ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Ο Τραμπ έστειλε... αδιάβαστο τον Ερντογάν!

Στρατηγός Φλιν: 
“Χτίζουμε το ελεύθερο Κουρδιστάν”


Στην σημερινή διαδικτυακή σελίδα της τουρκικής εφημερίδας Τζουμχουριέτ (Cumhuriyet) της 24ης Νοεμβρίου 2016 αναφέρονται μελανά νέα για την Τουρκία σχετικά με την εξέλιξη του Κουρδικού ζητήματος.

Ο στρατηγός Μάικ Φλιν που είναι σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του νεοεκλεγέντος προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Kurdistan TV ότι η μελλοντική πολιτική των ΗΠΑ θα δώσει πολύ μεγάλη σημασία στο Κουρδικό ζήτημα.

Ειδικότερα, ο Φλιν εκθείασε την καλή οργάνωση και την αποτελεσματική διοίκηση των Κούρδων Πεσμεργκά έχοντας γνωρίσει τις επιχειρήσεις τους από κοντά. Επίσης, ανέφερε την μελλοντική διάθεση των ΗΠΑ για την στήριξη του αγώνα των Πεσμεργκά κατά του ισλαμικού κράτους (ISIS). Επίσης, ο Φλιν δήλωσε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένονται να σημειωθούν σημαντικές εξελίξεις σε αυτή την περιοχή της Μέσης Ανατολής που θα διαφέρουν ριζικά από την σημερινή κατάσταση.

Όμως η σημαντικότερη δήλωση του στρατηγού Φλιν, η οποία δίνει και ένα ηχηρό χαστούκι στην τουρκική επεκτατικότητα είναι η πρόβλεψη του για ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν! Συγκεκριμένα ο Φλιν υποστήριξε ότι ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν θα συμβάλλει αποτελεσματικά στην σταθερότητα όλης της γύρω περιοχής.

Ο Φλιν συνέχισε τις δηλώσεις του αναφέροντας ένα όραμα για μια νέα τάξη πραγμάτων στην Μέση Ανατολή που θα διαφέρει ριζικά από τα τωρινά σχέδια της Τουρκίας.

Συμπερασματικά οι δηλώσεις του Φλιν διαλύουν την προσπάθεια του Ερντογάν να προσεταιριστεί τον Τραμπ με τον συνήθη πονηρό και ύπουλο τουρκικό τρόπο.

Εμπεριστατωμένα πια καταρρέουν τα ψέματα περί φιλότουρκου Τραμπ που τόσο βιαστικά είχε σπεύσει η τουρκική εξωτερική πολιτική να διαδώσει.


ΑΘΑΝΑΤΗ ΠΑΣΟΚΑΡΙΑ!

ΔΥΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ «ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ» ΣΤΗ ΦΡΟΥΡΑ ΤΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 22 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΘΑΜΕΝΗΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗ!



Μια από τις πολλές απαντήσεις στο εύλογο ερώτημα «πως υπάρχουν ακόμα Έλληνες που ψηφίζουν το κόμμα των κλεφτών και των απατεώνων», δίνει η αποκάλυψη, ότι δύο αστυνομικοί (πασοκαρία του κερατά, φυσικά…) «υπηρετούσαν» μέχρι πρότινος στην φρουρά της εδώ και 22 χρόνια πεθαμένης Μελίνας Μερκούρη, χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς! Και βέβαια, πληρώνονταν κανονικότατα από το αίμα και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού!

Κι όπως υποστηρίζει η κυβερνητική «διαρροή», οι αστυνομικοί αυτοί «επέστρεψαν στις υπηρεσίες τους». Και τους μισθούς που έπαιρναν χωρίς να δουλεύουν επί 22 ολόκληρα χρόνια, προφανώς, χαλάλι τους!



Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

Τα έργα και οι ημέρες του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Μια ευγενική προσφορά της ψοφοδεξιάς στην Ελλάδα, της ψοφοδεξιάς ΝΔ που συγκάλυψε όλα τα σκάνδαλα της συμμορίας με την οποία συγκυβέρνησε από τον Ιούνιο του 2012 και μέχρι τον Ιανουάριο του 2015.

Η πλειοψηφία της άλλοτε πασοκικής ελίτ, βρήκε πολιτική στέγη στο Σύριζα. Σίγουρη συνταγή επιτυχίας δηλαδή. 


Τα χειρότερα έρχονται!

