ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Η κραυγή της σιωπής




Είναι στιγμές που ο θυμός, σου φουσκώνει τις φλέβες στους κροτάφους ανεβάζοντάς σου την πίεση σε επικίνδυνες τιμές.
Είναι στιγμές που η οργή σου δεν μπορεί να περιοριστεί με τους απλούς κανόνες ευγενείας, αλλά χρειάζεται να επιστρατεύσεις όση λογική διαθέτεις για να μπορέσεις να την κουλαντρίσεις.

Είναι, πάλι, στιγμές που νιώθεις τόσο δυνατός ώστε να θεωρείς πως μπορείς να καταφέρεις τα πάντα ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες.
Είναι, όμως, και φορές που η θλίψη, η στενοχώρια και η απογοήτευση μαζί, έχουν διαποτίσει τόσο το κορμί και το μυαλό σου, ώστε να μην μπορείς ούτε μία λέξη να αρθρώσεις, ούτε μία βρισιά, ούτε ένα σιχτίρισμα. 

Το μόνο που μπορείς και το μόνο που θέλεις, είναι να κλάψεις.Να κλάψεις για να ξεσπάσεις, για να εκτονωθείς, για να πάρεις δύναμη.

Όποιος είδε μαυροφορεμένη και ηλικιωμένη γυναίκα να κλαίει έξω από το φούρνο επειδή διαπίστωσε ότι δεν έχει ούτε 2 ευρώ για να πάρει το γάλα και το ψωμί της ημέρας, καταλαβαίνει τι εννοώ.

Όποιος συνάντησε 26χρονο πτυχιούχο να δουλεύει με 280 ευρώ βασικό και να μην μπορεί να χαρεί τη ζωή επειδή δεν μπορεί να ονειρευτεί, είναι σε θέση να καταλάβει την ψυχολογία της καταστρεμένης νεολαίας.

Όποιος παρατήρησε τους μαθητές που αποφεύγουν να πλησιάζουν το κυλικείο του σχολείου τους γιατί δεν μπορούν να αγοράσουν κάτι από αυτό, μπορούν να συνειδητοποιήσουν πόσο βαρύ φορτίο που κουβαλούν οι ίδιοι και οι γονείς τους.

Δεν είναι μόνο η φτώχια, δεν είναι μόνο η ανέχεια και η εξαθλίωση. Το κυριότερο είναι η ψυχολογική ισοπέδωση την οποία έχουν υποστεί μεγάλες ομάδες του ελληνικού πληθυσμού.

Είναι η απαξίωση της ίδιας τους της ύπαρξης και η αδυναμία τους να εξηγήσουν πώς βρέθηκαν στη σημερινή κατάσταση χωρίς να ευθύνονται σε τίποτα οι ίδιοι.

Στην εφορία, τις προάλλες, μία συνταξιούχος, με πόνο ψυχής, εξηγούσε στην υπάλληλο πόσο άσχημα νιώθει που δεν μπορεί να πληρώσει την τελευταία δόση του χαρατσιού. Άλλο ήθος και φιλότιμο που περισσεύει σε μια συνταξιούχο, τόσο όσο λείπει από τα καθώς πρέπει λαμόγια που με τα χρωστούμενα στο κράτος εξαργύρωναν τις ακριβές ζωές τους και από όσους τόσα χρόνια τους ανέθρεψαν, τους κάλυψαν και συνεχίζουν να τους θρέφουν και να τους καλύπτουν.

Δεν είναι τυχαίο που όλο και περισσότεροι άνθρωποι γύρω μας, όπου κι αν κοιτάξουμε είναι σκυφτοί, σκυθρωποί βουτηγμένοι στις σκέψεις και στη σιωπή.

Μια σιωπή τόσο εκκωφαντική που σου τρυπάει τα τύμπανα και την ψυχή.

