ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Χρυσή Αυγή: Η πραγματική ελπίδα που έρχεται



Οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ανέδειξαν τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, με ένα πακέτο αντιμνημονιακών υποσχέσεων, εκμεταλλευόμενος την αγανάκτηση, την αηδία και την οργή του Ελληνικού Λαού για τα έργα και τις ημέρες της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Λόγω, ακριβώς, αυτών των προεκλογικών υποσχέσεων και του εμπορίου ελπίδων που διεξήγαγε, θα έπρεπε μετεκλογικά να δοθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ μια επικοινωνιακή παράσταση «σκληρής διαπραγμάτευσης» με τους δανειστές. Μολονότι ο χρόνος αυτής της παράστασης τελειώνει, καθώς τρέχουν δάνεια τα οποία πρέπει να πληρωθούν, προστίθενται συνεχώς νέα επεισόδια στο συγκεκριμένο σήριαλ, έστω και χωρίς να άπτονται των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές (πχ. γερμανικές επανορθώσεις).

Στόχος αυτής της επικοινωνιακής παράστασης είναι, όταν «επέλθει το μοιραίο», αυτό να παρουσιαστεί ως κάτι το αναπόφευκτο, ως αποτέλεσμα εξάντλησης όλων των μέσων της σκληρής διαπραγμάτευσης. Αυτή, άλλωστε, είναι και η μοναδική διαφορά της σημερινής συγκυβέρνησης από την προηγούμενη, η οποία έδωσε μόνο προεκλογικές υποσχέσεις, ενώ μετεκλογικά επέλεξε την μέθοδο της άμεσης υποταγής, δίχως επικοινωνιακή παράσταση. Στην ουσία, δηλαδή, βλέπουμε την κατάσταση να παραμένει ίδια στο κοινωνικό και οικονομικό πλαίσιο, αλλά διαφοροποιημένη στο πολιτικό.

Αυτό, όμως, δεν πρόκειται να κρατήσει πολύ, καθώς όταν ο Ελληνικός Λαός διαπιστώσει ότι δεν επήλθε καμιά ουσιαστική αλλαγή στην κατάσταση που βιώνει την τελευταία πενταετία και ιδιαίτερα όταν έρθουν τα νέα μέτρα, τα οποία θα συμπληρώσουν την επέλαση της μνημονιακής πολιτικής και θα ολοκληρώσουν την κατοχή της Χώρας και την «κινεζοποίηση» των Ελλήνων, οι αμφιβολίες και οι απορίες της σημερινής περιόδου θα εξαφανιστούν.

Όλοι, τότε, θα δουν καθαρά την νέα πραγματικότητα να παραμένει ίδια με την προηγούμενη σε όλα τα επίπεδα. Καθήκον του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, της Τρίτης Πολιτικής Δύναμης του Τόπου, είναι να ενημερώνει σε καθημερινή βάση τον Ελληνικό Λαό τόσο για όλα αυτά που ήδη συμβαίνουν, όσο και γι’ αυτά που πρόκειται να συμβούν από εδώ και πέρα. Πρέπει να αποκαλυφθεί όλη η πολιτική ψευδολογία της νυν συγκυβέρνησης, για να φανεί καθαρά η ουσία της ως συνεχιστής της προηγούμενης μνημονιακής συγκυβέρνησης. 

Να φανεί ότι η Ελπίδα που έρχεται δεν μπορεί να έχει σχέση ούτε με την προεκλογική δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ και με τους πρόθυμους συγκυβερνήτες των ΑΝΕΛ, αλλά ούτε και με την επιστροφή στους πιο φανατικούς υποστηριχτές της μνημονιακής κατοχής (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι).

Ο απόλυτος διαχωρισμός από τις αριστερές και δεξιές δυνάμεις διαχείρισης της μνημονιακής πολιτικής αποτελούν όρο απαράβατο για την περαιτέρω γιγάντωση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Μέρα με την ημέρα ας ενδυναμώνουμε το Εθνικιστικό ρεύμα κάνοντάς το πολιτική επιλογή ολοένα και περισσοτέρων Ελλήνων, σπάζοντας έτσι τις σάπιες δομές της νέας συναίνεσης των φορέων του «συνταγματικού τόξου».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ












Έθνος, εθνική κυριαρχία, εθνική αξιοπρέπεια.....