ΣΤΗΒ ΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ: “ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ – ΚΑΠΕΛΩΝΗΣ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ;” ΒΙΝΤΕΟ

«Θα πάω στην εκδήλωση της Χρυσής Αυγής για τα Ίμια! Απαγορεύεται;»

Εκρηκτικός για μία ακόμη φορά ο Στηβ Γιατζόγλου, όλλησε στον τοίχο τον Κωστόπουλο στην βραδυνή εκπομπή του Alpha. Όχι μόνο δεν έκανε καμία δήλωση μετανοίας, αλλά υπερασπίστηκε ευθαρσώς το δικαίωμά του να είναι Εθνικιστής και να συμμετέχει στις εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής.

Όταν ο Κωστόπουλος άρχισε και πάλι τη γνωστή καραμέλα περί… «εγκλημάτων», ο Στηβ Γιατζόγλου τον αποστόμωσε:

«Ξέρεις πώς λένε τα παιδιά της Χρυσής Αυγής πού δολοφονήθηκαν στο Ηράκλειο»

«Όχι…»

«Γιατί…; Θα σου πω γιατί: 

Γιατί όλη αυτή η προπαγάνδα έχει μπει στο μυαλό σου… Φουντούλης – Καπελώνης λέγονται αυτά τα δύο παλληκάρια! Και αυτά τα παιδιά τα έκλαψε μάνα«.

Στη συνέχεια ο Στηβ Γιατζόγλου έδειξε την παντελή του αδιαφορία για τον πόλεμο που δέχθηκε από το Σύστημα και άφησε άφωνο τον Κωστόπουλο, που με αγωνία επιζητούσε μία δήλωση μετανοίας, μία ομολογία ενοχής.

Στην ερώτηση «αν μετανιώνει που συμμετείχε σε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής», ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ απάντησε: «Τώρα θα πάω και στην εκδήλωση για τα Ίμια! Απαγορεύεται;»



Κύπρος - Είμαστε έτοιμοι για πόλεμο, αν μας τον επιβάλουν;

Οι σώφρονες αποφεύγουν τον πόλεμο όπως ο διάβολος το λιβάνι, όταν όμως σου επιβληθεί ο πόλεμος από έναν δόλιο εχθρό έχεις δυο επιλογές:
  • Να αμυνθείς αξιοπρεπώς και να νικήσεις ή να ηττηθείς.
  • Να υποχωρήσεις αμαχητί στις απαιτήσεις του επιτιθέμενου.
Εμείς οι Έλληνες πάντοτε, ιστορικά, ακολουθούσαμε την πρώτη επιλογή, ανεξαρτήτως της δύναμης του εχθρού. 

Τρανά παραδείγματα οι Περσικοί Πόλεμοι, οι Α’ και Β’ Παγκόσμιοι Πόλεμοι και άλλοι. Για να γίνει, όμως, το προαναφερθέν πρέπει να έχεις στρατό ικανό, εξοπλισμένο, σύγχρονο, άρτια εκπαιδευμένο με υψηλό ηθικό και πολιτική εξουσία με ήθος, αξιοπρέπεια και ιδανικά. 

Ο εκσυγχρονιστής και οραματιστής της σύγχρονης ευρωπαϊκής Τουρκίας, που κτυπά την πόρτα της Ευρώπης, Ρ. Τ. Ερντογάν, μετά τις προβοκατόρικες σφαγές του λαού του, των Κούρδων της Τουρκίας, του Ιράκ και της Συρίας και την εισβολή στη Συρία, έχει εντελώς εκτραχυνθεί και άρχισε να απειλεί την Ελλάδα με διεκδικήσεις και φυσικά την όμηρο και ημικατεχόμενη Κύπρο. 

Με λίγα λόγια ο Ρ. Τ. Ερντογάν απειλεί τον Ελληνισμό. Ελλάδα και Κύπρος, αμφότερες στη δύνη της οικονομικής κρίσης, με τους παράγοντες ισχύος πλήρως αποδυναμωμένους, ίσως όσο ποτέ άλλοτε (ούτε όταν η Ελλάδα βρισκόταν κάτω από δικτατορικά καθεστώτα).