Δεν είναι ότι δεν έχουν τίποτα να πουν, δεν είναι ότι δεν έχουν τον τρόπο να τα πουν, είναι ότι δεν έχουν ούτε αυτό το λίγο κουράγιο που χρειάζεται κάποιος, για να αρθρώσει μια λέξη.

Μιλάει κάποιος όταν ξέρει ότι κάποιος άλλος τον ακούει, έστω και είναι ο ίδιος τους ο εαυτός.

Όταν αισθάνονται ότι κανένας δεν τους ακούει, όταν τους έχουν κλέψει τον ίδιο τους τον εαυτό, όταν είναι νέοι και τους έχουν ακρωτηριάσει τα όνειρά τους, τότε η σιωπή δεν είναι άμυνα, είναι επίθεση.
Επίθεση στα μεγάλα λόγια, στις ψεύτικες ελπίδες, στα απανωτά ξεπουλήματα, στην έλλειψη προοπτικής.

Είναι φτύσιμο και απαξίωση στους «δήθεν», στους εμπόρους ελπίδων, στους όψιμους «προστάτες» τους, στους τηλεοπτικούς υποκριτές και στους «πονόψυχους» βουλευτές, υπουργούς και πρωθυπουργούς.

Είναι προσπάθεια να ξαναποκτήσουν τη χαμένη τους υπερηφάνεια και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια για να μπορέσουν να συμμαζέψουν τα συντρίμμια τους και να πορευτούν.

Είναι η αρχή μιας παρατεταμένης ανάτασης, γιατί όποιος δεν μιλάει σκέφτεται και όποιος σκέφτεται ανακαλύπτει.
Ανακαλύπτει αιτίες, φταίχτες και κυρίως τρόπους ανάκαμψης και αντεπίθεσης.

Ανακαλύπτει πως δεν είναι μόνος αλλά ένας από τους πολλούς που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση.

Έτσι, όχι μόνο αισθάνεται αλλά γίνεται και πιο δυνατός, φοβάται λιγότερο μέχρι που διώχνει το φόβο και τον στέλνει στους δυνάστες του, τον στέλνει στους φταίχτες.

Είναι τόσο επικίνδυνη για το σύστημά τους, αυτή η σιωπή όσο ακίνδυνα αποδεικνύονται τα βελάσματα των αρνιών πριν την επικείμενη σφαγή τους.

Καταλαβαίνουν πολύ καλά, όλοι αυτοί που σχεδιάζουν την ισοπέδωσή μας ότι τα αρνιά μετατρέπονται σιγά-σιγά σε κριάρια.

Και τα κριάρια, όταν αποφασίσουν να επιτεθούν στον αντίπαλο, δεν βελάζουν ποτέ. 

Κάνουν την επίθεσή τους πάντα σιωπηλά.
Χρήστος Επαμ. Κυργιάκης


ΟΙ "ΤΡΕΛΛΟΙ"... ΟΙ "ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ"...ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ. ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ...





Η Χρυσή Αυγή διοργανώνει μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ενάντια στην πολιτική και δικαστική σκευωρία και τις παράνομες προφυλακίσεις του Αρχηγού, Νικολάου Γ. Μιχαλολιάκου, του βουλευτή Επικρατείας Χρήστου Παππά και του βουλευτή Β΄ Πειραιά, Γιάννη Λαγού στο Σύνταγμα το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ.

Με κεντρικό σύνθημα: "Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Η Ελλάδα θα νικήσει" απαιτούμε την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ των Συναγωνιστών! 

Είναι χρέος όλων των Ελλήνων να διαμαρτυρηθούμε ενάντια σε αυτήν την πολιτική σκευωρία που παραγγέλθηκε από ξένα κέντρα εξουσίας με στόχο την φίμωση της μοναδικής φωνής Αντίστασης και Αλήθειας, την φωνή της Χρυσής Αυγής.

Απέναντι στην μαύρη προπαγάνδα του καθεστώτος και τις παράνομες πολιτικές διώξεις διατρανώνουμε πως η Χρυσή Αυγή είναι εδώ, δυνατή και θα συνεχίσει απροσκύνητη τον Αγώνα για Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία και Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Πλατεία Συντάγματος, Σάββατο 30 Νοεμβρίου, 7 μ.μ.

























ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ε...;;; Η ΜΟΝΗ ΣΤΟΥΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΝ ΒΑΠΤΙΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΣΕ ΤΖΑΜΙ...!!!



Η Μονή Στουδίου, που οικοδομήθηκε τον 5ο αιώνα στην Κωνσταντινούπολη, θα ανακαινισθεί για να γίνει τζαμί, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα του τουρκικού Τύπου, την ώρα που έχουν προκληθεί πολλές αντιδράσεις από ένα σχέδιο για τη μετατροπή της περίφημης βασιλικής της Αγίας Σοφίας σε μουσουλμανικό χώρο λατρείας.

Η Μονή Στουδίου, η οποία ιδρύθηκε το 462 και θεωρείται από τους ιστορικούς η σημαντικότερη της Κωνσταντινούπολης, ήταν αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή.

Η Μονή Στουδίου είχε μετατραπεί σε τζαμί μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης από την Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1453, αλλά στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε, κυρίως έπειτα από σεισμούς. Σύμφωνα με την αγγλόφωνη εφημερίδα "Χουριέτ Ντέιλι Νιουζ", οι εργασίες για την ανακαίνιση του παλιού βυζαντινού κτίσματος πρόκειται να αρχίσουν τον ερχόμενο χρόνο.

Πριν από δέκα ημέρες, ο αντιπρόεδρος της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μπουλέντ Αρίντς, είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις εκφράζοντας την ελπίδα ότι η βασιλική της Αγίας Σοφίας θα ξαναγίνει μια μέρα τζαμί. 

Η Αγία Σοφία, η οποία οικοδομήθηκε τον 6ο αιώνα από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό, υπήρξε η έδρα του Ορθόδοξου Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως. Μετατράπηκε σε τζαμί μετά την άλωση της πόλης από τους Οθωμανούς Τούρκους το 1453 και το 1934 έγινε μουσείο.

Η δήλωση αυτή του Αρίντς έγινε μέσα σ' ένα πλαίσιο έντασης, καθώς το AKP κατηγορείται ότι θέλει να εξισλαμίσει τη χώρα.

Πηγή:ΑΜΠΕ

Ο Άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ:



ΝΟΤΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ ΕΙΣΑΙ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ.

ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ: 
ΝΑ ΜΗ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟΙ 
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΑΣΟΚ!


Πληρωμένη απάντηση έδωσε ο δημοφιλής λαϊκός καλλιτέχνης Νότης Σφακιανάκης, στα απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ, Βανδή και Ακρίτα, που αντί να κρύβονται ή έστω να απολογούνται για τα απίστευτα εγκλήματα και τις κλεψιές που έκανε το κόμμα τους κατά της Πατρίδας, του Λαού και του δημοσίου ταμείου, έβγαλαν και γλώσσα από πάνω! 

Ιδού οι δηλώσεις του καλλιτέχνη:

«Ο Νότης Σφακιανάκης είμαι, Έλληνας και μόνο. Αυτό είμαι. Πες τους να πάνε να … απ’ όπου και αν προέρχονται. Τα συμβάντα είναι συνταραχτικά. Η δικτατορία που αυτή τη στιγμή ζούμε, που φυλακίζει ανθρώπους όπως και αν λέγονται, από όπου και αν προέρχονται, είναι υπαρκτή. 

Αύριο θα σου χτυπήσουν τη δική σου πόρτα, τη δική μου… κατάλαβες; Εγώ δεν έχω ιδιοτέλεια, εσένα σκέφτομαι που αύριο, δεν θα έχεις δουλειά. 