Παρελάσεις : «Γιατί να τις καταργήσουμε ; Καλύτερα να τις ξεφτιλίσουμε »

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ, 
ΜΕ… ΚΛΑΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΣΑΜΙΚΑ ΣΤΙΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ

Ξεχάστε αυτά που ξέρατε μέχρι τώρα στις παρελάσεις (που όχι μόνο δεν καταργούνται ως «φασιστικό και μεταξικό κατάλοιπο» -όπως έλεγαν μια φορά κι έναν καιρό οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ- αλλά αναβαθμίζονται κιόλας).

Σύμφωνα με τα σχέδια των… τελεταρχών υπουργοπάνου Καμμένου και Δούρου, αμέσως μετά την παρέλαση θα ’ρθουνε τα… όργανα (τα «κλαρίνα», που λέμε) τα οποία θα παίξουν δημοτικά άσματα για να χορέψει ο λαός τσάμικο!

Επειδή δε κάποιοι μπορεί να… ντρέπονται να σύρουν πρώτοι το χορό στην Πλατεία Συντάγματος, ο… νέος Κολοκοτρώνης μας έχει κανονίσει να βρίσκονται επιτόπου σωματεία χορού από όλη την Ελλάδα (Βρακοφόροι, Θρακιώτες, Πελοποννήσιοι και Ικαριώτες- από το νησί της γυναίκας του) που θα αρχίσουν το χορό. Στον οποίο, αναμένεται να μπει και ο ίδιος (οι φήμες λένε πως θα φοράει και… τσαρούχια), για να δώσει το… καλό παράδειγμα, γι’ αυτό –όπως μου’ πε ένα πουλάκι- τον τελευταίο καιρό κάνει εντατικά μαθήματα στο… τσάμικο (αν έχανε και κανά κιλό θα έκανε και φιγούρες, αλλά…).

Ωστόσο, εκείνο που θα λείπει από τα θεάματα θα είναι ο άρτος, παρότι ο υπουργοπάνος ήθελε αρχικά να στήσει σούβλες με αρνιά και να το κάνει 100% πανηγύρι. Κάποιοι, όμως, πρόλαβαν και τον μάζεψαν…

Τέλος, όπως έμαθα, ο υπουργοπάνος είναι κατενθουσιασμένος που πέρασαν οι προτάσεις του, γιατί –δε σας κρύβω- πως στην αρχή φοβόταν ότι οι συριζαίοι θα τον έπαιρναν στο… ψιλό και θα τα απέρριπταν όλα. 

Αλλά, προς μεγάλη έκπληξή του, δέχτηκαν αμέσως! Σκεπτόμενοι προφανώς, ότι «γιατί να τις καταργήσουμε τις παρελάσεις, δεν είναι καλύτερο να τις ξεφτιλίσουμε τελείως»;

Αντίοχος

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821



ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΘΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΕΥΣΙΜΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ ΥΔΡΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΪΣΡΑΗΛΙΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ: 


Όπως ανακοινώθηκε μετά το πέρας της συνάντησης που έλαβε χώρα το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο μεταξύ του Ανώτερου Αντιπροέδρου της Εταιρείας Noble Energy Ανατολικής Μεσογείου Κιθ Έλιοτ και του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στην παρουσία του Υπουργού Ενέργειας Γιώργου Λακκοτρύπη η Κύπρος οδεύει προς την εμπορική εκμετάλλευση των ποσοτήτων Φυσικού Αερίου που έχουν εντοπιστεί στο «Αφροδίτη» . Στόχος της Κυβέρνησης είναι όπως το φυσικό αέριο αξιοποιηθεί τόσο εντός όσο και εκτός Κύπρου.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Λακκοτρύπης είπε πως στη συζήτηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, οι εκπρόσωποι της εταιρείας τον ενημέρωσαν για τους σχεδιασμούς της και την κατάθεση ενός σχεδίου ανάπτυξης του κοιτάσματος Αφροδίτη και την ανακήρυξη του κοιτάσματος ως εμπορεύσιμου εντός των επόμενων λίγων εβδομάδων.

