ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011


ΑΛΩΝΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΑ






ΠΑΝΙΚΟΣ στη ΝΔ ,  
με εφεδρεία και μετατάξεις…

Μεθυσμένοι όλοι στη Νέα Δημοκρατία με την προσμονή της εξουσίας, την οποία περιμένουν ανυπόμονα σε λίγους μήνες, μελετούν τις δημοσκοπήσεις και έχουν αφήσει τον απόλυτο έλεγχο του κράτους στο ΠΑΣΟΚ. Συμμετέχουν σε μια συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και ενώ έχουν υποστεί όλο το πολιτικό κόστος αυτής της συμμετοχής και των άλλων πολιτικών στροφών που έχουν κάνει, εντούτοις δεν θέλουν να έχουν επί της ουσίας καμία ανάμιξη, αφήνοντας το ΠΑΣΟΚ να αλωνίζει. Από την άλλη μεριά το ΠΑΣΟΚ, έχει σιγήσει πολιτικά, αφήνοντας την Νέα Δημοκρατία να εκτίθεται, ενώ το ίδιο δουλεύει μεθοδικά στήνοντας την επόμενη εικοσαετία του στην εξουσία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το θέμα με την εφεδρεία και τις μετατάξεις. Χρειάστηκε το δικό μας χθεσινό άρθρο με τίτλο Αθάνατο ΠΑΣΟΚ! Μπράβο. Respect για να αρχίσουν να κινούνται εκεί στη Συγγρού. Σε τηλεφώνημα που μας έγινε από ηγετικό στέλεχος…. του κόμματος, μας ειπώθηκε ότι το κόμμα ασχολείται με τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν αυτή τη στιγμή τη χώρα και δεν πρόσεξε τι ακριβώς κάνει το ΠΑΣΟΚ. Στη συνέχεια υπήρξε οργισμένη ανακοίνωση από τον εκπρόσωπο του κόμματος κ. Μιχελάκη για το θέμα της εφεδρείας.

Τώρα αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι το ΠΑΣΟΚ, με το θέμα της εφεδρείας, προστατεύει το δικό του κομματικό κράτος. Ταυτόχρονα, τώρα άρχισαν να ψάχνονται στη Νέα Δημοκρατία μήπως με τις μετατάξεις, το ΠΑΣΟΚ απέσυρε από ΔΕΚΟ και Οργανισμούς που πρόκειται να καταργηθούν την κομματική του πελατεία, για να την προστατέψει στην ασφάλεια του στενού δημόσιου τομέα.

Δυστυχώς, αντί η Νέα Δημοκρατία να ασχοληθεί με όλα αυτά τα οποία άφησε να διαχειρίζεται εν λευκώ το ΠΑΣΟΚ, προσπαθεί να στήσει διαύλους επικοινωνίας με τους ανθρώπους των ΜΜΕ για να εξασφαλίσει μέσω των ΜΜΕ την άνοδό της στην εξουσία.

Αναρωτιόμαστε όμως τι θα την κάνει την εξουσία, όταν θα έχει χάσει τη λαϊκή της βάση;
‎... και τώρα εκλογές


Ουσιαστικά η Ν.Δ. έχει αρχίσει να “φουλάρει” προεκλογικές μηχανές. Από δω και πέρα ευνοούν και οι συγκυρίες ουσιαστικά πρώτα τα Νικολοβάρβαρα και ύστερα οι διακοπές των Χριστουγέννων ανοίγουν ένα μήνα... εορτών και συνεστιάσεων. 

Οι περισσότεροι βουλευτές θα βρεθούν στις εκλογικές τους περιφέρειες και η εντολή είναι να μην αφήσουν μέρα να περάσει ανεκμετάλλευτη.
Άλλωστε για τη Συγγρού δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα μετάθεσης της ημερομηνίας των εκλογών.