Εγώ είμαι τακτοποιημένος, εσένα σκέφτομαι που αύριο θα σε τυραννήσουν, θα σε κλείσουνε φυλακή, επειδή θα πεις τη γνώμη σου… Από πού και ως πού σηκώνουν ανάστημα αυτοί που είναι μέσα στο καθεστώς; Βουλευτής δεν ήταν με το ΠΑΣΟΚ η μητέρα της Ακρίτα; Τι να μας πει τώρα;».

Εσύ που δεν προσκυνάς τα ελεεινά κοπρόσκυλα και έχεις μάθει να ζεις και να μιλάς ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σε αυτή τη χώρα που έχει Εθνικό Ύμνο τον "Ύμνο προς την Ελευθερία" !! 

- ΝΟΤΗ τις ιδέες σου για την πολιτική οι ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ δεν θέλουν να τις ακούνε!! 

Πανικός ΕΣΠΕΙΡΕΣ με τις αλήθειες σου.. 

ΤΡΟΜΟ στο σάπιο κατεστημένο που εξαθλιώνει μέρα με τη μέρα τον ¨Ελληνα.. Τα χρεωκοπημένα ΜΜΕ σου ξεκινούν πόλεμο σε μια εποχή που θα είναι ήδη ΧΑΜΕΝΑ (γιατί άλλα λεφτά να δωθούν κάτω από τα τραπέζια, μέσα σε πάμπερς, σε χαρτοσακούλες και σε κρυφές χορηγίες του Δημοσίου ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Ήρθε μετά η Δέσποινα Μαλέα (συγγνώμη.. Βανδη) να λύσει τη συνεργασία (παρότι είχε να δουλέψει 3-4 σεζόν) επειδή θίχτηκε.. 

Δεν θίχτηκε ακόμη το ΣΔΟΕ να της κάνει έλεγχο για τα "μαύρα" ΠΑΧΥΛΑ μεροκάματα που έπαιρνε τόσα χρόνια.. 

Δεν θίχτηκε το ΣΔΟΕ να τσιμπήσει τον άνδρα της ως ΑΜΕΣΑ συνυπεύθυνο για την διάλυση της ΠΑΕ ΑΕΚ με τις ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ κινήσεις άνευ παραστατικών επί προεδρίας του (όπως ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ από μεγάλη λογιστική εταιρία που έκανε έλεγχο πριν 3 χρόνια) 

Δεν θίχτηκε το ΣΔΟΕ να κάνει ακόμη (!!) ΄λεγχο στην ΑΜΑΡΤΩΛΗ εταιρία empire (κοντά στα 6 εκατομμύρια ευρώ οι αμαρτίες της) που αποτελεί σημείο αναφοράς στο ΤΕΡΆΣΤΙΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ που έγινε τόσα χρόνια στην ΑΕΚ του Ντέμη και των λοιπών ΛΑΜΟΓΙΩΝ συνεργατών της εξουσίας και της Νου-Δούλας (Αδαμίδης κ.λ.π.) 

Δεν θίχτηε ακόμη κανείς στην Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει σε ΔΙΩΞΕΙΣ σε ΟΛΟΥΣ τους πρώην προέδρους της ΑΕΚ για την πτώχευση της Εταιρίας (όπως ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ τον γράμμα του Νομου) μιας και υπάρχουν ΟΦΕΙΛΕΣ προς το Δημόσιο ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ που πρέπει να ζητηθούν πλέον από τα ΦΥΣΙΚΑ πρόσωπα και όλους όσοι είχαν το δικαιωμα υπογραφής από τότε που ξεκίνησαν οι ΑΜΑΡΤΩΛΕΣ κινήσεις !! 

Θίχτηκαν τα ΜΜΕ που ελέγχει άμεσα το σύστημα του Ντέμη (gazzetta.gr, contra.gr .κ.λ.π.) που ΠΑΝΤΑ αποτελούσαν τους ΒΡΩΜΕΡΟΥΣ πολέμιους της Χρυσής Αυγής.. 

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΜΑΣ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ.

ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΦΑΚΙΑΝΚΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΒΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΞΕΝΗΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ,ΞΕΝΟΔΟΥΛΟΙ ΟΛΕΘΡΙΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ,ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ,ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΡΑΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΦΙΛΙΣΜΟΥ.....

Κάποια μέρα όμως που θα ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΡΑΤΟΣ όλοι αυτοί οι μισοπεθαμένοι θα νιώσουν την ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ.. 

Λίγη υπομονή.. 

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ.. 

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ!!









ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ - ΗΓΕΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ




«Καταραμένε Παπαδόπουλε…»


ΓΙΑΤΙ… ΧΑΘΗΚΕ Η ΜΗΝΙΑΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ PUBLIC ISSUE ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ; ΓΙΑΤΙ ΒΓΑΖΕΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ;



Συνέντευξη στην κυριακάτικη «Αυγή» έδωσε ο (αριστερός) διευθυντής της γνωστής εταιρείας δημοσκοπήσεων Public Issue, Γ. Μαυρής, και ερωτήθηκε –μεταξύ των άλλων- σχετικά με κάποια δημοσιεύματα που κάνουν λόγο «για απόκρυψη δημοσκοπήσεων από ορισμένα ΜΜΕ». Ιδού η απάντησή του:

«Προφανώς και υπάρχει θέμα. Η τακτική και σταθερή δημοσίευση δημοσκοπήσεων αποτρέπει τις απόπειρες χειραγώγησης της κοινής γνώμης. Το να μη δημοσιεύεις δημοσκοπήσεις επειδή δεν συμφέρουν την πολιτική γραμμή του εκάστοτε μέσου ενημέρωσης συνιστά χονδροειδή χειραγώγηση των ερευνών, γεγονός αδιανόητο ακόμα και για τα ελληνικά δεδομένα, τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα. 

Αν μπούμε σ’ αυτό το παιχνίδι της μη δημοσίευσης δημοσκοπήσεων που δεν βολεύουν τη γραμμή του εκάστοτε μέσου, τότε θα έχουμε το κύκνειο άσμα της αξιοπιστίας των ερευνών. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για τη δημοκρατία».

Τι θέλουν να πουν οι… ποιητές, δημοσιογράφος και δημοσκόπος, αλλά τα μασάνε και τα πάνε… πλαγίως και… καλλιτεχνικώς; 

Αναφέρονται προφανώς στο σταθερό εδώ και πολλά χρόνια μηνιαίο βαρόμετρο της Public Issue, το οποίο ανακοινώνεται από τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή. 

Αυτόν το μήνα, όμως, βαρόμετρο γιοκ, προφανώς με απόφαση των Αλαφούζων! Γιατί άραγε; 

Μήπως γιατί δεν τους βόλευαν τα ευρήματα της δημοσκόπησης; 

Και ποια μπορεί να ήταν αυτά; 

Μήπως η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ; 

Μπα, δεν παίζει με τίποτα! 

Άλλωστε, πολλές φορές η συγκεκριμένη εταιρεία έχει βγάλει πρώτον τον ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν είναι η μόνη. 

Τι συμβαίνει, λοιπόν; 

Μήπως το εύρημα ήταν δεύτερο κόμμα η Χρυσή Αυγή, γι’ αυτό τη δημοσκόπηση Νοεμβρίου την έφαγε το… σκοτάδι; 