“Τα δύο αυτά γεγονότα είναι πολύ σημαντικά για την Κύπρο γιατί θα είναι η πρώτη φορά που ως χώρα θα περάσουμε από το στάδιο της έρευνας υδρογονανθράκων στο στάδιο της ανάπτυξης και εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων”, είπε, και σημείωσε ότι από την πλευρά του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την ευαρέσκεια του και πρόσφερε τη στήριξη της κυπριακής Κυβέρνησης για τη συνέχιση των σχεδιασμών της εταιρείας.

Ο κ. Λακκοτρύπης ευχαρίστησε στη συνέχεια τον κ. Έλιοτ και τη Nοble για τη συνεργασία. Προσδοκούμε στη συνέχιση, υπάρχει αρκετός δρόμος να καλύψουμε ειδικά σε ό,τι αφορά τις εμπορικές συμφωνίες που θα πρέπει να συναφθούν, αλλά σίγουρα η κατάθεση ενός σχεδίου ανάπτυξης και η ανακήρυξη του κοιτάσματος ως εμπορεύσιμου θα είναι ένα βήμα προς τα μπροστά για τη χώρα μας.

Ερωτηθείς αν η ανακήρυξη του κοιτάσματος ως εμπορεύσιμου σημαίνει εξαγωγές προς την Αίγυπτο, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι η ανακήρυξη αυτή στέλνει το μήνυμα προς τους ξένους αγοραστές ότι έχουμε φυσικό αέριο προς πώληση. Αυτό συνεπάγεται είτε εξαγωγή του φυσικού αερίου στο εξωτερικό, είτε εκμετάλλευση στην Κύπρο, είτε συνδυασμός και των δύο που είναι και η πρόθεση της Κυβέρνησης.

Σε ερώτηση πότε θα ξεκαθαρίσει το σκηνικό για το πώς θα προχωρήσει η Κυβέρνηση, ο Υπουργός είπε πως άρχισαν κάποιες προσπάθειες προς την κατεύθυνση της Αιγύπτου αλλά και της Κύπρου, και προανήγγειλε εξελίξεις για την Κύπρο πολύ σύντομα. “Αναμένουμε τη διαδικασία που θα ακολουθήσει η εταιρεία σε συνεργασία με την Εταιρεία Υδρογονανθράκων Κύπρου προς την προσέλκυση των αγοραστών είτε ξένων είτε ντόπιων. Μπορεί να γίνει μέσω της εκδήλωσης ενδιαφέροντος, μπορεί να γίνει σε κατευθείαν επαφές, ή πολύ πιθανόν με συνδυασμό των δύο”, είπε, και πρόσθεσε πως θα χρειαστεί να περάσουν κάποιοι μήνες και να γίνει αρκετά λεπτομερής εργασία καθώς πρόκειται για συμβόλαια δις ευρώ, οι όροι των οποίων θα πρέπει να διαπραγματευτούν πάρα πολύ προσεκτικά.

Ερωτηθείς αν έχουν αναλυθεί οι τιμές πώλησης του φυσικού αερίου, ο κ. Λακκοτρύπης απάντησε θετικά, λέγοντας ωστόσο πως αυτές είναι προκαταρκτικές καθώς μέχρι να καταλήξει κάποιος σε μια τελεσίδικη συμφωνία, δεν μπορεί να είναι 100% βέβαιος. “Βλέπουμε περίπου πού είναι οι τιμές γιατί είναι και κρίσιμο για να δούμε ότι το έργο είναι βιώσιμο”, κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Noble στην Ανατολική Μεσόγειο, Κιθ Έλιοτ, δήλωσε πως είναι περήφανος που είναι εταίρος με την κυπριακή Κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να μεταφερθούν οι ανακαλύψεις από το κοίτασμα Αφροδίτη στο επόμενο στάδιο της εξαγωγής.

“Είναι κάτι για το οποίο προσδοκούσαμε εδώ και αρκετό καιρό και είναι μια τεράστια ευκαιρία, η οποία ελπίζουμε ότι θα φέρει ευημερία στο λαό της Κύπρου, την Κυπριακή Δημοκρατία αλλά και στις άλλες χώρες της περιοχής”, κατέληξε.


