ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Αντώνης Σαμαράς. "Την ελπίδα, θα φέρουν οι εκλογές που έρχονται" Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, έλαβε μέρος σήμερα στην Διάσκεψη Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στις Βρυξέλλες. Κατά την παρουσία του στις Βρυξέλλες, ο κ. Σαμαράς, πραγματοποίησε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Γιουρογκρούπ (Eurogroup), Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, κ. Ζακ-Κλοντ Γιούνκερ, τον Επικεφαλής των Ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κ. Γιόζεφ Ντόλ, και την Καγκελάριο της Γερμανίας κ. Άγκελα Μέρκελ. Μετά το τέλος των συναντήσεων, ο κ. Σαμαράς δήλωσε: «Σήμερα στο ΕΛΚ, και στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις μου με Μέρκελ, Γιούνκερ και Ντολ, επανέλαβα την ανάγκη: 1ον. Να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε συμφωνήσει και ήδη ψηφίσαμε. Και 2ον. Να λάβουμε άμεσα μέτρα για την Ανάκαμψη και Ανάπτυξη της Οικονομίας. Γιατί, χωρίς Ανάκαμψη, ούτε οι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν, ούτε το χρέος θα καταστεί βιώσιμο. Συζητήσαμε συγκεκριμένες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες ώστε, άμεσα, να περιορισθεί η ύφεση και να μειωθεί η ανεργία, ειδικά των νέων. Συγκεκριμένα: Να ενεργοποιηθούν τα Ευρωπαϊκά κονδύλια (ΕΣΠΑ). Να αξιοποιηθούν οι πόροι της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Να δημιουργηθεί μια Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα. Να τονωθεί η ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, να χρηματοδοτηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να ενισχυθούν οι εξαγωγές. Να απεμπλακούν, επιτέλους, τα μεγάλα έργα υποδομής. Μίλησα ακόμα και για την ανθρώπινη πλευρά της κρίσης. Κρίση η οποία δεν είναι απλώς οικονομική, καθώς δοκιμάζονται, με πρωτοφανή σκληρότητα, οι πολίτες και απειλείται η κοινωνική συνοχή. Αυτό το αρνητικό κλίμα πρέπει να αντιστραφεί το ταχύτερο. Ώστε να περάσουμε, το ταχύτερο δυνατόν, από το φόβο για τα χειρότερα, στη σταθεροποίηση της οικονομίας και στην αποκατάσταση της ψυχολογίας της αγοράς. Και - πιστέψτε με - το 50% της αγοράς είναι η ψυχολογία. Για να επιστρέψει η ελπίδα στους Έλληνες. Και αυτήν την ελπίδα, θα φέρουν οι εκλογές που έρχονται!»



Αντώνης Σαμαράς. 

"Την ελπίδα, θα φέρουν
 οι εκλογές που έρχονται"



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, έλαβε μέρος σήμερα στην Διάσκεψη Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στις Βρυξέλλες.


Κατά την παρουσία του στις Βρυξέλλες, ο κ. Σαμαράς, πραγματοποίησε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Γιουρογκρούπ (Eurogroup), Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, κ. Ζακ-Κλοντ Γιούνκερ, τον Επικεφαλής των Ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κ. Γιόζεφ Ντόλ, και την Καγκελάριο της Γερμανίας κ. Άγκελα Μέρκελ.

Μετά το τέλος των συναντήσεων, ο κ. Σαμαράς δήλωσε:
«Σήμερα στο ΕΛΚ, και στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις μου με Μέρκελ, Γιούνκερ και Ντολ, επανέλαβα την ανάγκη:


1ον. Να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε συμφωνήσει και ήδη ψηφίσαμε. Και


2ον. Να λάβουμε άμεσα μέτρα για την Ανάκαμψη και Ανάπτυξη της Οικονομίας. 


Γιατί, χωρίς Ανάκαμψη, ούτε οι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν, ούτε το χρέος θα καταστεί βιώσιμο.
Συζητήσαμε συγκεκριμένες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες ώστε, άμεσα, να περιορισθεί η ύφεση και να μειωθεί η ανεργία, ειδικά των νέων. 
Συγκεκριμένα: 
Να ενεργοποιηθούν τα Ευρωπαϊκά κονδύλια (ΕΣΠΑ). 
Να αξιοποιηθούν οι πόροι της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.
Να δημιουργηθεί μια Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα. 
Να τονωθεί η ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, να χρηματοδοτηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να ενισχυθούν οι εξαγωγές.
Να απεμπλακούν, επιτέλους, τα μεγάλα έργα υποδομής. 
Μίλησα ακόμα και για την ανθρώπινη πλευρά της κρίσης. 
Κρίση η οποία δεν είναι απλώς οικονομική, καθώς δοκιμάζονται, με πρωτοφανή σκληρότητα, οι πολίτες και απειλείται η κοινωνική συνοχή.
Αυτό το αρνητικό κλίμα πρέπει να αντιστραφεί το ταχύτερο.


Ώστε να περάσουμε, το ταχύτερο δυνατόν, από το φόβο για τα χειρότερα, στη σταθεροποίηση της οικονομίας και στην αποκατάσταση της ψυχολογίας της αγοράς. 
Και - πιστέψτε με - το 50% της αγοράς είναι η ψυχολογία. 
Για να επιστρέψει η ελπίδα στους Έλληνες.

Και αυτήν την ελπίδα, θα φέρουν οι εκλογές που έρχονται!»

OΙ ΕΥΧΕΣ ΜΑΡΤΕΝΣ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ
!

Την παράσταση έκλεψε η ευχή του προέδρου του ΕΛΚ Βιλφρεντ Μαρτενς προς τον προέδρο της ΝΔ κατά τη διάρκεια της συνόδου του ΕΛΚ. Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Μαρτένς απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε " Να ευχηθώ καλή επιτυχία στον φίλο μου Αντώνη για τις εκλογές που έρχονται τον Απρίλιο".

Μάλιστα όπως μεταφέρουν στα parapolitika.gr συνεργάτες του κ. Σαμαρα, κανείς από τα μέλη του ΕΛΚ ούτε η κ. Μέρκελ έκανε καμία νύξη για μετάθεση των εκλογών. Συμφωνα με πληροφορίες κατά την τοποθετησή του ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την δέσμευση του κόμματος του για στήριξη του προγράμματος , επανέλαβε όμως ότι θα πρέπει να υπάρξουν άμεσα αναπτυξιακές πολιτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