Μήπως; …

Αντίοχος

Η Χρυσή Αυγή λέει ΝΑΙ στην εξεταστική για το σκάνδαλο των υποβρυχίων


Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή έχει επισήμως και σε όλους τους τόνους διακηρύξει την αναγκαιότητα της διερεύνησης όλων ανεξαιρέτως των σκανδάλων των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης, σκάνδαλα τα οποία συνέβαλαν στην σημερινή άθλια οικονομική κατάσταση της Πατρίδος μας. Σε αυτό το πλαίσιο, το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα δεν μπορεί παρά να στηρίξει απερίφραστα την πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο των υποβρυχίων.
Βεβαίως, εν αντιθέσει προς το Σύριζα το οποίο υποβάλλει την πρόταση περιοριζόμενο στην αναζήτηση των ποινικών ευθυνών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργού Άμυνας Ε. Βενιζέλου, ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή εκφράζοντας τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού, απαιτεί την συνολική διερεύνηση των ποινικών ευθυνών των υπουργών Άμυνας τα τελευταία 15 έτη.
Η πρόταση Σύριζα στοχεύει στη δημιουργία εντυπώσεων και στην πιθανή άντληση μικροκομματικού οφέλους, εάν περιοριστεί στην περίπτωση Βενιζέλου. Αντίθετα, η Χρυσή Αυγή ζητά να έρθουν στο φως όλα όσα διαμείφθηκαν κατά τη διάρκεια 15 αμαρτωλών ετών, στα οποία η πολιτική εξουσία και το αρμόδιο υπουργείο Εθνικής Άμυνας κατέστησε το μείζον εθνικό ζήτημα της αμυντικής θωράκισης της χώρας σε πεδίο αδιαφάνειας, μαύρου χρήματος και μιζών.
Υπό αυτό το πρίσμα, το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα σαφέστατα στηρίζει την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο των υποβρυχίων. Πολύ περισσότερο όμως, στηρίζει την ανάδειξη της αλήθειας στο σύνολο και όχι εν μέρει. Ως εκ τούτου, οι ποινικές ευθύνες μιας βρώμικης υπόθεσης που προκαλεί το δημόσιο αίσθημα εν μέσω οικονομικής εξαθλίωσης, αυτής του σκανδάλου των υποβρυχίων, θα πρέπει να αναζητηθούν και πέραν του Βενιζέλου, στους πολιτικούς παράγοντες που συμμετείχαν στις σχετικές αποφάσεις, ανεξαρτήτως του αν καλύπτονται από τον αναίσχυντο και κατάπτυστο νόμο περί ευθύνης υπουργών.
Με αφορμή την πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής για το σκάνδαλο των υποβρυχίων, ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή εξέδωσε το κάτωθι Δελτίο Τύπου: 
"Η Χρυσή Αυγή στηρίζει απερίφραστα την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο των υποβρυχίων. Η διερεύνηση αυτής της βρώμικης υπόθεσης δεν πρέπει να περιοριστεί μόνο στις ποινικές ευθύνες Βενιζέλου, αλλά να αγγίξει όλους όσους διετέλεσαν υπουργοί άμυνας τα τελευταία 15 αμαρτωλά χρόνια (Μεϊμαράκης, Τσοχατζόπουλος, Παπαντωνίου κλπ). 
Όλα στο φως για όσους πήραν μίζες και μαύρο χρήμα, ακόμα και αν καλύπτονται από τον κατάπτυστο νόμο περί ευθύνης υπουργών".

Η μεγάλη νίκη της Χρυσής Αυγής ενάντια στο κράτος των εργολάβων - Άρθρο του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου



«Τον ήρωα τον γνωρίζεις απ’ την πτώση
και τον δειλό απ’ τ’ ανέβασμα που δεν του αξίζει.Του πρώτου τ’ όνομα το ψιθυρίζει
στ’ αφτιά του λαού ένας άγνωστος με πλούσια γνώση.
Τ’ όνομα του άλλου το σαλπίζεικαι με τα τύμπανα το διαφημίζει
στην αγορά ο εσμός των εργολάβων».
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
Από την σελίδα αυτή για περισσότερα από είκοσι χρόνια εκφράζω την άποψή μου για θέματα πολιτικά, ιδεολογικά, ιστορικά. Εδώ και δύο περίπου μήνες η επικοινωνία μου μαζί σου, αγαπητέ αναγνώστη, γίνεται μέσα από τα κάγκελα της φυλακής μετά από μια δίωξη ΑΔΙΚΗ και ξεκάθαρα ΠΟΛΙΤΙΚΗ και επιπλέον πανηγυρικά εξαγγελθείσα από πολιτικούς αντιπάλους και εκπροσώπους της εκτελεστικής εξουσίας. Τα σίδερα, όμως, της εξουσίας τους δεν θα σταθούν ικανά να με κάνουν να σιωπήσω. Έχω την Τιμή να είμαι ο επικεφαλής του Κινήματος της Χρυσής Αυγής και η Τιμή αυτή είναι και Χρέος να βροντοφωνάζω την Αλήθεια, όπου και αν ευρίσκομαι. Πόσο μάλλον στους σημερινούς μίζερους καιρούς, κατά τους οποίους η ξενοδουλεία κατέστη πλέον εμφανής και πρόκειται περί της εθελουσίας ξενοδουλείας των κρατούντων, οι οποίοι μάλιστα έχουν το θράσος την εκχώρηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας, και την εξαθλίωση του Λαού των Ελλήνων, να την παρουσιάζουν με την βοήθεια των πατρόνων τους καναλαρχών εργολάβων σαν καθήκον… πατριωτικό! Μάλιστα, αυτό ακριβώς κάνουν: για την πατρίδα (δήθεν!) ξεπουλούν την Πατρίδα. Τι περισσότερο φυσικό, λοιπόν, μετά ταύτα, από το να ευρίσκομαι στην φυλακή χωρίς στοιχεία, χωρίς αποδείξεις, μόνο και μόνο γιατί εκπροσωπώ το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών;
ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟΝ ΤΗΣ ΕΝΟΧΗΣ
Λένε ότι για κάθε κατηγορούμενο υπάρχει το τεκμήριον της αθωότητος. Για την δική μας περίπτωση, όμως, ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Υπάρχει εξ αρχής από τις τηλεδίκες και τηλεκαταδίκες το τεκμήριον της ενοχής και το τεκμήριο αυτό είναι μόνο και μόνο το γεγονός ότι είμαστε ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ, ότι είμαστε ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ, ότι δεν σκύψαμε και ούτε πρόκειται να σκύψουμε ΠΟΤΕ το κεφάλι στο σάπιο βασίλειο της Δανιμαρκίας τους. Κάθε είδους ψευδομάρτυρας παρήλασε από τις φυλλάδες και τα τηλεπαράθυρα της εξουσίας τους. Τα όσα είπαν επιεικώς γελοία! Αυτό, όμως, δεν είχε καμμία σημασία για τους «σταυρωτήδες» μας. ΕΝΟΧΟΙ  εξ αρχής, λοιπόν, και χωρίς δικαίωμα αντιλόγου. Εναντίον μας ο κάθε πικραμένος, ο κάθε αποδεδειγμένα κατεχόμενος, από πολιτική εμπάθεια εις βάρος μας. Το μίσος του κάθε «αξιόπιστου» μάρτυρα αποτελεί και το μέγεθος της… αξιοπιστίας του. Εάν μπορούσαν να αναστήσουν τον Στάλιν και τον Τρότσκι θα τον έφερναν και αυτόν να μας κατηγορήσει. Το πλέον βρώμικο και επαχθές το γεγονός ότι κάποιοι προσπαθούν να στήσουν πολιτικές καριέρες επάνω στην εις βάρος μας αδικία.
Η ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ ΟΙ «ΣΑΜΑΡΟΦΥΛΑΚΕΣ»
