ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Η Ρωσία και η Γερμανία ενισχύουν τη στρατηγική εταιρική συνεργασία



Η Ρωσία και η Γερμανία ενισχύουν

 τη στρατηγική εταιρική συνεργασία



Η διεύρυνση της συνεργασίας στον τομέα του φυσικού αερίου, η ένταξη της Ρωσίας στον ΠΟΕ και οι προοπτικές της σύναψης Συνθήκης για την ευρωπαϊκή ασφάλεια είναι  θέματα μιας  ρωσο-γερμανικής συνεργασίας.

 Το φόρουμ 
της κοινωνίας των πολιτών «Διάλογος της Αγίας Πετρούπολη.


 θεωρείται ως μιά από τις βασικές γεννήτριες ιδεών. Θέματα  συνεδρίας είναι όπως  «Πολίτες, κοινωνία και κράτος – εταιρική σχέση στην υπόθεση του εκσυγχρονισμού», παραδοσιακά θέματα της πολιτικής, της οικονομίας, της επιστήμης και του υγειονομικού συστήματος,
συζητήσεις για τη διαφύλαξη των φυσικών πόρων και τη συγχώνευση των μεταναστών στην κοινωνία, σε στενή συνάρτηση με την ανάπτυξη της ρωσο-γερμανικής επενδυτικής συνεργασίας. 

Κέθε  έτος στην οικονομία της Ρωσικής Ομοσπονδίας επενδύονται γερμανικά κεφάλαια ύψους 10,4 δισεκ. δολαρίων, ο δε όγκος των ρωσικών επενδύσεων στην ΟΔΓ πέρυσι ανήρθε στα 4,7 δισεκ. δολάρια. 

Η Μόσχα και το Βερολίνο δίνουν την έμφαση στο βάθεμα του παραγωγικού τεχνολογικού συνεταιρισμού, πράγμα που συνάδει με τους στόχους της Ρωσίας για τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας της. Συγκεκριμένα, προωθούνται επιτυχώς τα κοινά σχέδια σε τέτοιους πολλά υποσχόμενους τομείς, όπως η ενεργειακή αποδοτικότητα και εξοικονόμηση ενέργειας, οι κλάδοι υψηλής τεχνολογίας της βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένης και της μηχανουργίας, της παραγωγής φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού.

Προσοχή προτεραιότητας έχει δοθεί στη διεύρυνση της συνεργασίας στον τομέα του φυσικού αερίου.
 Η Γερμανία εξακολουθεί να είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής ρωσικού φυσικού αερίου – πέρυσι οι προμήθειες ανέβηκαν στα 39 δισεκ. κβ.μ. 
Η Γερμανία είναι άκρως ενδιαφερόμενη για την αύξηση αυτών των προμηθειών – ιδιαίτερα στο φόντο της πρόσφατης απόφασής της να κλείσει πλήρως τον πυρηνικό τομέα ως το 2022.

Επίσης σημεία προσοχής είναι τα θέματα της ευρωπαϊκής ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης και της δημιουργίας αντιπυραυλικής άμυνας στην Ευρώπη, καθώς και της δραστηριότητας του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας, της εξέλιξης της κατάστασης στη Βόρεια Αφρική και μιάς σειράς άλλων περιφερειακών προβλημάτων, μεταξύ των οποίων – η διευθέτηση του μεσανατολικού και το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

27.01.2012 

Η Ρωσία μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος φίλος


Με τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ολοκληρώθηκε η τριήμερη επίσκεψη του Προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, στη Ρωσία.


«Η συνάντησή μου με τον Πρωθυπουργό της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ήταν διεξοδική, σε όλα τα ζητήματα», δήλωσε ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως από τη Μόσχα, σημειώνοντας πως εξέθεσε στον κ. Πούτιν την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται σήμερα στην Ελλάδα και τις προοπτικές που υπάρχουν και πως ο πρωθυπουργός της ομόθρησκης χώρας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και διάθεση να βοηθήσει τη χώρα μας.

«Μιλήσαμε ακόμα για τα προβλήματα στις ελληνορωσικές σχέσεις και εξετάσαμε τρόπους να ξεπεραστούν. Μείναμε σύμφωνοι να βρισκόμαστε σε επαφή. Η Ελλάδα έχει ανάγκη σήμερα όλους τους φίλους της. Και η Ρωσία μπορεί να αποδειχθεί ένας φίλος πολύτιμος», κατέληξε, στη δήλωσή του, ο Αντώνης Σαμαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