Μετά το χθεσινό “πράσινο φως” για την έκτη δόση και με το “κούρεμα” να προχωράει χωρίς ουσιαστικές καθυστερήσεις η Ν.Δ. δεν συζητάει καν μετάθεση της ημερομηνίας των εκλογών.

Το μήνυμα από τα κεντρικά της Ν.Δ. είναι πως “η νέα κυβέρνηση δεν είναι αποτέλεσμα προγραμματικών συγκλίσεων, αλλά μια συμφωνία για την ολοκλήρωση συγκεκριμένων στόχων”
και άρα πάμε σε εκλογές την προ τελευταία Κυριακή του Φεβρουαρίου.

Είναι μια ημερομηνία που όπως υπολογίζουν τα στελέχη της Συγγρού δεν θα δώσει την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ να ανασυντάξει δυνάμεις ακόμη και αν κινηθούν τάχιστα οι διαδικασίες της εκλογής νέου αρχηγού. Παράλληλα το ΠΑΣΟΚ σε αυτό το διάστημα φαίνεται πως θα έχει στραμμένο το βλέμμα εντός.

Στρατηγικά από κάθε άποψη η ημερομηνία που καθορίστηκε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ευνοεί τη Ν.Δ. που δεν έχει λόγο να την αναβάλει και η αντίπαλη πλευρά προς το παρόν δεν έχει επιχειρήματα για να ζητήσει... παράταση.
Πήραμε 8 δις και χάσαμε 14 δις ευρώ.


Σύμφωνα με δήλωση του Διοικητή της ΤτΕ κ. Γ. Προβόπουλου, τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο υπήρξε απώλεια τραπεζικών καταθέσεων ύψους 13-14 δις ευρώ. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τον κ. Προβόπουλο, η εκροή των καταθέσεων συνεχίστηκε και τον Νοέμβριο.

Δηλαδή την ώρα που ολόκληρη η χώρα αγωνιούσε και προσπαθούσε να πάρει την 6η δόση ύψους 8 δις ευρώ, την ίδια στιγμή...
έφευγαν από τις ελληνικές τράπεζες 14 δις ευρώ. Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε ότι από τα 8 δις ευρώ της 6ης δόσης, περίπου τα 6,5 δις θα πάνε για εξόφληση τοκοχρεολυσίων και μόνο 1,5 δις ευρώ θα εισρεύσει στα κρατικά ταμεία (και ποιος άραγε θα πρωτοπάρει από αυτά;), αντιλαμβάνεστε για το ύψος της ζημιάς που υφίσταται συνεχώς η ελληνική οικονομία. 

Τα χρήματα που έφυγαν από τις τράπεζες μάλλον για το εξωτερικό, προφανώς δεν είναι χρήματα μικροκαταθετών, αλλά ατόμων που γνωρίζουν καλά τι παίζεται. Αυτό το τελευταίο μας ανησυχεί ιδιαίτερα
Μα είναι ερωτήσεις αυτές;;; ΦΥΣΙΚΑ και πρέπει να είναι υποψήφιος ο Γ.Α.Π !!!



Διάβασα στο γνήσια καταπράσινο blog την ανάρτηση αυτή που με συγκλόνισε...

Μα είναι δυνατόν να τίθενται τέτοιες ερωτήσεις ;;;

ΦΥΣΙΚΑ και πρέπει να είναι υποψήφιος ο Γ.Α.Π και μάλιστα αν περιμένει να μετρήσει τις αντιδράσεις για να θέσει τον εαυτό του στην υπηρεσία του κινήματος και κατ' επέκταση στην υπηρεσία της πατρίδας , ΟΛΟΙ μας πρέπει να ψηφίσουμε ΥΠΕΡ του σε κάθε σφυγμομέτρηση που γίνεται διαδικτυακά και μή...