Όλα δείχνουν, όμως, ότι η επιχείρηση εξοντώσεως της Χρυσής Αυγής αποτυγχάνει παταγωδώς. Η πρόθεση και ο σκοπός της διώξεως μας προφανής. Τον φανέρωσαν μόνοι τους οι διώκτες μας από την πρώτη στιγμή. Είπαν ότι θα εξαφανίσουν την Χρυσή Αυγή. Σήμερα, όμως, δύο μήνες μετά από την βρώμικη σκευωρία τους, η Χρυσή Αυγή είναι περισσότερο δυνατή και συνεχώς ανεβαίνει. Αξίζει πάντως τον κόπο να θυμηθούμε επιγραμματικά τα όσα φοβερά και τρομερά μας καταλόγισαν. Όπως το «μαύρο χρήμα» και τους δήθεν εφοπλιστές και τους μισθούς που πληρώνουμε κάθε χρόνο, ύψους… 6.000.000 ευρώ! Όπως τα στρατόπεδα εκπαιδεύσεως που διαθέταμε και τα ατέλειωτα οπλοστάσια που υπήρχαν μόνο στην φαντασία των ψευδομαρτύρων και στα πρόθυμα αφτιά των σκευωρών. Τι απέγιναν όλα αυτά, ψεύτες και συκοφάντες; Τι ήταν και γιατί σήμερα δεν λέτε λέξη; Γιατί δεν ομιλούν πλέον οι «Σαμαροφύλακες», αυτός ο θλιβερός εσμός των αποτυχημένων που εμπνεύστηκε και «έστησε» όλη αυτήν την θλιβερή ιστορία; Γιατί δεν ομιλούν όλοι αυτοί οι λαλίστατοι, που μας καταδίκαζαν από τα τηλεπαράθυρα άλλοι και άλλοι, διαρρέοντας εμπιστευτικές πληροφορίες σε δημοσιογράφους; Γιατί σιωπούν; Γιατί εσιώπησαν τα κανάλια των «νταβατζήδων» και τα πολιτικά «τσιράκια» τους;
Η ΝΙΚΗ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Σιωπούν γιατί δεν έχουν τίποτε να πουν, γιατί ό,τι και να πούνε θα επιβαρύνει περισσότερο την θέση τους στην συνείδηση του Λαού ως σκευωρών, ως συκοφαντών, ως τμήμα μιας αδίστακτης αυταρχικής εξουσίας, η οποία προκειμένου να κτυπήσει τον πολιτικό της αντίπαλο, χρησιμοποίησε κάθε βρώμικο και παράνομο μέσο. Προπαντός σιωπούν γιατί βλέπουν ότι όσο περισσότερο ομιλούν κατά της Χρυσής Αυγής, τόσο αυτή περισσότερο ανεβαίνει, δυναμώνει, γιγαντώνεται ωσάν το Κίνημα μιας ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ενάντια στους προδότες και τους διεφθαρμένους. Ενάντια σε αυτούς που είναι προδότες με το αζημίωτο και σε αυτούς, που όντας διεφθαρμένοι, είναι πάντοτε πρόθυμοι για προδοσία.
Και τι να πουν όταν οι δημοσκοπήσεις, που οι ίδιοι ακριβοπληρώνουν, δείχνουν πόσο μάταιη ήταν η λασπολογία τους, οι φυλακίσεις, η πολιτική τρομοκρατία και τέλος οι δολοφονίες; Τι να πουν όταν η Χρυσή Αυγή ενάντια σε φυλλάδες, κανάλια και κόμματα δεν λυγίζει και κρατά ψηλά την Σημαία του Αγώνα;
Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες,
Ενάντια σε μια εξουσία διεφθαρμένη, ενάντια σε ένα ξενόδουλο καθεστώς αυτήν την ΣΗΜΑΙΑ σάς καλώ να κρατήσετε ΨΗΛΑ, συνεχίζοντας με πάθος Εθνικό, με καρδιά Ελληνική αυτό που πρέπει να τελειώσουμε.
Μέσα από φυλακές και διώξεις θα νικήσουμε. Εάν ήμασταν ασήμαντοι και ακίνδυνοι για τα ανθελληνικά τους σχέδια, δεν θα μας πολεμούσαν τόσο σκληρά. Μόνο ό,τι κερδίζεται με αγώνα σκληρό σε αυτόν τον κόσμο αξίζει, μόνο τότε η Νίκη, Νίκη της Ιδέας και του πάθους δεν κινδυνεύει από τους καιροσκόπους και τους δειλούς.
Ν.Γ.ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