα μπλόκα των αγροτών. 

Προφανώς, θα σερβίρει την απόσυρση (ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ!) τις επόμενες ώρες…

Ιδού: «Είμαστε 40 μέρες στον αγώνα. Αυτός ο αγώνας αφήνει παρακαταθήκη για το κίνημα. Θα συνεχιστεί ο αγώνας μαζί με τους εργαζόμενους τους αυτοαπασχολούμενους τα λαϊκά στρώματα. Μπορούμε να πούμε ότι για πρώτη φορά συζήτησαν αφορολόγητο. Θα περιμένουμε να δούμε τι προβλέπει ο νόμος. Παραμένουμε σε ετοιμότητα για συνέχιση του αγώνα. Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν αγωνιζόμαστε για τον εαυτό μας. Μας στήριξε το 80% του λαού».

Αλλά, να ξέρουν οι ΕΦΙΑΛΤΕΣ ότι η ΠΡΟΔΟΣΙΑ τους δε θα περάσει έτσι. Και σε λίγο, θα νιώσουν την οργή της αγροτιάς!

Αθανάσιος Βασιλόπουλος


Μετά την διπλωματική νίκη της Ρωσίας στην Συρία έπεται η στρατιωτική




Οι ΗΠΑ και η Ρωσία ανακοίνωσαν προ ολίγων εικοσιτετραώρων την συμφωνία τους για κατάπαυση του πυρός στην Συρία, μια παύση των εχθροπραξιών που θα αρχίσει να ισχύει από το Σαββατοκύριακο. 



Προϋπόθεση για την ισχύ της συμφωνίας είναι αυτή να γίνει αποδεκτή από την αντιπολίτευση του Άσαντ, μια αντιπολίτευση που έχει στενούς δεσμούς με τους ισλαμοσυμμορίτες. Η εκεχειρία δεν καλύπτει το Ισλαμικό Κράτος και τις παραφυάδες αυτού όπως την Αλ Νούσρα, Αλ Κάιντα και άλλες παραστρατιωτικές ομάδες που έχουν χαρακτηριστεί ως τρομοκρατικές οργανώσεις από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.


Η συμφωνία αυτή, η οποία είναι πολύ αμφίβολο αν θα τηρηθεί από την λεγόμενη μετριοπαθή αντιπολίτευση του Άσαντ, προήλθε μετά από έντονο διπλωματικό παρασκήνιο μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον και αφού είχαν καταρρεύσει οι συνομιλίες στην Γενεύη μεταξύ όλων των εμπλεκομένων.



Η συμφωνία που θα αρχίσει να τηρείται από το Σαββατοκύριακο ουδόλως θα σταματήσει τις μάχες στην Συρία. Η Ρωσία θα εξακολουθήσει με τις αεροπορικές της επιδρομές να εξολοθρεύει τους τζιχαντιστές, οι οποίοι θα συνεχίσουν την προσπάθεια τους για ανατροπή του Άσαντ, ενώ οι Κούρδοι θα εξακολουθήσουν να πολεμούν τους ισλαμοσυμμορίτες αλλά και τους συμμάχους αυτών τους Τούρκους που προσπαθούν να αποτρέψουν την δημιουργία ανεξάρτητης ζώνης στο έδαφος της Συρίας. Όλη αυτή η δυναμική, συνεπικουρούμενη και από την δυσκολία να διαχωριστεί στο πεδίο της μάχης η μετριοπαθής αντιπολίτευση από τις παραστρατιωτικές δυνάμεις και τους τζιχαντιστές, κάνουν την εκεχειρία πολύ δύσκολο να διατηρηθεί.

Τουτέστιν η συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για κατάπαυση του πυρός στην Συρία ουσιαστικά δεν λύνει το πρόβλημα, ούτε καν τερματίζει τον πόλεμο αφού στο έδαφος της Συρίας εξακολουθούν να υφίστανται ξενοκίνητες παραστρατιωτικές δυνάμεις μισθοφόρων. Παρ’ όλα αυτά η συμφωνία είναι μια τεράστια διπλωματική νίκη για την Μόσχα. Αυτή η διπλωματική νίκη μπορεί να περιγραφεί απλά και ξάστερα ως «η Ρωσία επιβλήθηκε των ΗΠΑ στην Συρία». Και εξηγούμε γιατί.