Bankingnews: Ολοταχώς προς τη μέγγενη ενός τρίτου Μνημονίου βαδίζει η χώρα - Έρχεται το νέο σκληρό συμβόλαιο...


Αναδημοσιεύουμε οικονομική ανάλυση από το Bankingnews για τα δεινά του νέου μνημονίου που έρχονται.

Ο μηχανισμός πίεσης προς την ελληνική κυβέρνηση έχει αρχίσει και αποδίδει. Σε ένα νέο «σκληρό» Συμβόλαιο με τους δανειστές οδηγεί την Αθήνα ο εκτροχιασμός του προϋπολογισμού και η σοβαρή έλλειψη ρευστού στο εσωτερικό της χώρας. Ο μηχανισμός πίεσης, χωρίς τις δόσεις στήριξης, που έχουν στήσει οι πιστωτές έχει αρχίσει και αποδίδει. «Βράζοντας» μέσα στο μεγάλο «καζάνι» των υποχρεώσεων που οι ίδιοι θεσμοί έχουν δημιουργήσει η κυβέρνηση κάνει αγωνιώδεις προσπάθειες για να πληρώσει τα δάνεια που έχει πάρει από το ΔΝΤ και να αποτρέψει ένα αναπάντεχο «πιστωτικό γεγονός»

Ο ίδιος «πυρετός» την διακατέχει και στο θέμα της έγκαιρης πληρωμής μισθών και συντάξεων στο δημόσιο αφού είναι ένα κονδύλι το οποίο φθάνει σε 1,487 δισ. ευρώ το μήνα πλέον της ασφαλιστικής δαπάνης 981 εκατ. ευρώ που απαιτείται.

Τα πράγματα για το οικονομικό επιτελείο γίνονται ακόμη πιο δύσκολα μετά το «Βατερλό» του περσινού προϋπολογισμού, όπως έρχονται να καταδείξουν τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. Το 2014 η απόκλιση στα έσοδα άγγιξε τα 4 διs. ευρώ γεγονός που οδήγησε στην άμεση συρρίκνωση του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 0,3% έναντι στόχου για 1,5%. Αυτό σημαίνει ότι μετά την φορολογική «λαίλαπα» του Μνημονίου τα λεφτά τα οποία περίσσεψαν στα ταμεία τον περασμένο χρόνο ήταν μόλις 537 εκατ. ευρώ και όχι 2,687 δισ. ευρώ που πρόβλεπε το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής.

Μάλιστα, στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Πολιτικής της περιόδου 2015 - 2018 η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αναθεωρήσει επί τω βελτίω στους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος τοποθετώντας στο 2% ή στα 3,578 δις. ευρώ τον «πήχη» για το 2014. 

Αναλυτικότερα σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών:

• Η «τρύπα» στα έσοδα ανήλθε σε 3,914 δισ. ευρώ το 2014. Η υστέρηση στις εισπράξεις του τακτικού προϋπολογισμού έφθασε τα 3,5 δισ. ευρώ ενώ 414 εκατ. ευρώ ήταν λιγότερα τα έσοδα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

• Εάν σε αυτή την υστέρηση δεν υπολογισθούν τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα που είχαν οι Ευρωπαϊκές τράπεζες (ANFAs και SMPs) ύψους 1,886 δισ. ευρώ, τότε η απόκλιση σε ταμειακή βάση περιορίζεται σε 2,026 δισ. ευρώ. Όμως, το ποσό αυτό των κερδών δεν το υπολογίζουν οι δανειστές.

Η «αρρυθμία» στις φορολογικές εισπράξεις που ξεκίνησε πριν τις εθνικές εκλογές και κατέστη εντονότερη αργότερα άλλαξε επί τα χείρω την «εικόνα» του προϋπολογισμού την οποία η κυβέρνηση επιχειρεί να διορθώσει μέσω των ευνοϊκών ρυθμίσεων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη που επιστράτευσε. Από την πλευρά τους οι δανειστές και από τις επαφές που διεξάγονται σε τεχνικό επίπεδο ζητούν νέα έκτακτα μέτρα για να καλυφθεί το δημοσιονομικό «κενό» του 2015 που ίδιοι το τοποθετούν στα 2,15 δισ. ευρώ.