Όλοι ζήσαμε τα τελευταία δύο χρόνια τις προσπάθειές του να ΣΩΣΕΙ τον σοσιαλισμό.
Όλοι εκτιμήσαμε τις αλήθειες που είπε στον λαό...
Πώς είναι δυνατόν να υπάρξει ΠΑ-ΣΟΚ χωρίς Παπανδρέου στο τιμόνι ;;;
Είναι βέβαιο ότι αυτή την φορά θα σπάσει κάθε ρεκόρ η συμμετοχή των μελών και των φίλων του κόμματος στις εσωκομματικές εκλογές .
Το 1.000.000 που είχε επιτύχει θα φαντάζει ΜΙΚΡΟ .
Γιαυτό λέμε σε ΟΛΟΥΣ που δεν θέλουν τον Γ.Α.Π στην προεδρία του κόμματος :

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ από τον Γ.Α.Π...

Ανήκει σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες...

Απίστευτο! Ο Γιώργος έκανε 
δικό του… γραφείο Τύπου στο ΠΑΣΟΚ!


Ημέρες… Μαξίμου συνεχίζει να ζει ο Γιώργος Παπανδρέου.
Και αυτό γιατί αποφάσισε να δημιουργήσει δικό του γραφείο Τύπου μέσα στο ΠΑΣΟΚ, μέσα στα γραφεία της Ιπποκράτους!
Ποιος ανέλαβε;
Μα φυσικά ο επί χρόνια δημοσιογράφος που είναι δίπλα του, ο Γιώργος Ελενόπουλος, αυτός που ήταν υπεύθυνος και στο Μέγαρο Μαξίμου.
Τι σημαίνει πρακτικά αυτή η κίνηση;
Σημαίνει πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει να είναι… πρόεδρος ΠΑΣΟΚ, στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Ίδωμεν…

Οι αλληλοσπαραγμοί στο ΠΑΣΟΚ προβληματίζουν τον Παπαδήμο

Προβληματισμένος φέρεται ο πρωθυπουργός από τις καθημερινές διαφωνίες και αλληλοκατηγορίες υπουργών του, καθώς δίνουν την εικόνα διάλυσης της κυβέρνησης πριν καλά – καλά αναλάβει τη δύσκολη αποστολή που της έχει ανατεθεί.
Μας δουλεύουν χοντρά οι ΠΑΣΟΚοι: “άδικη η εφεδρεία”, λένε τώρα

«Η εφεδρεία είναι ένα άδικο μέτρο», επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία, όπως αναφέρουν απολύτως έγκυρες πληροφορίες του «Βήματος», ο καθ΄ύλιν αρμόδιος για την εφαρμογή της, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δ. Ρέππας.

ΕΝΑ ΔΥΟ ΤΡΙΑ ΟΟΟΟΠ!!!!!