Πρώτον ο Άσαντ παραμένει στην θέση του και ουδείς πλέον τον αμφισβητεί. Μια θέση που εξ αρχής, εδώ και πέντε χρόνια, υποστήριζε η Μόσχα εναντίον της θέσης της Ουάσιγκτον που ήθελε την εξόντωση ή την απομάκρυνση του. 

Δεύτερον οι ΗΠΑ και οι πρόθυμοι σύμμαχοι τους αποδέχονται στην πράξη ότι οι εσωτερικοί αντίπαλοι του Άσαντ που ήθελαν την αποσταθεροποίηση και απομάκρυνση του είναι ισλαμιστές τρομοκράτες, κάτι που ενισχύεται από το γεγονός ότι η εκεχειρία δεν περιλαμβάνει το Ισλαμικό Κράτος και τις άλλες τζιχαντιστικές οργανώσεις.

Τρίτον η πολιτική της Ουάσιγκτον και των προθύμων συμμάχων της (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας του συνταγματικού τόξου) για την Μέση Ανατολή είναι ουσιαστικά νεκρή και η νομιμοποίηση αυτής της πολιτικής έχει καταρρεύσει, τουτέστιν το αμερικανοσιωνιστικό σχέδιο για διαμελισμό της Συρίας έχει ακυρωθεί.

Τα τρία σημεία που προαναφέρθηκαν θα ισχύσουν ακόμη και αν η κατάπαυση του πυρός δεν τηρηθεί μερικώς ή ολικώς από τους συμμάχους των ΗΠΑ στην Συρία. Δηλαδή είναι αδύνατο πλέον για τις ΗΠΑ να επιστρέψουν στις προ πενταετίας πρακτικές τους. Αυτό σημαίνει ότι οι αντιπολιτευόμενες δυνάμεις στον Άσαντ είτε θα ισοπεδωθούν στο πεδίο της μάχης εφόσον θα εξακολουθήσουν να συμπαρατάσσονται με τους ισλαμοσυμμορίτες, είτε θα επιλέξουν μια ειρηνευτική διαδικασία η οποία έχει σχεδιαστεί από την Μόσχα και την Δαμασκό.

Η διπλωματική νίκη της Ρωσίας κατέστη δυνατή μετά την δυναμική στρατιωτική της επέμβαση στην Συρία και την αποτροπή των σχεδίων της Ουάσιγκτον. Η πλήρης στρατιωτική της νίκη θα ολοκληρωθεί μετά από μερικούς μήνες, όταν θα έχει εξαφανιστεί και ο τελευταίος κανίβαλος μισθοφόρος των ΗΠΑ από το έδαφος της Συρίας.

Γ. Λιναρδής


Τσίπρας στην Πολιτική Γραμματεία του Σύριζα: Ωραίος ο πολυπολιτισμός και οι λαθρομετανάστες, αλλά καλπάζει η Χρυσή Αυγή!

Τσίπρας στην Πολιτική Γραμματεία του Σύριζα: Ωραίος ο πολυπολιτισμός και οι λαθρομετανάστες, αλλά καλπάζει η Χρυσή Αυγή!
Ενώπιον της πολιτικής γραμματείας του κυβερνώντος κόμματος μίλησε χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σχετικά με τα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας. Όπως ήταν λογικό μεγάλο μέρος της συζητήσεως περιεστράφη γύρω από το λεγόμενο «προσφυγικό».

Το εν λόγω μείζον πρόβλημα που ταλαιπωρεί εκατομμύρια συμπολίτες μας είναι η πραγμάτωση των επιδιώξεων του Σύριζα, ο οποίος επί δεκαετίες υπέθαλψε τις ΜΚΟ που τώρα αντλούν κρατικό χρήμα για να εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο, γεμίζοντας την επικράτεια με Hot Spot και παίζοντας επικίνδυνα αντεθνικά παιχνίδια.

Όμως ο Τσίπρας δεν βιώνει τον διεθνιστικό παράδεισο που ονειρευόταν στα νιάτα του, με τον πολυπολιτισμό και την παγκοσμιοποίηση να κονιορτοποιεί το εθνικό κράτος προς τέρψιν του Πόππερ και άλλων φιλελεύθερων – ιουδαίων φιλοσόφων που είναι οι πνευματικοί ηγήτορες της σύγχρονης νέας κομμουνιστικής αριστεράς. 

