ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Τρένο για το Αργυρόκαστρο…της Βορείου Ηπείρου.


ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ 
ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟυ







Έξι μελέτες για έργα διασυνοριακού χαρακτήρα προτείνει η Περιφέρεια Ηπείρου για την παροχή τεχνικής βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EBRD). 

Η πρόταση κατατέθηκε ύστερα από πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα Επενδύσεων Κώστα Κοκκινοπλίτη, και μετά από την πρόσφατη συνάντηση που είχε με την τράπεζα ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Το πρώτο προτεινόμενο έργο είναι η σύνδεση της Εγνατίας οδού και του λιμένα Ηγουμενίτσας με την Βόρειο Ήπειρο (Μαυρομάτι), ένα χρόνιο αίτημα της Ηπείρου και δη της Θεσπρωτίας. 

Το πρώτο οδικό τμήμα αφορά την παράκαμψη της Ηγουμενίτσας, μήκους 9 χλμ., με κόστος μελέτης 2,5 εκατ. ευρώ και κόστος κατασκευής 45 εκατ. ευρώ. 

Το δεύτερο τμήμα είναι αυτό της Ηγουμενίτσας-Σαγιάδας, με κόστος μελέτης 2 εκ. ευρώ και κόστος κατασκευής 50 εκ. ευρώ.

Η δεύτερη πρόταση αφορά σύστημα παρακολούθησης διασυνοριακών υδάτων, που θα περιλαμβάνει προμήθεια και εγκατάσταση ενός κεντρικού σταθμού ελέγχου και πέντε (κατ’ εκτίμηση τοπικούς σταθμούς), για την 24ωρη on-line παρακολούθηση τοπικών σταθμών σε υδάτινους αποδέκτες, ενδεικτικού κόστους 900.000 ευρώ.

Οι υπόλοιπες τέσσερις μελέτες είναι: μελέτη σκοπιμότητας-βιωσιμότητας σιδηροδρομικής γραμμής που θα συνδέσει τα Γιάννενα με το Αργυρόκαστρο, με εκτιμώμενη δαπάνη 50.000 ευρώ, επικαιροποίηση της μελέτης για τη διαπλάτυνση του τμήματος από Γέφυρα Αγίων μέχρι διασταύρωση Δολιανών, με εκτιμώμενο κόστος 120.000 ευρώ και κόστος κατασκευής 12 εκατ. ευρώ, μελέτη σκοπιμότητας ανέγερσης στον συνοριακό σταθμό Κακκαβιάς εκθετηρίου πωλητηρίου γεωργο-κτηνοτροφικών προϊόντων των δύο χωρών, και μελέτες για τη συντήρηση και επέκταση του Μεθοριακού Σταθμού Κακαβιάς, για την καλύτερη λειτουργία και την ανάπτυξη της διασυνοριακής επιχειρηματικότητας.

Με αφορμή την πρόταση των μελετών που υποβλήθηκε από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης δήλωσε ότι η περιφερειακή αρχή «προετοιμάζεται σε κάθε επίπεδο προκειμένου να έχει ώριμες προτάσεις προς χρηματοδότηση». Για τη συγκεκριμένη, όπως είπε, αναμένει συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα χρηματοδότησης των μελετών μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. 

«Επιδίωξή μας είναι να εξασφαλιστούν πόροι για όλες τις προτάσεις που καταθέσαμε. Η συγκυρία είναι πολύ δύσκολη, αλλά για να υπάρξει ανάκαμψη, πρέπει να προωθηθεί η κατασκευή δημόσιων έργων, τα οποία έχει ανάγκη η Ήπειρος», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης. 

Στην Αθήνα ο κ. Καχριμάνης

Σε ημερίδα για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, που διοργανώνεται στην Αθήνα από τη Γενική Γραμματεία Επενδύσεων, θα παραβρεθεί ο περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης. 

Το σεμινάριο, στο οποίο αναμένεται να γίνει και τοποθέτηση από τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη επιδιώκει να δώσει έμφαση στις πρακτικές πλευρές του προγραμματισμού προκειμένου να διευκολύνει τους συμμετέχοντες στο να συνάγουν συμπεράσματα επιχειρησιακού χαρακτήρα. 


Εφημερίδα "ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