 ΤΗΝ ΤΡΙΧΑ -ΤΡΙΧΙΑ




 
Προ ολίγων ημερών είχαμε δηλώσεις που υπονοούσαν ότι υπήρχε φόβος για στρατιωτικό πραξικόπημα.
Σήμερα έπηξαν το διαδίκτυο και τα ΜΜΕ με άρθρα ένθεν κακείθεν σχετικά με το περιστατικό στην σχολή ευελπίδων. Ένας τεταρτοετής τηςσχολής μαζί με κάποιους άλλους τραγούδησαν «χουντικό» τραγούδι. 
 «Χέστηκε η φοράδα στ’ αλώνι».
Η ανάδειξη τέτοιων θεμάτων και η προσπάθεια διόγκωσής τους απ’ τα γνωστά παπαγαλάκια δεν είναι τυχαία. 
Η προσπάθεια έγκειται στην τρομοκράτηση του λαού, με φόβητρο τον κίνδυνο επιβολής στρατιωτικής χούντας, από μέρος του στρατεύματος. 
Πρέπει τα μέτρα της ανθυποκυβέρνησης Πασοκδήμιου να περάσουν, αυτό είναι το «ζουμί» της όλης υπόθεσης. Πρέπει να αφεθεί ο Πασοκδήμιος να ολοκληρώσει το «εθνοσωτήριο» έργο του ΓΑΠ χωρίς διαμαρτυρίες, απεργίες και διαδηλώσεις.
Ποιος εχέφρων θα πιστέψει ότι ένας 22χρονος της ευελπίδων μαζί με μερικούς άλλους θα επιβάλουν στρατιωτική χούντα στην Ελλάδα;
Επειδή αναφέρω πολλές φορές την λέξη χούντα που είναι συνυφασμένη με  κακές αναμνήσεις απ’ το παρελθόν οφείλω να διευκρινίσω ότι χούντα δεν είναι μόνο η στρατιωτική αλλά υπάρχει και η πολιτική χούντα, αυτό που έχουμε σήμερα.
Όταν ένα καθεστώς στρατιωτικό ή μη αρνείται την διεξαγωγή ελεύθερων και δημοκρατικών εκλογών με γελοίες προφάσεις και συνεχίζει να κυβερνά χωρίς την θέληση των πολιτών πως ονομάζεται; Σαφώς χούντα.
Το κοινωνικο-πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα δεν είναι οπωσδήποτε ιδανικό, η φαυλοκρατία, η ατιμωρησία, η φτωχοποίηση, η οικονομική κατοχή και όσα άλλα αντιδημοκρατικά και αντισυνταγματικά συμβαίνουν προλείαναν το κλίμα για πολιτική εκτροπή.
Όταν ο συνωστισμός των πολιτών στα ακραία στρατόπεδα είναι γεγονός δεν προμηνύονται ευχάριστες εξελίξεις για την κοινωνία και το πολίτευμα. Όταν στο σύνταγμα, ο όχλος αλαλάζων ουρλιάζει «να καεί το μπουρδέλο η βουλή» και όλοι χειροκροτούν και επιδοκιμάζουν το σύνθημα, τι μπορεί να περιμένουμε εκτός από εκτροπή;
Η κοινωνία έχει ανάγκη να εκφραστεί και όσο κάποιοι ντόπιοι ηγετίσκοι, δουλοπρεπώς υποτάσσονται στις διαταγές των τοκογλύφων και καθυστερούν τις ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές, τόσο περισσότερα τα μαύρα σύννεφα μιας άλλης  εκτροπής πυκνώνουν.
Όταν ο πολίτης βρίσκεται σε χαοτική και αντιδημοκρατική μέγγενη, τόσο ευκολότερα θα δεχτεί και θα υποστηρίξει μία άλλη εκτροπή, που είναι άγνωστο που θα μας οδηγήσει και ποιοι θα είναι οι πρωτεργάτες της.
Το σύστημα δεν φοβάται την επιβολή στρατιωτικής χούντας αλλά την ανεξέλεγκτη δράση των πολιτών εναντίον του συστήματος.
Η προσπάθεια να ταυτιστεί η δράση των πολιτών κατά του συστήματος με μια στρατιωτική χούντα θέλει να επαναφέρει οδυνηρές μνήμες και να ανακόψει την κινητοποίηση του λαού.
Ο διορισμός κυβερνήσεων από μια βουλή που δεν ανταποκρίνεται στην θέληση του λαού σήμερα, όπου οι συσχετισμοί των πολιτικών δυνάμεων έχουν αλλάξει και η εφαρμογή πολιτικών αντίθετων με την θέληση του λαού αποτελούν δημοκρατική εκτροπή και το αποτέλεσμα αυτής της εκτροπής είναι η σημερινή πολιτική χούντα. 
Η συνέχιση αυτής της κατάστασης μπορεί να επιφέρει άλλη εκτροπή με άγνωστες επιπτώσεις, όχι πάντως απ’ τον 22χρονο εύελπι.
Ας αφήσουν λοιπόν οι διοικούντες τα «κόλπα», να προχωρήσουμε σε εκλογές που θα διαλύσουν τις ελπίδες όσων οραματίζονται νέα εκτροπή, και να απαλλαχτούμε απ’ την σημερινή χούντα.