Δυστυχώς, για τον Τσίπρα, οι Έλληνες δεν αποδέχονται το «όραμα» του Τσίπρα και των λοιπών αριστερών για μία «πολύχρωμη» κοινωνία της αγοράς και του καταναλωτισμού.

Τα παραπάνω προβλήματα έθεσε, λοιπόν, ο πρωθυπουργός ενώπιον των αποσβολωμένων συντρόφων του, οι οποίοι δεν τολμούν πλέον να κυκλοφορήσουν στους δρόμους, μη τυχόν και συναντήσουν Έλληνες πολίτες. 

Συγκεκριμένα, κατέκρινε το κλείσιμο των συνόρων και την άρνηση χωρών για επιμερισμό της ευθύνης, υπογραμμίζοντας ότι τέτοιες στάσεις είναι καθ’ όλα αντιευρωπαϊκές και αντιβαίνουν στο αξιακό πλαίσιο και τις ιδρυτικές συνθήκες της ΕΕ, δηλαδή τη λογική των ανοιχτών συνόρων και του πολυπολιτισμού. 

Τόνισε επιπλέον ότι η αδυναμία συνεννόησης των ευρωπαϊκών χωρών, όχι μόνο αποβαίνει μοιραία για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, αλλά στρώνει το έδαφος στην άνοδο της ακροδεξιάς και αποδομεί συνολικά την Ευρώπη των διεθνών τοκογλύφων.


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ “Εμπρός”: Απόβαση λαθρομεταναστών στις Οινούσσες συνοδεία τουρκικού πολεμικού πλοίου!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ “Εμπρός”: Απόβαση λαθρομεταναστών στις Οινούσσες συνοδεία τουρκικού πολεμικού πλοίου!



Εντελώς αφύλακτο το Αιγαίο! Συνοδεία τουρκικών πολεμικών αποβιβάζονται οι λαθρομετανάστες - Δηλώσεις Χρήστου Παππά

Π. Παναγόπουλος: Κύριε Παππά, πείτε μας σας παρακαλώ τι συνέβη ακριβώς στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας.

Χ.Παππάς: Κύριε Παναγόπουλε, το θέμα έχει καλυφθεί, αλλά συνοπτικά σας αναφέρω ότι ο κ. Καμμένος προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την Βουλή και την εν λόγω Επιτροπή με μια «απόρρητη συνεδρίαση» για να την καταστήσει συνένοχο των αντεθνικών συμφωνιών με το ΝΑΤΟ και την Τουρκία που διχοτομούν de facto το Ελληνικό Αιγαίο. 

Η Χρυσή Αυγή είναι το μόνο κόμμα που αντέδρασε στην μεθόδευση Καμμένου. 

Ο Καμμένος μαζί με τον πρόεδρο της επιτροπής και σε συνεργασία με βουλευτές-τραμπούκους του ΣΥΡΙΖΑ και των υπολοίπων κομμάτων τίναξαν την επιτροπή στον αέρα. Το διακύβευμα της συμφωνίας θα είναι μια εθνική καταστροφή μεγαλύτερη από αυτή της Κύπρου και της Μ. Ασίας το 1922.

Π.Παναγόπουλος: Θα θέλατε να μου πείτε κάποιες λεπτομέρειες;

Χ.Παππάς: Θα σας αποκαλύψω γεγονότα πραγματι-κά που είμαι εις θέσιν να γνωρίζω ως Τομεάρχης Εξωτερικών Αλυτρώτου και Αποδήμου Ελληνισμού της Χρυσής Αυγής. 

Ακούστε λοιπόν: Το βράδυ της 7ης Φεβρουαρίου στις 23:40 στην νήσο Πασάς που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος των Οινουσσών, ΒΑ της Χίου, και όπου βρίσκεται το Στρατιωτικό Φυλάκιο «Παναγιά» προσέγγισε μεγάλο τουρκικό πολεμικό σκάφος, το οποίο συνόδευε δύο ακάτους των 100 ατόμων. Η προσέγγισή του στην βραχονησίδα ήταν στα 0,27 ναυτικά μίλια, δηλαδή στα 500 μέτρα.