Το ερώτημα είναι ένα: Αν αυτός ο αλλοπρόσαλλος, απρόβλεπτος και φιλόδοξος ηγέτης αρχίσει έναν πόλεμο με την Ελλάδα και την Κύπρο, οι δύο τελευταίες με τι Ένοπλες Δυνάμεις θα μπουν στον πόλεμο;

Σήμερα οι Ε.Δ. της Ελλάδος αριθμητικά είναι στο 65 τοις εκατόν των Ε.Δ. που η χώρα είχε το 1974 και οι οποίες τότε ποιοτικά ήταν πιο σύγχρονες από τις Τουρκικές Ε.Δ., άσχετα με τις συκοφαντικές και παραπλανητικές ψευδείς δηλώσεις των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων στην Ελλάδα αλλά και της Κύπρου, ότι δήθεν η Χούντα άφησε την Ελλάδα άοπλη και ανοχύρωτη. 

Στην Κύπρο η Εθνική Φρουρά μειώθηκε δραστικά σε έμψυχο υλικό και έχει να αγοράσει σύγχρονα οπλικά συστήματα πολλά χρόνια, καταργώντας ταυτόχρονα από το 2002 το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου (ΔΕΑΧ) και τις μεγάλες διακλαδικές και μεικτές για τον Στρατό Ξηράς ασκήσεις.

Οι κυβερνήσεις Ελλάδος και Κύπρου όφειλαν διά των μυστικών υπηρεσιών τους να γνωρίζουν το ψυχογράφημα του Ερντογάν και τις στρατιωτικές δυνατότητες της Τουρκίας σε Ελλάδα και Κύπρο και να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν κάθε δυνατή τρέλα του.

Εκτιμώ ότι στο παρόν στάδιο δεν θα διανοηθεί οποιανδήποτε τρέλα ο Ερντογάν λόγω της εμπλοκής της χώρας του στον πόλεμο στη Συρία και με τους Κούρδους της περιοχής. 

Εκτιμώ ότι από αυτόν τον πόλεμο η Τουρκία, μετά την αποκατάσταση των σχέσεών της με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, θα έχει κάποιο όφελος και μετά ο Ελληνισμός να αναμένει κάθε πιθανή τουρκική πρόκληση, ιδιαίτερα σε κάποιο νησί και με την Κύπρο όμηρο στις ορδές των Τουρκικών Δυνάμεων Κατοχής και των Τουρκοκυπριακών Δυνάμεων Ασφαλείας, συνολικής δύναμης 65.000 ανδρών, με πλήρη κυριαρχία στη θάλασσα και στον αέρα.

Εάν στην περίπτωση τουρκικής επιθετικής ενέργειας και κατάληψης εδάφους δεν είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε τότε θα βρεθούμε σε δυσμενέστερη θέση απ’ ό,τι σήμερα και η Τουρκία θα αποθρασυνθεί πλήρως.

Εάν οι κυβερνήσεις Ελλάδος και Κύπρου δεν αφυπνισθούν έγκαιρα, να ξεκαθαρίσουν το τοπίο με τα εσωτερικά προβλήματα διαφθοράς και διαπλοκής, να κερδίσουν την απολεσθείσα εμπιστοσύνη των Ελλήνων, να δημιουργήσουν ικανές αποτρεπτικές Ε.Δ., να συνάψουν συμμαχίες που να εδράζονται στα κοινά συμφέροντα και να αναβιώσουν το ΔΕΑΧ, τότε θα θρηνήσουμε εκ νέου και θα έχουμε απώλειες ελληνικών εδαφών. 

Τι έχουν να πουν για τα παραπάνω οι Αρχηγοί Ε.Δ., οι Υπουργοί Άμυνας, ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Ελλάδας και της Κύπρου.

Ήδη στην Ελλάδα πρώην Αρχηγοί Ε.Δ. και Στρατού έχουν κάνει αρκετές δηλώσεις για την τουρκική επιβουλή και τους λοιπούς κινδύνους. Εκτιμώ ότι πρέπει αυτές οι δηλώσεις των ικανότατων αυτών ανδρών να προβληματίσουν τις ηγεσίες Ελλάδος και Κύπρου. 

Τέλος, ας μην ξεχνάμε ότι η Τουρκία θα υποκινήσει κατά της Ελλάδος τους Αλβανούς για το θέμα της Τσαμουριάς και τους Σκοπιανούς για το «Μακεδονικό».

Ο Κίμων ήλθε στην Κύπρο με τριήρεις, ο Μητσοτάκης έστειλε φρεγάτα στον Περσικό Κόλπο και για τον Κ. Καραμανλή η Κύπρος ήταν μακριά. 

Σήμερα κύριοι δεν έχουμε Χούντα για να της φορτώσετε τα προδοτικά, ενδεχομένως, λάθη που θα γίνουν.

Εφημ. Σημερινή