ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Το Stratfor επιχειρεί να εξηγήσει γιατί το Ισραήλ έρχεται όλο και πιο κοντά σε Ελλάδα και Κύπρο. VIDEO.











VIDEO


Η αναλύτρια του Stratfor  υποστηρίζει ότι η προσέγγιση είναι κάτι παραπάνω από λογική,μάλλον αναγκαία,μετά απ΄ όσα γίνονται σε Αίγυπτο,Συρία ,Ιράν και Ιρακ 

Η γενικότερη αποσταθεροποίηση στη περιοχή απειλεί “ζωτικές λειτουργίες” του Ισραήλ που πρέπει με κάποιο τρόπο να υποστηριχθούν.

Για παράδειγμα:

Το Ισραήλ, κάλυπτε το 40% των αναγκών ηλεκτροδότησης από το φυσικό αέριο της Αιγύπτου.

Η αποσταθεροποίηση στην Αίγυπτο εκδηλώνεται μεταξύ άλλων και με επιθέσεις στον αγωγό αερίου που συνδέει τις δύο χώρες. Αποτέλεσμα είναι το Ισραήλ να είναι αντιμέτωπο με ενεργειακό έλλειμμα που πρέπει να καλυφθεί.

Τα υποθαλάσσια αποθέματα αερίου στη νοτιοανατολική Μεσόγειο είναι η προφανής λύση αν και οι οικονομικές δυσκολίες της Ελλάδας και της Κύπρου τα τελευταία χρόνια και οι ψυχροπολεμικές σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία κάνουν πολύπλοκη τη σχέση. 

Χάνοντας τη Τουρκία το Ισραήλ δεν μπορούσε να μείνει απομονωμένο. Και είναι απολύτως λογικό το Ισραήλ να εμφανίζεται «πιο κοντά» στην Ελλάδα και στην Κύπρο. 

Έχει στρατηγικό ενδιαφέρον να είναι κοντά στις δύο χώρες όχι μόνο λόγω των κοιτασμάτων, αλλά και για να μπορέσει να τις χρησιμοποιήσει σαν μοχλό πίεσης στη σχέση της με την Τουρκία. 

Σ΄ ότι έχει να κάνει με την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων η αναλύτρια του Stratfor, χαρακτηρίζει “μικρομεσαία” ετιαρεία τη Noble Enrgy και υποστηρίζει ότι για να γίνει η εκμετάλλευση με την ταχύτητα που επιθυμούν οι Ισραηλινοί πρέπει να εμπλακούν σ΄ αυτή τη διαδικασία μεγάλοι “ενεργειακοί παίκτες”.

Φυσικά δεν παραλείπει να αναφερθεί και στο ρόλο της Ρωσίας η οποία ανησυχεί μήπως τα κοιτάσματα της νοτιοανατολικής Μεσογείου θέσουν σε αμφισβήτηση την κυριαρχία της στη τροφοδοσία με φυσικό αέριο της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