Οι διακόσιοι και πλέον απρόσκλητοι «μετανάστες» αποβιβάστηκαν στην βραχονησίδα και την ίδια στιγμή από το τουρκικό πλοίο καταπλέει ταχύπλοο, με το οποίο αποβιβάζονται τούρκοι στρατιώτες, οι οποίοι συνομιλούν επί ώρα με τους μετανάστες. 

Οι στρατιώτες μας, το πλήρωμα του στρατιωτικού φυλακίου προσπαθούν να επικοινωνήσουν με το Γενικό Επιτελείο για το τι μέλλει γενέσθαι. Να σημειώσω στο σημείο αυτό ότι σε ένα σοβαρό κράτος, όπου ο στρατός προασπίζεται την Εθνική Κυριαρχία σύμφωνα με τις εντολές και οδηγίες της εκτελεστικής εξουσίας, θα έπρεπε να εφαρμόσει τους κανόνες εμπλοκής και να προασπίσει το εθνικό έδαφος τόσο από τους εισβολείς όσο και από τους τούρκους στρατιώτες.

Οι υπεύθυνοι του στρατιωτικού φυλακίου προσπαθούν να επικοινωνήσουν απεγνωσμένα με τον Α-ΓΕΣ., ο οποίος να σημειώσω ότι κατά την περίοδο αυτή θα έπρεπε να παρευρίσκεται στο κέντρο επιχειρήσεων του επιτελείου διότι ήταν σε εξέλιξη μεγάλη στρατιωτική άσκηση. 

Αφού δεν ανευρέθη ο Α-ΓΕΣ ενημέρωσαν τον Α- ΓΕΕΘΑ, του οποίου η εντολή ήταν «να αντιμετωπισθεί η απόβαση των τούρκων με δύο ναυτικές φωτοβολίδες και ντουντούκα ότι βρίσκονται σε στρατιωτική περιοχή». Μετά από λίγη ώρα ήρθαν τα δύο λιμενικά σκάφη «Ποσειδών 1» και «Ποσειδών 2» και ένα οργανωτικό της Frontex. Οι τούρκοι απεχώρησαν προς το τουρκικό πολεμικό, το οποίο άρχισε να απομακρύνεται σιγά-σιγά.

Π.Παναγόπουλος: Και ποιά ήταν η συνέχεια;

Υπήρξε κάποια ουσιώδης αντίδραση; Η δραματική συνέχεια για το πώς θέλει και πώς βλέπει τον ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων ο υπουργός Πάνος Καμμένος, φαίνεται από την έκθεση του συμβάντος όπου παραποιούνται τα στοιχεία κατά πάγια τακτική, τα 0,27 μίλια παραποιούνται και αναφέρονται κατά προσέγγιση 1,5 (2.800 μέτρα περίπου) έως 2 ναυτικά μίλια. Επίσης, στην έκθεση δεν αναφέρεται τίποτα περί της μη ανευρέσεως του Α-ΓΕΣ. Το ανωτέρω περιστατικό, κ. Παναγόπουλε, αποδεικνύει την δυσχερή κατάσταση, την ανεπίτρεπτη κατάσταση που επικρατεί στα θαλάσσια σύνορά μας και όχι μόνο, με απόλυτη ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας τόσο του υπουργού Καμμένου όσο και του πρωθυπουργού Τσίπρα, ο οποίος να πούμε στο σημείο αυτό ότι έχει ταχθεί με δηλώσεις του υπέρ των ανοιχτών συνόρων στο Αιγαίο.


Φανταστείτε τι πρόκειται να γίνει τώρα που εμπλέκεται επισήμως το ανθελληνικό ΝΑΤΟ στα ελληνικά νερά και οι τούρκοι… «σύμμαχοί μας». 

Τέλος, προσθέτω μαζί
με την ανωτέρω αποκλειστική αποκάλυψη και την αποκάλυψη της εφημερίδος «Καθημερινή» για το γεγονός της επιβίβασης τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στα Ίμια και της εμπλοκής τους με ελληνικές δυνάμεις τον περασμένο Αύγουστο, όταν δεξιοί και αριστεροί ψήφιζαν το τρίτο μνημόνιο. 

Άρθρο του Π. Παναγόπουλου
 στην εφημερίδα "Εμπρός"